Dansproduktion

Det har varit en toppenkväll! Min syster är en otrolig dansare! Jag är så himla stolt över henne!

Efter föreställningen samlades hela familjen över kvällsfika och mysigt prat :-) Kommer sova gott i natt hemma hos mamma! Här i Skara snöar det till skillnad från Karlstad. Sist jag var i Skara gick jag runt i shorts.. Den kontrasten..

Imorgon väntar en lång hemresa.


På tåget

Sitter på tåget och är hemma hos mamma om max två timmar. Först blev mitt ordinarie tåg inställt, sen får mitt ersättningståg vänta in ett nattåg med problem, så alla passagerare därifrån skulle på mitt tåg.. Men jag har ingen brådska, jag anländer när jag anländer :-)

Ska bli skönt med en helg hemma! Ska träffa, förutom familjen, gudfar! Mamma och jag ska baka lussebullar, sen systers dansproduktion ikväll! Jag är så spänd!!! :-)


Slutseminarium

Pluggade inför tentan igår kväll. Känns som jag har hyfsad koll på vad som komma skall :) Ska passa på å plugga under resan hem i helgen, och så har jag hela nästa vecka på mig också! :)

Idag har jag och tjejerna i min arbetsgrupp slutseminarium med redovisning av intervjuerna och enkäterna vi gjort. Ska bli spännande! Lite nervös är jag allt, men det kommer gå kanon! Jag har inga tvivel på oss!

Ikväll vankas mer plugg och så ska jag packa väskan. Jag åker tidigt imorgon bitti :) Ska bli skönt å få komma hem å träffa mamma, systrar, pappa, Krister och missarna! Jag har inte varit hemma på hela hösten! Visst, både mamma, pappa å Krister har varit uppe å hälsat på mig under hösten, och kontakt har jag haft med hela familjen.. Men det är en helt annan sak att faktiskt få komma hem :) Ser fram emot helgen, och extra mycket ser jag fram emot min syster dansproduktion!

Plugghäst

Sitter som alla andra dagar den senaste veckan med tjejerna på universitetet och pluggar. Vi är färdiga med intervjuerna, enkäterna och sammanställningen av dessa, samt klara med artikelrecensionerna! Under gårdagen redovisade vi våra artiklar under ett seminarium. Här näst väntar slutseminarium imorgon. Vi finslipar under dagen och fortsätter sedan med tentaplugget!

26:e november 2012

Har suttit sedan 09.00 i morse med tjejerna i gruppen och finslipat på våra artikelrecensioner och fortsatt sammanställandet av intervjuer och enkäter. Vi jobbar riktigt bra ihop och idag hade vi ett spontant utvecklingssamtal om hur vi är som personer och vad vi reagerar på hos andra - för alla har vi olika arbets- och pluggstilar. Vi är en öppen, härlig grupp! :D Skönt å kunna säga vad man tycker å tänker!

Ikväll ska jag tentaplugga och ta en promenad, och dammsuga.. Jag behöver även handla lite förnödenheter inför tentaveckan nästa vecka - jag ska skaffa bakingredienser så jag kan sno ihop en kladdkaka om jag så behagar! Lite sött och gott måste man få unna sig när det är tentavecka! Kladdkaka får bli nästa veckas morot! :)

Rast

Sitter på jobbet å har rast. Kommer eventuellt få stanna på jobbet efter jag slutat vid 04.00 då ingen buss går förrän 06.00. Ibland har jag tur då någon som slutar samtidigt som mig har bil, men så är inte fallet idag. Har erbjudit mig å jobba till 06.00 om det skulle behövas. Annars får jag stanna å powernapa i personalmatsalen tills första bästa buss går! Men det gör mig inte så mycket, har ändå inga ansträngande planer för min söndag. Ska fika med Malin å Willhelm vid 12.00 och plugga lite, men jag kan ju powernapa på eftermiddagen om så behövs :-)

Ska strax in å jobba igen! Sköna medarbetare ikväll! Trivs riktigt bra på Mc Donalds!


