31 juli 2012

Jag har haft en bra dag tillsammans med mamma hemma hos mormor och morfar i deras mysiga stuga :) Jag och mamma har hjälpt till med lite av varje, vi har ätit god mat, fikat å även hunnit kika lite på OS! Jag har inte sett mycket av OS, men jag har inget emot å titta. Ikväll kikade vi på finalen i gymnastik, och jag fick se duktiga USA ta hem guldet! De amerikanska tjejerna var riktigt duktiga, så det var dom värda! Kul att fler länder får chans till guldet - Kina är annars väldigt flitiga på att ta hem guldmedaljen!

Bilder från dagen kommer upp i ett inlägg imorgon förmiddag :)

Godnatt!

Kvällens film - Bride Wars


Kvällens film är Bride Wars, eller Bröllopsduellen som filmen heter på svenska. Filmen handlar om Liv och Emma (Kate Hudson och Anne Hathaway) som har varit vänner sen barnsben och de båda delar samma dröm - att gifta sig med männen i sina liv på Plaza Hotell, en dröm som de haft sedan de som små besökt hotellet tillsammans med sina mammor samtidigt som ett bröllop ägde rum på just Plaza Hotell. Det verkar som en dröm när deras män har friat och de tillsammans kan gå till Marilyn St. Clair och boka datum till respektive bröllop - och att de båda får tid så fort, då Plaza Hotell är ett eftertraktat ställe för bröllop. När deras datum av någon anledning blir ihopblandade med en tredje bruds och de båda blir bokade på samma dag börjar duellen - hur går man på sin bästa väns bröllop när man samtidigt ska stå brud på sitt eget?! I denna duell är allt tillåtet och en lägsta gräns för hur lågt man kan sjunka existerar inte.

Filmen får av mig 5 av 5 i betyg. Kate och Anne är utomordentligt duktiga skådespelare, och i den här filmen gör de sig toppen - speciellt tillsammans. De är varandras motsatser till utseendet, och de är även varandras motsatser i sättet (i filmen). Filmen är vacker, humoristisk, spännande och SÅ bra! En chick-flick som jag tror faktiskt går hem hos många killar, för att den har en kvinnlig råhet i sättet själva duellen utspelas! :)

Kuvertväska/Style by Tyra


Kuvertväska Vit Nitar/229 SEK / Kuvertväska Svart Nitar/229 SEK / Kuvertväska USA/229 SEK


Kuvertväska Mintgrön/179 SEK / Kuvertväska Turkos/179 SEK / Kuvertväska Lavendel/179 SEK

StylebyTyra.se

Today's inspirationPictures: We heart it

Dagens planer

Jag ska alldeles strax göra mig i ordning, ska bara dricka upp kaffet. Idag ska jag och mamma hälsa på mormor och morfar i deras stuga. Det blir en heldag på landet - vi ska bland annat hjälpa dom å plocka bär, de har mängder av hallon och vinbär!!! :)

Har något inlägg tidsinställt - ni får mer uppdateringar ikväll. Bland annat bilder från dagen, och självklart en "kvällens film"! :)


POCKET BELT


Pocket Belt White/79 SEK / Pocket Belt Black/79 SEK

Idérikt från StylebyTyra.se

Tattoo inspoPictures: from We heart it, Hipster Tattoos, Andie McQueen and I've been happy

BIKBOK NEW IN'S


Becc Sweater/399 SEK / Candy Sweater/299 SEK / Patsy Sweater/299 SEKScarlett Blouse/299 SEK / Vind Camo Parkas/499 SEK / Fern Earrings/49 SEK

Favoriterna är parkasen och allt stickat!

INSPIRATIONFor more inspiration: visit Homedit

Kvällens film


Kvällens film är skräckisen Hide and Seek med bedårande Dakota Fanning och den vane Robert de Niro.
Dakota Fanning är en riktigt duktig skådis redan i så pass ung ålder, och de Niro är en legend inom filmbranschen med många olika roller bakom sig - och ändå känner jag att jag kan nollställa honom för varje ny film han gör. Ibland kan man annars känna att en skådis inte passar in i en film då man sett skådisen i en annan film, men den känslan får jag aldrig med de Niro.
Dakota Fanning spelar Emily Callaway och Robert de Niro spelar hennes pappa David Callaway. Med i filmen är även Famke Janssen som Katherine, Emilys kontakt på sjukhuset, och Elisabeth Shue som Elizabeth - Davids fru och Emilys mamma.

Filmen handlar om familjen Callaway som bara några minuter in i filmen enbart består av David och Emily, då mamman dör en tragisk död. David bestämmer sig då för att flytta på sig och dottern och starta ett nytt liv, en bit utanför stadslivet. Väl i det nya hemmet får Emily en låtsasvän vid namn Charlie, men hon vill aldrig prata om honom.. Hon säger att han kommer att bli arg då..
David blir mer och mer orolig då Emily och Charlies lekar blir allt mer udda och skrämmande. När Emily väl ska berätta vem Charlie verkligen är brakar helvetet lös..

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig, för en välgjord film med bra story och grymma skådespelare. En riktigt ruggig historia, med en fin touch av familjeliv, trasig familj som vill läka igen och nyfunnen kärlek.. Att blanda vardagligheter med ruggiga detajler är A och O för mig då jag ska se skräckfilm. Det blir SÅ mycket levande och verkligt, och det är väl det man vill? Man vill ju bli skrämd, om bara för en stund.


Sex Education

Snart är det dags för ett avsnitt av programmet Sex Education på trean! Ska passa på å dricka min kvällsdrink (FitLine) och applicera Xlash innan jag kryper ner framför TV:n! :)

Tina Offshore Wind DesignFor more inspiration: visit Homedit

White interiorPictures: Home Edit and We heart it

Carry me around

All items: Topshop


Acid Wash Backpack/34 £/367 SEK / Peace Sign Shopper/12 £/130 SEK


Washed Military Backpack/34 £/367 SEK / Military Floral Backpack/34 £/367 SEK / Studded Backpack/85 £/917 SEKStructured Satchel/34 £/367 SEK / Edge Paint Bowling Bag/36 £/388 SEK

I'm in love with the Structured Satchel bag!

TOPSHOP NEW IN'S


Lace Ruffle Front Shirt/36 £/389 SEK / Chunky Zip Leather Glove/24 £/259 SEK / Tall Tweedy Check Jumper/42 £/453 SEK


Black Embellished Playsuit/45 £/486 SEK / Crystal Maze Tee/45 £/486 SEK / Embroidered Lace Insert Tunic/40 £/432 SEK

Den gräddvita broderade blusen är min favorit!


Sex Education/Big Families

Ikväll tänkte jag se Sex Education på trean 22.00. Ser nu att programmet Big Families går precis innan. Bara en tanke.. men borde man inte lägga programmet Sex Education FÖRE Big Families? :)

Min playlist

Detta lyssnar jag på just nu! :)

Stockholm är avstyrt

Pratade precis med min fina Martin och vi har nu bestämt att avstyra helgens planer. Jag skulle egentligen åkt till Stockholm för å träffa honom, men det blev en krock med planer för oss båda, så vi har avstyrt helgens planer å siktar nu på en ny helg att ses - en helg för mig i Stockholm så Martin kan visa mig hur hans liv ser ut, och en helg för Martin i Karlstad! :) Åh, vad jag ser fram emot att få lära känna Karlstad, och sedan presentera staden för mina vänner!

Just nu sitter jag i soffan å känner mig lite krasslig. Har kokat lite te och nyss ätit en stadig kvällsmat. I kväll blir det film för hela slanten, jag känner inte att jag orkar så mycket annat! :P

Dagens inspiration


Bilder från We heart it

Steg 10 av 10

Nu är jag inne på slutspurten - steg 10 av 10 - vilket innebär 1 cigg om dagen. Det känns lite jobbigt nu... snart kommer jag inte röka alls. Det är vanan jag är rädd för.. den sitter så djupt.. Jag kan komma på mig själv med att sätta t.ex. en penna mellan pek- och långfingret för att "varva ner" eller för att "tänka bättre" - för det är ju där jag brukar ha cigaretten! Vanan sitter dessutom mer i höger än i vänster hand... Häftigt, men samtidigt mycket läskigt att det kan gå så fort.. Jag menar - jag har ju inte rökt alls länge jämfört med storrökare som har hunnit bli vuxna och mer därtill, och fortfarande röker. (Jag har rökt i lite mer än två år).

Men det är bara att hitta saker som motiverar och engagerar mig så ska nog detta gå vägen! :)

Unknown


Liam Neeson är en riktigt duktig skådis, och så även i filmen Unknown. Filmen handlar om Dr Martin Harris och hans fru som precis har anlät till Berlin där Martin ska hålla i en presentation som kommer att betyda mycket för världen och framtiden. Väl framme på hotell märker Martin att en av väskorna fattas och han tar en taxi tillbaka till flygplatsen medan hans fru Elizabeth är kvar inne på hotellet med resten av väskorna. Taxin han sätter sig i råkar ut för en olycka och han vaknar upp 4 dagar senare - och hans fru känner då inte igen honom. Än värre - det finns en ny Dr Martin Harris!
Hur ska Martin Harris bevisa att han är sig själv - och hur ska han bevisa att bedragaren inte är Dr Martin Harris? Och varför känner hans fru inte igen honom?

En absolut sevärd film! Lite krånglig emellanåt, men riktigt bra med hög nivå av spänning genom hela filmen.
Filmen får 3 av 5 i betyg av mig.

Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet


Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet handlar om jorunalisten Tintin, hans hund Milou och kapten Haddock. Tintin köper på en loppmarknad ett gammalt modellskepp som han ganska snart förstår är väldigt speciellt, och eftertraktat. Han blir genast erbjuden att sälja skeppet, men säger nej och går därifrån. Inte allt för långt efter det blir modellskeppet stulen, och filmen drar igång med väldig fart.
En spännande, humoristisk och lekfull film som passar alla åldrar! Filmen får 4 av 5 i betyg av mig - välgjord rakt igenom!

Get the Grindo


Mel Gibson spelar huvudrollen i Get the Grindo - en film som utspelar sig i Mexiko. Mel Gibson entrar filmen iförd clownmask, körandes i en väldig fart en bil fylld med en massa pengar samt en förblödande man - även han i clownmask. Till slut voltar bilen och Gibson hamnar i mexikanskt fängelse, och det är inte vilket fängelse som helst - det är som en egen liten stad på insidan med fruar och barn, små butiker, bilar med mera. Fängelset drivs av mäktiga storbovar som styr både vakter och folket i fängelsebyn med rå ton.
Mel Gibson är dock duktig på att ta sig fram, ta för sig och göra sig ett namn med styrka på insidan. Hans närmsta umgänge på insidan blir en liten pojke på 10 år och hans udda mamma.
Filmen får 2 av 5 i betyg av mig. En ganska rörig film med halvdana skådisar (förutom Mel Gibson och Peter Stormare). Filmen är helt klart sevärd, men den är inte i min smak!

Vårdcentralen

Sitter på vårdcentralen och väntar på min tur. Det är mycket folk här så blir nog sittandes ett bra tag.. Jag har nämligen fått ett fästingbett, men fästningen trillade av ganska direkt, me jag har fått en röd svullnad i form av en ring runt bettet och det har även blivit lite blånader.. Ska be om penicillin och ett borelia-test. Får jag bara penicillin kommer jag inte bli sjuk. It's better to be safe than sorry.


På väg hem

Det har varit en bra helg i Mariestad! Nu är jag på väg hem! Står just nu å väntar på bussen. Lite kvavt ute.. Uppdaterar när jag är hemma, och då tar jag tag i era kommentarer med! :D


FESTLIGHETER

Sitter på bussen hem till mitt Mariestad. Ska träffa två av mina närmsta å bästa vänner från gymnasieklassen. Vi ska dricka lite, umgås och sen gå ut!


Sött/Volanger/Spets/Romantiskt

Har lite beslutsångest.. Ska träffa två av mina närmsta och bästa vänner ikväll - Anton och Linnea! Vi ska träffas hos Linnea, dricka lite rött och bara ha det trevligt! :) Blir nog att vi efter det går ut.. Så min beslutsångest då - den gäller vad jag ska ha på mig! Kanske inte världens smartaste val å köra på vitt när jag ska dricka rödvin.. Men det ska nog gå! :)
Vilken är er favorit - och vilken tycker ni jag ska ha på mig?!

Jag matchar gärna söta, vita toppar, med volanger och spets, med lite tuffare ton på resten av utstyrseln. Till exempel ett par Converse, ett par slitna short/jeans, en kavaj, eller skinnjacka. Trots att majoriteten av utstyrseln går i en tuffare ton står den söta blusen ändå i cenrum! :)

När det kommer till acessoarer och smycken är jag en silvermänniska, så ikväll blir det ett säkert kort med silvriga smycken - två ringar från Guldfynd by Kenza och mitt Thomas Sabo-armband med diverse berlocker! :)


Blus/H&M


Blus/Kappahl


Topp/Blus/Gina Tricot


Topp/Blus/Kappahl


LUXURIOUSFor more inspiration: go follow @interiortherapy on Instagram.

STUDENT/STARTSET

Hur smidigt och smart som helst - IKEAs eget startset för den nyss utflugne! Passar perfekt för oss studenter som inte har behövt tänka i glas och bestick när det kommer till shopping... Förrän nu.
Jag hittade detta startset på IKEAs hemsida. Setet består av 60 delar och kostar 749 kr. Samtliga delar i setet tål maskindisk och porslinet tål även mikrovågsugn.

ALISON NO SEKAI

Such an inspiration - Alison no Sekai. Found her on tumblr!


ART IS SUBJECTIVE


ELLE KAY


AMYCORE

*
HANTIS


SIRENOF7SEAS

Crushes

 

Pictures: Meri Wild and Beauty Queens

INSPIRATION MIX
Pictures: We heart it, chapeuzinho, elisahutcherso and alisonnosekai

Kvällens film - Footloose


Kvällens film är Footloose - en härlig dansfilm med en lite sorglig öppningsstory där Ren McCormack (Kenny Wormald) flyttar, efter sin mammas död, till sin moster och morbror i en mindre stad där dans och rock 'n roll är förbjudet. Ren får svårt att anpassa sig till de regler som styr och omger hans nya hem, och han är inte ensam..
Ren faller för Ariel (Julianne Hough) som dejtar en våldsam och elak kille, (Patrick Flueger). Ariels pappa, kyrkoherden/pastorn, i den lilla staden, får reda på att hans dotter umgåtts med Ren och förbjuder henne från att fortsätta umgås med honom, och vi vet ju vad som händer när två ungdomar blir förbjudna från att träffa varandra..

Footloose är en livlig och lekfull, men också fin film. En film med äkta dance spirit!
Filmen får 3 av 5 i betyg av mig,
för en fin och genomtänkt film, med duktiga skådisar och med härliga rytmer och steg!

Some might call it art
Kvällsmat ute med mamma

Kvällsmat med mamma - kebabsallad är en favorit som jag ännu inte lyckats tröttna på! :)
Outfit/H&M Garden Collection 2011


Shorts/H&M Garden Collection 2011 / Blus/Cubus

Inspiration: bloggar

Mina favoritbloggar när det kommer till inspiration, mode, skönhet och dylikt!


The Blond Salad: Vackra Chiara Ferragni bloggar om mode och inspiration. För dagliga bilduppdateringar - @chiaraferragni på Instagram.


Trine's Wardrobe: Inspirerande 23-åring från Danmark med egen skokollektion, egen hårdvårdsserie, frilansande stylist.. med mera!


Atlantic-Pacific: Inspiration och mode, rakt igenom!


Beauty by Brownsugar: Makeupartisten Sara bloggar med inspirerande bilder om bland annat skönhetstips!


Mogi by Malin Richardson: heltidsbloggare, designer och Stockholmstjej! En inspirationskälla rakt igenom!


Victoria Törnegren: Frilansande modell och stylist på Bubbleroom - inspiration, outfits och bra uppdateringar!

MERCEDES BENZ FASHION WEEK

For more inspiration: visit Mercedes Benz Fashion Week

FALL 2012/Designer: Anna SuiHer designs looks like her perfumes makes you feel - happy, strong and changeable!

Smida medan järnet är varmt

Sitter just nu å fixar mina "tack för uppvaktningen på min student"-kort! Bättre sent än aldrig passar verkligen in nu, för det är ju över ett år sedan jag tog studenten! Jag har skjutit på det, och emellanåt har jag knappt tänkt på det - som om jag för en kort stund glömt bort det... Men jag har fått sådan energi nu under sommaren, trots min tråkiga sjukskrivning, så jag tänkte: bäst att passa på å "smida medan järnet är varmt"! :D

Jag var inne i bokhandeln tidigare idag och köpte dubbelkort, kuvert och frimärken. Mina foton framkallade jag via Fuji Direkt på nätet - hur smidigt som helst! :) Fick mina bilder för under kronan styck!
Jag kommer garanterat framkalla fler bilder i framtiden via Fuji Direkt - mycket mysigare å verkligare att kunna hålla i bilderna, titta på dom i fotoalbum än att bläddra i datorns alla mappar.. Vad tycker ni?


Lilla staden Skara

Lilla staden Skara är väldigt mysig! En över 1000 år gammal stad med gamla hus och många smågator med söta inredningsbutiker, blomsteraffärer, en bra bokhandel och många små udda klädbutiker med förvånansvärt fina plagg! :)
Gillar småstäder - att gå i centrum och kunna se hela centrum på en gång, det är charmigt!

Kvällens film - The Recruit


Kvällens film är The Recruit - en spännande thriller om James Clayton (Colin Farrell) som efter avslutade studier blir rekryterad till CIA. Hans uppdrag: eliminera en mullvad som tagit sig in i organisationen.
Filmen är en spännande resa från det att James Clayton blir rekryterad, hans träning hos CIA tills uppdraget tar avstamp och mullvaden ska elimineras.
Mitt betyg på filmen får bli 4 av 5. Spänningen gör mycket, och att aldrig veta vad som står på tur i filmen och dess handling gör så mycket, inte bara för den här filmen. Man känner sig nästan dragen vid näsan ibland, så snopen känner man sig. Man kan behöva se om filmen för att få alla pusselbitar att falla på plats, men när det är en film som enligt mig är en riktigt bra film - då gör det ju inget om man "behöver" se om den, right? :D

DULCECANDYFor more inspiration: go follow @dulcecandy on Instagram. She is absolutely adorable!

What inspires meFor more inspiration: go follow @melanieramosss, @nastygal, @chiaraferragni, @instafashionwebsite, and @hannamontazami on Instagram.

BRÄNNAN


CREATIVITYI got inspired by Madame Petite

TEA PARTY

Har haft en jättemysig kväll med en fin vän på balkongen! Vi har druckit te, pratat en massa och även tittat på några bilder från våra studenter :) Vi ska försöka ses igen innan vi båda drar iväg åt olika håll på våra utbildningar!


Cute, romantic etcFor more inspiring pictures: visit We heart it.

NailspirationFor more inspiring pictures: visit We heart it.

Underbara sommar

Är hemma från badet och jag är helt färdig! Jag simmade mina längder (1 km) och kort efter det dök killarna från igår upp, så det blev några matcher volleyboll och en massa bad!
Jag har fått sån härlig färg idag! Nu känner jag mig både somrig, fräsch, och lite överlägsen! :D :D (Jag blir brun ganska snabbt).

Bild på brännan kommer under kvällen, samt ännu ett "Kvällens film"-inlägg! :)

Swedish Bedroom Designs

Freshome is an absolutely perfect site to visit if you're in need to be inspired! And I got inspired, that's for sure! Just look at these pictures... OMG!


Interior Design
For more inspiration: visit Interior Archi and Freshome

Marias Mode Inspiration

Bra inspiration från Marias Mode
Likande Skull Ponio finns nu på Gina Tricot för 49 SEK!


26 juli 2012

Idag blir det ännu en dag vid bassängerna i underbar sol och värme! :) Ska simma min kilometer, sen ska jag bara slappa! Hoppas killarna från gårdagen dyker upp så vi kan lira lite volleyboll också.

Gina Tricot/Ponio etc


Darla Blouse/149 SEK / Missy Triangle Bra/99 SEK
Ann-Sofie Bag/249 SEK / Skull Ponio/49 SEK / Cut Out Bunting Collar/129 SEK

Jag som så gärna vill ha en snygg ponio, och så har Ginas ponio ett SÅ bra pris! Härligt!

Gina Tricot Metallics


66 Viva Glam / 89 Punk / 84 Forest Night
Tag 3 för 99 SEK

Jag längtar faktiskt till hösten, även om sommaren är underbar. Just nu främst för det snygga höstmodet!

GINA NEWS/Autumn colors

 
 
Emma Bag/299 SEK / Seed Bead Tassel Pendant/129 SEK / Darla Blouse/149 SEK


PERFECTION

Perfection is not just about control. It's also about letting go.
Surprise yourself, and that's when you start surprise others.


Betalar räkningarna

Dags att betala räkningarna! Alltid lika trist, men jag har tur som får bo och äta gratis hos min mamma i sommar! Sa upp min lägenhet i Mariestad då sommaren närmade sig och jag hoppades på att få komma in i Karlstad - vilket jag gjorde! :D
Det är ju ingen hit å stå med två hyror, så jag bor i sommar på mammas soffa och trivs kanon hemma hos henne! Jag underlättar nog lite för henne när jag nu är sjukskriven och mest är hemma eller i närheten - jag tar hand om en del tvätt, sköter diskmaskinen och håller allmänt ordning i lägenheten.

Även fast det är underbart å få komma hem och bli ompysslad å till exempel få maten lagad ska det bli riktigt skönt att flytta till Karlstad! Men det är ju bara sunt att inte vilja bo hemma som vuxen! :) Förstår inte de som är i min ålder eller äldre som fortfarnade bor hemma.. Visst, det är skönt att få maten lagad ibland.. men privatlivet?! Och självständigheten?! Nej, tack å lov vet jag att bo ensam, stå på egna ben och inte behöva rätta sig efter någon annan!

Kvällens film - Black Swan


Kvällens film är Black Swan, en film jag tidigare rekommenderat och bloggat om, men den förtjänar fler blogginlägg än ett, för filmen är riktigt bra - och välgjord.
Natalie Portman gör ett exeptionellt skådespeleri som Nina, tjejen som lever för dansen och som söker rollen som Odette/Odile i en uppsättning av Svansjön (The Swan Lake). Hon passar perfekt för rollen som Odette, men har i problem med rollen som Odile, som är den mörka och onda svanen..
Black Swan är en psykologisk thriller som man kan behöva se om för att få samtliga pusselbitar på plats.
Jag har sett filmen två gånger innan, och jag tror jag behöver en tredje gång med filmen för att helt förstå alla svängar.

Förra gången jag bloggade om några filmtips och tog upp Black Swan gav jag filmen 3 av 5 i betyg, men jag kommer nu ge filmen 4 av 5 i betyg. Jag har, efter att ha sett den en andra gång, förstått mer - it's growing on me. Det är svårt att gilla en film om man inte förstått hela handlingen. Nu när jag börjat förstå filmen kan jag höja betyget, för bortsett från att den är lite osammanhängande (enligt min mening) så är den välgjord och SÅ bra!

Kortfattat: en mystisk, intressant, skrämmande och SÅ vacker film. Helt klart sevärd! :)

Let's talk interior design
For more inspiration: visit Interior Deisng Styles, Architectural House Models, Talk Interior

Swedish Interior Design

Inspiration: gustavianskt möter nu- och framtid. / Inspiration: gustavian meets presence and future.
For more inspiration: visit Swedish Interior Deisgn
DigsDigs.com

 
Found an interior design site with beautiful pictures! I just had to show you! These pictures are from a 58 sqaure meter apartment with an open floor plan. I just love it, love it!
For more pictures and inspiration: visit DigsDigs.comBeach Volleyball

Gud vilket underbar väder det har varit idag! Sommaren är något sen, men äntligen här! :D
Har spenderat dagen på badet. Simmade först 1 km, sen lade jag mig och solade, och läste.. Fick syn på en jobbarkompis som var där med några vänner och spelade volleyboll, så hakade på honom och hans kompisar. Vi spelade väl i någon timma innan jag drog mig hemåt :)

Sitter nu inne och svalkar mig.. Det blev riktigt hett runt tvåtiden, och brännan har jag verkligen bättrat på idag. Ska dit även imorgon, simträna och lira volleyboll! :) Jag kommer få en riktigt härlig färg lagom till skolstarten! Brunbränd å fräsch som nolla på universitet, kan inte bli bättre!

Har varit å handlat müsli då den tagit slut, och en pepsi max. Man blir inte lika hungrig i värmen, men törstig!


Stay creative


Inspiration/We heart it / Inspiration/Wallpapers App


Inspiration/Monki / Inspiration/Instagram

FAITH

It's like the wind. I can't see it, but I can feel it.
Jamie Sullivan talks about her faith and believes - A Walk to Remember

 

Poetic pictures

Your beauty keeps me calm.


Olivier GreenOlivier Green design for Nina Garcia
Season 9/Episode 4

Dags att motionera

Ska strax göra mig i ordning, packa väskan och ta mig till bassängerna för att simma 1 km, sedan ska jag lapa sol och läsa resten av dagen! :)

Har tidsinställt några inlägg åt er. Kommentarerna tar jag ikväll! :)

 

Filmrecension

Läs min recension om The Girl with the Dragon Tattoo här

ZARA/Dreaming in shoes


Slipper Basic Sammett/249 SEK / Slipper Nitar/549 SEK - New Arrivals!


Ballerina Sandalett/949 SEK


Sandal Nitar/599 SEK - New Arrivals!

Anya Ayoung Chee

Designs made by Anya Ayoung Chee.
BesserwisserJag känner SÅ igen mig i den här reklamen, och i tjejen i reklamen. Ungefär så här irriterande var jag nog när jag var mindre, och som den storasyster jag var. En riktig besserwisser med andra ord! Men rätt ska vara rätt! ;)


Project Runway: Dress Nina Garcia

Sitter å kikar på dubbelavsnitt av Project Runway. Från början var det en serie jag inte klarade av, och varför vet jag faktiskt inte.. men piece by piece it grows on me! :)
Avsnittet som går just nu är avsnitt 4 av 14 från säsong 9, då deltagarna ska designa en utstyrsel åt Nina Garcia. Samtliga deltagare är livrädda och drar efter andan varje gång hon dyker upp med sina många synpunkter på deras verk.. Spännande! Hon är tuff, Nina Garcia, men jag gillar henne!


The girl with the dragon tattoo


Kvällens film är The girl with the dragon tattoo, mest för att jag hört från flera håll att den inte är något att ha. Jag har å ena sidan svårt å förstå hur den skulle kunna bli dålig - den som är grym i svensk tappning (och vi som knappt har resurserna i jämförelse med Hollywood). Å andra sidan skulle den kunna vara en riktig flopp, mest för att filmen redan är gjord och blev en succé.

Återkommer med betyg på filmen imorgon. Håll utkik!

Uppdatering: recension
Det är väldigt svårt att se en film som är en nytolkning och inte redan innan ha förutfattade meningar, då man sett orginalet. Filmen är redan gjord och blev då en succé. Att göra ännu en succé av samma film, fast i ny tolkning, är svårt.
Det är stor skillnad på svenskt regisserade filmer och amerikanskt regisserade filmer, och då tänker jag inte på resurserna. Vi har olika uppfattning om hur en bra film ska vara och se ut, och detta beror mycket på den tillgång på resurser som finns.. men vi har helt spridda traditioner kring film. Vi som svenskar är vana att våra filmer är på ett visst sätt, medan amerikanerna är vana med Hollywood-regisserade filmer, med specialeffekter, fart, drama och en genomlysande självsäkerhet som i vissa fall blir äcklande. Trots att man i USA har en annorlunda syn på hur en bra film ska vara har dom tagit väl tillvara på den här storyn.
Det är vackert att de har bevarat så mycket av filmen svensk - till exempel TV4 Nyheterna och SJ, och alla inslag av svensk omgivning och miljö.

Det är svårt att inte redan innan ha en uppfattning om filmen, då den har gjorts förut. Så fort jag startade filmen såg jag den svenska scenen framför mig när den amerikanskt tolkade scenen visades. Jag visste redan innan vad som skulles sägas, om än i en lite ny tappning.. Spänningen försvinner mer eller mindre, och jag tror att för många är det där filmen blir trist eller dålig, för att man redan vet upplösningen!

Något som var överraskande positivt, men kanske inte så förvånande egentligen, var hur välgjord våldtäktsscenen var. Det syns att amerikanerna har gjort många fler filmer än vad vi har gjort, och Rooney Mara är en utmärkt skådis!
Hade inte scenen varit så hemsk som den var hade jag sett om den, bara för att jag blev så glad att de faktiskt slagit oss i en av scenerna, även fast vi var de som skapade filmen.

Trots brist på spänning då jag sett den svenska verisionen är jag nöjd med filmen i helhet. Det är stor press och förväntan på en film som görs i ny tappning, och det är kanske därför bland de bästa amerikanska skådisarna fått delta. Daniel Craig gör en bra Blomqvist - han är väldigt självsäker, och det känns väldigt amerikanskt då jag fick uppfattningen att den svenske Blomqvist var lite utav en osäker prick.. Men all in all - en bra Blomqvist, med många drag kvar från den svenska tolkningen.
Och Rooney Mara - en elogé till henne för sitt förträffliga skådespeleri! Hon är SÅ lik Noomi Rapace i sättet hon tolkade karaktären Lisbet Salander. Rooney Mara har studerat Noomis tolkning väl, och gjort en kopia, både på rörelserna och sättet att prata, även om hon har adderat lite mer självsäkerhet till Lisbet-karaktären.. Men något nytt måste ju Hollywood få krydda med!

Kort och gott - filmen får 3 av 5 i betyg. Jag är nöjd med tolkningen, att de bevarat den svenska känslan även om skådisarna ibland utstrålar allt för mycket självsäkerhet.. Men de visste om pressen som uppstår vid en tolkning av en succé, och därav de bästa amerikanska skådisarna, som gör ett rikigt bra jobb! Den är faktistk sevärd! :)


ZARA/SO CHIC


Pumps med plattform och syntetklack/679 SEK

ZARA/Blazers

Jag gillar det där "lilla extra" som gör blazern till så mycket mer än bara en blazer! Svart i all ära, men svart på svart blir i längden trist. Jag är en sån där svart-på-svart-tjej, och små detaljer gör då mycket av outfiten och lyfter den högre!


Blazer Jogging/559 SEK


Blazer Transfer Manschett/699 SEK

ZARA/Stickade nyheter

Jag är inte bara förtjust i de stickade tröjorna - några av utstyrslarna är absolutely stunning, och som gjorda för min smak! Speciellt förtjust är jag i den första, helsvarta outfiten.


Tröja med oregelbunden fåll/399 SEK


Fringe Jacket/559 SEK / Mosstickad tröja/399 SEK


Jersey Knitwear/559 SEK / Kabelstickat med nitar/559 SEK

A new collection has arrived!

ANTM British Invasion

Äter lite kvällsmat framför TV:n och America's Next Top Model - British Invasion! :)


V AVE SHOEREPAIR/New Arrivals

J'adore!Scalene Stiletto/2505 SEK/1297,50 SEK
Heel height: 12 CM / Plattform height: 3,5 CM / 100% leather

vave-shoerepair.com

V AVE SHOEREPAIR

For more goodies - visit vave-shorepair.com


IPhone Case/495 SEK / Computer Case 13 Inch/1495 SEK


Zip Wallet Small/595 SEK / Zip Bag Small/895 SEK / Zip Bag Large/1095 SEK

Lite lyxigare och mer påkostade fodral och väskor, men fortfarnade till överkomliga priser!

VeckoRevyn i solen

Har legat ute på balkongen å solat nu i eftermiddag! Har läst lite i Mari Jungstedts fjärde deckare Den döende dandyn och så har jag även löst korsordet i senaste numret av VeckoRevyn, så nu ska jag skicka in det och hoppas på två biobiljetter! :)

Hittade även ett reportage om olika magproblem - och vad det skulle kunna vara, och då såg jag att de hade tagit med IBS som på vanliga svenska kallas "irriterad tarm". Det är vad jag och mamma funderade kring om jag hade när min mage och tarm bråkade med mig som mest i början av sommaren.. Ska kolla upp detta hos en läkare i sinom tid, men nu vill jag bara njuta av sommaren!

Infinity svarar
I'm amazedThis is so amazing, and sooo beautiful!
Go follow @sammysmallx3 and @melanieramosss on Instagram!

Långsamma kolhydrater

Frukost!


Always inspiring
For more inspiration: follow @dulcecandy, @nastygal and @gorgeous_hairstyles on Instagram.

Creative posts
For more inspiring pictures: follow @creativep0sts on Instagram

Jag älskar flätan! / I love the braid!

Nastygal Shop/WHAT'S NEW

For more WHAT'S NEW visit Nastygal.com


Reality Bites Floral Dress/88 $/614 SEK / Gemma Wrap dress/48 $/335 SEK


Nasty gal x MINKPINK Dakota Denim Shorts/58 $/405 SEK / Uri Stripe Cardi/98 $/684 SEK


Wrapped Arrow Ring/12 $/84 SEK / Evil Eye Ring/15 $/105 SEK


Studded Crossbody Bag/70 $/488 SEK / Puebla Bucket Bag/88 $/614 SEK

Inspiration: Nastygal

Av en ren slump hittade jag Nastygal på Instagram, och via hennes Instagram hittade jag även hennes shop och hennes blogg!

Just by coincidence I found Nastygal om Instagram and on her Instagram I also found her shop, and her blog! Amazing! Check it out!

