25th of July

Tiden går! Bloggen består, men inte särskilt uppdaterad.. Livet rullar på snabbt här nere, trivs bra och min almanacka är mer eller mindre full måndag-söndag! Det är jobb, sommarkurs på distans (på halvtid) och mycket sol, poolhäng, öl, god mat och fina vänner!

I veckan hade vi besök av en vän från Belgien, en kille vi mötte i Sverige när jag pluggade i Karlstad och min kärlek var på utbytesår i samma stad, på samma universitet. Vår belgiske vän kom med ett gäng av sina vänner från hemstaden, så vi visade dem runt, jag tog dem upp till Petrin och kollade på utsikten, tog härliga foton och visade dem en tjeckisk resturan med tjeckisk mat! :) Ser fram emot att få göra samma sightseeing-runda med min mamma när hon kommer i augusti! :D

Just nu, idag och fram till imorgon natt (00:00) sitter jag med en hemtentamen. Två böcker lästa och nu tre tentamensfrågor att besvara och skicka in - allt som allt har jag 38 timmar på mig, med en natt emellan, men detta ska gå vägen! Är halvvägs igenom tentamensarbetet.. Har samlat på mig all information jag behöver, nu ska bara frågorna besvaras, med omtanke.

Någon dag har jag tänkt att jag ska ta mig en turistrunda på egen hand. Vandra runt solo och ta bilder på typiska sevärdheter, eller inte så typiska eller lättfunna sevärdheter som man borde se som turist i Prag! Nu kan jag trots allt en del om staden och hittar små godbitar och smultronställen som många turister aldrig stöter på.. Man måste våga gå vilse i Prag för att se mer än slottet, katedralen och Old Times Square! :) Men mer energi på det när tentaperioden är över.

Efter dagens och morgondagens tentaplugg väntar ännu en inlämningsuppgift/hemtentamen som ska in 13/8, och efter det väntar de två sista tentorna innan höstterminen drar igång, 19 och 20 augusti. Jag kommer vara lagom mör till höstterminen drar igång - pluggat nonstop sedan jag började på universitetet i augusti 2012! Sommarkurser förra sommaren också - men gla a