Vad är grejen med kossan?


Bloggdesign

Jag börjar förstå allt mer angående bloggdesign. Känns riktigt kul!

Jag har nu gjort några mindre förändringar på bloggen. Tyck gärna till! :)

Jag hade inte klarat det utan Designa Din Blogg - en toppensida för alla amatörer som vill lära sig mer, och som vill fixa till en mer personlig bloggdesign!


Svensk monsun?

Ni skulle se regnet just nu! Himlen öppnade sig på en sekund och nu ser det ut som en stor vattenvägg utanför fönstret. Det är knappt så man kan urskilja några droppar! Nu kommer väl åskan snart också.. fast det hoppas jag inte på. Jag är inte rädd för åskan, men jag har stor respekt för den.

Mari Jungstedt/kriminalromaner


Jag är helt såld på Mari Jungstedts kriminalromaner! Läser just nu roman nr 3, I denna stilla natt.
Av hennes 10 kriminalromaner om kriminalaren Knutas och hans gäng har jag 7 st, men vill såklart ha hela uppsättningen! Det blir en prioritering när lönen trillar in i slutet av sommaren - att köpa resterande romaner jag ännu inte har för att få en komplett samling.

Hennes romaner i ordning:
1 Den du inte ser
2 Den inre kretsen
3 I denna stilla natt
4 Den döende dandyn
5 I denna ljuva sommartid
6 Den mörka ängeln
7 Den dubbla tystnaden
8 Den farliga leken
9 Det fjärde offret
10 Den sista akten

Mari Jungstedt är en av mina favoritförfattare. Besök hennes hemsida: marijungstedt.se

Tove Styrke/White light moment


DAFONT.COM

Några av mina favoriter bland alla typsnitt på dafont.com.


StrögetSatt på Ströget i Mariestad i onsdags och tog en fika med en vän när en måsunge plötsligt föll från taket ner på uteserveringen. Måsungen var väl smått omskakad och förvirrad och sprang omkring bland borden medan mamma och pappa mås satt på hustaket på andra sidan gatan och höll koll.. Stämningen på uteserveringen var lätt spänd medan måsungen gick omkring. Man har ju hört ett å annat om måsar som attackerar pga att man går för nära deras ungar..

Till slut trillade måsungen ner från uteserveringen, ner på gatan. Gästerna på Ströget kunde pusta ut!

Luddig och söt var den i alla fall! En Ludvig kanske?


Solsken i onsdags
Smarties muffin/cupcake


Saknar mina naglar


I'm leaving on Monday morning


Oh I wish I could eat my blogMiss my friend


Lördagsgodis

Går igenom min mail och äter godis - det är lördag!

Jag skulle egentligen varit på jobbet idag, men utan mina inlägg i skorna värker och bultar hälarna och hålfötterna konstant, så fick bli en dag hemma.

På måndag börjar jag jobba igen, och redan imorgon kommer mamma hem med nya inlägg till mina skor, så måndag - och resten av sommaren - ska inte bli några problem! :)

Första arbetspasset

Hemma efter mitt första arbetspass på Skara Sommarland! Gissa om jag är död i benen?! Att gå och stå en hel dag tar på krafterna mer än man tror, men å så härligt det är ändå - att ha ont i ben och fötter av något så bra! Jag trivs redan efter första dagen. Insåg redan på utbildningen, på kick-offen och de andra gångerna jag stött på Sommarlandsfolket att jag skulle trivas, och det gör jag.

Imorgon jobbar jag 8 timmar, och även lördag har jag ett arbetspass, sen är jag ledig en dag innan jag kör några dagar igen.
Jag gillar upplägget av schemat - att oftast arbeta 4-5 dagar i sträck för att ha 1-2 dagar ledigt och sen börja om igen. Det är alldeles lagom och passar mig som handen i handsken.

På söndag kommer jag garanterat ligga helt utmattad i sängen, se på serier och läsa, och om vädret tillåter flyttar jag mig säkert ut på balkongen för att lapa sol! Trots mycket jobb i sommar tänker jag börja min utbildning i Karlstad med en härlig sommarbräna!

(Vet inte förrän 12 juli om jag kommer in i Karlstad, men jag hoppas, hoppas! Håll tummarna med mig!)

Sluta röka - steg 5 av 10

För snart en månad sen började jag trappa ner på antal cigg/dag för att på totalt 10 veckor gå från rökare till rökfri.
Denna vecka är jag på steg 5 av 10 och jag får röka max 6 cigg/dag. Nästa vecka trappar jag ner med en cigg och når 5 cigg/dag.

Jag har utformat mitt eget nedtrappningsschema - och jag är realistisk!
Alla är vi olika, och för en del kanske det fungerar att klippa beroendet/vanan och sluta tvärt, men jag känner mig själv så väl att jag insåg att det kommer inte fungera för mig. Jag valde då att göra mitt eget schema:

Steg 1 (vecka 22): 9 cigg/dag
Steg 2 (vecka 23): 8 cigg/dag
Steg 3 (vecka 24): 7 cigg/dag
Steg 4 (vecka 25): 6 cigg/dag
Steg 5 (vecka 26): 6 cigg/dag
Steg 6 (vecka 27): 5 cigg/dag
Steg 7 (vecka 28): 4 cigg/dag
Steg 8 (vecka 29): 3 cigg/dag
Steg 9 (vecka 30): 2 cigg/dag
Steg 10 (vecka 31):1 cigg/dag

Vecka 32 är jag rökfri!