Ny billig favorit

I början av sommaren hade jag problem med min mage och min tarm. Under en vecka åt jag enbart vetediet och barnmatspuré för att lindra problemen, och efter det började jag så smått att äta vanlig mat igen. Jag var väldigt känslig för stark och hårdsmält mat vilket ledde till att jag inte kunde äta som jag var van - jag som varit van vid att äta enligt GI-metoden. När man äter enligt GI-metoden, eller LCHF som är en liknande diet, är det mycket hårdsmält mat som mycket proteiner och mycket grönsaker (där en del är mer hårdsmälta än andra).
Precis som med rökningen är det svårt att bryta en vana och lära om, och eftersom jag trivdes innan med GI har jag nu fått lära om och tänka nytt när det gäller kost för att den ska vara så skonsam som möjligt mot min känsliga mage och tarm.
Med ett stort stöd från min underbara mamma har jag lärt mig hur jag ska tänka skonsam kost samtidigt som jag äter GI-mat.

Ännu en nackdel för mig med GI-kost är att maten är något dyrare än om jag skulle äta mer kolhydrater än jag gör. Jag äter müsli till frukost, men i övrigt blir det bara grönsaker och proteiner, och fett såklart.
Att äta nyttigt, att följa dieter, är snäppet dyrare, och med en studentplånbok kan det bli problem.. Men, jag har en ny billig favorit som är perfekt för studentplånboken, för mig som vill äta GI och så är det riktigt gott: grantinerat blomkålshuvud! Det kan inte bli enklare, eller snabbare, eller billigare!

• Koka blomkålshuvudet i cirka 5 minuter.
• Lägg det sedan i en ugnsform, strö ost över och skjuts in i ugnen tills osten har fått en gyllene färg.
Vill man kan man även smula sönder huvudet i en ugnsform efter koktiden och strö ost över, om man som jag är förtjust i osten.

Voilá!

Motivation kommer inifrån

Den största motivationen kommer inifrån, och det är något som jag har märkt extra mycket nu när jag har trappat ner på rökningen. Jag är inne på steg 9 av 10 och nu handlar det inte längre om suget efter nikotin, utan det är vanan som är stark och som fortfarande sitter i.
Det handlar om att motivera sig till att sluta med ett beroende, och att sysselsätta sig med annat när man känner att suget efter en cigarett, vare sig det är nikotinet eller vanan, sätter in. Där har bloggen varit en stor hjälp för mig. Jag har kunnat skriva av mig om hur jag känner och tänker kring mitt rökande, men det är så mycket mer med bloggen än just den rökfokuserade delen som motiverat mig.

Att hitta något som man kan fokusera på är A och O.


Det finns så mycket annat som jag också brinner för och tycker om att göra och att försöka göra detta när vanan att röka lockar är det som kommer ta mig i mål.

Det är du som skapar din egen motivation, även fast man kan få inspiration utifrån så finns den största kärnan till motivation inom oss.

Jag har knappt tänkt på rökningen då jag har sysselsatt mig med bloggen då bloggen är något som jag brinner för. När jag väl är rökfri kommer jag säkerligen ha dagar då jag lockas att ta en cigarett, och att då sysselsätta mig med t.ex. bloggen kommer distrahera mig från min dåliga vana.

Stockholm 3-4 augusti

Ser fram emot att få åka upp till Stockholm nästa fredag å träffa min fina vän Martin! Tanken var att jag skulle ha stannat i tre dygn i Stockholm, men jag känner att jag behöver få komma hem och packa i ordning innan flytten till Karlstad, och Martin ska ju ändå ut och resa när jag åker hem, så det blir en kort visit! Ännu större anledning to make the most of it! :)

Hoppas vi kan få vädret på vår sida! Jag vill ha sol och en skön fredagkväll så vi kan sitta ute och dricka drinkar och äta en god middag! Något i den stilen :)Kvällens film - Dirty Dancing


Kvällens film är också en av mina absoluta favoritfilmer. Dirty Dancing är en sån där film som man kan se om och om igen och varje gång upplever man samma glädje, lycka och kärlek till livet, till filmen och till det vackra som filmen vill förmedla och utstrålar. Jag kommer nog aldrig sluta att älska denna film, och jag kommer aldrig sluta gråta till den här filmen - helt enkelt underbar från början till slut!
Att den manlige skådisen Patrick Swayze (som inte lever idag) är så sjukt snygg är ännu en anledning att se och se om filmen! :)
Mitt betyg på filmen får bli 5 av 5. Någon längre motivering behövs inte, känner att jag har sagt det lilla som behövs sägas om filmen ovan. Bättre än att skriva, läsa och prata om filmen: se den! :)

Smart, snyggt och dekorativt


Ståltermos/129 SEK / Förkläde Kaka/99 SEK / Kökshandduk/39 SEK
Förvaringskorg/169 SEK / Korg Hoogla/499 SEK
Smart och snygg förvaring!


Hängare/39 SEK / Ugnsform Hjärta/29-79 SEK
ÄLSKAR hängaren!


Åhlens Nyheter/Studentinspiration


Pennställ/129 SEK / Tidskriftsamlare prickig/59 SEK / Tidskriftsamlare flera färger/49 SEK


Hatthylla/399 SEK / Skoställ/449 SEK / Köksvåg/299 SEK / Tekanna 6 dl/99 SEK

Perfekta drömmar för en blivande student som dessutom har en flytt framför sig! Perfekta drömmar för någon som.. mig! :)

Calgary Canada

Sitter å chattar med Carl, en klasskompis från samhällsprogrammet på gymnasiet som helt plötsligt kläcker ur sig - jag är i Kanada! Vi har inte haft kontakt under sommaren, dels har väl han haft fullt upp i det nya och spännande landet, och jag har delvis haft fullt upp med jobb (de få dagar jag fick jobba) och sen med sjukhusbesök, röntgen och alltmänt depp kring mina fötter. Men nu snackar vi, å han är flera tusen mil bort! Känns annorlunda.. Går inte att placera känslan riktigt, och det går verkligen inte å fatta att han är på andra sidan jorden!
Men självklart är jag glad för min vän å hoppas vi ses snart, för om några dagar är han tillbaka på svensk mark för en kortare period, sen verkar det som det blir både jobb och studier för honom i Kanada/USA. Häftigt! :)

All lycka, Calle! :)

Kon är i serverrummet, igen!

Om blogg.se inte hade haft en ko så hade det här aldrig hänt!


Dagens GI-lunchMammas chiliköttfärs med kidneybönor, lök och majs och till det harricoverts! Mums!

Think positive

Att röka har för mig varit ett sätt att varva ner, att känna nikotinet spridas i huvudet och i kroppen och det har gett mig ett lugn, men lugnet är kortsiktigt.
När man röker höjs blodtrycket, pulsen ökar och det lilla lugn man får är enbart mentalt - det är inte lugnande att röka, egentligen.

Jag har under tiden jag trappat ner på rökningen tänkt mycket kring min rökning, men också rökning i allmänhet. Jag har även tagit reda på mycket fakta för att motivera mig själv till att sluta. Jag har tidigare sagt att jag inte reagerar eller påverkas av texter och bilder på cigarettpaketen, och det står jag fast vid. Skrämseltaktiken fungerar inte på mig. Jag blir däremot motiverad av att motivera mig själv - att se till fördelarna med att sluta, inte att se vad som kan hända med mig om jag fortsätter röka. Man ska alltid se saker å ting ur en positiv synvinkel, det förenklar livet så! - som att se till fördelarna med att sluta istället för vad jag kan råka ut för om jag inte slutar. Texten eller bilden på cigarettpaketet kan jag dessutom låta bli att läsa eller se på - man kan ju klistra över med klistermärken eller vad som!

Jag har dels tagit reda på vad som händer i naturen med alla fimpar som hamnar på marken - finns det en papperskorg i närheten fimpar jag såklart inte på marken, men ibland har jag fått fimpa på marken för att papperskorg eller fimpburk inte funnits i närheten och jag har helt enkelt varit för lat för å ta med fimpen tills jag passerar en papperskorg. Omoget, dumt och mycket annat kan man kalla det, men jag är inte ensam. Snart kommer jag sluta röka och då kommer jag aldrig mer fimpa, vare sig på marken eller i en fimpburk!

Som jag nämnt ovan - rökning för mig har varit ett sätt att varva ner, men att se på de långsiktiga konsekvenserna av mitt rökande är mer stressande än de situationer som varit stressande för mig och som gjort att jag har tagit en cigarett. Att förlora konditionen, för det har jag redan märkt av, att förstöra mina lungor, flimmerhåren i halsen som rensar halsen på smuts som kommer ner, ökar risk för cancer etc. - det är mer stressande i längden än t.ex. ett sämre resultat i skolan eller en dålig dag som tidigare varit förknippat med en cigg.

Jag har börjat träna igen och jag märker av att konditionen som tidigare varit en självklarthet för mig inte finns där längre, i alla fall inte på samma sätt, men i och med att jag trappar ner på rökningen och har gjort i snart 10 veckor så märker jag att jag börjar komma igång igen, vilket känns underbart! När jag väl har slutat kommer konditionen förbättras ännu mer, och mitt höga blodtryck och min förhöjda puls kommer normaliseras/stabiliseras.

Om två veckor idag är jag rökfri och jag kan inte vänta - men samtidigt vill jag inte sluta idag. Har jag satt upp mål och ett schema för hur nedtrappningen ska gå till tänker jag hålla mig till det. Att börja ändra på saker man bestämt kan i längden bli en farlig fälla, även om detta är en positiv grej, att sluta röka, så ska man inte frångå det man bestämt.

Totalt har jag 21 cigaretter kvar att röka under två veckor. Jag kan inte fatta att jag har kommit så långt, och så snabbt.. Det känns som det var igår jag satt å skrev på nedtrappningsschemat och bävade inför att börja skära ner på rökningen, men nu är det mest vanan som sitter i och som jag tampas med, men den ska bort även den!
Men jag tar en sak i taget.. :)

Steg 9 av 10

Nu är det nära, om bara två veckor är jag helt rökfri! :)

Jag var idag å köpte mina 2 allra sista ciggpaket. Det kommer bli cigaretter över, så jag får väl ge bort dom till någon rökande vän, eller så slänger jag dom.. Det är ju bara skit i dom ändå!

Steg 9 av 10 innebär 2 cigg/dag denna vecka, och nästa vecka är det 1 cigg/dag. Efter det är jag rökfri och förhoppningsvis resten av mitt liv kommer jag leva i steg 11 - att inte röka alls! Vill man så kan man!

H&M/Got to have


Mönsterstickad tröja med paljetter/399 SEK

H&M Goodies


Väska/149 SEK


Skor/199 SEK

H&M/STAY WARM


Kofta/249 SEK - finns i 4 färger


Tröja/199 SEK - finns i 5 färger

H&M Autumn/Winter Wanties


Kavaj/349 SEK - finns i 7 färger


Kofta/299 SEK - finns i 2 färger / Blus/199 SEK - finns i 4 färger

H&M Wanties

 
Blus/199 SEK - finns i 4 färger


Manchester/199 SEK - finns i 5 färger / Chinos/199 SEK - finns i 5 färger

Kvällens film - The Holiday


Kvällens film är The Holiday som jag har sett såå många gånger tidigare, men den är en av mina absoluta favoritfilmer så jag kan nog se om den minst 100 gånger till utan att tröttna! :)
The Holiday handlar om två kvinnor, spelade av Cameron Diaz och Kate Winslet, som har tröttnat på sina respektive liv och drömmer om en markant förändring. En dag hittar de varandra online på en byta-hus-site och där får ni ta över och se filmen! Och jag kanske nästan lova er att ni inte kommer bli besvikna! :):)
Mitt betyg på filmen får bli 5 av 5 - bara för att den är såå bra! Gillar främst hur duktigt skådisarna spelar sina respektive roller, och då inte bara syftat till Cameron och Kate. Äh, se den bara! ;)

Små justeringar i designen

Jag har bland annat ändrat bredden på menyn och bytt ut de färger som tidigare var ljusrosa till färgen Misty Rose.
Vad tycker ni?CAFÉ: Sergej Kanev

Ännu ett intressant reportage i tidningen Café handlar om Sergej Kanev: från DJ-båset till brottsplatsen.
En man som förlorat sin familj, som ständigt lever med dödshot över telefon, och även fysiska påhopp i trappuppgången. En man som trots detta reser sig gång på gång för att sätta dit de som bryter mot lagen. Läsvärt!


CAFÉ: Fredrik Backman och spriten

Läste för några veckor sen ett jättebra reportage om alkoholvanor, drickande och alkoholism i tidningen Café. Fredrik Backman är en man som besöker ett AA-möte för att inspektera och leta fakta och förståelse för AA, alkohol och varför man hamnar där.

Varningslamporna lyser som allra starkast för unga män i 20-30-årsåldern, då det dricks mycket alkohol, och det är delvis mentaliteten kring alkohol som Fredrik Backman snubblar över och reagerar på. Exempelvis: "Va, ska du inte dricka? Är det något fel på dig?!"

Ett intressant och bra skrivet reportage som allt fler borde läsa - och över huvud taget måste vi bli mer medvetna i samhället om alkohol- och drogvanor och problemen kring detta. Det är mycket som samhället ännu inte hunnit hantera i och med en ny generation och mycket nytt som mer våld, piller och droger, förnyade alkoholvanor, diagnoser med mera. Vi behöver ständig förnyelse i vad som räknas till allmänbildning, för detta är viktigt, det behövs fakta och det behövs undervisas kring NU.


Inspiration: InredningBilder från google.se

Liseberg

Jag har inte varit på Liseberg sen förra sommaren, och det har i sommar ännu inte blivit av. Hoppas att mina fötter kan tillåta åtminstone ett besök i slutet av augusti innan jag flyttar upp och gör mig hemmastadd i Karlstad! Liseberg är ju ett sommar-måste!


Höst på Hötorget 2008


Resehandbok för singlarBoken som nog är som gjord för oss singlar när vi ska singla och vingla i sommar!
Uppdaterar med en recension när jag läst ut boken!

Motion och sol

Godmorgon!

Jag ska bara slänga i mig lite frukost å hoppa i kläderna så ska mamma och jag iväg å simma! Idag blir det ytterligare 1 km i bassängen, och efter det ska jag ligga å lapa sol så det står härliga till! :)

Mamma och syster ska ju utomlands, och jag blir lite nojig för jag ogillar å se blek ut (i jämförelse med de som är brunare, för blek är jag i princip aldrig med mitt pigment) så här ska skaffas en sommarbränna som duger i jämförelse med två soon to be Greklandssemestrare!

Kvällens film - Jägarna 2


Kvällens film är Jägarna 2. Jag har sett den flera gånger förut, men tycker den är så pass bra att den tåls att se om minst en fem-sex gånger till i alla fall! :)
Rolf Lassgård och Peter Stormare har huvudrollerna och båda spelar riktigt bra i denna film, som de även gör i så många andra filmer. Speciellt Stormare tycker jag är bra som skådis i denna film i rollen som polis, jägare och norrlänning.

Oavsett om man sett den första filmen, Jägarna, eller inte kan man se denna utan att känna sig allt för bortkommen. Det viktigaste som sker i första filmen får man reda på under filmens gång i Jägarna 2.
Mitt betyg på filmen får blir 4 av 5 för bra svensk film, bra manus och regi, riktigt bra skådisar och en ruggigt bra story!

Interior design inspiration
For more inspiration: follow @interiortherapy, @newcreators, @modemartin and @alangaiaarquiteto at Instagram

Winnie the Pooh/Cute


Put Feet First
Boots/399 SEK / Boots/299 SEK

Casual Pumps/199 SEK / Pumps/249 SEK

Master bedroom by InteriortherapyFor more inspiration: @interiortherapy at Instagram

NailspirationBilderna kommer från We heart it.

Madonna - My life's a revolver


Tatto inspirationBilder kommer från We heart it.

Insta Inspo


For more inspiration: @dulcecandy at Instagram


For more inspiration: @getfashion at Instagram

Dalarna del 5
Dagen i bilder
Skirts inspirationPictures from We heart it.

Lapat solsken

Har legat hela eftermiddagen på balkongen, läst i en deckare å lapat sol! Så underbart! :)

Ska iväg om en timme till fina Lina för kvällsmat. Men först ska jag äta ett litet mellanmål och göra mig i ordning. Har inte gjort något med håret sen jag var på badet å simmade så håret är bra trassligt nu, halvtorkat hår i en knut..


Minst 1 km i bassängen

Nu ska jag packa väskan å ta mig till badhuset för att simma några längder. Siktar på att simma 1 km, kanske några längder till. Ska bli skönt å träna å samtidigt rensa tankarna!

I've got a sweet tooth


Väska/199 SEK / Väska/399 SEK

Båda väskorna kommer från H&M. Jag är speciellt förtjust i den ljusbeige väskan!

