Nattfilosoferande

Ligger vaken och funderar mycket på min farmor.. Hon fyller 89 år om tre månader och bor fortfarande på egen hand. Hon har bott på samma ställe i snart 50 år och jag förstår att hon trivs och vill bo kvar. Igår kväll pratade vi om larm, att ha en larmknapp som exempelvis armband att alltid ha på sig och på så vis kunna larma om hon t.ex. trillar eller om något annat händer. Hon verkade när vi pratade om larm väldigt öppen för det, tyckte det lät klokt å bra. Samtidigt som ett larm skulle kunna låta henne bo längre i sin lägenhet där hon bott så länge å har alla sina minnen skulle jag vilja för hennes skull att hon fick komma till ett hem. Det finns hem och så finns det hem, och jag skulle vilja se henne på någon form av serviceboende där hon för det mesta klarar sig på egen hand, men där personal finns tillgänglig när hon väl behöver hjälp. Min farmor har turen att ha min farbror i samma stad så han hjälper henne med byte av gardiner, handling med mera, och pappa och hans sambo hjälper till med det dom kan när som väl hälsar på. Jag gör det jag kan nu när jag är här, men min farmor talar ofta om att hon är så ensam.. Hon är snart 89 år och i somras gick farfar bort. När man når en så pass hög ålder så hinner många av ens vänner och nära släktingar gå bort före en, och även om farmor har en av sina söner i samma stad och även om det finns de som fortfarande besök henne så är hon väldigt mycket på egen hand. För hennes skull skulle jag vilja se henne på någon form av serviceboende där hon kan rå om sig själv bäst hon kan, få hjälp med det hon inte längre klarar på egen hand och framför allt få träffa andra äldre i samma situation. Då kan hon träffa andra gamla och umgås, för hon är social min farmor. På ett sådant hem skulle hon slippa vara lika ensam som hon är nu..

Ibland handlar det inte om vad den äldre vill utan vad som är bäst för henne/honom. Min farmor vill vara i sin lägenhet där hon bott i så många år, men när hon talar om sin ensamhet så märker jag att hon inte längre vet sitt eget bästa i alla lägen. Hon skulle kunna få det så mycket bättre på ett bra boende, och även om hon skulle sakna sitt hem så skulle hon i alla fall inte vara ensam. Vid så hög ålder handlar det inte längre enbart om vad den äldre vill utan vad som andra anser bäst för henne/honom. De vuxna barnen, vännerna och släktingarna vet i vissa fall bättre, och jag har talat med både min pappa och min farbror lätt om detta, fört det på tal.

Jag vill bara se dig mindre ensam, farmor..


Julklapp dagen efter


Har fått en julklapp idag av mamma! En telefonlur som man kopplar till sin iPhone som kan användas hemma så man undviker eventuell strålning! Retro och läcker! Tusen tack mamma! :D

Telefonluren finns att köpa på Designtorget!


Fler bilder från julafton


Julafton i Dalarna 2012


Jag har haft en riktigt bra julafton tillsammans med släkten på pappas sida! Vi har ätit ett stort och SÅ gott julbord hos min farbror och hans sambo, firat jul med killarna (två ursöta små hundar) Oliver och Robin, druckit glögg, självklart kollat på Kalle Anka (tillsammans med killarna) och öppnat julklappar! :) Jag hade med mig en liten gåva i form av lyxig choklad från Lindt mest som en fin gest när man blir bortbjuden men förväntade mig inget större julfirande i form av klappar, och så får jag en massa fint från farmor, farbror med sambo samt sambos syster! Tusen tack, ni är så fina!

Nu är jag och farmor hemma hos henne igen och avrundar julafton med en lugn kväll :)

Julklapp


Tackar så mycket för de julklappar jag hittills fått! Fick en bra slant av mamma, och en bra slant av pappa! Pappas slant ska delvis gå till en micro, men det blev även ett par nya hörlurar då mina från SkullCandy håller på att ge sig. Trots märket på lurarna ovan så fick jag ett sjukt bra pris - inte ens 200 kr! Goodie! :D

Bra början på julledigheten

De senaste dagarna har varit riktigt bra! I måndags och i onsdags var det årets sista föreläsningar, och i torsdags var jag på läkarbesök. I fredags hade jag och min granne varsin lugn kväll på egen hand, men med några gemensamma rökpauser och trevligt tjejsnack :) I lördags tog jag och Andreas en tur till IKEA och Bergvik, handlade lite klappar, strögade runt och drack kaffe :) På kvällen samlades några vänner hemma hos Andreas och vi drack lite vin innan vi gick till Ankan för en Classic Burger innan vi avrundade kvällen på Pitchers med dans! Sista timman på Pitchers stod jag i båset och studsade upp och ner då resten av sällskapet åkt hem, men det var trevligt ändå! :)

Just NU sitter jag i Dalarna hemma hos farmor och har precis sagt godnatt efter en heldag tillsammans. Jag åkte tidigt i förmiddags från Karlstad med tåg och blev mött av farbror med sambo på stationen när jag anlände. Hemma hos farmor väntade lunch och sen har vi umgåtts under eftermiddagen och kvällen - fikat, druckit glögg, jag har skämt bort farmor med lite julklappar och så har vi pratat länge.. Mysigt å vara framme! Imorgon väntar julfirande hos farbror med sambo med stor, god lunch, Kalle Anka och säkerligen kaffe och fika! :)

Har precis shoppat lite på internet - klickade hem en foundation och en mascara. Det är billigare att få smink hemskickat från parfym.se än att köpa samma smink och märke i butik! :) Vill man vara ekonomisk som student så är det nätshopping som gäller! (I alla fall gällande smink, parfym etc).

Jag åker hem på annandagen och är framme i Karlstad någon gång under eftermiddagen. Det blir eventuellt en snabb sväng hem innan vi börjar förfesta - jag, Andreas, Moa mfl - innan vi går ut och lyssnar på Andreas som spelar och dansar loss, mer än vi gjorde under gårdagen! :) :) Detta kommer bli en riktigt bra julledighet!!!

Bilder från senaste veckan


En bra kväll på Tempel med Nellyevent med mina tjejer! :D


Minijul hos pappa!


Snögubbebyggande med en granne :)

Kvällens pyssel!

Göteborg över helgen

Jag ska strax ta bussen till universitetet för föreläsning 13.15-16.00. Efter det ska jag hem och vända, packa väskan och sen tar jag tåget till Göteborg där pappa möter mig på centralstation ikväll! :) Jag ska spendera hela helgen i mitt älskade Götet hos pappa och hans sambo :) Imorgon blir det bio med pappa. Vi ska gå och se Hobbit! :)

På söndag vankas eventuellt julmarknad och på kvällen julfest med jobbet! :)

I veckan står mentorsmöte i Kristinehamn på schemat, föreläsningar och allmänt studerande :)

Nästa helg beger jag mig till Dalarna och farmor där jag ska fira julafton och stanna några dagar! :) Ska bli riktigt mysigt! Hela familjen firar med någon: mamma med mormor och morfar, pappa med sin sambo, mina systrar åker utomlands och jag ska spendera julafton med farmor, farbror och hans sambo. Det är första julen farmor är ensam då farfar gick bort i juli i år.. Ska bli riktigt mysigt å få fira tillsammans med henne och göra hennes julafton! :) Jag har firat en gång tidigare med farmor, men då var jag knappt två år så det är inget jag minns mer än att jag i efterhand fått se foton från den julen..


Kvällsmys med min granne

Jag har avslutat dagen bra tillsammans med min granne. Vi kollade på Djurakuten, Sjukhuset och till sist Aldrig mera fet på trean. Vi drack te och åt lussebullar och snackade skit i vanlig ordning :) Jag är så glad att jag träffade min granne och att vi klickade så bra direkt! Det känns verkligen som vi känt varandra mycket längre än vi faktiskt gjort! Vi lärde känna varandra i mitten av augusti.. Det är cirkus fyra månader, men det känns verkligen som mer! :)

Vi har bestämt oss för en gemensam julklapp till varandra - jag fick hem ett erbjudande från Veckorevyn då jag under hösten varit prenumerant. Erbjudandet gällde en prenumeration på ett halvår att ge bort till en vän och som "tack" får jag som tidigare prenumerant och för att jag ger bort en prenumeration två biobiljetter och något mer.. SÅ vi ska dela på kostnaden (198 kr) och tillsammans ha prenumerationen och få varsin biobiljett! :)

Nu ska jag krypa ner med en film och kolla igenom mina anteckningar en sista gång innan jag somnar. Fördelen med att skriva salstenta först på eftermiddagen ger mig en chans att en allra sista gång kika igenom anteckningar och dylikt innan tentan om det skulle behövas. Men fördelen med att få skriva på förmiddagen, eller redan på morgonen, vore ju att få det överstökat.. Men som det känns nu så kommer det gå bra imorgon, jag kan ju begreppen vi har tentan på! Jag är bara lite nojig och jag vet att jag är det i onödan, men det kan inte hjälpas och det är heller inte så konstigt att vara nervös inför ett större prov..

Dagen innan salstentamen

Idag är sista tentapluggdagen innan salstentan imorgon eftermiddag! Jag kan i stort sett alla begrepp, så idag gäller det bara att nöta, nöta och repetera! :) Känns bra att jag kan dem så pass bra, är inte alls så orolig inför morgondagen.. :)

Har hela veckan suttit med Anja och Jossan och pluggat, men idag sitter jag hemma och pluggar på egen hand. Funderar på en sväng till Bergvik.. Behöver ett nytt diskställ, och en julstjärna vore mysigt å ha nu i juletider.. :)

Imorgon, efter salstentan, väntar Nellyeventet på Tempel med tjejerna! Jag är sjukt peppad! :D
Nästa helg åker jag till pappa och Göteborg, julbakar och myser i snön (om de har någon). Kanske en tur upp på Ramberget om vädret tillåter.. lite picknick kanske? Ska hur som helst bli skönt att få komma bort lite. Inte för att jag har något jag behöver "fly" ifrån, men alltid skönt med något som bryter av vardagen med allt plugg.. Göteborg och Nellyeventet är mina morötter för tillfället! :)


Chocolate chip cookies

Har varit en intensiv dag med tentaplugg med tjejerna, fika med Michelle och Josefine på Wayne's och en sväng på stan. Har även hämtat ut studielitteraturen jag beställt inför kommande delkurs, grundläggande organisationsteori.

På fredag skriver vi salstenta och efter det ska jag och mina tjejer på Nellyevent på Tempel! :)

Just nu bakar jag chocolate chip cookies som jag och mina tjejer ska sätta i oss medan vi tentapluggar under morgondagen :) På onsdag kanske Jossan har med sig något gott hembakat.. vem vet :) Anja bjöd på lussebullar, skumgodis och kaffe idag, så kände att jag också ville bidra med något! :) Något gott kan ses som en morot för att man pluggar, eller bara som något energihöjande med allt socker!