CAFÉ: Fredrik Backman och spriten





Läste för några veckor sen ett jättebra reportage om alkoholvanor, drickande och alkoholism i tidningen Café. Fredrik Backman är en man som besöker ett AA-möte för att inspektera och leta fakta och förståelse för AA, alkohol och varför man hamnar där.

Varningslamporna lyser som allra starkast för unga män i 20-30-årsåldern, då det dricks mycket alkohol, och det är delvis mentaliteten kring alkohol som Fredrik Backman snubblar över och reagerar på. Exempelvis: "Va, ska du inte dricka? Är det något fel på dig?!"

Ett intressant och bra skrivet reportage som allt fler borde läsa - och över huvud taget måste vi bli mer medvetna i samhället om alkohol- och drogvanor och problemen kring detta. Det är mycket som samhället ännu inte hunnit hantera i och med en ny generation och mycket nytt som mer våld, piller och droger, förnyade alkoholvanor, diagnoser med mera. Vi behöver ständig förnyelse i vad som räknas till allmänbildning, för detta är viktigt, det behövs fakta och det behövs undervisas kring NU.


COMMENTS
Maja rydmark säger:

sv: ellerhur! Allt bra med dej?

Svar: Jadå, tack allt bra! Med dig?Kram!
Lovisa Lindström

2012-07-22 | 18:50:45
http://majarydmarks.blogg.se
H A I D I S B L O G . S E ▲ säger:

*SVAR:* hihih ja visst är det :D

2012-07-22 | 19:48:49
http://haidisblog.se




Before you post your comment:
- I made this design by myself. I started with one of the basic designs available.
- All the photos in my blog are my own.
- I'm not making blog designs for others - but feel free to ask me questions about making blog designs, and I will try to help you.
...and no spam, please!



Name:


E-mail:


URL/Blog:


Comment: