Senaste veckan i bilder

Satt under kvällen igår och höll grabbarna sällskap på Campus då Jan plockade isär hela sin iPhone för att på egen hand byta glaset på framsidan som spruckit för honom.. Vilket pilligt jobb säger jag bara - sjukt små skruvar! Och det säger jag, en person som faktiskt har små tjej-händer, och på bilden sitter två karlar och plockar och pillar med de minsta skruvar jag sett.. Men bra gick det i alla fall! :)


Här kan ni se hur stor en kamera i en iPhone är egentligen. Man får ju aldrig riktigt se hur stor del av telefonen som är "kamera", men här är den! Tini tiny!


Lunch häromdagen med Studentkåren i Karlstad inför första Grundutbildningsutskottets möte.

Första föreläsningen i Operativt personalarbete tidigare i veckan.

Egna konsultföretag

Veckan rullar på som alla andra veckor och tiden räcker knappt till! Jag diskuterade med en student året över mig idag, innan handelsfrukosten, och vi kom fram till att ett dygn med lite fler timmar inte vore så dumt.. :)
Den här veckan har det varit kursstart för kursen Operativt personalarbete, som ligger på 7,5 hp. Vi har fått bilda egna konsultföretag med en utsedd VD och vi ska i dessa konsultföretagsgrupper lösa diverse case som vi fått som "konsulter". Varje grupp består av ca 8-10 personer. Det ska bli riktigt spännande att jobba i grupp, dels med lite nya människor än den vanliga arbetsgruppen vi haft tidigare kurser, och det ska även bli spännande att se hur grupparbetena ter sig! :) Jag blev utsedd till VD i vår grupp och vi har nu döpt vårt konsultföretag till "PS - Personalspecialisterna". Vi har även delat ut casen, så nu är det bara att börja - söka litteratur, söka vetenskapliga artiklar, jobba kring de case vi valt samt skriva en uppgift kring rekryteringsprocessen. Case- och konsultföretagsarbetet ska redovisas i ett seminarium dit vi får bjuda in våra mentorer! Mentorerna är de vi tidigare arbetat mot, våra mentorsföretag, när vi varit i våra mindre arbetsgrupper under höstterminens kurser. Det ska bli spännande att få visa upp oss och vad vi har arbetat med! :)
Till allt detta tillkommer en individuell hemtentamen där vi bland annat ska reflektera kring gruppdynamiken i mentorsgruppen, eller någon annan form av gruppsammansättning, t.ex. den större grupp vi nu är i kring konsult-case-arbetet.
Det är vad som just nu händer på universitetet rörande studierna.

Vad som annars sker i mitt liv, och delvis på universitetet, är att jag blivit vald till studeranderepresentant i Karlstads Studentkår, och sitter även då i Grundutbildningsutskottet. Jag sitter även numera i vår personalvetarförening Pelikans utbildningsansvariges utbildningsutskott, så det är många bollar i luften, men det är kul! :) Och posten som webbansvarig i vår personalvetarförening sitter jag kvar på i 6 månader till.


Så, vad har jag gjort idag då? Idag var det Personalvetardagen, en dag som anordnas en gång per år, på universitetet som började med en handelsfrukost där en tidigare student vid PA-programmet i Karlstad föreläste om sin nuvarande arbetsplats Proffice, vad de gör, hur en rekryteringsprocess kan gå till etc. Väldigt intressant! :) Vidare hade vi föreläsning i Operativt personalarbete rörande positiv ångest och efter det lunch. Sedan var det ännu flera föreläsningar anordnade av de två tjejer som varit ansvariga för Personalvetardagen, men då jag kände mig lite hängig så skippade jag de föreläsningarna, som för övrigt är frivilliga, och åkte hem för att vila istället. Kändes lite trist å missa så många bra föreläsare, men jag vill ju kunna vara på benen även imorgon.. :)