Fika med Josefine

Har gjort mig i ordning och i vanlig ordning satt upp håret. Ska strax ner till stan å ta en fika med Josefine och samtidigt ta en sväng om på stan å köpa hårfärg :-)


Morgonrunda

Arbetspasset igår gick riktigt bra! Kul med feedback både från restaurangchef och medarbetare! :-)

Kom precis in från en morgonrunda. Det blev en promenad i rask takt varvat med löpning! Skön start på dagen, och det känns extra bra en lördag när jag tänker på alla de som varit ute å festat som fortfarande ligger utslagna i sina sängar ;-)

Idag blir en lugn lördag. Ikväll ska jag jobba igen, denna gång 20.00-04.00. Får se om någon slutar samtidigt så jag kommer hem. Annars kan jag lika gärna jobba till 06.00 om så skulle behövas, så jag sen kan ta bussen hem :-)


Jobb ikväll

Precis efter jag publicerade det förra inlägget ringde min fina chef och självklart tackade jag JA till jobb, så 15.00-21.00 ska jag jobba idag! :-)

Är nu klar på Bergvik. Fick rabatt på ICA Maxi trots att jag inte skulle fått det (hade en check med 100 kr rabatt om jag handlar för mer än 500 kr). Tjejen i kassan var söt å gav mig rabatten, hade 66 kr kvar till 500 kr, men hon var väl på bra humör! :-) Har även fått vinterkängor köpt så nu klarar jag vintern, oavsett väder!


Bergvik

Sitter på bussen mot Bergviks köpcenter. Tänkte handla lite mat, köpa ett nytt diskställ och kolla på nya vinterkängor. Skönt med en ledig dag!

Det blev ändrade planer - ska inte jobba under Swedish House Mafias spelning trots allt. Det var mycket oklart i min anställning och när jag kände mig felbehandlad/dåligt bemött valde jag att tacka nej till jobbet. Det hade varit galet kul å få jobba på Friends Arena, men det kommer säkerligen fler chanser! :) Nu ska jag ha en lugn fredag, en lugn lördag dag och lördag kväll/natt vankas det jobb! :)


21:a november

Om en månad har sista föreläsningen för året varit och jag är då snart på väg hem till farmor för att fira jul och spendera några dagar hos henne i Dalarna! :)

Idag väntar ett bokat grupprum på mig och tjejerna för fortsatt grupparbete: enkäterna, intervjuerna och artikelrecensioner som ska sammanställas. Vi jobbade på bra igår, fick mycket gjort! Vi är som gjorda för att arbeta tillsammans! :) Jag är SÅ nöjd med den grupp jag hamnat i!
Vi har ett grupprum bokat för oss i tre timmar. Efter det blir det lunch, och möjligtvis kolla in Sex&Sånt som dels står i foaljen utan Aula Magna med information om HIV/STI innan föreläsningen vid 13.15-16.00. Sex&Sånt har även workshops och föreläsningar under dagen, men dessa missar jag tyvärr. Men studierna framför allt!

Mamma skicka ett värmande meddelande till mig - "plocka russinen ur kakan": behåll bara det fina och bra! Detta får vara mitt motto för dagen! :) :)

Heldag på universitetet

Idag väntar en heldag med grupparbete på universitetet, och runt 15.00 är det dags för mig att börja röra mig mot jobbet för jobb 16.00-20.00. Det kommer bli ett kort, men intensivt pass! Var ett tag sen jag jobbade, så ska bli skönt :)

Glögg och pepparkakor - för tidigt?

Jag kom precis hem från att ha varit på besök hos Sara. Vi har druckit kaffe och umgåtts :) Mysigt!

Efter styrelsemötet i eftermiddags blev det en snabb sväng hem innan jag åkte å handlade. Jag har nu fyllt på kylen med frukost, och självklart så föll jag för glögg och pepparkakor som har börjat säljas! Funderar på om jag vågar börja redan nu, eller om jag ska vänta till efter första advent? Fast varför vänta? Vem ska stoppa mig? Glögg och pepparkakor är ju SÅ gott, och det ger en mysig känsla! Ja, det blir glögg och pepparkakor och en film innan jag avrundar dagen :)

Imorgon har vi bokat grupprum för en heldag. Vi ska sitta med artiklarna vi ska läsa och ev. med enkäterna och intervjuerna. Motiverad!

