PS

Jag vill bara säga att jag mår bra, jag trivs i Karlstad, med nyfunna vänner och på universitetet! Det är mycket nytt bara, många aktiviteter och fester, därav dålig uppdatering!

Vänta bara - snart är jag tillbaka med fulladdade batterier! :D

C-vitamin och Alvedon

Jag har det hur bra som helst i min klass, på campus, på universitetet och med mina nollevänner å faddrar! Det har varit många roliga å långa dagar med fester och lekar å sittningar! :-)
Men - jag är väldigt känslig för för lite sömn, så har nu gått å blivit sjuk. Ligger hemma med feber å halsont å snuva, men känner redan att jag börjar må bättre.. Har legat i sängen hela dagen, och min söta granne gick å handlade lite åt mig :-) Toppen å ha sina vänner, speciellt när man blir sjuk!

Nu är Malin på besök. Vi ska dricka te å kolla film så får vi se hur jag mår imorn.. Hoppas vara feberfri i alla fall så jag kan komma iväg å handla.

Jag kommer ta det betydligt lugnare under andra nollningsveckan! Dessutom kommer en vän upp å stannar måndag-onsdag, så jag får köra hårt torsdag, fredag istället! :-D


Kvällens film - Wedding Crashers


John (Owen Wilson) och Jeremy (Vince Vaughn) är ungkarlar som har kommit på det perfekta sättet att träffa tjejer på. De "crashar" bröllop, deltar i festligheterna och ligger med tjejer till höger å vänster.
En dag får de nys om bröllopens bröllop och festernas fest och beger sig till ett bröllop där Jeremy blir mer eller mindre jagad av brudens syster och mest vill därifrån, medan John faller för första gången på länge för en tjej som visar sig vara brudens syster nummer två. John vill väldigt gärna hänga med på efterfestligheterna som ska hållas i en av familjens alla villor, dit bara den närmsta familjen egentligen ska, medan Jeremy mest av allt vill hem för å undkomma den klängranka som brudens ena syster blivit. Men John är kär upp över öronen och ett spännande äventyr börjar.. Det visar sig nämligen att Johns flamma redan har en pojkvän..

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. En riktig höjdarfilm med två riktigt duktiga skådespelare, Owen och Vince, som gör bland sina bästa roller i just Wedding Crashers. En film om ungklarslivet och allt därtill, om obesvarad kärlek, om alla intriger som möjligen kan uppstå i samspel med kärlek - däribland svartsjuka..
Storyn är makalös och hela filmatiseringen är kanon! Detta är en film jag sett minst 50 gånger om som jag säkerligen kommer  se minst 50 gånger till.. Förutom det vilda partylivet och den obesvarade kärleken och svartsjukan bjuds det även på scener för skratt, i massor! :) En SÅ sevärd film!

I övriga roller ser vi bland annat Isla Fisher, Rachel McAdams och Will Ferrell.

White Trash

Efter introduktionen idag för PA-programmet stormade våra faddrar lokalen - som väntat. Vi blev indelade i mindre grupper å jag hamnade i gruppen White Trash. Vi gick en rundvandring på skolan innan vi samlades i idrottshallen för fika, namnlekar å så skrev vi en White Trash-grupp-låt! :D

Vid fyra var jag hemma, åt snabbt å åkte sen till polisen för å hämta ut mitt ID så nu kan jag utan problem ta mig in på krogen, typ ikväll! :)

Nu är det dags för mer nollelekar å förfest! Första nolledagen börjar bra!


Color Interior InspirationInspiration: In Home Trend

Sen kaffe med grannen

Nu ska jag koja efter en sen kaffe med grannen och några sms med Malin. Det kommer nog bli svårt å se så ofta som vi kanske vill nu under nollningen, men samtidigt är det bra att vi får lära känna våra klasser och "bonda" på var sitt håll, så kan vi sammanstråla när nollningen är över och de värsta festligheterna lagt sig, och när vi kommit in någorlunda bland våra klasskamrater.. Vi har så mycket å ta igen efter nästan 10 år ifrån varandra, men vi har ju all tid i världen! :D

Imorgon blir det ett kvällens film-inlägg som vanligt, men för övrigt blir uppdateringen garanterat glesare, och så även resten av nollningsveckorna. Hoppas ni har överseende med detta! :) Jag ska passa på å festa å ha kul med mina klasskamrater nu när tillfället ges - så är jag tillbaka med full kraft på bloggen igen om två veckor! Men självklart ska jag hålla er uppdaterade, om än lite mindre än "vanligt".

Style Icon/Chiara FerragniFor more inspiration: The Blond Salad Blog

Första dagen på universitetet

Jag har fått så mycket information och så många intryck idag så jag är helt färdig! Allt pirr och all information vi idag blivit matade med har tagit på krafterna, så jag ska ta mig en kort powernap i väntan på att Malin kommer hem från sin första nollningsdag (de började redan idag). Vi ska dricka lite te å snacka om vår första dag! :)
Imorgon förmiddag har jag min första föreläsning/introduktion innan faddrarna tar med oss ut på bus och lekar - första nollningsdagen kommer garanterat bli galen! :) Och imorgon blir det även lite utgång... :) Skönt att nollningen bara håller på i två veckor (med några dagars uppehåll), annars hade studentlivet verkligen blivit tufft... ;)

Träffade en tjej redan innan uppropet. Vi stod bredvid varandra å väntade på insläppet, så jag tog kontakt å sen satt vi tillsammans under hela introduktionen. Det visade sig att vi var lika gamla, och hon verkade helgo! Hann även snacka med några till, men det blir väl ännu mer lära-känna-stunder i de närmsta veckorna, och speciellt under nollningen! :D

Jag verkar ha hamnat i en bra klass, så jag ser verkligen fram emot kommande dagar!