Imorgon vankas en förmiddagsföreläsning och efter lunch ska jag ner till Adeccos kontor för ett informationsmöte inför det jobb jag ska utföra åt dem kommande helg! :)

Härligt hektisk morgondag

Jag har haft en riktigt mysig, trevlig kväll med två tjejer! Vi har lagat, och ätit!!!, tacos och spelat spel :) De lämnade nyligen och jag har nu krupit ner. Imorgon väntar en härligt hektiskt dag! Först har jag föreläsning 8-11, efter det lunch med utbildningsutskottet i studentkåren här i Karlstad och efter det möte med utbildningsutskottet till vår utbildningsansvariga i vår styrelse, pelikan. Får se när jag kommer hem imorgon, men jag ser fram emot dagen!

Jag ser även fram emot torsdag då vi har Personalvetardagen med roliga, intressanta föreläsningar som väntar, och självklart ser jag även fram emot fredag då jag ska på informationsmöte på Adecco inför kommande jobb hos/via dem nästa helg! Mer om det får ni veta i dagarna.. :)


Tacos-knytis-mys

Jag ska alldeles strax laga lite lunch. Var och handlade förut efter tentan. Om en stund ska jag iväg på styrelsemöte med Pelikans styrelse. Idag får vi besök från två grabbar från ekonomernas förening KarlEkon! :)

Ikväll ska jag och två fina tjejer ha tacos-knytis-mys hemma hos mig för att fira att båda tentorna nu är skrivna! Det ser jag mycket fram emot! :)

Saltentamen avklarad

Vilken underbar känsla det är när man precis skrivit klart en saltentamen, eller en hemtentamen, och är riktigt nöjd med sin egen prestation! Jag var så lättad när jag lämnade in min salstentamen idag, det kändes riktigt bra! :)

Åkte direkt från universitetet till affären för att fylla på kylen lite. Hela kvällen har jag spenderat hemma, skönt att få landa lite hemma :) Jag kom ju hem igår kväll och landade i grannens soffa så fort jag kom hem, vi pratade av oss om den gångna helgen.. Vi är så vana nu för tiden att ses minst en gång dagligen, så vi hade verkligen en massa att prata ikapp om när jag kom hem! Jag somnade ganska sent, kom inte innanför dörren hemma förrän vid ett-tiden, men det var det värt! Jag hann ändå sova ut och göra mig i ordning i lugn och ro, eftersom vi skrev salstentamen nu under eftermiddagen.

Resten av helgen är delvis oplanerad och kommer bli väldigt lugn. Jag ska plugga lite då jag skriver omtentamen på måndag. Jag missade med en fråga på förra salstentamen, kändes riktigt surt och för en stund var jag riktigt besviken på mig själv.. men en omtentamen är inget ovanligt, det händer några av oss någon gång. Det är bara att resa sig igen och göra bättre ifrån sig och sätta ett icke underkänt betyg - oavsett om det är G eller VG. Jag blev riktigt nedslagen, men det gäller att vara realistisk.. Det händer folk åt höger å vänster, detta med omtentor. Det är bara att bita i det sura äpplet och lära av sitt "misstag" och göra bra ifrån sig på omtentamen. Vi har dessutom turen som får göra omtentor, och inte bara en gång, om vi misslyckas. Man får alltid en andra chans, vilket är underbart! Det är inte på samma sätt i andra länder.. Jag har pratat en del om detta med omtentor med utbytesstudenterna och för vissa innebär en underkänd tentamen att de måste gå om hela kursen igen, och så är inte fallet för oss som tur är! Det gäller att se det ur andra, och andras, synvinklar. Det finns värre saker här i livet än en omtenta!
Så det är alltså omtentamensstudier jag kommer ägna mig åt större delen av helgen, men jag ska även få in lite "vänskapslycka" här å var. Jag börjar dagen imorgon i vanlig ordning med en morgonkaffe med min grannen, och imorgon kväll ska jag träffa en fin tjej för en kvällsfika och lite skitsnack! Jag har saknat henne! Vi har inte hunnit ses på ett tag nu.. förutom på universitetet då, i och med föreläsningarna, men det blir ju inte så mycket umgänge då..