H&M Autumn/Winter Favourites


Jacka/499 SEK / Jacka/399 SEK

Ballerina/199 SEK / Stövletter/399 SEK / Kängor/299 SEK


Kofta/49,50 SEK / Topp 249 SEK / Blus/149 SEK
Koftan är ett riktigt kap, och finns i flera olika höstfärger!Tröja/149 SEK / Topp/99 SEK / Blus/149 SEK

Samtliga plagg kommer från H&M

Boktips: Torey HaydenTorey Hayden är en duktig författare som skriver som psykolog om barn och människor hon mött genom sitt arbete och hur hon har tacklat situationer där barn farit illa eller där barn, eller vuxna, inte mår psykiskt bra. Böckerna är sträckläsare - hon är duktig på att formulera sig och man vill bara fortsätta läsa - vad händer här näst? Kommer hon få barnet att må bättre/att sluta fara illa? etc.

Böckerna på bild är böcker jag läst av Torey Hayden som jag rekommenderar varmt.


Monki Summer Sale Favourites

Underbara sommarplagg från Monkis Summer Sale som funkar även i höst!

Hester Singlet/200 SEK/100 SEK / Elsie Knit/300 SEK/150 SEK / Laurelle Blazer/400 SEK/100 SEK


Lavinia Singlet/220 SEK/100 SEK / Mica Dress/250 SEK/150 SEK / Chloe Jumpsuit/350 SEK/150 SEK


Tropez Cardigan/400 SEK/200 SEK / Vivvi Jacket/400 SEK/200 SEK / Malou Blazer/400 SEK/100 SEK


Anouck Singlet/200 SEK/100 SEK / Cilla Shorts/180 SEK/60 SEK


Pia Dress/400 SEK/200 SEK / Ellis Jumpsuit/250 SEK/100 SEK


Naima Jacket/400 SEK/200 SEK / Thea Bag/180 SEK/40 SEK


Stella Top/150 SEK/100 SEK / Jennifer Top/250 SEK/150 SEK / Sissi Shorts/300 SEK/150 SEK

Rök inte tidigare än dagen innan

Ett tips till den som vill trappa ner på rökningen, förutom mitt nedtrappningsschema och min bedömning av klass 1-3-cigg, är att tänka på när du tar dagens första cigg. Säg att du på måndagen tar dagens första cigg vid 06.30 med morgonkaffet så får du på tisdagen inte röka innan 06.30. Röker du vid 07.00 på tisdagen får du inte röka tidigare än 07.00 på onsdagen osv. Det är också en väg att gå, men man kan gärna kombinera flera olika sätt att trappa ner för att få än mer kontroll på rökandet.

Jag har bedömt mina cigaretter och jag följer mitt egengjorda nedtrappningsschema, men jag har valt att inte lägga till ännu en grej i min nedtrappning - att inte röka tidigare än dagen innan. Jag känner att jag kan nå mitt mål ändå! Men ett tips är alltid välkommet, eller hur? :)

Vakna på rätt sida

Det gäller att vakna på rätt sida för att gå extra ork å energi för dagen. För mig är det viktigt att vakna med rätt humör, men självklart går mina dagar runt oavsett om jag känner att jag har vaknat på rätt sida eller inte. Att gå upp ur sängen gör man ändå, men den där extraenergin ger mig en sån skjuts, och jag är i behov av den energin för att känna mig motiverad för dagen.

Idag känner jag att jag har vaknat på rätt sida med den där extra energin, trots att jag har vaknat alldeles för tidigt. Jag tänkte gå upp, dricka mitt FitLine å sätta på kaffe till mamma så kan vi ta en varm kopp ihop när hon vaknar.

Idag ska jag iväg å simma - nån motion ska jag ju ha å simma är den motion som är snällast mot fötterna, och ikväll ska jag och mamma hem till en gemensam vän, äta varma mackor med svampstuvning å mysa!


Läser ikapp på Bloglovin

Tänkte inte vara uppe allt för länge ikväll med tanke på hur sent det blev igår med förseningarna med tåget, men jag kände att jag ville läsa ikapp lite bloggar på bloglovin, och även svara på era fina kommentarer! :)

Perspektiv på mitt rökande

Idag har varit en rikigt bra dag för mig och mitt rökande, jag nämligen bara rökt en cigarett idag! Anledningen till detta är främst att jag har haft en tung huvudvärk större delen av dagen. När jag känner mig krasslig, när jag har huvudvärk eller liknande blir jag inte lika sugen på cigaretterna och nikotinet som ger ett lätt sus i huvudet. Men oavsett dagens huvudvärk eller inte - jag börjar bli allt mer van vid allt färre cigaretter och jag är inte alls orolig längre för hur jag kommer klara mig utan cigaretterna efter vecka 32, som är den vecka då jag blir helt rökfri.

Huvudvärken har varit den största anledningen till min enda cigg idag, men jag är ändå så nöjd med detta! I och med huvudvärken har jag fått ytterligare perspektiv på mitt rökande och att mitt nedtrappningsschema faktiskt ger resultat! Jag hade aldrig klarat mig så bra på att direkt klippa beroendet, men nu känner jag mig inte så beroende längre. Nu när jag är nere på så få cigg per dag handlar det mest om vanan som fortfarande sitter i, men den ska jag allt få bukt med! Det är drygt två veckor kvar, sen har jag trappat ner på rökningen i sammanlagt tio veckor. Snart är det dags att sluta på riktigt! Motivationen blir allt starkare, och tron på mig själv som alltid funnits där växer sig också starkare med var dag som går. Det känns så härligt detta!

Fyra födelsedagar och ett fiaskoHar varit ganska seg och sliten hela dagen. Har sedan i förmiddags haft feberkänsla i hela kroppen, fast ingen feber har brutit ut.. och jag har även haft huvudvärk sedan i förmiddags, så jag har tagit det så lugnt jag bara kunnat.
Jag har sett klart säsong 4 av Sons of Anarchy. Nu blir det en paus från serier ett tag - jag har ju så många filmer som jag vill se, se om och en massa gamla VHS hos mamma som måste ses om minst en gång till! :)

Ikväll har jag ätit lite ägg, keso och sallad. Sitter nu i soffan och dricker te, ätit en bit mörk choklad och ska nu se på Eva & Adam - Fyra födelsedagar och ett fiasko. Jag satt å kollade på en helt annan film, och så slog det mig bara - Eva & Adam är en film jag måste se om! :) Jag måste även se om serierna om Eva & Adam, men ikväll blir det filmen Fyra födelsedagar och ett fiasko.

My tattoo


Guldfynd by Kenza


Ring/Guldfynd by Kenza


Armband/Thomas Sabo Charm Club/Smycka


Ring/Guldfynd by Kenza

Dalarna del 4


Dalarna del 3
Dalarna del 2


Dalarna del 1 

Fast i Töreboda

Trafikverket har visst problem med sina datorer så innan de får koll på datorerna igen får vi stå still med tåget i Töreboda.. Jag skulle ha varit i Skövde vi det här laget, å rör vi inte på oss snart lär jag missa min buss.. Tur att det går fler bussar, men förseningar är så jäkla trist. Hoppas vi rullar snart för jag vill hem!


På tåget

Sitter nu på tåget. Har några timmars resande framför mig, men det gör inte så mycket. Ganska skönt å resa - huvudet rensas medan tåget rullar.. Det är fortfarande mycket tankar och känslor som spelar, och jag är alldeles tung i huvudet och svullen kring ögonen efter alla tårar under begravningen. Men jag är lättad! Det var en vacker begravning med några vänner och släktingar, och närmsta familjen. Min farfar kunde inte ha fått en bättre avslutning - och vädret var till honom, för solen sken!

Har med mig en bok som jag kan skingra tankarna med. Jag svarar på era fina kommentarer när jag väl är hemma där jag har bättre uppkoppling! :)


Blueberries


Gör din egen hårinpackning

Ibland räcker inte månadsbudgeten till, eller så har hårinpackningen precis tagit slut och att gå till affären är inte att tänka. Jag har lösningen!

Jag får lätt torrt hår och då är den här inpackningen precis vad som behövs!

Du behöver:
• 2-3 msk olivolja
• 1 avokado

Vill du kan du lägga till 1-2 msk majonäs i receptet. Jag använder dock inte majonäs, dels för att jag aldrig har det hemma, dels för att jag inte tycker om majonäs och tycker det både luktar och smakar illa.

Olivoljan ska vara ljummen innan du blandar den med avokadon - och ev majonäs. Massera in inpackningen i handdukstorkat hår och låt verka i ca 20 minuter och tvätta sedan ur inpackningen med vanligt schampo. Medan inpackningen verkar - trä en plastpåse över inpackningen!


Ingen vanlig semester

Vi kom till Ludvika igår eftermiddag. Jag och ena syrran åkte upp med pappa och hans sambo upp medan syster nummer två kom med tåg en knapp timma efter vi anlänt.

Det är mycket blandade känslor med att vara på plats, dels i Ludvika, en stad som jag känner någorlunda väl med tanke på alla somrar och vintrar vi varit här å hälsat på, och dels i sommarstugan där vi alltid spenderat drygt en vecka varje sommar. Det finns så mycket minnen, speciellt i och kring stugan - som farfar faktiskt byggt alldeles själv!
Det är här i stugan som vi har träffat farmor och farfar och det är härifrån alla mina minnen rörande farfar utspelar sig, så jag känner mig lite låg till och från, men det är väl en del i sorgeprocessen. Det är bra att möta alla minnen, att möta sorgen och låta den komma. Vi människor är alltid så instängda och knutna, men är det i någon situation vi borde lära oss att bli mer öppna och naturliga är det i just sorgen - och det blir de flesta. Man har inte ork nog att spela och klistra på ett ansiktsuttryck som inte är riktigt - man välkomnar sorgen in och så får den komma och vara precis som den är.

Hittills är det bara leenden och minnen som spelas upp, men det är skönt att sorgen som i gråt får vänta för det lär bli en hel del av den varan under begravningen imorgon.
Det är en annorlunda och ny händelse för mig - begravningen. Jag har varit med på tre begravningar i mitt liv varav två som jag faktiskt minns, men det har inte varit en så nära släkting som nu. Nu ska min farfar begravas och den här begravningen och bortgången känns redan innan begravningen är över - något som jag inte upplevt på samma sätt tidigare.

Jag ska mest vara idag. Jag har inga måsten eller krav. Jag ska njuta av dagen, som den är och blir. Det är faktiskt ganska skönt att vara här, trots sorgen och de känslor som hänger i luften hos alla - att få avskärma sig från resten av civilisationen ett tag! Som min syster sa förut: "man undrar om världen fortsätter när man är här, det är så tyst".


18 juli 2012

Godmorgon!

Här i Dalarna, i Ludvika, har vi det ganska svalt. Det är inte ens 20 grader utomhus, och runt 17-18 grader i sjön. Systrarna har varit i å badat, men jag avstår. Blir frusen bara jag tänker på att bada! Det finns ingen värme i stugorna så man kan inte gå in och förvänta sig att kunna värma sig. Men mina systrar är hårdhudade och klagar inte - de badar och gör snygga moves med håret i vattnet, så jag har stått på bryggan och fotat! :)

Mitt internet är ganska segt här uppe då jag kör internetdelning via min iPhone, så bilderna jag tagit får ni tidigast torsdag kväll!

Nails/Inspiration

For more inspiration: @getfashion at Instagram

Motivation


Some Inspiration


For more inspiration: @negin_mirsalehi at Instagram
For more inspiration: @pearypie at Instagram

Thomas Sabo


Dagens


Byxor/Cubus / Skinnjacka/VeroModa / Blus/VeroModa / Tyskor/H&M / Armband/Thomas Sabo Charm Club

Resväska/EPIC / Tygkasse/Ecologic by Lindex

Framme i Dalarna

Nu är vi framme - och jag har täckning! Detta betyder nu inte att jag kommer sitta vid datorn allt för mycket. Räkna med mig på torsdag kväll istället!

Vi har det bra! Alla tre systrar är samlade, och det händer inte ofta då vi är lite utspridda i vanliga fall i diverse städer! Har saknat att vara tillsammans alla tre!

Vädret är okej. Det har varit ett riktigt busregn under eftermiddagen, men nu skiner solen. Dock är det ganska kyligt ute.. Kan inte minnas någon sommar jag gått i långbyxor, ziptröja OCH skinnjacka?! Men jag får glädjas åt att solen skiner i alla fall! :)

Autumn favourites/Cubus


Lara Denim Vest/299 SEK / Valerie Jacket/499 SEK

Skippa den så vanliga svarta skinnjackan och testa en ny färg!


Jennie Blouse/249 SEKLaura Blouse/199 SEK / Tina Blouse/199 SEKKaylee Jeans/499 SEK / Bianca Shorts/249 SEKInca Top/149 SEK

It's all about the details


Leona Blazer/299 SEK / Nina Blouse/299 SEK / Edith Blouse/299 SEK


Kerri Blouse/299 SEK / Amanda Top/199 SEK / Robin Blouse/299 SEK

Samtliga plagg kommer från Cubus


Dalarna sommaren 2010


Att sluta med ett beroende/beteende

Det är viktigt att förstå sina beteenden och beroenden innan man börjar klippa beroendet, oavsett om man klipper rakt av eller om man skär ner bit för bit.

Jag har i och med nedtrappningen av rökningen ställt mig själv frågorna:
- Varför röker jag?
- Varför vill JAG sluta röka?
- Vad vinner jag på att sluta?
- Vad riskerar jag med att fortsätta?

Det är viktigt att förstå varför man har ett visst beteende/beroende för att senare förstå hur man ska jobba på att göra sig av med vanan.
Det är viktigt att man slutar med exempelvis rökning först och främst för sin egen skull. Det är inte motiverande att tänka "jag gör det för då blir mina föräldrar stolta". Den tanken har aldrig fallit mig in som det främsta arumentet för att sluta röka. Jag vill sluta röka främst för min egen del, men även för andras välmående. (Min omgivning påverkas genom passiv rökning och det kan vara skadligt i längden).

Jag har ställt mig frågan: vad vinner jag på att sluta? och kommit fram till att listan är lång! Det finns ingenting positivt med rökning, och det kan jag säga och slappna av för jag vet vad rökning är. Min kondition har försämrats och det har jag märkt av, och det vill jag ha ändring på!
Alla rökare är väl medvetna om riskerna med rökning, men många väljer att se bort. Det är svårt att klandra en rökare för att se bort från alla risker, men en rökare lever till och från med medvetenheten om riskerna ekandes i bakhuvudet, och det tär på en då man är medveten om vad man gör med sin kropp och främst sina lungor och den ökade risken för cancer - men det är ett beroende, ett beteende, en så svårbruten vana och att bryta den vanan känns alldeles för stort och obehagligt att man istället väljer att se bort för att orka. För vem orkar ha "det du gör är dödligt" ekandes i huvudet dag ut och dag in varje gång man gör något som har kommit att bli en del av den dagliga rutinen?

Som rökare finns det ett första steg som inte nödvändigtvis måste leda till absolut rökstopp - men som garanterat får en att tänka till och reducera sin dagliga förbrukning av cigaretter: dela in dina cigaretter i klasser.

Klass 1: cigaretterna du bara MÅSTE ha!
Hit hör samtliga cigaretter som har med nikotinabstinensen att göra - för det gör långt ifrån alla cigaretter!
Hit hör för många morgoncigaretten och kvällscigaretten. Morgonciggen för att du har varit utan nikotinet under nattens alla timmar. Kvällsciggen för att tillgodose nikotinbehovet innan läggdags. Vem vill ens försöka somna in med ett sug efter något?!
Klass 2: cigaretterna du känner att du behöver, men som du egentligen skulle kunna avstå.
Du har säkert vant dig vid en cigg till kaffet, en cigg till ett glas rödvin, en cigg efter maten, en cigg på väg till jobbet, en cigg på väg hem från jobbet, osv... Listan här kan göras lång, och för många är majoriteten av cigaretterna som röks på en dag "klass 2"-cigg.
Klass 3: dessa cigaretter kallar jag sympati-cigg.
Vad menar jag då med sympati-cigg? Jo, en sympati-cigg fungerar som en spegelimitation av en människa man tycker om. När man till exempel sitter på första dejten och redan har fallit för personen brukar man omedvetet härma personens ansiktsuttryck och kroppsspråk. Sympati-ciggen fungerar precis så! Du sitter och fikar och din vän tar upp en cigg - vad gör du då? Jo, du tar också upp en cigg! För vem vill sitta och röka ensam?!
Hit hör också cigaretter du tar i sociala sammanhang som du egentligen inte behöver. Det kan bli sympati-cigg som jag beskrev dem i exemplet ovan, men det behöver inte vara för att en speciell person röker, det kan vara för att majoriteten av umgänget du är i just då röker - eller för att "det hör till", eller cigaretter som du tar "bara för att du känner för det".