Kvällens film - Irene Huss/Tatuerad torso


Delar av en styckad kropp dyker upp på en strand i Göteborg.
Det enda teknikerna kan gå på är en tatuering på torson (bålen). Irene Huss spårar ett liknande fall som för henne till Danmark och Köpenhamn, där hon även tvingas leta efter en försvunnen tjej - en väninnas dotter. Fler otäcka mord "dyker upp" i och med sökandet efter vem mannen med den tatuerade torson är..

Filmen får 3 av 5 i beyg av mig. Detta är den första av filmerna om Irene Huss. Jag gillar denna typ av filmer; deckarfilmer. Wallander och Beck i all ära, men jag gillar att det även görs filmer med kvinnliga kriminalare i huvudrollen. Även deckarfilmerna om kriminalaren Maria Wern (Eva Röse) är bra, men Irene Huss är snäppet vassare.
Detta är absolut inte den bästa av filmerna om Irene Huss, men de är samtliga sevärda, och Angela Kovács en är vass och riktigt duktig som skådespelare.
För alla er som tidigare fastnat för Wallander och Beck - se Irene Huss! Ni kommer inte bli besvikna! :D

Nollning

Imorgon börjar den första riktiga nolledagen! Spännande! :D Två veckor framöver är det fest, lekar och annat kul!


H&M/Rosett


Ballerina/199 SEK

Jag gillar detajlen - ripsrosetten! Och speciellt gillar jag de puderrosa ballerinaskorna.
Vad säger ni - hiss eller diss?

Ni hittar ballerinaskorna här

Green Curry-soppa med räkor

Har varit på universitetet nu på morgnen med Malin å bland annat fixat medlemsskap i Karlstads studentkår. Fick då ett studentpass som ger gratis inträde under nollningens alla utgångar! :)

Just nu är jag hemma då jag inte har upprop förrän 14.00. Hittade fyra USB-minnen så ska se vad jag har för bilder mm på dom å flytta runt innehållet så jag får minst ett tomt. Kan nog vara bra om man ska plugga - så man kan spara det man arbetar med! :) Jag har ju min lilla vita Acer Aspire One 10" som jag kommer ha som pluggdator. Dock har den en alldeles för liten hårddisk för å spara en massa textdokument på, men då är USB kanon!

Pirret har lagt sig lite.. Nu hittar jag till aulan jag ska ha upprop i, och jag har även träffat en massa gamla vänner och folk jag känner igen från Mariestad! :) Träffade en barndomskompis, tre från gymnasieklassen å några till som jag känner till... Känns toppen å ha träffat lite känt folk, då krymper skolan och känns inte lika stor och okänd!

Nu: dags för lunch. Det blir green curry-soppa med räkor å gul paprika! :)

Universitetsstart

Morgonpepp - sitter med min frukost, lyssnar på Alina Devecerski å läser Cimon Lundbergs och Blondinbellas blogg. Det är två motivations- och inspirationsbloggar för mig. Blir allid så sugen på å våga ta steget oavsett vad det gäller när jag läser deras bloggar, och Blondinbellas blogg boostar numera bara jag går in på den. Bara vetskapen om vad den tjejen gör gör mig starkare! :) Så jag peppar med bra musik och motiverande bloggar medan jag försöker stilla mina nerver inför skolstarten.. Kan inte fatta att jag börjar på universitetet idag! Helt sjukt! Speciellt häftigt känns det då jag nu är återförenad med Malin.. Sist vi gick i skolan ihop var när vi var 9 år... GUD vad tiden går!

Uppdaterar senare! :)

Kvällens film - Human Trafficking


En omskakande berättelse om flera kvinnor, tjejer och barn som på varsitt sätt blir indragen i sexhandelns hemska värld.
Storyn snurrar runt ICE-agenten (Mira Sorvino) som har egna erfarenheter kring sexmisshandeln och som på alla sätt hon kan försöker, tillsammans med sin arbetskamrater, rädda tjejerna från hallickarna.

Filmen får 5 av 5 i betyg. Filmen är hemsk, minst sagt, och jag skulle inte rekommendera den till de allra känsliaste, då det är hemska scener filmen igenom, och filmen väcker både den ena å den andra känslan. Man reagerar extra starkt på tjejernas utsatthet och ensamheten som skådespelarna speglar riktigt bra. Oavsett grad så har vi alla upplevt ensamheten, på ett eller annat sätt.
Trots hemsk-faktorn är filmen mer än sevärd, och filmer som denna borde höjas lite extra, för det är ett samhällsproblem - även om många av oss aldrig kommer i direkt kontakt med denna typ av problem.. Men att blunda för det får det inte att försvinna. En bra undervisningsfilm!
Speciellt duktiga är skådespelarna Mira Sorvino, Isabelle Blais och Laurence Leboeuf.

Pirrigt inför morgondagen

Har haft en mysig kväll med Malin! Vi har kikat i gamla skolkataloger från lågstadietiden då vi gick tillsammans! Helt otroligt egentligen att vi sammanstrålat i Karlstad efter alla dessa år.. Vi tappade kontakten runt 12 års ålder och har inte setts eller hörs sen dess - tills för en månad sen! :) Är hundra på att vi kommer få en härlig tid här i Karlstad, tillsammans!

Förutom å kika i skolkataloger lagade vi även mat och såg på film. Och pratade självklart om pirret i magen som vi båda har inför morgondagen.. Ska bli sjukt spännande med universitetet imorgon! Håll mer än gärna tummarna för oss! :D

Igår kväll

Igår kväll: mys med trevliga Karlstadstjejer! :D


Jeans/Cubus / Topp/KappAhl / Armband/Thomas Sabo

Detaljer

Lite nya detajler i lägenheten! Har fastnat för å ha sterinljus i vinflaskor, det ger en mysfaktor!
När vi var på IKEA i fredags, jag, Malin å Anders, skaffade jag mig en ram till affischen som jag SÅ länge velat få upp! Är överlycklig att den nu är uppe! Det är nog den detalj jag gillar allra bäst i min lya! :)


Myskväll med Malin

Nu blir det en myskväll med Malin! :) Vi ska laga mat av de sista tacogrejerna å se film! :D Bra kväll innan första skoldagen! Vi är båda spända, så tur att vi har varandra!

Scandinavian Interior Design

 
Inspiration from: In home trend, Home-designing, Indecorat, Freshome, Best House Design, Homemillwork, Apartment Modern and Fopple.

Micina Dance Company

Här har ni ett klipp med Micina Dance Company som var en av de fyra dansgrupperna som deltog igår på Sommarkrysset på TV4! :) Hoppa fram till 1:16 så hittar ni min syster! Ni ser henne även redan 0:22 - i mitten!
Grymma är dom, samtliga dansare!


Lager 157/Stadium outlet

Godmorgon!

Igår kväll var en riktigt rolig tjejkväll med min granne å hennes närmaste vänner. Vi förfestade i stan med gott å dricka, musik på hög volym, lekar, twister och Sommarkrysset! Min syster dansade i Sommarkrysset i dansgruppen Mecina! Klicka här eller in å kika på TV4 play! :D Snacka om att jag var extra stolt storasyster igår - stoltare än jag vanligtvis är, för jag är ständigt stolt över mina underbara systrar!

Idag är jag lite mör, men jag är uppe å pigg ändå. Jag lämnade förfesten runt elva. Min nya legitimation har ju inte kommit än, så kunde inte gå med ut, men det kommer ju bli utgång så det räcker å blir över nu under nollningen, så det gick ingen nöd på mig - jag hade kul ändå igår! :D

Ska strax kila över till Malin. Idag ska vi tillsammans med hennes pojk ut till Lager 157 å Stadiums outlet å kika lite. Ikväll blir det mys med film å matlagning - hos vem har vi inte bestämt än.. :) Och däremellan ska jag ut på en runda med min nyfunna träningskompis Emma! :)

Kvällens film - Shutter Island


En kvinnlig mördare har rymt från ett mentalsjukhus som ligger på ön Shutter Island.
Det sägs att kvinnan nu gömmer sig någonstans på ön, så kriminalkommissarien Teddy Daniels åker dit för att leta rätt på henne. Istället blir han indragen i en livsfarlig lek. Mentalsjukhuset visar sig även ha en mycket mörk historia..

Filmen får 3 av 5 i betyg av mig. Jag fick se om filmen för att få alla bitar att falla på plats. Men filmen innehöll mycket spänning och den var intressant - man ville se mer, även fast inte alla bitar föll på plats direkt.
I huvudrollen som Teddy Daniels ser vi Leonardo DiCaprio, som spelar sin svåra roll felfritt. Han är en mycket duktig skådis, men skönheten har tråkigt nog fallnat.. Men hans roll är inte menad att attrahera i denna gastkramande thriller så.. Trots svår på sina ställen är filmen helt klart sevärd! :)


Nelly.com


Vana Jacket/Vila/599 SEK

Vad tycker ni om jackan - hiss eller diss?

Streetstyle inspiration

Alltid lika inspirerande å kika in på Stockholm Streetstyle!


Charlott/Enja


Johanna/Pernille

Namnsdagsbarn

Blev påmind av moster att jag har namnsdag idag! Tack! :D
Grattis till mig å alla andra Lovisa och Louise!


Details


Tubhalsduk/99 SEK


Krage/199 SEK

Samtliga items hittar ni på H&M

H&M/Stilrena brogues


Brogues/299 SEK

Vad tycker ni?

Ni hittar skorna här

Style by Malmsten

Hittade en bloggande tjej som designar å säljer egna armband! Jättesöta! Kika in på hennes blogg här! :)


Välkomstmiddag

Efter flera turer på IKEA igår med Malin å Anders åkte vi till ICA å handlade mat. Vi storhandlade båda två, och så handlade vi tacos gemensamt till kvällen. Jag lät dem åka hem till sig å duscha å varva ner medan jag stod för matlagningen. Vid halv nio dök dom upp, vi åt tacos, drack gott och spelade spel! :) En jättemysig kväll, och ett varmt välkomnande för Malin! Vi avslutade kvällen relativt tidigt då vi alla var trötta som skam efter dagen..

Sov ut i morses. Hade lite svårt å somna igår igen, men slockade väl runt tre.. Har byggt ihop min arbetsstol och satt upp lite tavlor idag - jag köpte ramar på IKEA igår. Nu ska jag slänga i mig lite frukost innan det blir förmiddagskaffe hos grannen! :)


I gränslandet till reflektion

Ibland kan jag tycka att barn är smartare socialt än oss vuxna när de befinner sig i gränslandet till att börja reflektera och tänka i steg. Då barn bubblar av nyfikenhet och frågor innehåller våra liv avsmak, förundran och ifrågasättande av helt fel saker. Jämfört med barn är vi vuxna pessimister som bara önskar annat än det vi redan besitter. Barn har en oskyldig charm i sina frågor - den vi tolkar som okunskap då de utan en tanke ställer för oss helt fel frågor vid helt fel tillfälle. Men deras oförsiktighet är livet.
I många fall är den vuxne smartare än barnen på alla plan, men jag tycker ändå inte vi ska avfärda barnens vishet. Vi borde lära av barnen, för deras för oss okubnskap är vår nyckel till framtida förståelse om livet. Att våga ställa frågor, att inse våra misstag och att lära oss förståelse för andra människor och deras leverne. Detta bryr inte barnen - de bara lever i nuet, de tänker inte i steg och de reflekterar inte negativt granskande på sin omvärld. De bara är - och det är något vi vuxna, unga som gamla, borde ta till oss allt mer.

IKEA med Malin

Äntligen är Malin här! Vi har hämtar nycklarna till hennes lägenhet å har varit på IKEA en sväng, mest för å kika vad vi kan behöva till hennes lägenhet. Lite blev det handlat, men nu är vi på g dit igen. Vi behövde nämligen mäta lite i lägenheten innan vi köper vissa saker. Så IKEA två gånger på en dag - det tar på krafterna, tur att det finns kaffe!

Efter IKEA ska vi båda storhandla, och ikväll ska vi laga tacos hos mig å dricka lite vin å fira att vi har återförenats efter nästan 10 år isär! :D


Interior inspiration


Hektiskt dag

Ska när som helst träffa Malin! Jag kan inte fatta att jag lyckades somna igår, så pirrig som jag var.. Nu har en del av pirret lagt sig, men det kommer väl igen med all sin kraft så fort jag går utanför dörren för att gå å möta henne!

Idag ska jag hjälpa henne att packa upp, få i ordning, åka till IKEA å handla möbler och bygga dom, och sen måste vi till ICA, systembolaget och jag måste även till polisen å fixa mitt ID. (Det blev nämligen inte fixat igår).
Vi har en hektiskt, men otroligt bra dag som väntar! Nu väntar jag bara på hennes samtal så jag kan hoppa i kläderna å gå bort till henne! :D :D

TOPSHOP NEWSShirt/26 £/274 SEK / Shirt/36 £/380 SEK / Blouse/36 £/380 SEK / Parka/98 £/1034 SEK
Shirt/36 £/380 SEK / Shoes/30 £/316 SEK / Boots/95 £/1002 SEK / Cardigan/48 £/506 SEK
Maxi Skirt/20 £/211 SEK / Playsuit/46 £/485 SEK / Top/15 £/158 SEK

Okänd stadspuls

Jag gillar den nyligen funna känslan av en stad jag inte känner som pulserar. Men av vad pulserar den? Jag har inte den blekaste, men jag flyter med som en anonym betraktare på avstånd.
Jag är nyfiken på pulsen, men jag låer vetskapen slå mig när den behagar. Jag tänker inte bli en jägare - en jägare med ett tydligt mål missar ofta de delmål som diskret visar sig längs vägen. Jag hoppas dock att vetskapen om vad som får min nya stad att leva slår mig snart, för jag kan inte bärga mig - jag vill leva mitt i pulsen, och det nu!

Jag är lyckligare nu

Jag sitter som på nålar å anar att det kommer ta ett tag innan jag somnar... Malin kommer ju imorgon och som jag längtar nu! Jag har längtat länge och längtan har byggts på för var dag som gått, och imorgon är dagen här! :D Men somnar jag inte nu så somnar jag väl senare.. Skönt å veta att om jag blir liggandes sömnlös så är det av en bra anledning! :)

För övrigt: En favorit just nu med fina Linnea Henriksson. Bra låt, och riktigt bra text! Jag har spelat sönder den idag och lär fortsätta en bit in på natten medan jag inväntar sömnen..


Förtrogna samtal

Jag å min granne skulle "bara" sitta ute å prata en stund innan vi båda skulle lägga oss, men det blev över en och en halv timmes konstant snack! Åh så härligt! :D Vi är båda pratkvarnar så vi avlöste varandra snabbare än fort och det var det ena samtalsämnet än det andra..! Underbart med en granne som är så lik mig själv, och jag är så glad att vi har klickat så fort! :) Nu vankas det lite förfest ihop med några av hennes vänner i helgen!

Vi skulle egentligen ha kört filmkväll ikväll, men vi båda kände oss sega så vi tog en dusch, var å en hemma hos sig, å så sammanstrålade vi ute och skulle bara tjöta lite.. Men det blev ett långt samtal, så nu en och en halv timme senare är vi ännu lite mer rikare på varandra! :) Lycka!