Kvällens film - Friends with benefits


Kvällens film är en underhållande och vacker komedi om två personer, Jamie (Mila Kunis) och Dylan (Justin Timberlake), som båda blir dumpade av sina respektive.
Jamie jobbar som headhunter och headhuntar Dylan från LA till New York. Dylan tar jobbet och de båda fortsätter ses. De pratar om relationer och hur knepigt allt varit den senaste tiden. En dag, när de precis sett en romantiskt film på TV, kommer de fram till att de borde ha sex. De vill båda ha sex, men ingen av dem vill ha ett förhållande. De gör en deal - bara sex, inga känslor eller krav eller hållhakar. De bestämmer sig också för  att det bara ska hända en gång. Några dagar senare dyker Jamie upp på Dylans jobb och stämningen är påtagligt stel.. De tar en promenad och säger till varandra hur osmart det var av dem att ligga med varandra, men snart hamnar de i säng tillsammans igen. De bestämmer sig då för att börja dejta igen, då de inte är på "marknaden" när de ligger med varandra. Dylan får en dejt som han absolut inte attraheras av och som är allmänt rubbad. Jamie får en kille som sticker efter femte dejten, då de precis legat med varandra. De möts och pratar om vilka svin de träffat och umgås som vänner gör. Men - finns det inte en liten gnista där? Och vad skulle hända om en av dem faktiskt faller för den andre? Kan man verkligen vara vänner med fördelar utan att känslor uppstår?

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. En underbar film där humorn är på en alldeles lagom nivå! Filmen är, förutom rolig, tänkvärd, intressant och mysig. En typisk film man kan ha långa diskussioner om efteråt. "Funkar det verkligen att vara vänner med fördelar?" skulle man kunna diskutera länge om.
Om ni inte har sett den - se den! :) Jag lovar att ni kommer älska den! Det gör i alla fall jag!

Min måndag hittills

Har under förmiddagen varit i Kristinehamn med tjejerna och haft intervju med två av våra mentorer samt fått tillbaka den enkät vi lämnade till vårt mentorsföretag. Ska bli spännande att i veckan sammanställa intervjuerna samt enkäterna! :)

Ska snabbt slänga i mig lite lunch innan jag åker till skolan för styrelsemöte och fotografering för styrelsens hemsida! :)

Jobb på Swedish House Mafia

Jag har en sjukt rolig nyhet - jag ska jobba under Swedish House Mafias spelning på Friends Arena i helgen! Jag åker på fredag till Stockholm för att jobba under fredagens spelning, sen åker jag tillbaka till Karlstad på lördag förmiddag för att sen jobba ett pass på Mc Donalds under lördagskvällen :)

Jag är hög på känslan av att få jobba på SHM i helgen och jag mår så jäkla bra! Jag mår bra för övrigt, men detta känns stort och får mig att må så där extra bra! Jag har inte varit så här hög på en känsla sen jag stod på studentflaket!!!


Breaking Dawn part two


Jag var ju på bio med min granne igår, på Breaking Dawn part two! Det var riktigt mysigt å hitta på något utanför våra lägenheter, för det kom vi fram till - vi har hittills bara varit hemma hos mig eller hos henne och umgåtts där, och visst har vi haft trevligt ihop, men det var riktigt kul att faktiskt hitta på något - som att gå på bio! :)
Jag började rysa direkt när förtexten rullade! Det var precis som när man såg sista Harry Potter-filmen på bio - man visste att nu är det snart slut, detta är sista filmen. Med Harry Potter kändes det riktigt sorgligt att historien skulle ta slut, men jag hade inte riktigt samma sorgekänsla med sista Twilightfilmen. Jag är mer ett HP-fan än ett Twilight-fan, men jag älskar fortfarande Twilightsagan. Hur som helst - vi satt där och jag rös mig igenom hela filmen, grät lite här och lite där, och när sista scenen var slut och eftertexterna rullade satt vi kvar en stund, jag tårögd, medan resterande i biosalongen reste på sig och gick.

Jag förstår inte varför vissa ska stressa så, att gå direkt när man ser första delen av eftertexten? Alla vill ju ut, och det samtidigt. Varför inte sitta kvar en stund och smälta filmen? Om alla ska ut samtidigt blir det ändå köbildning. Bättre å vänta ett tag, varva ner efter alla intryck av filmen och gå när det faktiskt går att ta mer än två steg i taget.. :)

Breaking Dawn part two får 4 av 5 i betyg av mig. Filmen var riktigt bra, förutom vissa effekter som kändes lite halvtaskigt gjorda, men det finns säkerligen en förklaring till det, men jag tänker inte gå in på vilka effekter jag var besviken på, eller mer ingående om filmen, då den är så pass ny och detta är första visningsveckan. Jag vill inte avslöja något, mer än att filmen verkligen är sevärd! :)

Kvällens film - Ted


Kvällens film är en mysig, underhållande film om en liten pojke som står helt utan vänner, tills han en julafton får en nallebjörn.
Han bestämmer sig för att han och nallebjörnen alltid ska hålla ihop, men han tycker det är synd att han inte kan prata "på riktigt" med sin nallebjörn, som han döper till Teddy. En kväll önskar den lille pojken John (Bretton Manley) att hans nallebjörn vore "på riktigt". Nästa morgon kan han inte hitta sin nallebjörn - han är inte i sängen, inte under skrivbordet, inte i garderoben.. Plötsligt hoppar hans nallebjörn fram och börjar prata. John blir chockad, men samtidigt överlycklig - nu kan de verkligen vara bästa vänner, för alltid!

John växer upp och det gör hans nalle också, och de förblir oskiljaktiga. När John (Mark Wahlberg) blivi vuxen och fyllt 35 år, och har varit tillsammans med sin flickvän Lori (Mila Kunis) i fyra år föreslår hon att det kanske är dags för Ted att flytta ut och skaffa sig ett eget liv, så att de kan fortsätta jobba på sin relation som har börjat knaka. Relationen mellan John och Lori är delvis skev då Lori känner att John inte kan växa upp. Han struntar i jobbet för att sitta hemma och röka på och kolla på film med sin nalle, och till slut flyttar faktiskt Ted ut. Men John kan fortfarande inte släppa deras röka på- och filmkvällar.

Hur ska det gå? Kommer förhållandet att hålla när Lori kräver att John blir mer vuxen? Vill John inte växa upp? Vill han vara en liten pojke i sinnet och umgås med sin nalle framför sin flickvän?

Filmen får 2 av 5 i betyg av mig. Filmen är mysig och underhållande, och oerhört rolig på sina ställen, men filmen blir ändå lite to much. Filmen som handlar om vänskap, oskiljaktighet, förhållanden och att bli vuxen blir aningen överdriven, dels pga karaktärernas så bestämda drag, dels av en del skämt som blir to much. Trots detta är filmen sevärd. Alla tycker vi och tänker olika, och ni kanske skulle ge filmen högre betyg än jag ger den.. :)

Lediga helg - välkommen!

Oj oj oj vilken bra kväll och kick off vi hade igår i Pelikanstyrelsen! :) Vi körde knytis med tapastema - marinerade räkor, marinerad kyckling, baguetter, kladdkaka, pepparkakor, crostinikex och tapenade, pizzasnurror, tacopaj, oliver och goda korvar, brieost.. Kan ha glömt något, men hur som helst - det var riktigt gott! :) Efter att ha ätit tillsammans hoppade vi ner i badtunnan under en stjärnklar himmel med vin och annan dricka och hade en riktigt trevlig kväll! :)
Några gick efter tiden på relaxavdelningen på nJoy ut till Koriander medan jag åkte hemåt :) Hade inte varit någon hit att vara slö idag då vi under förmiddagen fick en genomgång i hur man artikelsöker.

Nu har jag och mina tjejer i arbetsgruppen hittat de tio artiklar som behövs till vårt arbete. Nästa steg blir att välja ut två av dessa tio att läsa, och detta ska sedan redovisas under ett seminarium.

Under hela nästa vecka har vi grupprum bokade då vi ska sitta med sammanställandet av enkäten, sammanställandet av intervjun samt läsning och sammanställande av artiklarna. Det kommer bli mycket jobb, mycket kaffe och pauser, men vi är en effektiv och motiverad grupp, så detta kommer gå galant! Jag har inga som helst tvivel på oss!

Nu är jag ledig resten av helgen (om jag inte ska hoppa in och jobba). Jag har lite planer för helgen, och första etappen blir vin hos grannen! :) :) Jag ska även på bio med min granne, på lördag, samt dricka vin med en klasskompis på lördag! :) Detta kommer bli en bra helg!
Jag ska även försöka trycka in något träningspass och någon promenad under helgen!

Handla innan kick off

Kom nyligen hem från stan. Har suttit på stadsbiblioteket med min arbetsgrupp och färdigställt enkäten och intervjun samt mejlat enkäten till vårt mentorsföretag. På måndag får vi tillbaka enkäterna och gör samtidigt intervjun! :)

Nu ska jag iväg å handla en snabbis innan jag beger mig mot stan för att betala och hämta ut biobiljetter till helgen :) Efter det tar jag bussen till vår Kasernhöjden och vår kick off med Pelikans styrelse :)
Biobiljetterna då? Jo, min syster kommer upp i helgen å jag har då planerat att vi ska på bio, och självklart ska vi se Breaking Dawn part 2! Som jag längtat efter att få se sista delen i Twilightsagan, och SOM jag längtar efter min syster! ♥

Kladdkaka

Är hemma hos Tobbe och ikväll bakar vi kladdkaka - eller jag bakar, med hans ingredienser :) Undra vems kakan är mest då?

Skönt å ladda inför en dag med studier med något gott och bra sällskap!


Full rulle för en student

Just nu är det full rulle i mitt liv! Gårdagen avslutades med en löprunda och efter det avrundade jag kvällen med min granne med kaffe och härlig tjejsnack :)

Idag har vi haft föreläsning 08.15-10.00 och 13.15-15.00. Däremellan har jag och tjejerna i min arbetsgrupp suttit och jobbat vidare på vår enkät som vi under morgondagen färdigställer och skickar in till vårt mentorsföretag. På måndag har vi möte med våra mentorer då vi ska få tillbaka enkäten och sammanställa den. Vi ska samtidigt hålla i en intervju, som också är en del av vår delkurs Vetenskaplig metod. Det är en hel del jobb och det krävs små raster och en massa kaffe, men vi är alla drivna tjejer och vi jobbar bra ihop! :)

Efter dagens två föreläsningar åkte jag hem och lämnade böckerna för att sedan möta Tobbe på stan. Det blev en miss efter vår sittning - mikrofonen som jag fick låna av en snäll fadder blev kvar på Pitchers, och med oss hem fick vi Pitchers mikrofon. Så idag var vi där och gjorde rätt och bytte ut mikrofonerna :)

Jag har precis slängt i mig en skål fil och avslutat ett lååångt samtal med fina Malin! Det var mysigt å höras igen. Jag har inte haft någon kontakt med henne sen hennes lilla flicka kom till världen. Jag ska försöka boka in en helg längre fram i typ januari så jag får åka ner å träffa de båda! Så oerhört glad för henne och hennes sambos skull! :) Det är en söt liten tös de har!
Jag sitter nu å funderar på om jag ska handla idag eller om jag skjuter på det tills på fredag.. Imorgon är det föreläsningsfritt, men vi ska studera ihop, jag och tjejerna, och på kvällen har jag kick off med personalvetarstyrelsen Pelikan! Ska bli härligt med relaxavdelning, badtunnebad, tapas, lite vitt och härliga människor!

Ja, vad var det jag sa? Full rulle! Men jag stortrivs med studentlivet! :D

Hem till Göteborg i december

Jag har bokade biljetter hem över en helg i december till Göteborg och pappa! :) Ska bli skönt med en helg att vila upp sig på, julbaka och annat mysigt! :) Ser verkligen fram emot detta! Kommer i och för sig träffa pappa på första advent hemma hos mamma, men det blir en helt annan sak att få besöka pappa på hemmaplan!


Veckan hittills i bilder

Bilder från min och Emmas promenad, bilder från en myskväll jag hade för mig själv, bilder från inflyttningsfikan hos Josefine och bilder från dagen då det spelades spel! :) :) Jag tycker det är mysigt att blogga, men också att dokumentera dagar i bilder! Det blir mer levande då.


Pilotundersökning på enkäten

Har varit en bra dag! Började dagen vid 09.00 då jag mötte tjejerna på Stadsbibliokeket där vi jobbade på och avslutade vår enkät. Nu under dagen har vi gjort en pilotundersökning, alltså provat vår enkät på bland annat våra föräldrar, för att få feedback samt att se om den faktiskt fungerar. Imorgon ska vi sammanställa pilotundersökningen mellan morgondaens två föreläsningar, sen ska vi mejla (eller posta) vår enkät med följebrev till vårt mentorsföretag som ska använda vår enkät på sina medarbetare, och efter det ska vi sammanställa resultatet - som sedan ska redovisas under ett seminarium längre fram i november! Spännande!!! :)

Efter biblioteksträffen åkte jag och Tobbe hem till mig, lagade lunch och spelade spel, innan jag skulle möta upp Michan på stan för en kaffe! :) Passade även på å handla när jag ändå var på stan, så nu finns än mer mjölk till kaffet! :)

Ska strax ut på en löprunda innan jag varvar ner och avslutar dagen med grannen med kaffe och skitsnack :)

Kvällens film - John Tucker must die

Kates mamma (Jenny McCarthy) dejtar killar åt höger och vänster, och hennes förhållande varar aldrig länge. Så fort ett förhållande tar slut flyttar Kate (Brittany Snow) och hennes mamma till en ny stad.
Kate börjar i en ny skola och en dag är idrottsläraren sjuk, så flera klasser får ha idrott tillsammans. Tre tjejer ryker ihop efter de får veta att de alla tre dejtar samma kille - John Tucker (Jesse Metcalfe). Kate hamnar i bråket och tillsammans med de tre tjejerna får hon kvarsittning. Hon får tjejerna att inse att de borde hämnas på John istället för att bråka med varandra.
John Tucker är en smart kille som dejtar flera tjejer samtidigt från olika föreningar - så länge tjejerna är från olika gäng, umgängeskretsar och föreningar/organisationer lär de aldrig stöta på varandra.. Tills nu.
De tre tjejerna kommer på idén att Kate ska börja dejta John och därmed visa John hur det känns att bli sårad. De tre tjejerna Heather (Ashanti), Beth (Sophia Bush) och Carrie (Arielle Kebbel) gör osynliga Kate till en dejtbar tjej. (Kate var osynlig tidigare i sitt liv då hon aldrig bodde på ett ställe länge nog för att hinna skaffa vänner).

Kate börjar dejta John och till en början verkar det gå vägen, tills de båda får riktiga känslor för varandra. Hur ska detta sluta? Kate som inte skulle få känslor för John, utan dejta honom och sedan dumpa honom för att krossa hans hjärta efter alla hjärtan han krossat.

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. En riktig tjejfilm som utspelar sig på ett filmtypiskt High School med all drama därtill (tillhörighet, vänskap, popularitet, utanförskap, killar etc).
Trots att jag inte kan känna igen mig längre i filmen, som man lättare kunde som tonåring, så är filmen givande, spännande och underhållande! Med att jag inte längre kan känna igen mig menar jag att jag inte kan se mig själv i karaktärerna. Däremot tillhörighet och utanförskap är det jag kan se mig själv i - och det kan garanterat alla, för oavsett ålder och oavsett plats/situation i livet möter man på just tillhörighet, utanförskap, popularitet och vad stark vänskap innebär. Om ni inte har sett den - se den! :)


Fars dag

Har haft en skön lördagkväll med film och trevligt sällskap! :) Nu är det söndag, jag har druckit mitt morgonkaffe och ska snart ut på en promenad med en tjej i klassen :) I eftermiddag ska jag ut med Emma på en promenad i skönt tempo! :) Vi har pratat å pratat om en promenad/joggingrunda men det har bara inte blivit av, av olika anledningar. Det är mycket i skolan för mig som delvis kommit emellan, men äntligen har vi fått till en tid! :) Ska bli kul!

Ikväll väntar en fika hemma hos Josefine i hennes nya lägenhet! Ska bli kul å få se hennes nya boende! :)

Imorgon börjar en ny vecka med föreläsningar, träning och möte med arbetsgruppen inför mentorsmötet som är nästnästa vecka då vi ska göra intervjuer och en enkätundersökning på vårt mentorsföretag. Spännande delkurs!

På tal om fars dag - jag har inte skickat något kort eller någon present till pappa, men jag ringde upp honom igår och överraskade honom med att jag ska till farmor över jul, och det vet jag gjorde honom glad. Jag grattade honom på fars dag en dag tidigt, men det gjorde ingenting, sa han. Att jag ringde dagen innan värmde mer än om han skulle fått ett kort på rätt dag! :) :)
Mamma och pappa, ni vet att jag älskar er mer än vad ord kan berätta!

Julafton hos farmor

Jag har precis bokat min julafton och tågbiljetter - jag ska till farmor i Dalarna över jul! Jag kommer stannar där några dagar innan och efter och bara mysa! :) Jag ser verkligen fram emot detta, och det gör farmor också! När jag ringde och sa att jag ville fira jul med henne blev hon överlycklig!!! :)


Små ändringar i bloggdesignen

Före..och efter!