Jag har förresten anordnat en tacoskväll hemma hos mig i början av nästa vecka. Jag bestämde mig för att göra något roligt efter omtentan på måndag, och jag har bjudit in andra som liksom mig fått omtentamen att haka på i mitt roliga! :)
Jag vet att ikväll är många ute och firar att vår senaste tentamen är skriven, men för oss med omtentamen känns inte firandet inte lika stort, i alla fall inte för mig. Jag vill spara mina krafter till helgens tentaplugg. Visst hade det varit kul å träffa alla och gå ut och dansa, men då kommer jag ligga utslagen fram till 12-13 imorgon för att det skulle bli så sent, och det är det inte värt. Fokus först och främst på studierna! :) Men på måndag, då ska det firas med några vänner med tacos, och kanske plockar jag fram mina spel! :) Det får bli ett ganska lugnt firande eftersom vi kommer vara mitt i en föreläsningsvecka, men lite tacos och spel skadar ju inte..! :D

Tentaplugg - sluttampen

Idag är ännu en dag med tentaplugg hemma hos pappa. Det är väldigt skönt tycker jag att byta miljö när jag ska tentaplugga. Som jag nämnt tidigare vill jag inte förknippa mitt hem med plugg, stress och press och annat som man kan känna inför en stor tenta, men det är även skönare att vara någon annanstans som t.ex. hos pappa för här finns det inte mycket annat som lockar att göras. Jag har vänner även här, men det är en bit att åka till de vänner jag har här i Göteborg, och vill jag träffa dem krävs lite planering - när ska man ses, var ska man ses osv. Dessutom vet jag att jag verkligen behöver tiden till studierna nu när jag är här - och hemma hos pappa finns inte mycket annat som lockar. Hemma hos pappa kan jag stänga av vänner, umgänge och även städning, för städning är något som lätt distraherar mig när jag är hemma. "Oj, jag har en disk som jag kan ta" eller "jag kanske borde laga storkok" eller "jag vill baka" eller som nu "jag vill flyttpacka" (jag flyttar nu i vår till en ny bostad). Men hos pappa känner jag inget behov eller krav på att jag ska städa, för detta är inte mitt hem på samma sätt som mitt eget. Och så har jag inte en av mina närmsta vänner (min granne) att springa till när helst jag vill. Här är jag låst - på ett bra sätt - och jag har totalt fokus på att plugga! :)

Jag åker hem senare idag, så jag får även tid under resan till att plugga. Nu har jag bara mina post it-lappar med begrepp och nyckelord som jag repeterar med. Det mesta sitter, så nu är det bara det sista finslipet kvar! Detta är sluttampen - snart är jag i mål, snart är tentan skriven! (Skriver saltenta imorgon eftermiddag).
Wish me luck! :)

Motivation är A och O

Jag har redan suttit och pluggat nu i några timmar. Jag har gjort en to-do-lista för att underlätta plugget. Jag har delvis läst igenom alla föreläsningsanteckningar och där hittat nyckelord och begrepp, jag har delvis läst i böckerna kring det vi gått igenom på föreläsningarna och kompletterat om något stod i boken som inte togs upp på föreläsningarna. Jag har också hittat ytterligare nyckelord/begrepp i litteraturen som inte kom upp under någon av föreläsningarna..
Nu sitter jag med post it-lappar med samtliga nyckelord/begrepp på och repeterar, med anteckningar och litteratur som stöd.

Det känns riktigt bra detta, jag känner mig redan ganska säker! Underbar känsla, att inte känna sig helt lost i all organisationsteori :)

Nu ska jag strax återgå till studierna. Men först en kaffe och fixa naglarna.. :) Lite vardagslyx är viktigt att unna sig, speciellt när man sitter och pluggar! Att kunna motivera sig själv är A och O!