Jag tycker att det går bra - det går framåt. Jag känner att jag inte behöver alls lika många cigg/dag, och ändå kan jag stilla mitt behov av nikotinet.
Jag bävar lite inför steg 10 när jag kommer ha en cigg/dag, och att sen veckan därpå stå utan, men jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer klara det! Det handlar om inställning och vilja, och jag vill ju sluta röka, av flera anledningar.

När jag väl är rökfri kommer jag inte ta hjälp av tuggummin eller plåster för att stilla nikotinbegäret. Abstinensen varav vanligtvis mellan 2-3 veckor, och efter det är man "fri"/"avgiftad". Har man suget efter cigaretter efter vecka 3-4 så är det inte nikotinet man får craving för - det är vanan. Vanan att ta en cigg tillsammans med morgonkaffet, vanan att ta en cigg på väg till bussen, eller efter avslutat arbetspass, efter lunchen osv. Man kan också känna en slags tomhet mellan de båda fingrar man vanligtvis håller cigaretten mellan, och det är individuellt hur man bäst löser det. Men jag kommer inte ta hjälp av plåster, tuggummin etc. Jag tror på en vilja av stål. Om jag har en vilja av stål? Jag vill i alla fall tro det.

Fortsättning följer!


Första dagen på Sommarland

Idag är jag uppe med tuppen! Ställde klockan på 06.10, men vaknade innan alarmet. Det gick snabbare än jag trodde att göra i ordning mig, så nu sitter jag här, frukosten är intagen, väskan är packad.. - jag har till och med hunnit plocka i och ur diskmaskinen! Bussen går om en timma..

Idag är jag inte alls pirrig inför första jobbdagen på Sommarland. Kanske har jag sovit bort det nervösa, eller så är jag bara för nyvaken för att känna något pirr i magen.. Hur som helst så kommer det gå kanon! Vi har alltid våra Teamledare vi kan höra av oss till om vi har minsta problem/fråga/undran - de är toppen!

Sommar för migSons of Anarchy

Ska strax krypa ner med ett avsnitt av Sons of Anarchy. Är inne på säsong 3!

Imorgon ska jag jobba min första dag på Skara Sommarland! Ser fram emot det! Aningen nervös, men det är bara sunt. Försöker peppa mig själv med bra tankar, för jag vet att bara jag kommer in i arbetet så kommer det fungera som rinnande vatten! Det gäller bara att komma in i det - och nu ikväll intalar jag mig själv att jag kommer komma in i det fort. Hur som helst: ser fram emot morgondagen!


Vetediet
Jag fick andra veckan i juni problem med magen, och tarmen. Först trodde jag att jag hade magkatarr/magsår, så åt en dos Omeprazol, men tabletterna bet inte på problemet. När problemen började var jag i Eskilstuna och hade just då praktik på Sveriges Radio Sörmland där jag bland annat webbade nyheter på deras hemsida, och den situationen att inte vara på hemmaplan gjorde mig än mer stressad än jag redan var...
När jag kom hem efter en veckas magkrångel i Eskilstuna satte mamma mig på Vetediet, barnmatspuré, activia mm och det var det enda jag åt i nära på en vecka! Tur som jag hade så blev magen bättre, och magkatarr kunde uteslutas.

Vad som är problemet/felet har jag ingen aning om, men just nu fungerar min mage som den ska. Men jag undviker kaffe så gott jag kan, drack min första kopp på snart tre veckor idag! Undviker även stark mat och alkohol, för magens bästa. Kommer problemen tillbaka, då går jag till en läkare.

Sällskap i solen


Heldag i solen

Har idag spenderat hela min dag i Mariestad! Har lunchat med en vän, faktiskt druckit en kopp kaffe - och det funkade kanon! - och sen mestadels solat. Har fått bra med färg i ansiktet! Känns skönt nu när jag börjar jobba imorgon - att det syns att jag har haft semester!ÄNTLIGEN FÄRDIG

Äntligen har jag fått till en design som jag är relativt nöjd med. Den får duga tills vidare!

Nu är det dags att krypa ner. Alldeles slut i huvudet efter flera timmars pillande med designen.

Kom gärna med åsikter!

Slipa på designen

Har varit en sväng i Mariestad, min gamla hemstad, ikväll och träffat två vänner. En fika med vardera, kul att uppdatera och uppdateras! :)

Nu ska jag tillsammans med en go kille jag "känner" via twitter slipa lite på min bloggdesign. Ska senare i veckan samt i början av juli föra över gamla inlägg från min tidigare blogg - lovisascorner.blogg.se - som inte längre fungerar efter blogg.se bytte plattform.. Synd, men vad ska man göra?

Emergency-blogg

I väntan på att blogg.se ska lösa situationen med min "egentliga" blogg så har jag skapat en emergency-blogg. Om det skulle vara så att min andra blogg är nedstängd och borta för gott så blir det den här bloggen jag bloggar ifrån fram över.

Uppdatering om läget kommer!