Bilder från handelsfrukost med Kronofogden

Jag tycker det är SÅ underbart att vi på handelshögskolan på Karlstads universitet får möjligheten att lyssna på diverse föreläsare från arbetslivet! Första handelsfrukosten jag var på var det företaget Ninetech som föreläste, en digital strateg som berättade om sitt arbete, sina arbetsuppgifter etc. I torsdags var det Kronofogden som föreläste om sina arbetsuppgifter, hur deras arbete går till, jobbar man över eller har man 8.00-17.00-jobb - och framför allt om hur fort det kan gå från att man struntar i att betala sina räkningar tills dess att man hamnar hos Kronofogden.. Vi fick se en film som är gjord av Kronofogden, Finansinspektionen och Konsumentverket - "Livet och pengarna". I filmen är det en man som väljer att göra ett experiment som går ut på att inte betala räkningarna, och det tar honom endast 4 månader så är han vräkt från lägenheten och har hamnat hos Kronofogden och räkningarna har stigit i pris - från ca 12.000-14.000 till över 25.000.

Oavsett om man läser ekonom, personalvetare, beteendevetare, turism etc. så är handelsfrukostarna och föreläsningarna givande för samtliga! Oavsett om Kronofogden är min framtida arbetsgivare eller inte, blir vi som deltar allt mer allmänbildade och vi får insikt i olika arbeten och i arbetslivet. Det är guld värt att de satsar så på oss på handelshögksolan - att vi får kontakt tidigt under våra studier med arbetslivet, för det är ju därför vi studerar!

Nästa handelsfrukost är på Lucia. Då kommer Sunne Turism och föreläser, och självklart är det god frukost med frallor, yoghurt, juice och kaffe innan föreläsningen! :) Man ska ta tillfället i akt! Att skaka hand en extra gång kan ta en längre än man tror..


Tacksittning och utgång

Det har varit en galen helg, och än är den inte över. I torsdags, efter föreläsningen, drog jag och Michan hem till mig, gjorde oss i ordning och mötte sedan upp Mathias för sällskap till förfesten. Vi hann inte förfesta mer än en timma innan det var dags för mig och killarna att röra oss mot Pitchers för lite fix innan sittningen började.
Personligen tycker jag tacksittningen blev väldigt lyckad! Folk verkade ha det kul, drack, vi lekte lekar med våra generaler och huvudfaddrar, och vi fick så mycket härlig feedback under kvällens gång, bland annat rörande buffén! :) Efter sittningen rörde vi oss strax innan 22.00 mot Koriander för vidare festande! :) En helt okej utekväll och en riktigt lyckad sittning!

Idag står jag åter på benen - visserligen stod jag upp bra igår också, utan någon som helst baksmälla. Hade en slapp dag med mina killar igår med matlagning, fredagsmys (inkl. pringles!) och film!

Idag blir en lugn dag. Har diskat min och Michans lunchdisk och de nerkladdade vinglasen. Ska dammsuga och gå ut med soporna, hämta posten, handla.. :) Kanske blir det en promenad senare ikväll. Relativt nöjd med min helg!

Handelsfrukost med Kronofogden

Sitter på månadens handelsfrukost på Karlstad Business School och strax börjar månadens handelsfrukost-föreläsning som denna gång är Kronofogden. Ska bli spännande!

Som mamma sa: "ni blir så allmänbildade!"


Jag lever

Jag vill bara säga att jag lever! Det har varit mycket nu med hemtentamen, fest och utgång för att fira att hemtentamen är gjord, halloweenfest och jobb! :) Men - jag lever! :)

Idag började vi med första föreläsningen på nya delkursen. Har inga större förväntningar på kursen - så svårt att ha efter bara en föreläsning.. Men det blir nog bra och intressant, precis som tidigare delkurser! Det går fort också - vi är redan på tredje delkursen, och snart är även den fjärde gjord och därmed 30 hp! :) Trivs som fisken i vattnet, här i Karlstad!

Ikväll blir det jobb för min del! :)

Jag måste, innan jag börjar jobba, ringa till Klaratappen och boka om min blodgivartid. Bblodbussen är av någon anledning är inställd imorgon.. Synd, jag som varit så peppad på detta - att göra en god gärning etc! :)

Imorgon är det föreläsningsfritt. Jag, Michan och Samantha ska gå en vända på stan, ta en fika, betala sittningen och senare på kväll har jag uppföljning med min PT på SATS! :) Fördelen med att jag inte lämnar blod imorgon är att jag faktiskt kan träna imorgon, och i veckan!