Skönt att fly med skönlitteratur

Jag har haft en underbar och skön helg! :) Nu är jag hemma hos pappa och har pluggat inför kommande saltenta hela dagen.. Ganska slut (och fylld) i skallen! Jag ska nu ta paus för resten av kvällen, så tar jag upp plugget imorgon bitti igen :) Jag kommer nog somna ganska snart då jag är trött efter dagens plugg.. Ska försöka läsa lite innan jag somnar. Jag håller just nu på att läsa Hungerspelen. Jag har sett filmen, men många gånger går man miste om många delar i en berättelse när man bara ser filmen, så jag kompletterar nu med boken. Jag har även de två uppföljarna till Hungerspelen, Revolt och Fatta eld, hemma som jag senare ska ta tag i. Det blir inte så mycket tid till "fritidsläsning" när jag studerar, men jag försöker och tar mig tid i perioder. Jag tycker det är väldigt skönt att "fly" med skönlitteratur emellanåt, ta en paus från vardagen och försvinna in i en bok, in i en påhittad historia eller värld, även om jag är väldigt nöjd med min tillvaro.

Uppvaktad


Alla hjärtans dag

Jag har haft en underbar dag och det är min underbaring som har gjort större delen av min dag! Jag fick ett samtal i morse om att ett blomsterbud var på väg hem till mig (förstod det då personen sa "vi ringer från --- blomsterbutik". Jag blev upp över öronen lycklig!
Innan jag fick blomstersamtalet drack jag och grannen alla hjärtans dag-kaffe tillsammans, målade naglarna och bara hade en trevlig stund! :)

Strax innan sex knackade det på dörren och där stod en man med min blomsterbukett. Jag får ta och lägga upp en bild så ni får se min fina bukett som jag fick av mitt hjärta :) Blev så glad, så rörd!

Nu spenderar jag och grannen kvällen tillsammans. Vi har ätit varma mackor och nu vankas det te och choklad och någon bra film.. :)

Ser fram emot en skön, lugn helg!


Tydliga gränser mellan studier och privat

Jag har idag varit på mitt individuella seminarium tillsammans med ca tio andra. Seminariet gick kanon, det kändes riktigt bra! Jag kände att jag fick fram de viktigaste, största delarna och de organisationsteoretiska vinklingarna som jag ville belysa mitt case med. Jag är nöjd med min prestation!

Nu har jag några timmar ledigt innan jag ska möta upp tjejerna för lite grupparbete och avrunda grupparbetet som vi började med under gårdagen.
Hinner och orkar jag blir det träning ikväll, annars bara en lugn kväll.. Ska nog lite smått börja packa inför helgen och kommande veckan. Jag ska nämligen hemifrån lite och spendera några dagar hos pappa. Koncentrerar mig så mycket bättre när jag inte är på hemmaplan - mitt hem är min fristad och ska helst inte associeras med plugg och stress. De känslorna och den pressen tar jag på universitetet eller hos mina föräldrar :) Ibland kan det vara skönt med tydliga gränser mellan studier och prestationer och privatlivet.

Föreläsning med frukost


Idag under föreläsningen kom Personalvetardagens ansvariga Anna och Maya och bjöd oss på frukost! Kaffe, macka, kaka och visionsponsrat godis, och även pennor, nyckelband m.m. från Sveriges HR-förening. Passade perfekt med frukost och fika till dagens föreläsning då vi hade filmvisning, en film som vi sedan satte oss ner och diskutera och skrev om - ett grupparbete som vi utför kring filmen. Vi ska bland annat koppla olika organisationsteorier till filmen och se ev. brister i hur organisationen i filmen är uppbyggd, vad som fungerar och inte.. Intressant och spännande, och självklart givande! Bra tentapluggsgrundande är det också :)

Har nu ikväll pluggat inför morgondagens individuella seminarium kring ett specifikt case. Vi har alla blivit tilldelade olika case som vi ska utreda, undersöka och disktera under seminariet. Känner mig väl föreberedd, så tar nu ledigt för resten av kvällen!