Jag vet med mig att jag innan jag började skära ner på rökningen rökte allt fler cigg/dag om dagen innehöll en fika med en vän som är rökare, än om dagen innehöll en fika med en vän som inte är rökare. Jag/min vän sympatirökte!

Ni som läser detta som är rökare: utan att börja trappa ner på rökningen (om det inte är vad ni vill såklart!) kan ni väl göra detta bara som ett test! Markera 3 spalter på ett A4 och skriv högst upp i varje spalt: Klass 1, klass 2 och klass 3. Tänk sen igenom varje gång du tar en cigarett var ni skulle välja att placera den - som en Klass 1-cigg? - en cigg du bara måste ha! Eller en sympati-cigg kanske? - en cigarett du tar för att det är socialt, för att din vän röker eller "bara för att du känner för det".
Om du gör mitt test - skriv gärna en liten rad, anonymt går bra, och berätta hur det gick, hur det kändes att hålla koll på dagens alla cigg - och gärna hur många cigaretter du fick i varje spalt!

Jag vill med detta inlägg varken glorifiera eller försvara rökare och cigaretter - jag vill enbart dela med mig av min vardag med cigaretterna, min resa mot ett rökfritt liv och mina tankar före, under och efter resans gång.


I bilen mot Dalarna

Sitter nu i bilen med pappa, sambo och syster på väg till Dalarna. Den 5:e juli somnade farfar in, nyss fyllda 91 år. Vi ska nu upp på begravning och samtidigt passa på att umgås med släkt och vänner där uppe! Då vi har ett ganska rejält avstånd till Dalarna blir de bara några besök per år, så det ska bli skönt å komma upp igen! Trivs bra där, hos farmor, hos farbror med sambo och i sommarstugan som farfar byggt alldeles själv! Det kommer bli en fin begravning, och några riktigt fina dagar i Dalarna! Hoppas på sol!


Mjuka, lena fötter

Ibland tycker jag inte att det räcker med att smörja in fötterna.. De kan fortfarnade kännas torra/sträva/hårda.. Men jag har en lösning på problemet!

• Börja med att fila hälarna och eventuella förhårdnader på fötterna.
• Tvätta av fötterna och smörj in dom med body lotion/body butter/fotsalva.

Nu behöver du 2 st mindre plastpåsar. Jag rekommenderar 3-literspåsar eller större - vanliga fryspåsar alltså.
• Trä påsarna över fötterna och fäst med lös gummisnodd eller liknande runt ankeln.

Det kan nu bli väldigt svårt att gå med plastpåsarna på fötterna då du kommer glida omkring i din lotion. Det kan underlätta med ett par strumpor på påsarna.

Jag brukar sova med påsarna på, så jag slipper gå runt dagtid med plastpåsar på fötterna!

Eldsjäls-Cimon

Ni bara måste läsa det här inlägget!
Cimon Lundberg är så motiverande och har en sån eld inom sig som smittar av sig! Man blir inspirerad till att ta steget, att våga och att drömma och leva stort!


Skratta i sömnen

Det var en underlig morgon det här.. Jag som hade tänkt sova ut till 09.00 i alla fall vaknade av att jag skrattade!!!! Jag har alltså legat å skrattat i sömnen, så pass att jag med skrattet väckte mig själv. Mamma tyckte det var urkul! :)
Ännu lustigare - efter jag hade vaknat kunde jag inte sluta skratta. Skrattet kom liksom i vågor - helt plötsligt brast jag ut i ett korv asgarv, och lika fort som skrattvågen kom försvann den. Och sen kom den igen, och igen, och igen!

Nu har jag slutat skratta, och snart är det dags för frukost och dusch. Det är ju ingen idé att försöka somna om när jag ändå ska åka vid 10.00. Somnar jag om kommer jag säkert vakna skrattandes igen.. Fast det var ganska mysigt!

När jag var liten gjorde jag något liknande - och jag sjöng även i sömnen så att jag med sången väckte mig själv. Och sen har jag ju flera gånger vaknat av att jag gråtit - men det känns som att gråta i sömnen är mycket vanligare än att man skrattar i sömnen.. eller?
Har det hänt er någon gång - att ni väckt er själva med skratt, tårar, ljud, sång etc?

Att vakna med ett leende på läpparna har precis fått en ny innebörd!

Packar väskan

Nu ska jag alldeles strax packa väskan och sen måste jag sova. Det blir en tidig morgon i morgon. Vid 10.00 bär det av mot Dalarna!

Jag har publicerat några tidsinställda inlägg som kommer ploppa upp med jämna mellanrum under morgondagen. På onsdag får ni klara er utan inlägg från mig, möjligtvis enstaka mobilinlägg. Ni hittar länk till min twitter i dropdown-menyn, och på instragram kan ni följa mig som @alovisalindstrom!

Jag är tillbaka med täta uppdateringar från och med torsdag kväll!

Lookbook: Details

Bilder från We heart it.

Hair accessories at Topshop

 

Feather Thong Clip/10 £/110 SEK / Multi Chain Spike Twin Comb/10 £/110 SEK

Kul att fjädertrenden fortsätter att hålla i sig - om än i olika färger, former, varianter osv!

Animal Africa/Topshop

 
 

Animal Africa Pouch/3 £/33 SEK / Animal Africa Print Shopper/5 £/55 SEK / Animal Africa Backpack/10 £/110 SEK

Topshop Boots


ARISTOCRAT Super-High Shoe Boots/85 £/932 SEK / ARIELLE High Lace Up Boots/90 £/987 SEK


ARTIST/Tapestry Heeled Boots/Crochet Ankle Boots/Black Crochet Boots/78 £/855 SEK

Topshop Sailor


Sailor Skirt/15 £/165 SEK - ON SALE! / Anchor Raglan Sweater by: Illustrated People/40 £/439 SEK


MOTO Anchor Denim Jacket/15 £/165 SEK - ON SALE!

Favorit/Topshop Sale


Garden Party Lace Maxi/20 £/219 SEK

Nyckelordet är sysselsättning

Oavsett vilket beroende det handlar om är nyckelordet sysselsättning. Att sysselsätta sig med något för att förvirra hjärnan och lägga fokus och tankar på något annat, det är väldigt viktigt när man bryter ett beroende. Det kan vara en dålig vana, att sluta röka, att äta sundare; att sluta småäta eller att sluta med socker - att då fokusera på något annat kan göra att man efter ett tag har glömt att man var sugen på godis, på något att tugga på eller en cigarett.

Jag minns en kväll: jag satt i soffan och pillade med bloggdesignen (precis när min blogg var nystartad, kort efter blogg.se byte av plattform) och kände ett röksug. Jag gick ut i köket, kokade te som jag sedan hade planer på att ta med mig ut tillsammans med cigaretten. När jag kom in i vardagsrummet igen skulle jag "bara" kolla en grej me designen, och en sak ledde till en annan och helt plötsligt hade över en timme gått!
Varför jag tar detta exempel: ett bevis på att sysselsättning fungerar!

Från början var jag inte beroende av cigaretter och nikotin - kunde jag en gång leva utan nikotinet kan jag lära om och börja leva utan nikotinet igen!

När jag bestämde mig

Jag vet att jag sa redan efter ett års rökning att jag inte skulle vara rökare för resten av livet. Jag kunde inte se mig som en rökande förälder, en rökande 40-åring, eller än värre - en rökande tant!
Jag lovade mig själv och min syster att jag skulle bli rökfri innan jag blir förälder. Men vem vet egentligen en tid innan att man ska bli förälder? Barn är ingenting man får eller gör, barn är någonting man önskar sig och som sedan skapas - men det är väldigt sällan någon kan säga "nu ska vi göra ett barn" och så blir det ett barn där och då.
Jag fortsatte röka och ville inte sätta något datum på att göra slut med cigaretterna. Jag ville gå klart gymnasiet, vilket jag gjorde, och jag ville avsluta mina studier vid KOMVUX - och det gjorde jag.

I april i år tog jag och en vän i hand på att "när vi når vår respektive målvikt, då slutar vi röka", men det kändes inte som rätt väg att gå. Jag började tvivla på att klippa beroendet var rätt väg för mig. Jag tror på att trappa ut ett beroende, att gå steg för steg, istället för att sluta tvärt. Jag hinner under min resa med nedtrappningen känna av hur lätt abstinens känns och hur det känns att ha ett röksug som man inte kan stilla - då man redan rökt alla dagens cigaretter. Jag blir allt mer förberedd på att leva helt utan cigaretter jämfört med den som klipper tvärt och inte har känt hur det är att gå en dag utan sina cigaretter.

Jag vänder mig inte emot att klippa beroenden tvärt - det är bara inte rätt sätt för mig.

I maj i år bestämde jag mig. Jag har flera månader tidigare varit inställd på att sluta röka, men det var i maj jag verkligen sa det: jag har bestämt mig. Jag satte mig ner vid en av skolans datorer och skrev ut ett nedtrappningsschema på 10 veckor där jag vecka 1 är 9 cigg/dag och där jag vecka 10 är 1 cigg/dag. Jag skrev ut nedtrappningsschemat i två kopior och gav den ena till min mamma så att hon också skulle kunna följa min resa mot "rökfri".
Redan vecka 2 kände jag att det var tungt, mest för att jag inte kunde välja mina röktillfällen hur som helst utan att jag var tvungen att planera mina tillfällen så att cigaretterna och niktionet skulle vara jämnt fördelat över hela dagen.
Jag kan idag se, då jag är inne på steg 8 och röker 3 cigg/dag, att jag har vant mig vid mindre nikotin, och jag får allt mer perspektiv på mitt rökande. Det som var så tungt i början, att behöva planera och reducera sitt niktionintag till att idag se hur många cigg jag faktiskt hade att fördela över en dag jämfört med de 3 jag har idag.

Jag har blivit allt bättre på att planera mina röktillfällen, men visst svider det ibland när jag ser andra röka och själv får suget (ibland utan att egentligen vara i behov av niktion då jag nyss rökt).

Jag har aldrig blivit motiverad att sluta av texterna som står på cigarettpaketen om att man åldras i förtid, dör i förtid, att rökning får din hy att åldras etc. Jag har heller inte blivit skrämd av bilder på cigarettpaket som de har i bland annat Thailand - det har inte nått mig mer än att jag har blivit äcklad av just bilderna, men jag har inte funderat mer kring det.. Om det är för att jag inte vill se problemen man kan få i och med rökningen, eller om jag bara inte kan se mig med sjuka lungor då jag aldrig kunnat se mig som livsrökare, det vet jag inte.
Fortsättning följer!

När jag började röka

Jag började röka någon gång mars-april år 2010 då jag precis hade fyllt 19. Jag vet inte varför jag började röka - hur det kom sig att jag faktiskt tänkte tanken "jag vill röka", men det jag däremot vet är att jag var stressad, mycket pga skolan och allt relaterat dit.. Det blev väl ett sätt för mig att stilla mina nerver, för en liten stund.

Att umgås med vänner som röker, oavsett om de bara feströker eller om de är rökare på heltid, spelar oftast en stor roll. Har man väl börjat röka och umgås i rök-kretsar blir det en allt naturligare del av ens vardag och liv och det kan bli en snabb inkörsport till att själv bli en storrökare. Umgås man i en rökfri krets hittar man inte alls lika många tillfällen till att ta en cigg än om man umgås där vännerna röker titt som tätt.

I början rökte jag inte varje dag, och när jag väl rökte var det inte många cigg per dag. Efter ungefär ett halvår kunde jag se mig själv som heltidsrökare då jag dagligen hade behov av nikotin.

För mina föräldrar berättade jag inte om min rökning förrän i december 2010 - då hade jag rökt i 8-9 månader. Jag var orolig för hur reaktionen skulle bli och valde därför att smyga med mitt rökande. Att smyga med ett beroende gör att färre tillfällen ges att tillfredsställa behovet än när man har kommit ut med sitt beroende. Efter att mina föräldrar fick veta att jag rökte såg jag allt fler tillfällen att ta en cigg. Jag tänkte inte i de banorna, men det var så det blev.
Det blev ett omedvetet medvetet beteende att smyga med rökningen och därmed röka färre cigg än jag gjorde när mitt beteende var känt.

Fortsättning följer!

Motivation till förändring

En del av den motivation jag har för att trappa ner på rökningen och till sist sluta helt kommer från mig själv, och jag får bra med stöd från min familj då jag behöver. En del av motivationen kommer även från att blogga om det - att berätta för fler att jag ska sluta röka. Att skriva om rökningen och nedtrappningen motiverar mig väldigt mycket - jag har en gång sagt att jag ska sluta, och då vill jag visa mig stark, inte bara för andras skull, men också - och mest - för mig själv! Att ha det nedskrivet hjälper faktiskt. Jag kan då och då gå tillbaka och läsa vad jag skrivit - oavsett om det varit en tung eller bra nedtrappningsdag.
Självklart blir jag även motiverad och får kraft från er söta läsare när ni peppar mig! Det är guld värt!

Jag fick en kommentar från en tjej som ville veta mer om mig och min rökning - fler lägesrapporter i och med nedtrappningen, om när jag började röka och hur jag tänkte då, och hur jag känner för att jag faktiskt började röka idag. Självklart vill jag dela med mig av detta! Det stärker både mig, men också någon annan rökande själ som kanske blir motiverad att sluta? Eller någon annan som bara behöver motivation rent allmänt - för den motivationen går att få här också! Jag kan bli motiverad att göra saker efter att ha läst något som handlar om något helt annat - det handlar om att se andras eld och drivkraft och göra något eget av den!

Steg 8 av 10

Det är ny vecka vilket innebär ytterligare nedtrappning för mig och mitt rökande. Nu är jag inne på steg 8 av 10 vilket innebär 3 cigg/dag och det känns faktiskt riktigt bra!

Jag är väldigt motiverad och peppad på att sluta röka, men att komma ihåg: det är inte alltid så kul och inte heller lätt - jag har haft några små dippar då jag inte klarat att hålla mig till antal cigg om dagen, men det är sammanlagt 2-3 dippar jag har haft.

Jag kom på efter 2,5 cigg idag att jag bara får röka  totalt 3 idag (jag röker långa cigaretter så jag kan röka en halv i taget), men det är inget mer att göra än att dra ut på dagens sista cigg-tillfälle - jag tar ciggen så sent som möjligt och får väl pinas däremellan. Men att vänja mig av vid cigaretterna är ju det jag är ute efter, annars kan jag inte bli rökfri!

Indiska favoriter


Sylvie Blouse/399 SEK / Teagan Necklace/149 SEK

Sköna hem

Medan jag satt och väntade på mitt läkarbesök kikade jag igenom ett nummer av Sköna hem. Oerhört inspirerande tidning, och som jag längtar till min egna lägenhet, och mitt framtida hem!, när jag läser om all inredning! Man kan inte låta bli att drömma stort!

Här är inspiration från Lisa och Thomas Rogalins lägenhetsliv i huvudstaden!


Jag blev SÅ kär i schäslongen!

En så enkel inredning som när allt går i vitt - förutom fototapeten - har tagits till en ny nivå!

Svärburkarna - kanske inte så mycket inredning i sig, om inte burkarna är design - är en väldigt smart idé!

Vackra Tyra

En av de bloggar jag följer slaviskt sedan en tid tillbaka är Tyra Sjöstedts! Rekommenderar er att i alla fall kika in på hennes blogg! Jag blev inte besviken!

Bilden nedan la hon upp i bloggen för några dagar sedan, underbara vackra tjej!


ShortsStenar, spets, fuskpäls, nitar, slitningar, dip dye, stentvättat - oavsett val är shorts en favorit!

Heelspiration


Picture from @getfashion at Instagram

Details


Klocka/O.N.E/Ur & Penn


Ring/Lilla Ting

Mot KSS för röntgen

Har varit på vårdcentralen nu och det gick väl bra.. Har blivit fortsatt sjukskriven så ska nu ta kontakt med min arbetsgivare samt ta kontakt med Försäkringskassan då en sjukskrivning över 14 dagar går över till dom - innan dess står arbetsgivaren för sjukpenningen.

Ja, det är väl bara att göra som man blir tillsagd, vila fötterna, inte belasta för mycket, och nu har jag fått recept på ytterligare smärtstillande plus en gel som jag ska massera in i fötterna.. Hoppas på det bästa!

Uppdaterar under dagen - tar med datorn till KSS då jag lär få vänta ett tag innan jag får röntgas då det är drop in. Lär nog vara en del folk, och jag och mina fötter är långt ifrån prio ett om det tex kommer in frakturer, eller om lungor ska röntgas för cancer osv.. Men jag har tålamod - jag kunde ha mått så mycket värre! :)

16 juli 2012

God morgon!

Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen och sen ska jag till vårdcentralen på läkarbesök med mina förbaskade fötter. Håll tummarna!

I eftermiddag ska jag på röntgen.. Har aldrig varit med om det vad jag kan minnas.. Lite nervöst..