Lantligt & romantiskt


Relationer och livet

Att bråka, eller bara att ha livliga diskussioner med vitt spridda åsikter, med till exempel sina föräldrar är ett sunt relationstecken. Det visar på att en relation aldrig riktigt färdig och att vi ständigt lär av och om varandra. För de relationer som är och förblir allra bäst är de som ständigt förnyas, förundrar och förvånar. Att ständigt berikas av varandras eviga mognad är bland det finaste jag kan tänka mig - just nu.
Jag är en ofärdig människa och kommer så förbli - och det är sundhetstecken nummer ett. Ett liv som för mig, eller andra, inte förblir en gåta är inte värt att utforska. Förbli obesvarad och du ska bli frågad.

Checkar av listan

Har precis lämnat studieförsäkran på CSN och även registrerat mig på kursen jag ska läsa den här terminen. Nu är det bara å vänta på att pengarna trillar in! Tur att jag får en liten lön imorgon, för jag å Malin ska ju till IKEA å handla lite, och jag ska även fylla på skafferiet och kylen, och självklart alkoholförrådet för det är ju nollning på g! :)
OCH så ska jag punga ut med 400,- för ett nytt ID, men det är egentligen inga pengar om man tänker på hur länge ett ID räcker.. och vad ett ID underlättar ens liv!

Har fått ihop bäddfåtöljen nu, och även fått upp en hylla på väggen! :) Ska nu gå igenom garderoben. Köpte ju galgar på IKEA så nu ska blusarna äntligen få varsin galge istället för å dela två å två! Livet ordnar upp sig, steg för steg, och det känns riktigt bra att få allt mer gjort! :) Nu är det inte mycket kvar å pricka av innan terminen sätter igång.

Drömmar i vitt


Åhléns/Färga vardagen

Mina personliga favoriter bland Åhléns nyheter är de färgglada mattorna, den rymliga stallyktan för flertalet blockljus och den romantiska hjärtformade hyllan.Matta/349 SEK / Matta/699 SEK
Stallykta/249 SEK / Hylla/299 SEK
 Kuddfodral/249 SEK
Bäddset/199 SEK / Tvålpump/79 SEK

Kvällens film - Upp


Filmen handlar om pensionären Carl Fredriksson och scouten Oskar. Carl vill förverkliga en dröm som hans fru haft - att bo i Sydamerika, vid Paradisfallen. Med hjälp av en massa ballonger lyfter Carl huset från grunden och flyger iväg - med scouten Oscar på sin veranda! Väl vid Paradisfallen får de sällskap av en talande hund och utforskaren och upptäckaren Charles Muntz - Carls barndomshjälte och förebild.

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. En rolig, söt animerad film, gjord av Pixar Animation, som vann en Oscar för bästa animerade film och för bästa filmmusik. Bara en Oscar säger mycket om filmen - men sen handlar det alltid om personlig smak. Men jag har svårt å se att någon skulle ogilla den här filmen. Den är underbar och den inger en härlig, pirrig känsla av glädje och av att vara barn igen, om än för en stund :)


Inspiring


WE ARE YOUNGEn av mina absoluta favoritlåtar just nu!

Hemkörning av bäddfötölj

Nu har IKEA varit här å lämnat av min bäddfåtölj! Här ska byggas en extra sovplats för vänner som kommer å stannar över natt, eller bara en mysig hörna för mig å alla mina mysiga höstkvällar med Mari Jungstedts deckare! :D


Dagens dröm


Väska/H&M/249 SEK / Topp/BikBok/199 SEK / Byxor/BikBok/399 SEK / Tröja/BikBok/299 SEK / Skor/H&M/399 SEK

Gratis nagellack med posten

När jag tidigare i somras prenumererade på VeckoRevyn fick jag en premie, ett kit med Nivea-produkter så som ögonkräm, ansiktskräm, eye make up-remover och cleansing gel. Men som prenumerant får du inte de premier som VeckoRevyn i vanliga fall har med varje tidning - förrän ditt fjärde eller femte nummer. Men jag såg i en av tidningarna att man som prenumerant kunde SMS:a en kod och då få premien med just den tidningen, och idag - flera veckor senare - kom två nagellack med posten! Jag trodde inte jag skulle få premien över huvud taget då det är så pass länge sen jag SMS:ade iväg beställningen, men idag kom dom alltså, utan att jag behöver betala ett öre! :D Ett ljust lila och ett ljust mintgrönt lack. Härligt! Somriga färger kanske.. men ihop med min mörka höstgarderob tror jag de kommer göra sig kanon!


GINA TRICOT NEWS

För att kort beskriva min stil: jag matchar gärna sött och salt. Det söta är uppenbart - det eleganta, det stilrena, det oskyldiga. Och det salta? Lite tuffare - som t.ex. bikerjackan, och nitarna.
Min favorit bland dessa nyheter är absolut klänningen i det eldiga, rymdinspirerade mönstret.


Lana Dress/399 SEK / Elsie Top/249 SEK / Kristin Top/249 SEK


Axelia Jacket/599 SEK / Olga Jacket/599 SEK

Gina Tricot

H&M News

Jag får inte nog av stilrena kavajer, eleganta kappor och parkas och stickade, mysiga tröjor! Jag ser SÅ fram emot hösten! Det är nästan så jag redan idag känner för fodrade boots och tjocka halsdukar - på lager! Jag vill ha oktober, torra höstkvällar med lövhögshoppning och te uppkrupen i soffan! :)


Kavaj/199 SEK


Kappa/299 SEK


Tröja/349 SEK

Dagens planer

Idag har jag lite att stå i. För det första kommer min efterlängtade bäddfåtölj hem till mig - IKEA kör ut den GRATIS till mig! Hur toppen är inte det?! :D Vanligtvis kostar hemkörning 500,- men då detta var en beställningsvara som aldrig fanns i lager så körde de visst ut gratis. Jag bugar å bockar!