Skriva för ekonomernas Goodwill

Tog igår kontakt med chefredaktör för ekonomernas tidning Goodwill som ges ut på Karlstads universitet. Jag har länge varit intresserad av journalistyrket, men jag har valt att satsa på andra drömmar och har mest skrivit för mig själv. Men igår så tog jag tag i drömmen om att få skriva, och chefredaktören var intresserad! Idag är det fotografering för den nya gruppen som ska arbeta med och för Goodwill och jag är nu med, en i skrivargänget! :) Chefredaktören nu för Goodwill är relativt ny, hennes första nummer kommer alldeles strax ut! Ska bli spännande! Har läst deras tidning sedan jag började på universitetet, och det ska nu bli kul att få vara med och påverka och delta i skrivandet och formandet av tidningen! :)


Klicka på bilden för att komma till Karlekon (ekonomernas förening vid Karlstads universitet) och Goodwill (ekonomernas tidning)!

Kär i spinning

Sitter just nu och äter en relativt sen kvällsmat efter ett cycling pulse-pass! Nu har jag totalt varit på tre cycling pulse-pass och jag är kär! Jag har länge gillat spinning och har spinnat sen jag var 17 år, men att köra spinning med pulsband det är, för mig, spinning när det är som bäst! :)

Gick direkt från träningen till min general och tjötade lite, lyssnade på musik, drack en kaffe och bara tog det lugnt. Vi var båda lite loja, inte särskilt sociala kanske, men det var skönt ändå :)

Imorgon bitti är det filmvisning på föreläsningen och vi kommer bli serverade kaffe och macka så någon större frukost hemma innan föreläsningen blir det inte.
Då filmvisningen är en del av ett grupparbete vi ska göra kommer jag spendera några timmar efter föreläsningen på universitetet med mina tjejer i arbetsgruppen och jag är laddad! Jag kommer sova så gott nu i natt då jag tränat - för det är då jag sover som bäst! :)


Cycling pulse ikväll

Jag har idag prickat av min att göra-lista och sitter nu och väntar på att klockan ska gå så jag får åka till gymmet och köra cycling pulse 75 min! :)

Efter föreläsningen vi hade i morse mötte jag upp några faddrar för att låna deras föreningsbyxor. Jag och en tjej till i klassen har tagit på oss ansvaret att ansvara för beställning av byxorna. Nu ska vi alltså samla in de storlekar vi kan komma över från våra faddrar för att sedan ha två tillfällen för provning av byxorna så vi sen kan beställa hem byxorna! Föreningsbyxorna ska vi inviga på en byxsittning och sedan kommer vi använda dom vid speciella byxtillfällen och under nollningen i höst när vi ska vara faddrar :)
Jag passade även på när jag ändå var på universitetet att skriva ut föreläsningsanteckningar, nyckelord och begrepp som kommer att behövas inför den kommande tentan :) Det ska bli riktigt skönt att spendera tentaveckan hos pappa! Tror jag kan fokusera bättre där än jag gör hemma.. Ibland behöver man sitta på annat ställe än hemma. Jag vill inte associera mitt hem med tentaplugg, stress osv. Skönare då att befinna sig på annan plats än hemmaplan, även om det är att vara hemma hos pappa så blir det en annan sak.