Be patient

Jag svarar på era kommentarer i morgon bitti! :)

Röntgen och läkarbesök

Imorgon börjar ny vecka och jag kommer börja min vecka med sjukhuset för hela slanten.. Dels måste jag iväg på drop in på röntgen, dels måste jag ta kontakt med min läkare då mina fötter inte har blivit bättre.. Jag och syrran gick till ICA och tillbaka (en inte allt för lång sträcka) och det kändes i fötterna direkt, trots bra skor och inlägg för höga hålfötter.. Ska det göra så ont efter så kort tid - hur ska det då gå att börja jobba igen?!
Jag är stressad för jag vill så gärna jobba - jag trivs så bra på Skara Sommarland bland härliga gäster och personal!

Jag behöver få detta gjort innan vi åker till Dalarna och Ludvika på tisdag.. Farfar begravs på torsdag, och det vore skönt å ha allting färdigt innan dess.

Jag ska kolla med min läkare hur jag ska hantera mina fötter framöver.. Ska jag försöka ut och gå trots smärtan - eller ska jag vila fötterna helt å hållet? Ska jag liksom ligga/sitta med fötterna i högt läge, eller är det bara bra för fötterna att "härdas" lite genom lätta, kortare promenader?

Kommer min sommar fortsätta så här - med dåliga fötter - kommer jag börja simträna varannan dag bara för att ha någonting att göra, och för att hålla mig i form! Jag är SÅ sugen på långa promenader, powerwalks och joggingrundor, men kan jag inte skaffa mig träning och motion på det sättet får jag välja en form av träning där jag faktiskt inte behöver belasta fötterna alls!

Filmmys med syster

Nu blir det lite filmmys med syster! Det blir Pirates of the Caribbean - the Curse of the Black Pearl!


Syskonkärlek


Mina systrar är det bästa jag har! På bild: jag och en av mina systrar.

Somriga skutt
Syster hoppar och jag fotgraferar.

Mini-spa

Min syster har precis filat och målat mina naglar. Nu ska hon få lite massage av mig :) Måste ju hålla massagen igång så jag inte tappar det jag lärde mig då jag gick en lokal kurs på gymnasiet som hette Anatomi, fysiologi, massage.

Ten Points at Brandos


Ten Points/Army/949 SEK / Ten Points/Pandora/1049 SEK / Ten Points/Toulouse/999 SEK

Male inspiration
Pictures from We heart it
 

Nya rubriker

Har gjort en liten ändring på typsnittet till rubrikerna i inläggen samt rubrikerna i menyn. Vad tycks?
iPhone/spegelSkal/Clear Case Black

Nytt iPhoneskal

Jag har fått mitt skal och mitt displayskydd! :)


Hämta ut paket

Nu ska jag och syster gå till affären. Jag ska hämta ut gratis bullar och ett paket kaffe från ICAs egna varor - ett erbjudande jag fick när jag flyttade hem till mamma och bytte stad! Kul med välkomsterbjudanden vid flytt! :) Undrar vad jag får för erbjudanden i och med flytten till Karlstad..? ;)

Jag ska även hämta ut ett paket! Jag kan inte se på avin vad det är för paket, men jag har mina aningar.. Mitt iPhoneskal och mitt spegel-displayskydd från iPhonemekka!

Cheap furniture


Är så peppad på att få studera i Karlstad och jag har även fått en lägenhet som jag får tillgång till den 1 augusti.
När jag väl är på plats med mina saker ska jag en sväng förbi IKEA och inhandla lite nytt för att fräsha till lägenheten - och för att jag faktiskt behöver till exempel en arbetsplats och ytterligare förvaring! :)

Jag gillar IKEA för deras mångfald - det finns möbler för alla plånböcker!


Mark Levengood som konferencier

"Att säga en självklarhet som ett skämt och därmed idiotförklara hela sin publik, det är humor, det är underhållning."

Igår fyllde allas vår kronprinsessa Victoria 35 år och det firades på Öland med underhållning och uppträdanden av några av Sveriges bästa artister!
Artister som deltog i födelsedagsfirandet var Ulrik Munther, After Shave med Anders Eriksson, Bengan Jansson, Loreen Agnes och Danny.

Mark Levengood är en riktig solstråle och en mycket duktig och framför allt van konferencier, och han bjöd på många skämt och ordvitsar.
Det kom upp att kungen inte var med på Victorias förlossning, "men drottningen var väl i alla fall där" skojade Mark :)

"Victoria fyller nu 35 år. Det är lite yngre än vad Kennedy var när han blev president, och lite äldre än Jesus var när han dog."

Mark talade senare om när barn börjar gå då han tidigare nämnde prinsessan Estelle. "När barn börjar gå har de en massa muskler men ingen hjärna. Många män brukar stanna i den fasen.."

Mark sa även mycket vackert om prinsessan, om hennes ständiga och starka närvaro.

Mark berättade om ett barn som frågade om hans alla rynkor i pannan som det inte fanns siffror som räckte till för att räkna samtliga. Mark svarade "jag har skrattat så mycket och då blir man skrynklig" och lade till "så nu ska ni få skratta er skrynkliga av glädje" i och med en presentation av en av artisterna. Jag gissar på att det var After Shave, för i slutet av firandet fick After Shave med Anders Eriksson Victoria att brista ut i vad som såg ut som världens härligaste skratt! :)

Och - det var så härligt när Ulrik Munther uppträdde för andra gången under kvällen och sa "kom igen nu Victoria - även DU kungen!" Det är nog väldigt sällan kungen någon säger du till kungen, men denna gången funkade det! :) Det blev liksom charmigt när Ulrik Munther sa så.

Sammanfattning: ett bra program, bra underhållning och ett vackert 35-årsfirande för kronprinsessan!


Timoteij i Sommarkrysset

Timoteij verkar ha fått tillskott av Gry Forsell på gitarr.. Lite övning bara så kanske det går?

Johanna, Bodil, Cecilia och Elina

Ane Brun/Do you remember

Just nu sjunger Ane Brun Do you remember i Sommarkrysset på 4an. Sjukt duktig sångerska!


Grattis Victoria!

Spenderar kvällen med mamma och lite rött i soffan. Strax ska vi kolla på födelsedagsfirandet för kronprisessan Victoria på SVT1. Tills dess kikar vi på Sommarkrysset på 4an från ett regnigt Gröna Lund.


Celine Body

Underbar body med vågad v-ringning! Matcha med ett par höga midjebyxor, eller shorts nu när sommaren fortfarande är här, och ett par platta skor och ett stort, rufsigt hår!


Celine Body/BIKBOK/249 SEK

Laptopstöd


Laptopstöd/IKEA/99 SEK

Eftermiddagsfika

Har fikat lite med mamma nu under eftermiddagen. Mamma bakade en mjuk pepparkaka, och kaffe till det! :)

Nu ska jag kika IKEAs hemsida. Jag kommer behöva en mindre bäddsoffa eller bäddfåtölj och en bokhylla, och ev förvaring.

Present från mamma

Har idag fått en grattis-att-du-blivit-antagen-present av mamma - en Kånken Laptop 15" i färgen Black, stilrent och enkelt! Den är nyligen beställd och är nu på väg hem till mig. Mamma såg mitt inlägg om Fjällrävens Kånken Mini och erbjöd sig att ge mig en present för allt jobb jag gjort för att ta mig in och för att gratulera! :) Tusen tack mamma! You're the best!


Kånken Laptop 15"/799 kr/Outnorth

Kånken Mini Back Pack

Är så sugen på en ryggsäck från Fjällräven! Gärna en Kånken Mini, inte allt för stor, men som ändå rymmer det behövliga för en blivande student!

Fjallraven.com finns alla möjliga behövligheter för utomhusaktiviteter - stora som små.
Fjallraven.us kan man se priser på Fjällrävens produkter i amerikanska dollar.Kånken Mini Back Pack/55 $/387 SEK

Mat- & bakinspiration

Två nya favoriter i bloggvärlden med bak- och matinspiration.

Bakspecialisten: Jag är alltså sämst på att ställa mig i köket. Jag kan laga mat, men jag tycker det är så urbotat trist! Men den här bloggen inspirerar och motiverar mig, och förhoppningsvis fler, att trivas i köket!

Lyckoland: En blogg som erbjuder baktips, och mycket annat! Jag föll för designen - headern är to die for!

Bärkassen & Världens barn

Idéen om bärkassen A Better Option Bag blev verklighet och tillverkades för första gången år 2009.
För varje såld A Better Option Bag går 2 kr till Världens barn. Hittills har över 30 000 kr gått till Världens barn i samarbete med ABOB!

Evy Jonsson som är kampanjledare för Världens barn, ger oss exempel på att små slantar gör stor nytta:
• 5 kr räcker till 50 vattenreningstabletter som totalt kan rena 250 liter vatten
• 10 kr räcker till ett träd på Madagaskar
• 60 kr räcker till rent vatten i en månad för 100 personer i Etiopien
• 100 kr räcker för att bekosta ett förskolebarns frukost under 2 veckor i Zimbabwe


A Better Option Bag

 


Jag hittade ett väldigt kul och intressant tips i tidningen Kupé igår - ABOB bärkasse gjord på återvunna pet-flaskor!
Abob står för A Better Option Brands och A Better Option Bag och Abobs ledord är "Reduce, reuse and recycle."

Oavsett hur mycket eller lite man brinner för återvinning, källsortering, miljön och ekologiskt så finns en nivå som passar oss alla. Alla har inte råd att enbart äta KRAV-märkt och ekologiskt, att köpa fairtrade och rättvisemärkt - oavsett om man tar i från tårna, eller bara anstränger sig då och då är det ett steg i rätt riktning.
Jag sorterar mina sopor och bär hem min mat i tygkassar, jag fimpar oftast inte på marken - finns det en fimpbehållare eller soptunna i närheten använder jag mig av den - och jag pantar mina flaskor. Det är vad jag gör.

Information om bärkassen Pounch Potato (se bilden ovan):
• rymmer 19 liter
• håller för minst 20 kg
• förstärkta sömmar
• en platt botten för enkel packning
• vattenavvisande
• återvinningsbar
• kan tvättas i 30 grader

Bärkassarna av återvunna pet-flaskor finns i en mängd olika färger och finns att köpa här för 99 kr. Köper man fler kassar får man mängdrabatt - vid köp av 3 bärkassar kostar bärkassarna 83 kr/st.


Handlar man mycket och inte tycker att bärkassar och tygkassar är stora nog finns Big Bob Mint att köpa på hållbar.se - 3 st Big Bob Mint för 199 kr (tidigare pris 285 kr). Toppen!

Intervju med Andreas Lundstedt


På tåget hem från Göteborg läste jag i Kupé
för juli/augusti 2012 och snubblade över en intervju med Andreas Lundstedt. Intervjun handlar om hans kommande bok om sitt liv med hiv. Boken heter "Mitt positiva liv" och titeln verkar inte spegla enbart hans positiva HIV-status. Andreas är mycket mogen och klok och säger bland annat i intervjun "för att kunna försonas med mig själv så valde jag att bli öppen med min hivstatus" och "att skriva en bok är den bästa terapin."

Andra citat från intervjun:
"För att boken skulle bli så ärlig som möjligt så ville jag berätta allt om mitt liv."
"Jag är stolt över mig själv och känner mig ännu starkare än jag gjorde innan jag skrev boken."

På samma sida som Andreas intervju hittade jag "en triangelformad chokladbit, smaksatt av honung och mandelnougat satte P för Sveriges första kvinnliga statsminister" - den 20 augusti släpper Mona Sahlins före detta pressekreterare Mikael Romero boken om spelet bakom Tobleroneaffären. Spännande!

Delen av Kupé med bland annat intervjun med Andreas innehåller "månadens klassiker" och är ett tips på boken Rosario är död, skriven av Maj-Gull Axelsson. En hemsk, äcklande, gripande och för oss "vanliga" en helt oförståelig historia om prostituerade lilla Rosario, bara barnet, i Filippinernas slum.
Jag har själv läst boken och skulle lätt läsa om den! Det tar tid att läsa boken, man blir väldigt snabbt tagen och äcklad, och man behöver ta många pauser i läsandet för att smälta allt hemskt man får ta del av - men man kan inte sluta läsa, man vill veta upplösningen, man vill läsa vidare och man vill få en liten gnutta förståelse för Rosarios, och många andra barns, vardag som prostituerade pga fattigdom.

Dagens outfit

Sitter nu på tåget på väg hem. Hade tur å få en bra plats med bord och tillgång till uttag så jag kan blogga, se på film osv medan jag reser! Det blir lätt långtråkigt annars.. Men vad vet egentligen dagens generation om att långtråkigt..?


Jeans/VeroModa / Weekend bag/Cubus / Kavaj/H&M Divided / Blus/Cubus / Converse/Stadium

Wanties/Shoes


Woven T-strap Sandals/31,75 EURO/273 SEK / Wrap Ankle Cork Sandals/25,75 EURO/221 SEK / Lace Loafers/23,75 EURO/204 SEK

Skorna kommer från Forever21


Forever21 Favourites


Buttoned Lace Peplum Shirt/19,75 EURO/170 SEK / Sleeveless Scarf Print Shirt/21,75 EURO/187 SEK


Peter Pan Collar Button Back Top/19,75 EURO/170 SEK / Beaded Open Front Cardigan/23,75 EURO/204 SEK

Jumpsuits


Cuffed Ruffle Trimmed Jumper/25,75 EURO/221 SEK / Layered Slit Jumpsuit/28,75 EURO/247 SEK


Collared Romper/23,75 EURO/204 SEK / Two-tone Surplice Romper/23,75 EURO/204 SEK

Kläderna kommer från Forever.21

Autumn goodies


Longline casual coat/28,75 EURO/247 SEK / Twil Drawstring Hem Jacket/26,75 EURO/230 SEK


Cable Knit Raglan Sweater/21,75 EURO/187 SEK / Vibrant Retro Print Sweater/21,75 EURO/187 SEK

Kläderna kommer från Forever21


Forever21/Black dresses


Draped sheath dress/26,75 EURO/230 SEK / Pleated flounce dress/23,75 EURO/204 SEK

Att vara i nuet

Grubbla inte för mycket på framtiden. Stanna i nuet så behåller du ditt lugn.


I-landsproblem

Åh! Nu såg jag att det är Mannen som talar med hundar på sjuan! Vad ska jag nu se på?! Kan inte välja!

Extreme makeover weightloss

Sitter i soffan och myser framför TV:n. Just nu tittar jag på Extreme Makeover Weightloss. Riktigt inspirerande, och samtidigt äcklande, program! Att människor kan bli så stora - och att de inte sätter stopp för överätandet innan?! Men det är  väl lättare sagt än gjort.. De har ju en form av ätstörning - att de inte kan sluta äta, och att de vänder sig till maten när de mår dåligt..


13 juli 2012

Inga argument biter på den likgiltige.


Fixat lägenhet i Karlstad

Idag kan ingen vara gladare än mig - jag har fått lägenhet i Karlstad! Jag kommer bo i lägenhet med nära både till stan och till universitetet! :) Lycklig tjej här!

Tänk att jag har en plan som sträcker sig över 3 år!


Frukost på balkongen

Sitter på balkongen och äter frukost. Pappas hemmagjorda müsli och hembakade långpannebröd! Mums!


Gratisbio rocks


Jag är en väldigt glad tjej idag! Inte bara för att jag igår fick mig härliga antagningsbesked - igår samlade jag ihop hela 6000 poäng på Gratisbio på enbart gratisgrejer! Att samla poäng är så galet enkelt, bara man vet hur man ska göra!

Bli medlem du också! Klicka här eller besök Gratisbio.se

10 000 poäng kan du byta mot ett presentkort till ett värde av 50 kr.
20 000 poäng kan du byta mot ett presentkort till ett värde av 100 kr.
Du kan även byta till dig biobiljetter för dina poäng, eller menybiljetter till SFs biografer - för menybiljetten få gratis popcorn och dricka!

Som bloggare kan man en gång i månaden blogga tjäna poäng via blogginlägg om Gratisbio och man tävlar samtidigt om ett presentkort på Nelly till ett värde av 500 kr!

Du får dagligen poäng bara genom att:
• checka in på Gratisbio på Facebook
• skriva i någons gästbok
• logga in på Gratisbio
• lägga till nya vänner
• svara på dagens fråga
• besöka hemsidor

Genom att delta i tävlingar och undersökningar kan du tjäna upp till 3750 poäng - helt gratis!

Det kanske låter som lurendrejeri,  fake och helt omöjligt - men det är sant! Ni har mitt ord - jag betalar inte ett öre, och ändå får jag ihop till poäng som sedan kan bytas mot presentkort! Prova vetja!

Godmorgon i Göteborg

Godmorgon!