Jag ska även träffa en fd gymnasieklasskompis som pluggar här uppe i Karlstad - samma program som jag ska börja på nu dessutom! Vi ska ses över en kaffe å så ska jag köpa första årets studielitteratur av henne för en billig peng :)

Och sen, det viktigaste av allt - jag måste se till å fixa ett nytt ID-kort! Det är så himla typiskt.. Jag fixade mitt ID för exakt 5 år sedan och har inte förrän de senaste dagarna tänkt på att kortet snart går ut.. När man har haft ett å samma ID-kort ett tag så räknar man med kortet - det ska alltid ligga där i plånboken å det ska alltid gå att använda. Men jag får tänka om där nu... Så jag måste till polisen, eller till min bank, å fixa ett ID-kort, och det fort! Annars kommer jag ha problem under, och även efter, nollningen om det blir utgång på kvällen... Visserligen kollar de på ID-korten väldigt snabbt å brukar inte kika på datum, om de inte är väldigt osäkra på ens ålder - då tar de ju god tid på sig å läser in hela kortet... Men det är å andra sidan dumt å chansa! Vem vill stå utanför som ett fån medan alla andra går in å festar?!

POST SCRIPTUM

Mamma kom precis hem från en resa, så fick ett vin från Kreta, ett härligt doftande body butter och min favoritparfym - Christina Aguilera! :)Parfymen finns att köpa på parfym.se: ör 279 SEK får du en 50 ml EdP och för 199 SE får du en 30 ml EdP! Underbar doft - går inte att beskriva, men den är ljuvlig, intensiv och kvinnlig. Lätt, men bestämd.

Det är här jag är hemma

Trots min nyförälskelse i Karlstad å min hemlängtan hit så hade jag det bra i mitt Skaraborg! Jag fikade på ett nyrenoverat Ströget i hemstaden Mariestad, träffade vänner, grillade - åt och drack mycket gott! :) Jag gjorde det bästa med min tid i Skaraborg, men jag är glad att vara hemma - på riktigt "hemma"!

När jag kom hem ikväll blev det filmkväll hos grannen! :) Ett bra välkomnande tillbaka, för här känner jag mig verkligen hemma! Jag har haft några bra år i Skaraborgstrakterna och jag har många fina vänner där "hemma", men nu skapar jag mig ett nytt hem, med nya vänner, grannar och upplevelser! Here we go!


Cullman & KravisInspiration: Homedit

Stockholm Streetstyle Inspiration

Cecilie, Josefine, Katerina och Olivia med inspirerande stilar och klädval.
Vilken är er favorit?Bilder och inspiration: Stockholm Streetstyle

Spontanmys hos grannen

Äntligen hemma! Åh vad det känns bra! Det är helt otroligt - jag trodde inte jag skulle kunna känna mig hemma i Karlstad så snabbt som jag faktiskt har gjort! Men det är ju bara bra! :D

Jag ska kasta i mig lite kvällsmat, så ska jag över till grannen å kika film och kvällsmysa! :) Spontant å bra!

Äntligen på väg

Jag har haft några bra dagar i Mariestad där jag träffat fina vänner, druckit rosé, ätit gott, grillat och bara haft det jäkligt bra! Men - det känns otroligt skönt å äntligen vara på väg, hem!

Uppdaterar när jag är hemma ikväll! :)


Fika på Ströget

Sitter med tre fina vänner på Ströget i Mariestad å dricker kaffe och myser. Fiket är nyrenoverat - färgglatt å fräscht!

Ikväll ska jag och Sebastian laga tacos. Skönt å få en extra chans å säga hej då på obestämd tid till Mariestad å vännerna!

Ser fram emot att få träffa mor å syster en Snabbis innan jag beger mig hem till Karlstad igen, och jag vet att mamma har present med sig hem från resan! :D Wiho!

Nu ska jag njuta av mitt sällskap å den tid jag har här. Återkommer med tätare uppdateringar med kvällens film och en massa inspiration så fort jag är på plats i Karlstad igen! :)


"Hemma"

Är "hemma" i Skaraborg i några dagar - vaktar mammas katter då hon är ute å reser å träffar vänner som jag har här nu när jag ändå är här, för jag tror inte det kommer bli så många resor "hem" i höst.. Men jag trivs så bra som värmlänning så det blir nog inga problem! :-)

Nu längtar jag efter Malin och efter nollningen och starten på mitt nya liv som student!!! :-D


Kaffe med grannen

Godmorgon!

Även i natt hade jag problem å somna, så eftersom jag somnade först inpå småtimmarna, så vaknade jag ganska sent idag... Har suttit nu under förmiddagen med en kopp kaffe å bondat lite med en av mina grannar! :) Kul å äntligen börja lära känna lite nytt folk här uppe!


Art Déco med mera

Art Déco, färgglatt, multiförvaring, långt ifrån minimalistiskt - inspirerande bilder eller hur? :)Inspiration: Sköna Hem

Some Inspiration

Jag blir inte mätt på inspirationsbilder! Titta bara på det snygga over all-örhänget, de gula naglar, de härliga armbandskombinationerna, eller den stentvättade jeansjackan! Mums!