GODNATT


Snart börjar en ny vecka, men innan dess säger jag godnatt och tackar för en bra helg! Nu är det inte långt kvar tills jag får träffa mina underbara igen och jag längtar som en toka!
I veckan vankas föreläningar, individuellt seminarium, filmvisning och grupparbete kring filmen (The Navigators), träning och ytterligare studier utanför föreläsningstid osv :) Hoppas verkligen veckan går så fort som jag hoppas! :) Jag vill ha nästa helg - nu! Men den som väntar på något gott sägs det ju... :)

BODYJAM

Jag vaknade ganska nyligen. Jag har precis ätit frukost bestående av havreygrynsgröt så nu är jag fit for fight för morgonens träningspass BodyJam! Pallar jag stannar jag kvar efteråt på gymmet för lite rumpa- och bålövningar, och självklart en massa stretch! :) Att stretcha är en av höjdpunkterna med att träna, förutom själva träningen, då jag har som mål att bli smidigare och vigare igen som jag en gång i tiden var. Nu låter det som det var tusen år sedan och att jag hunnit bli gammal, men ibland känns det så.. tur att lite smidighet fortfarande sitter i i alla fall! :)


Bild: http://www.goldsgym.com/


Grym mashup


"Let that bitch go first"Den där härliga känslan när inget förväntas av en och man förvånar och sätter alla på plats!


Äcklig morgonkombo

Nu har jag börjat dagen med den äckligaste kombon ever... Juice, kaffe, kaviar... och så tandkräm på det! Usch! Detta blir utfallet när man väntar med frukosten till sist på morgonen precis innan man måste borsta tänderna för att dra iväg till bussen!

Idag har vi föreläsning 08.15-11.00. Efter det ska jag och en tjej i klassen gå igenom vårt case vi fått inför nästa veckas seminarium.. det är ett individuellt seminarium, men med samma kapitel kan vi snacka ihop oss lite innan om vad vi båda funderat kring vårt kapitel/case.. få lite stöttning och kanske väcks några nya tankar? :)

I eftermiddag väntar ett zumbapass. Kvällen är ännu oklar.

Cycling pulse

Godmorgon!

Började dagen tidigt hos grannen vid åtta med kaffe och nu sitter vi och lynssar på musik och pluggar, hon i sängen, jag i soffan. Pluggar bättre här än hemma just nu - vi peppar varandra, för om den ena pluggar kan lika gärna den andra också göra det! Att veta att hon måste plugga gör att jag känner mig motiverad av henne och gör mitt eget - sitter och skriver rent föreläsningsanteckningarna från gårdagens föreläsning om Organizational Misbehaviour.

Igår efter eftermiddagsföreläsningen åkte jag hem, åt ett snabbt mellanmål och tog sedan bussen till träningen. Körde ett spinning-puls-pass med pulsband. Det var första gången för mig att köra spinning med pulsband, och det var riktigt kul att se pulsen och att också styra den! :) Jag har tidigare bara provat pulsband/pulsklockor i samband med idrotten på högstadiet och på gymnasiet, så det var riktigt kul! Spinningpasset var på 75 min så om jag var slut efteråt! Men det är en härlig känsla att verkligen köra slut på sig själv.. :) Somnade riktigt gott när jag kom hem!

Blir evntuellt något pass ikväll igen, men först ska jag få plugget och renskrivningen av anteckningarna gjort :)

Dubbla föreläsningar

I morse var en tidig morgon och det var ett tag sen vi hade en morgon-/förmiddagsföreläsning, men det har sina fördelar att ha en tidig föreläsning - man får så mycket tid resten av dagen till annat :)

Idag hade vi föreläsning 08.15-11.00 om Organizational Misbehaviour, intressant!

Sitter just nu på bussen från stan på väg hem. Har varit på bokontoret och skrivit kontrakt för min nya lägenhet och varit på jobbet och ändrat lite i mitt anställningsavtal. Även om det är underbart att ha ett jobb och även om just mitt jobb är underbart med bra medarbetare osv så tar det på krafterna att både studera heltid samt att jobba, men min chef var förstående och vi gjorde några bra ändringar i anställningsavtalet till bådas fördel! :)

Nu ska jag hem och slänga i mig en snabb lunch innan nästa föreläsning börjar. I eftermiddag är det dags för Professional Skills, karriärplanering mellan 14.15-17.00. Professional Skills är en extrakurs som vi på handelshögskolan blir erbjudna och den ligger på 7,5 hp som fördelas över fem terminer. Vanligen har man några få föreläsningar spridda över en termin som sedan avslutas med hemtentamen.