Ännu en dag i Göteborg. Jag ska strax hoppa in i duschen. Ska till affären sen och köpa cigg och sen ska jag höra av mig till Rebecca som jag egentligen skulle ha träffat igår, men då jag fick antagningsbeskedet så sent så blev det inte av.. Jag var för nervös för att kunna umgås innan jag fick beskedet, och sen när jag väl fick veta att jag faktiskt kommit in på mitt förstaval så var klockan strax innan 15.00, och så fick jag världens huvudvärk.. Men jag hoppas hon kan ses idag! :)

Smultronställe, fristad osv


Jag trivs verkligen hos pappa i Göteborg! Att gå en promenad upp på Ramberget, dricka drinkar och äta gott på balkongen eller bara se en deckare på TV - det spelar ingen roll vad vi, eller jag själv gör här nere, oavsett är det avkoppling från resten av livet.
Ingen i närområdet vet vem jag är eller bryr sig ett piss om vad jag gör där. Jag får vara helt anonym (även fast jag har vänner i Göteborg) och jag får ta en paus från allt annat. Jag tänker väldigt bra här nere.

När jag är nere hos pappa sover jag allra helst i biblioteket. Vi har syrrornas rum där även pappas piano står och som även verkar som arbetsrum, och så har vi biblioteket. Det är de två rummen med extrabäddar. Det är något med att vara omgiven av väggar av böcker..

Precis bredvid bädden jag sover i står några äldre drickabackar med filmer. Över hittade jag en Bond-film och bestämde mig för att se den, så nu blir det Bond så länge jag orkar.. Klockan är rätt sent redan nu.

När jag var mindre, säg för snart 10 år sedan, såg jag och pappa oss igenom samtliga Bondfilmer, och nu har han samtliga både på DVD och VHS. Bond är en association till pappa och vice versa.

Nog filosoferande - Tomorrow never dies coming up! Och Pierce Brosnan är riktigt snygg alltså..

Campari Orange

Sitter på inglasad balkong, dricker Campari Orange och läser ikapp lite bloggar och svarar på kommentarer! Ibland njuter jag lite extra av livet!
Meningen med livet är ett meningsfullt liv
Livet håller mig sysselsatt


Smoking isn't glamorous
Filmtips


En komedi, en thriller, en fightingfilm och ett animerat mästerverk! Av dessa fyra är Green Street Hooligans min favorit. Den är relativt gammal jämfört med de övriga tre som är ganska nya filmvärlden.

En gång i Phuket är kort och gott en film om att hitta sig själv och att stå upp för sig själv. Mycket underhållande! Betyg: 3 av 5.

Black Swan är en ruggig handling om en ballerina som aspirerar till huvudrollen Odette (den oskuldsfulla vita svanen i Svansjön) och samtidigt till rollen Odile (den förföriska svarta svanen). Hon anses mest lämpad för rollen som oskuldsfulla Odette, men upptäcker med filmens gång en mörk sida hos sig själv. Betyg: 3 av 5.

Green Street Hooligans är en film om Matt Buckner (Elijah Wood) som blir reglerad från Harvard University och beger sig till sin syster i London där han hamnar i dåligt umgänge och blir fotbollshuligan. Betyg: 4 av 5.

Mästerkatten är en underhållande, animerad film som passar alla åldrar! Betyg: 3,5 av 5.

Ha en mysig filmvkäll!

Gratulationer på Facebook

Fick så många fina kommentarer och gratulationer på Facebook idag i samband med antagningsbeskedet!
Fick även lite god respons från en fin vän angående mitt skrivande! Journalist har alltid varit en av mina drömmar, men nu blev det ingen journalistlinje på univeristetet, men det är alltid kul att höra att mitt skrivande uppskattas och syns!


Sluta-röka-motivation

Den friske har tusen och åter tusen önskningar. Den sjuke har bara en.

Än en gång nämner jag Barncancerfonden som jag kommer bli månadsgivare till när jag blir rökfri.


Jag märker resultat

Denna vecka har delvis varit tung gällande rökningen då jag är nere på 4 cigg/dag, men idag har det gått uppåt. Då jag bara han få mitt antagningsbesked vid 14.00-15.00 och sedan drabbades av stark huvudvärk har jag inte pallat att röka då det kan ge en känsla av "lätt tung i huvudet".
Hittills idag har jag rökt 2,5 cigaretter och jag kommer inte palla mer än den sista halva innan jag somnar. Det är ju inget som helst måste att jag ska röka alla cigg som jag får röka per dag, och det är ju en vinst om jag inte röker alla som jag egentligen får! :)

Trots att det är jobbigt att trappa ner på rökningen märker jag samtidigt resultat - jag blir van vid allt färre cigaretter, och jag skulle nog inte klara av det "röktempo" jag höll precis innan jag bestämde mig för att sluta och började trappa ner. Att röka ½-1 paket per dag skulle idag vara helt otänkbart för mig - både i antal cigg och i mängd nikotin.

Mitt namn Lovisa betyder "väldig kämpe" och "berömd kämpe" och det stämmer verkligen!

Efterrätt som firande

Har ätit en god kvällsmatssallad med pappa och sambo och glass som efterrätt för att fira att jag kom in på det program jag sökt som förstahandsval! :)

Det blir en fortsatt lugn kväll i soffan med bloggen, facebook (har fått många kommentarer i och med mitt antagningsbesked) och kanske någon film på TV.

Vi åt GBs goda gräddglass med krossad choklad till efterrätt!


Att jobba med sitt intresse

Jag tror att många som börjar blogga har en dröm eller en tanke på att i framtiden kunna försörja sig helt eller främst delvis på sin blogg. Visst vore det något? Att dra in en extra lön varje månad för att blogga tror jag många funderar kring och drömmer om. Att blogga är för mig och för alla andra bloggare ett intresse, och när vi väljer vår framtid handlar det om ett av många intressen som styr. Jag har sökt till Karlstads univeristet och kommit in på Personal och Arbetsliv som är det program jag vill läsa för det är en dröm och ett intresse jag har.

Jag har svårt att se mitt intresse som bloggare som något större än det redan är idag. Av många intressen jag har är det bara ett eller några få jag kan tänka mig att arbeta med på heltid. Många intressen måste få förbli intressen, för jag anser att intressen är intressen just av den anledningen - att vi ska trivas med annat än vårt jobb när vi har ledig tid.

Jag arbetade under lite mer än ett halvår som aerobicsinstruktör. Under det första halvåret tränade jag mest för egen vinning, men gick även bredvid en färdig och kunnig instruktör för att lära mig allt mer för att under årets andra halva kunna hålla i egna pass. Jag har alltid tyckt om att dansa, att träna och röra på mig, men jag kan se idag att träning och dans är något som jag kommer bevara enbart som ett intresse. För träning för mig ska vara något man gör för att man vill och känner för det. Man ska inte känna att man SKA eller MÅSTE iväg, och den känslan infann sig några gånger då jag skulle arbeta som instruktör. Jag gick samtidigt andra året på gymnasiet och hade fullt upp med vänner, pojkvän och skolarbeten, och vissa kvällar jag höll i pass hade jag hellre spenderat hemma, vilat, pluggat eller bara varit. Jag ångrar inte att jag tog möjligheten när den gav att prova på arbetet som aerobicsinstruktör, men jag kan se idag att det är ett intresse som måste förbli ett intresse för att jag mer ska uppskatta träning.

Jag har inga ambitioner att få en stor blogg jämfört med Isabella, Martin, Kenza eller Stina-Lee. Däremot har jag ambitionen att få min blogg att växa, att öka läsarantalet och debatten kring det jag skriver/publicerar. Jag tror att alla som skriver, som arbete eller som intresse, vill med sitt skrivande nå ut till människor, väcka debatt, väcka intresse och väcka tankar som tidigare inte var tänkta.
Jag tror att det är svårare att ta sig upp till de riktigt stora bloggarnas nivå idag än det var för några år sedan. Mycket är redan skrivet, mycket är redan gjort och provocerat. Självklart finns det alltid något nytt att ta upp och lägga fram, men det är allt fler som bloggar och det blir därmed större konkurens.

Min amibition och dröm idag är en växande blogg som jag genom kan nå ut med mina tankar, tips och åsikter. Jag vill att mitt skrivande ska föda känslor och jag vill inspirera. Men mitt bloggande kommer nog alltid stanna på nivån intressen. Hur stort intresset kommer vara genom åren kommer visa sig med tiden, och visst, kan jag tjäna en slant på min blogg tackar jag inte nej. Men att ha en blogg som inkomstkälla och jobb är ingenting för mig - jag vill inte förstöra den glädje jag idag får av att blogga.

Självklart kan man kombinera intresse och jobb och samtidigt njuta! Det är fantastiskt om ens största intresse får vara ens arbete - men jag tror man känner på sig vilket av ens många intressen som lämpar sig att arbeta med, och vilka intressen som ska förbli enbart glädjegivare.

Som avslut vill jag nämna att jag inte efter detta filosoferande bojkottar allt skrivande som eventuellt framtida arbete, utan då bara skrivande i bloggform. Att blogga är mestadels basictexter, bilder och mycket budget-klädtips för mig - att skriva längre krönikor och texter som denna skulle jag lätt kunna tänka mig som framtida jobb!


Kitchen Nightmares

Tog mig en powernap vid halv fyra och vaknade ganska nyss. Sitter nu och kikar Gordon Ramsays Kitchen Nihtmares. I dagens program är Gordon på Fiesta Sunrise och det är nog den värsta restaurang han någonsin besökt - om man ska tro reklamen för programmet, innan programmet: "Could this be the restaurant that can't be saved?"

Hoppas jag kan kolla på programmet och fortfarande äta kvällsmat senare..
En del människor är verkligen vidriga och borde INTE driva restaurang/bli krögare!

"A hungry cat would walk away from that!" - Gordom Ramsay om deras mat.


Guess what..

Jag kom in!


Spänningen är olidlig


Två favoriter


Väska/199 SEK / Gummistövlar/249 SEK

Båda favoriterna kommer från H&M

More H&M News


Kavaj/399 SEK / Blus/199 SEKÖrhängen/69,50 SEK / Örhängen/39,50 SEKVäska/249 SEK / Väska/299 SEK

Hårt tryck på sidanJag är nog inte ensam om att vara ivrig att få veta mitt antagningsbesked... Men just nu önskar jag att jag var det.

H&M News


Jacka i mockaimitation/339 SEK

Antagningsbesked om 10

Det är nu bara 10 minuter kvar tills antagningsbeskeden släpps på antagning.se! Jag har inte varit så här nervös på länge..! När jag tänker efter - jag har nog aldrig varit så här nervös förut! Det är skillnad på nervositet och nervositet. Detta är något jag verkligen vill - att få studera vid Karlstads universitet - så jag hoppas, hoppas jag kommer in!

Idag släpper även KBAB en massa studentlägenheter - kikar in deras hemsida och letar lägenhet så länge, men jag kan inte bli beviljad hyreskontrakt innan jag har ett antagningsbesked framför mig.
Det är toppen att Karlstad har boendegaranti för sina studenter!

The Follow Up


Sjukaste jag sett på länge


Top Model cycle 11

Medan jag väntar på att tiden ska gå fram tills att jag får mitt antagningsbesked kollar jag på Top Model!

Nervös till max


Feeling poetic 2.0

Sometimes life's just a bitch, among other bitches.


A favourite

Sometimes life's just an empty chair at your table.


Satisfaction

Tasting your friend's birthday cake without his or her knowledge is satisfaction.


Antagningsbesked imorgon

Nu börjar nerverna verkligen kännas - imorgon får jag mitt besked om Karlstads universitet och jag är SÅ nervös! Jag är dock inte orolig att jag inte ska komma in på någonting, för med mina betyg borde jag få en plats någonstans bland de program jag sökt. Men det är klart jag är nervös att jag inte ska komma in på ett av mina tre förstaval!

Jag antar att man får besked elektroniskt eftersom ansökan har gjorts elektroniskt.. Jag hoppas det, för då kanske jag redan om 40 minuter kan gå in på antagning.se och se om jag blivit antagen eller om jag "bara" fått reservplats till mitt första, andra och tredje val.

Håll tummarna med mig nu den sista timmen!


Tankeställare


Espresso House

Nu när jag äntligen är i Göteborg igen måste jag bara ta en fika på Espresso House och dricka min kära chai latte! Den är så underbart gott! Det är bara Espresso House som verkligen kan göra chai och göra den såå god!
Har faktiskt blivit så såld på chai att jag, när jag väl är på Espresso House, aldrig provat någon av deras andra heta drycker som caffe latte, espresso osv - trots att jag älskar kaffe och vet att de kan sitt kaffe. När ska min debut bli tro?

Vad dricker ni helst för (het) dryck när ni fikar på Espresso House?Katt solbadar


Instagram InspirationJag tycker detta var riktigt läckert - som en felvänd manikyr. Gillar det matta, svarta lacket och kombinationen!
Vad tycker ni?


Ginas nailpolish

Gillar Gina Tricots härliga höstfärger på nagellacken! Här är fyra favoriter jag gärna bär till höstens halsdukar och gråare garderob.

Nagellacken kostar 39 kr/st eller 3 för 99 kr!Från vänster: Dark Forest, Deep Sea, Punk och Luxurious

Gina Tricot News


Milly Blazer/299 SEK / Etsy Back Pack/249 SEKTaylor Knitted Sweater/299 SEK / Josie Knitted Sweater/299 SEK
Josie är en favorit i repris - fanns en stickad med liknande slitningar hösten 2010!Diana Skirt/249 SEK / Lisa Top/199 SEK

Sallad, jordgubbar och rosé


Middag i Göteborg

Sitter nu i härliga Göteborg som har underbart väder - och sol! Balkongdörren är öppen, pappa rör ihop en sallad och jag ska strax ut i köket och ta hand om den simpla, men ack så goda efterrätten - jordgubbar! Det blir jag, pappa, hans sambo och en god vän till oss alla tre som äter middag tillsammans ikväll!Inspiration

Har du inspirationstorka?
Checka in STOCKHOLM STREETSTYLE! Det finns alltid något för alla smaker!


Fair play

In love there's no such thing as fair play. And if there was, fair play would only be a state of love for the weak.
 
 
 
 

Feeling poetic

Love is a game where rules from the first move are abandoned and where sacrifices are necessary.


Pink favourites


Sweater/399 SEK / Cardigan/149 SEK


Shorts/99 SEK / Top/99 SEK

Samtliga plagg kommer från H&M och finns i butik just nu!


JeansinspirationÄlskar mina jeansinspirerade byxor som är lite kortare än vanliga hellånga stuprör, med dragkedja på utsidan på vaden. Byxorna kommer från VeroModa och kostade mig under 500-lappen!

Seasons of Sun Divided


Klänningar/99 SEK respektive 149 SEK


Klänningar/99 SEK respektive 199 SEK


Linne Zebra/49,50 SEK / Linne 85/49,50 SEK

Samtliga plagg kommer från H&Ms kollektion Seasons of Sun


H&M Seasons of Sun


Top/99 SEK / Blus/199 SEK


Klänning/149 SEK / Jumpsuit/199 SEK


Klänning/149 SEK / Blus/49,50 SEK

Kvällsmat på Kanalkrogen

Har en lugn och skön förmiddag i Mariestad. Om en timma ska jag till bussen och sen vidare med tåget mot Göteborg! Ska spendera några dagar hos min pappa som bor tillsammans med sin sambo i härliga Götet!
Jag har inga planer på vad jag ska göra. Blir nog mest ta det lugnt hemma hos dem, sitta på balkongen, blogga och kanske ta en kort promenad upp på Ramberget och njuta av utsikten.

Igår åt jag och en vän kvällsmat i Sjötorp på Kanalkrogen. Deras pizzor är att rekommendera! Inte som vanliga snabb-pizzor, inte lika flottiga, inte lika stora och med mycket krispigare botten! Som en pizza ska vara?!


Tar det piano


Feel good boost

Sitter på bussen nu. Mysigt, för hjärnan bearbetar tankar och annat medan resan går. Den känslan får jag alltid på resande fot. Härligt! Är även ganska duktig på att sitta å mima till låtarna jag lyssnar på, och är det riktigt svängigt sitter jag och små-dansar i sätet. Folk får gärna titta, jag bryr mig inte!


Bokat biljetter

Har precis bokat en tågbiljett hem från Dalarna. Farfar dog för snart en vecka sedan, och idag är det exakt en vecka sedan han fyllde 91 - för det hann han fylla innan han somnade in.

På tisdag nästa vecka åker familjen upp till farmor och kära Ludvika och stannar tills begravningen är över. Det blir några dagar i Ludvika, som jag har besökt så många gånger, ända sen blöjan!
Jag måste tyvärr hem samma dag som begravningen är, då jag ska jobba dagen efter (om jag inte får förlängd sjukskrivning, men hoppas såklart på jobb), så därför tar jag tåget. Håll tummarna för att det inte blir förseningar! Resan är lång som den är!Pannkakor

Jag har ett superenkelt recept på pannkakor som man inte kan glömma! För varför krångla till det?!