Kvällens film - Wallace och Gromit


Wallace och Gromit
driver en liten firma, Antipesto, som bekämpar skadedjur. Inför den kommande grönsaksutställningen får det ett jobb - att hjälpa Lady Tottington bli av med alla kaniner som vistas i hennes trädgård och äter upp alla hennes grönsaker. Wallace söker efter ett sätt att omprogrammera kaninerna att sluta äta grönsaker och mitt i röran dyker en mystisk jättekanin upp..

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. Jag kände att jag ville tipsa er om en mer udda film, jämfört med de filmer jag tidigare tipsat er om. Detta är världens mest söta och underbara familjekomedi! :D Jag blir alltid lika glad när jag ser filmen, och den är så välgjord! Att den dessutom är gjord i lera gör den ytterligare fantastisk!
Filmen vann en Oscar för bästa animerade film.

Bland de svenska rösterna hittar vi bland annat Hans Jonsson som Wallace, Pernilla Wahlgren som Lady Tottington, Mattias Knave som Lord Victor och Hans Wahlgren som kyrkoherden.

Nyheter i garderoben

Har fyllt på med några av höstens färger i min garderob! Samtliga items är från H&M.


Byxa/99 SEK / Linne/79,50 SEK
Byxorna var supersköna, och vinrött är min absoluta favoritfärg i höst!


Nagellack/39,50 SEK / Tröja/99 SEK
För att inte köra in på ett allt för vinrött eller svart spår valde jag ett grönt nagellack att bryta av med.

Vad tycker ni?

Compact living

Åkte till IKEA i förmiddags för lite inventering. Det blev två stora kassar med småplock som nya stekpannor, plastbunkar, förvaringslådor, besticklådor, värme- och stearinljus, nya ljuslyktor och även en ny badrumsmatta, och ett nytt duschdraperi! Tog även en sväng förbi H&M och hittade lite höstnytt för mitt presentkort från Gratisbio :DMot IKEA

Godmorgon!

Jag har varit vaken i tre timmar nu.. Jag hade svårt å somna även igår, och när jag väl somnade run 01.00 så sov jag oroligt hela natten.. Inte oroligt som i mardrömmar, men jag drömde och det var udda drömmar, men de var inte skrämmande så som mardrömmar brukar vara. Och sen sov jag inte så värst tungt, så vaknade av någon fågel vid halv sju.. Jaja, jag får väl ta en middagslur om jag blir trött i eftermiddag.

Idag ska jag till IKEA och komplettera lite! Jag ska även till IKEA om en vecka, tillsammans med Malin, men jag kände att jag ville dit idag.. Jag har inga planer för dagen, vädret är lite halvdant och jag har blåsor på fötterna så kan inte ut å löpa idag.. Men något måste jag göra, så varför inte bränna lite pengar och inreda mitt hem ytterligare?! :D

Att förutspå kommande trender

"Att vara moderätt handlar inte om att veta vad som anses vara dagens mode. Det handlar om kunskap om det som varit, och att förutspå kommande trender."

Håller ni med?

Bild: We heart it

Confidence is not for sale

Jag gillar kampanjen som VILA driver just nu - Confidence is not for sale. Älskar konceptet! "Klä dig snyggt, men kläderna ger dig inte bättre självkänsla", "självkänsla kommer inte genom att vara moderätt". Man kan komma på fler bra översättningar till konceptet! Vad tycker ni?

Se filmen! Jag älskar sista delen där en modell trillar, tar av sig klackarna och reser sig upp å fyrar av världens leende, som om ingeting hänt! :D


ZARA Lookbook Woman AugustZARA Lookbook

Kvällens film - Dina, mina & våra


Admiral Frank Beardsley är en änkling med åtta barn som flyttar tillbaka till sin ungdomsstad och träffar sin flamma från High School, Helen North, på ett High School Reunion Party.
Även Helen är en enstamstående förälder, och hon har tio barn, och när de ses är det kärlek vid första ögonkastet. Till en början, när de nyligen har träffats igen, har de svårt å berätta för den andre hur många barn de har. När de avslöjar för den andre hur många barn de har inser de att tillsammans har de 18 barn - och tillsammans med dessa 18 barn flyttar Helen och Frank nygifta in i ett gammal fyrvaktarhus som de tillsammans med barnen renoverar. Det finns sovrum för alla, men finns det rum för alla? Har Helen och Frank rusat in i något för fort, utan en tanke på konsekvenserna? Och hur går det med Franks pedantiska sida, när Helen mer eller mindre verkar uppfostra tio stycken vildar?

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. En varm, underhållande familjekomedi med extra mycket kärlek! :D En film jag har sett så många gånger, och som jag fortsätter komma tillbaka till. Filmen behandlar ämnen som förändring, knyta nya band och förlorad kärlek som kommer åter.
I rollerna: Dennis Quaid som Frank Beardsley och Rene Russo som Helen North. Även otroliga söta Miranda Cosgrove är med i filmen, som ett av Helens barn och vi ser även Rip Torn, som chef till Frank, och härliga Linda Hunt, som husa till Frank.

Neil Strauss

Neils Strauss är en amerikansk journalist och författare som tillsammans med Marilyn Manson skrivit hans biografi ''den långa vägen ut ur helvetet'' och som även skrivit boken ''att älska som en porrstjärna'' - en biografi om Jenna Jameson.
Jag har läst både Marilyn Mansons och Jenna Jamesons biografier och jag måste säga att hur hemska deras livshistorier än må vara, så vill man fortsätta läsa - för Neil Strauss är en utmärkt författare och meningsbyggare!