Även om jag ser fram emot kursens fortsättning så är jag alldeles för trött idag för att sätta mig ytterligare tre timmar på uni., men vad göra? Får tanka med en massa kaffe!!!!


Chocolate chip cookies recept


Jag har blivit ombedd av en av er läsare att dela med mig av receptet på de chocolate chip cookies jag bakat några gånger, och självklart kan jag göra det! :)

Du behöver:
300 g smör/margarin
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brunt farin
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad) - jag brukar använda mig av vit toblerone!

Så här gör du:
Smält smöret.
Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker.
Blanda sedan i det smälta smöret i farin-ägg-vaniljsocker-blandningen och vispa ordentligt.
Blanda sedan i resten av ingredienserna (förutom den hackade chokladen).
Fortsätt att blanda tills smeten blir som fudge, seg och kolaaktig. Då blandar du i den grovhackade chokladen.
Dela sedan upp smeten i mindre bollar (storleksmått kan vara chokladbollar) och platta ut dem lite lätt på en plåt klädd med bakplåtspapper. (Har du inte bakplåtspapper fungerar en smörad plåt lika bra!)

Grädda i ugn i 175 grader i cirka 10-15 minuter.

Kakorna ska ha flytit ut till lite större, plattare kakor när gräddningen är klar. De är fortfarande lite svällda när de är i ugnen, men sjunker ihop en aning när du tar ut plåten.

OBS! Flytta inte på kakorna från plåten förrän de svalnat - de är väldigt mjuka och går lätt sönder! Låt dem svalna och därmed stelna innan du flyttar på dem :)

Filmfantast

Jag är ett stort filmfan och har de senaste två åren samlat på mig en hel del filmer! Detta är några av alla filmer i min samling och fler ska det bli! :)


I wanna act a fool, I wanna lose my cool

Min granne tipsade mig om Zara Larssons låt Uncover och efter att ha lyssnat på den ett antal gånger och framför allt lyssnat till texten är jag helt fast! Tjejen är SÅ duktig och hon är inte ens fyllda 15! Helt otroligt!
Lyssna och njut!
Fredagsmys med grannarna

Godmorgon!

Kvällen igår blev inte som planerat.. Jag hade först planer på att gå ut med tjejerna i klassen på studentfesten på Tempel för att "invga" nya studenter, så vi hade biljetter med gratis inträde osv. Synd bara att jag fick så sjukt ont i magen.. Magkatarren spökar med mig, och så var jag även ganska trött och sliten då det blev lite fest på Campus i torsdags med utbytesstudenterna.. Hälsade tjejerna "en annan gång" och jag tror att dom hade en bra kväll ändå! :)

Så vad gjorde jag igår då? Jag var först hemma, tänkte sätta på en film och ta det lugnt, men jag gick istället över till grannen - som inte var hemma - och sedan till granne nummer två som var hemma och bjöd på kvällsmat och fredagsmys. Jag har nu ätit årets första semla! :) Vi kikade TV, lyssnade på musik och lite senare kom även granne nummer ett över till oss och vi fortsatte kvällen med att prata, lyssna på musik osv :) Riktigt mysigt att bo så nära sina grannar, och att ha så bra kontakt med dem! Vi blir nästan som en liten familj för vi håller alltid varandra uppdaterade om vad vi ska göra kommande dagar, precis som det var när man bodde hemma.. :)

Nu ska jag kila över till grannen, granne nummer ett, och ta en morgonkaffe i vanlig ordning :D
Inga planer för den här dagen eller den här helgen, vad som helst kan hända. Men gissar på att jag kommer plugga en del.. :)