För varje person som ska ha pannkakor ska man ta 1 dl mjöl och 1 ägg, och 2 dl mjölk per person.
Lagar man till endast en person blir receptet:
1 dl mjöl
1 ägg
2 dl mjölk

Om du ska laga till dig och en vän blir receptet:
2 dl mjöl
2 ägg
4 dl mjölk

Receptet ger 3 pannkakor/person. Kan det bli enklare?!

PS: Glöm inte en gnutta salt i smeten, men inget socker och inget smör. Smöret har du ju i pannan när du steker - varför tillsätta mer smör än man behöver?

Snart rökfri tjej

Det går framåt med rökningen och nedtrappningen. Denna vecka är de steg 7 av 10 vilket innebär 4 cigg/dag. Hittills idag har jag rökt två cigaretter, så jag har två kvar. Jag har börjat röka halva cigg, och hur bra det är med tanke på nedtrappning och avvänjning vet jag inte.. Men jag får i mig mindre nikotin åt gången, och det är det första och viktigaste med att sluta - att vänja sig av med nikotinet. Nackdelen med att röka halva cigaretter är att jag får fler röktillfällen under dagen än jag annars skulle haft om jag skulle röka en hel cigg åt gången. Jag vänjer mig av med nikotinet först, vanan sen! Jag kommer vinna detta!


Dags att göra sig i ordning

Ska strax hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Skönt med sommar när man kan göra lite vad man vill, inga krav!

Det är trist att vara sjukskriven från mitt jobb. Jobbar på Sommarland i sommar, men har fått problem med mina hälar samt mina höga fotvalv, så är sjukskriven fram till den 20 juli, sen får vi se. Hoppas kunna börja jobba efter det!

Ska ev. till Mariestad ikväll, så dags att göra sig färdig ifall jag ska iväg - och lite lunch skulle inte vara fel! Gör det enkelt för mig och steker pannkakor.

Topshop news

Topshop har den här veckan fått in härliga sensommar-kläder! Se New In This Week at Topshop
Här är mina favoriter, till överkomliga priser!


Knitted Grill Stitch Jumper/36 £/392 SEK / Knitted Ombre Sequin Top/38 £/414 SEKSleeveless Peplum Top/18 £/196 SEKLace Back Peplum Top/28 £/305 SEK
Jag älskar den öppna ryggen!


Leather Studded and Clip Bag/85 £/926 SEK / Marcus2 Black Patent Loafers/28 £/305 SEK

Bikini so Teeny

Mättade och intensiva pasteller som glittrar som pärlemor som passar till sommarens alla naturliga färger, men som jag tror även kommer funka i höst till lite gråare vardag och outfits!

Essie nailpolish finns att köpa på Kicks för 129 kr.Att unna sig ska vara positivt


Ett ord och ett uttryck som ibland kan användas fel är "att unna sig". Man "unnar" sig godis, man "unnar" sig glass, en fika eller en extra tårtbit på kalaset.
Att unna sig, att ge kroppen lite sött och smaskigt ibland, är helt rätt - men hur använder vi egentligen ordet och uttrycket unna - att unna sig?

Så länge motsatsen till det positiva "unna sig" inte blir negativ funkar det att säga "jag unnar mig".

Ideal hit, ideal dit

Har flyttat ut på balkongen. Känner att jag får mer motivation, som om mottagningen på motivation är starkare utomhus..

Varje sommar kommer pressen. Tidningarna skriver om det året runt, men trycket på oss, de olika ideal som hägrar och hur vi ska nå "beachkroppen" ökar med värmen och sommarmånandernas intåg.
Jag är så trött på dessa ideal, på att en viss storlek är bättre än andra - att man skulle vara en bättre människa om man bara var liite smalare, liite benigare? Rikigt så hårt uttrycker sig inte tidningarna, men det är det smala idealet som hägrar och med allt mer matning från media ökar pressen på oss.
Vi måste självklart inte följa tidningarna, men vi vill ju läsa - vi vill ju hänga med.. och då dras vi i slutändan till tidningen som matar oss med skelettomanian!

När Isabella Löwengrip i början av året skrev om Size Me i sin tidning Egoboost Magazine höjde det min självkänsla - för vi människor behöver prata om våra kroppar, att vi faktiskt är nöjda, om än inte med hela vår kropp. Vi "osynliga", helt vanliga svenskar behöver kvinnor som Isabella som förebilder som förespråkar sunda och vackra ideal! Alla kan vi påverka vår omgivning, familjen eller några få vänner, medan en storbloggare, en person som syns i media och som når ut till majoriteten av dagens unga ger så mycket större genomslagskraft när just en stor person talar om ideal.

Själv har jag mitt ideal för stunden - studiekroppen. För mitt ideal måste vara just den jag är, och jag är en typisk studiekroppsperson. Jag har det senaste halvåret satsat stenhårt på skolan. Jag har gått KOMVUX och studerat heltid för att komplettera och läsa klart gymnasiet - för att lättare kunna nå mitt mål att läsa på universitetet. Att då lägga fullt fokus på studierna och alltid prioritera plugg och inlämningar före träningspass sätter sina spår.

De extrakilon som jag under våren välkomnat, för vad annat ska man göra?, kommer jag lätt kunna jobba bort med promenader, träningspass etc. Men jag måste ha viljan och just nu vill jag bara ha en lugn sommar! Jag vill boosta mig själv med umgänge - med min familj, min släkt och mina fina vänner. Jag vill äta glass, fika, sola och bada, resa och bara slappa! Kroppen får vänta. Under tiden boostar jag mig själv med tankar att jag duger som jag är - och varför ska man gå runt och tänka att man INTE duger?!
Jag är inte 100 % nöjd med min kropp, men jag kan inte fixa kroppen i en handvändning och försöker därför boosta mig dagligen med att jag ser bra ut och att jag (just nu) duger. Om jag sedan verkligen vill ändra på min kropp, bli tightare, vet jag att jag kan. Men att tvinga sig iväg är ingen lösning! Träning ska vara kul, mat ska vara gott och livet ska inte vara ett dagligt krig med sina hjärnspöken!

Gårdagens outfit


Top Lindex/Kavaj H&M Divided/Converse Stadium/Shorts VeroModa/Tygkasse Ecologic by Lindex

Fotograf: Martin Hansson/Modemartin

Seriöst formulerat med humor

Är humlor friare än getingar? Eller servar de också nån stuck up bitch?
Min Mozilla startsida


Här håller jag ordning på mina favoritsidor - och mina mest besökta sidor! Min egen blogg är självklart med bland mest besökta/använda, även facebook, twitter, några favoritsidor med budget-shopping och några av de bloggar jag dagligen följer! :)

Tips: om du har Mozilla Firefox kan du hålla musen över de olika länkarna (alltså de mindre bilderna som ovan) och trycka i ikonen högst upp i det vänstra hörnet, som ser ut som en nål i en anslagstavla, för att fästa länken så att den inte riskerar att flytta på sig eller försvinna oavsett vilka sidor du besöker!


Hoppas på Stockholm

Kom precis på en så awesome sak att jag nu bokstavligen studsar upp och ner i soffan!
För någon månad sen bokade jag tågbiljetter tur och retur till Uppsala för att träffa en kär vän. Några dagar efter bokning och betalning kom det jobb och utbildning emellan för hennes del - så nu sitter jag på tur och retur Uppsala-Skövde i början av augusti. MEN jag kom precis på att jag kan, om det skulle funka för Martin, åka upp till Uppsala (ditresan går inte via Stockholm) och köpa en enkelbiljett till Stockholm!!!! Jag skulle kunna spendera några dagar där, umgås och få se hur Martins liv ser ut idag - och sen åka direkt från Stockholm och hem då min hembiljett från Uppsala går via Stockholm.

Nu gäller det bara att Martin nappar på min idé - att han kan hänger det på, för vill det vet jag att han gör! Så håll tummarna med mig nu! Jag vill återse vackra Stockholm medan det är sommar!

Budget fashion on We heart itIngen nischad blogg

Det känns som att jag har något inplanerat imorgon, något som jag borde/måste göra, men jag kan inte för allt i världen minnas vad det i så fall är! Åh, så störande! Jag har inget uppskrivet i varken min iPhone eller i min almanacka, ändå kan jag inte riktigt slappna av..
Lägger mig i någorlunda tid ifall jag skulle vakna upp med tanken "just det, det var ju DET jag skulle göra".

Om jag inte har några större planer under morgondagen kommer ni få en hel del skrivet från mig - har nämligen fyllt på min att-blogga-om-lista. Det blir en salig blandning som alltid!

Jag tror inte jag skulle klara av en allt för nischad blogg - jag är för mycket av allt! Men det funkar ju - det är mer positivt än negativt!
Nu är det dags för mig att krypa ner, godnatt!


I am budget fashion
Vipp top 249 kr/Serice blouse 149 kr/ Romance cardigan 499 kr/ Lita flower top 149 kr/ Jade sweater 299 kr/ Higher Genuine jeans 499 kr

Jag vill inte göra er besvikna med att gå sommarens slut till mötes, men snart står hösten för dörren - men var inte ledsna! BikBok har fått in en del nytt - och det är färgglatt hörni! Här är några tips från mig till överkomliga priser för oss som gärna klär oss och det med stil, och som samtidigt vill få pengar över till annat!

Vänner


En bild jag tog på mig och Martin idag! Han fotade även mig med sin iPhone, så jag väntar bara på ett mail från honom med bilderna i så ska ni få se även de bilderna! :)

Sex education

NU: Sex education på trean!

Jag sitter fortfarande fast i soffan med laptopen i knäet och kikar TV och bloggar om vart annat. Men jag har haft en riktigt bra dag, och jag har spenderat större delen av dagen utomhus, så känner ingen ånger för att jag nu sitter och dör lite i soffan! :)
Förresten, man kanske borde koka sig lite se..?

Hamnmys med Martin

Några bilder jag tog idag medan jag och Martin promenerade i hamnen. Solen kikade fram nån enstaka gång, men vi slapp regn så det får vi hurra för! Jättetrevlig stund - kul att få träffa min fina vän igen!
Pushy & proud


Kom nyss innanför dörren. Sitter nu i soffan och äter en slize gårdagens pizza framför "Extrema mammor: botoxmammor". Programmet går på trean - började precis!

Mammor som vill ge sina döttrar silikontuttar och läppförstoringar - SICK! En av tonåringarna förklarar varför hon behöver silikontuttar: "I'm a little unhappy"... JA, hallå?! Du är tonåring! Hormonerna sprutar, humöret pendlar och osäkerheten är vardag, och ett faktum! Du kommer växa ur det och inse att du duger som du är - mammor, stå på er!

Gör din egen ansiktsmask


När du gör en ansiktsmask räcker det att du enbart använder dig av frukter,
men var noga med vilken frukt du väljer.

• Har du torr hy rekommenderar jag banan eller avokado då båda innehåller naturliga fetter/oljor som hjälper hyn att återfå balans.
• Har du fet hy rekommenderar jag grapefrukt, eller annan citrusfrukt. Syrliga frukter rengör på djupet och tar bort smuts.

För att göra lite mer av ansiktsmasken kan du till exempel använda dig av honung, eller havregryn. Honungen är mjukgörande för hyn och hjälper torr hy, och havregrynen hjälper dig att få bort döda hudceller (de döda hudcellerna skrubbas bort med hjälp av havregrynen).
Du kan även använda dig av filmjölk eller naturell yoghurt i din ansiktsmask om du har fet hy då honungen inte är att rekommendera.

Kom ihåg att slappna av och njut av en stund för dig själv när du gör detta! Att försöka hitta ett lugn och att minska på stress påverkar också hyn positivt.

Minskad stress och mycket vatten är A och O för en välmående hy!


Gör din egen peeling


Jag har en toppenbra liten bok som jag för flera år sedan fick tillsammans med en FRIDA-tidning. I den finns det bland annat tips på hur du gör din egen peeling, ansiktsmask samt sminktips beroende på huvudform och dina naturliga färger.

För att göra din egen peeling behöver du:
• rivet apelsinskal
• fint hackade mandlar eller annat nöt
• en gnutta olivolja

Låt inte peelingen sitta kvar. Gnugga bara in den försiktigt i ansiktet, främst i T-zonen (pannan, näsan och hakan) och skölj sedan ansiktet.
Efter peelingen kokar du upp 2-3 liter vatten och häler i en rostfri bunke (funkar även med plast, men då försvinner värmen snabbare). Sätt dig med huvudet lutat över bunken och lägg en handduk över huvudet så att handduken täcker både dig och bunken. Ånga ansiktet i 5-10 minuter och badda efteråt med en handduk.

Är du torr: återfukta!

Bonuskusin pratar baklänges

Amanda%20Carlshamre%20l%C3%A4ser%20bakl%C3%A4nges%20blixtsnabbt

Min bonuskusin Amanda var i våras med i Nyhetsmorgon på TV4 med sin talang "prata baklänges". Amanda är inte bara sjukt snabb på att prata baklänges på svenska - hon kan höra en mening eller ett ord på ett annat språk, vilket som helst, och sen säga ordet/meningen baklänges. Trots att det är ett språk hon i vanliga fall inte kan eller förstår, så kan hon läsa språket baklänges om hon får meningen/ordet uttalat.
Amanda räknar även hur många bokstäver det är i varje ord, eller i en mening, som hon sedan rabblar baklänges.

Jag har hört Amanda så många gånger prata baklänges, och varje fest vi varit på tillsammans har Amanda blivit utfrågad "kan du säga det här baklänges" och alla blir alltid lika imponerade av hur hon bokstavligen pratar baklänges - för hon tvekar inte!

Dying to be thin/Dr Phil


The making of Harry Potter

Jag är riktigt avundsjuk på mina bonuskusiner som varit på Warner Bros. Studios Tour "The making of Harry Potter" och bland annat få gå i Diagon Alley, se slottet i miniatyr som de använder och animerar kring i samtliga filmer, kostymer och mycket, mycket mer!
Det vore ett resmål att önska sig i framtiden!


A beautiful tragedy

Jag snubblade över den här dokumentären, A beautiful tragedy, på Youtube för några år sedan för att under en tid glömma bort vad dokumentären hette. I början av min sommar försökte jag leta upp den - och till slut lyckades jag!
En dokumentär om hur allt för hård träning kan leda till ätstörningar, dåligt mående och ångest hos unga ballerinor. Kom ihåg att detta är en extrem situation, en extremt hård situation för flickorna i dokumentären. Ser vi till exempel till svenska eller brittiska balettskolor är undervisningen på ett helt annat sätt. Inga slag, inga hårda ord, anklagelser och tuff kritik.
Kom ihåg: det är skillnad på kritik och kritik.

Nu lämnar jag över till er. Kom gärna med tankar och åsikter efter dokumentären!
Sömndrucken

Godmorgon!

Är ganska sömndrucken.. Vaknade till vid åtta, åt frukost med mamma och syster och gick sen och la mig igen. Är nu uppe igen, nu på riktigt. Ska ta mig lite kaffe och en lång dusch.

I eftermiddag ska jag äntligen få träffa min fina vän Martin igen! Vi har inte sett varandra sen några veckor efter riksdagsvalet 2010! Senast vi sågs var vi tillsammans på en förfest med ett härligt gäng unga politiker där vi alla hade jobbat på ett eller annat sätt i samband med och inför riksdagsvalet. Hur som helst - det ska bli kul att få träffa varandra igen!
Är ni nyfikna på Martin kan ni kika in på hans blogg här.

Finale Sale H&MFrån 199 kr till 99 kr


 Från 149 kr till 74,50 kr
Från 249 kr till 149 kr


Från 349 kr till 174,50 kr
Farfar och jag
Danmark med pappa -09


Mallis för tre år sedan
Creating myself


We hear it membership

Blev igår medlem på We heart it. Kul med så mycket inspirerande foton på en och samma plats! Skiljer sig markant från Instagram - kul med lite variation emellanåt.
Följ mig på We heart it - mitt nick är alisalin.

I joined We heart it yesterday.
Follow me on We heart it as alisalin.

FavoritfilmerFavoriter jag kan se om och om igen, speciellt när jag är sjuk, inte har annat för mig eller när vädret är som det är idag - ruggigt och blött!

Besviken tjej


Idag skulle jag egentligen ha följt med mamma, syster, morbror och kusin till Skara Sommarland för en heldag i solen, men då vädret är ostabilt och det vankas regn kunde jag inte hänga på.

Jag har ju egentligen sommarjobb på Skara Sommarland, men är nu sjukskriven i två veckor pga problem med fotvalv och hälar. Väntar just nu på röntgenremiss till KSS för att fastställa att det inte rör sig om en fraktur.

Om vädret hade varit stabil idag hade jag följt med och lagt mig och solat vid vattenlandet, men då vädret inte stämmer överrens med mina planer blev det en hemmadag för mig. Resten av gänget har däremot åkt - de har ju fötter som orkar gå en heldag mellan attraktionerna!

Önskar gänget, och övriga besökare, en bra dag!

Jag ska idag mysa i soffan med filmer, TV-serien Sons of Anarchy, och kanske börjar jag i en ny bok..