Han har även givit ut boken The Dirt, en biografi om Mötley Crüe. Detta är en bok jag ännu inte läst, men som jag planerar att göra. Ännu en bok han gett ut är The Game - kanske den mest kända av hans böcker. En bok som analyserar raggning och dess teknik.

Har ni läslust, men inte vet vad ni ska läsa - läs de biografier och böcker som är författade av Neil Strauss. Ni kommer garanterat inte bli besvikna! :)

FRI FRAKT OCH 10 %

Just nu har H&M fri frakt och 10 % för sina medlemmar i onlineshopen! Fram till 19 augusti kan man passa på att shoppa lite extra billigt - och att det är fri frakt gör mycket för plånboken! Alla bäckar små.. :D

Här är mina favoriter från veckans nyheter! Jag älskar de mönstrade byxorna och detajlerna på blusen!


Blus/199 SEK / Byxor/399 SEK


Kavaj/599 SEK / Topp/299 SEK

Dötiden motiverar mig

Jag är ganska glad att jag flyttade upp så pass tidigt. Jag har hunnit göra mig hemmastadd, packa upp och göra i ordning i lägenheten. På fredag nästa vecka blir det IKEA med Malin - vi behöver båda komplettera lite till våra nya hem! :)

Jag har nu haft en vecka här uppe, och då jag var snabb med att packa upp har jag hunnit få mycket tid över. Jag har varit å handlat, jag har läst ut en bok och börjat i två nya och jag har självklart hunnit kolla på en massa filmer på kvällarna! :) Men jag har haft mycket dötid under dagarna, och för att inte bli allt för uttråkad har jag kommit igång med träningen igen, och det känns så bra så det är inte klokt! Jag är verkligen peppad på att ut å löpa, att träna hemma med hantlar och pilatesbollen, eller bara gå ut på promenader. Jag gör det nu för att jag känner för det, för att jag vill - inte några tankar finns om "måsten" och "borden" och det är jag så glad över! Måsten och borden är inte hälsosamt. Man ska träna för att viljan och suget efter träningen finns där, och den känslan finns absolut! Detta är lycka! :D

Var precis ute på en löptur. Idag blev det knappt 3 km. Jag har flera blåsor på hälarna, men jag har SÅ gärna velat ut å röra på mig och fördriva tiden, så jag har tänkt bort blåsorna, men idag gjorde de sig verkligen påminda.. Så nu ska jag låta hälarna läka och låta fötterna, och kroppen, vila i några dagar. Jag kommer ta tag i löpningen och promenaderna när jag är tillbaka i Karlstad, för om några dagar blir det Skaraborg igen! :) Har redan mina dagar som jag ska spendera i Skara och Mariestad fullbokade. Så härligt! :)

Amii Stweart - Knock on WoodDetta är min absoluta favoritlåt! Kan inte komma på en låt som får mig att bli så glad å sprallig som jag blir av denna! :D


Scrap Book Recipes

Hittade i flytten en gammal receptbok som jag fick av min mamma för en massa år sedan. Jag fick den som en receptbok att skriva in egna recept i, och jag har hittat en del söta recept som jag och en barndomsvän skrev in när vi var ca 10-11 år. Förvånas över hur bra handstil jag hade då, för å va så pass liten :)
Jag har nu börjat använda den - som en scrap book! Jag tycker det är så himla trist å stå i köket å laga mat, men jag vill ju lära mig att tycka om å laga mat, speciellt nu när jag som student och ensamboende ska laga mat dagligen... Så jag plockade fram en bunt med tidningar, bland annat ICAs tidning Buffé, och klippte ur de recept jag tyckte var spännande. Har redan tagit slut på en tejprulle, så det blir ett köp på nästa handlarlista! :)

Jag hoppas att detta kan få mig å bli mer inspirerad att faktiskt laga mat och trivas i köket!OASIS A/W InspirationDet är klackar, det är rutigt, det är läder, det är vinrött och det är brunt - en fantastisk kollektion att falla för!
CHECK IT OUT!

WAREHOUSE/Four dresses


Bow Print Dress/699 SEK / Multi Panel Dress/949 SEK


Chiffon Two For Dress/999 SEK / Bee Print Dress/699 SEK

Click here for more inspiration and dresses/Warehouse

Right now: I'm inspired by Atlantic-Pacific

For more inspiration: visit Atlantic-Pacific

Kvällens film - Forrest Gump


Forrest Gump (Tom Hanks)
växer upp med sin mamma i ett stort hus. Han har en avsevärt begränsad intelligens och till en början problem med att gå. Men en dag händer något - Forrest träffar Jenny (Robin Wright). De blir oskiljaktiga och Jenny försöker så gott hon kan å skydda Forrest från de som vill honom illa, mest pga hans låga intelligens, men också för att reta honom för de skenor han måste ha för att kunna gå. En dag är ett gäng killar efter Forrest och Jenny säger åt Forrest att springa, att springa ifrån killarna som vill honom illa. Så Forrest börjar springa, allt vad han förmår med skenorna, och killarna är honom hack i häl. Plötsligt, som en gåva från ovan, lossnar skenorna och Forrest klarar trots detta av att springa, och detta väldigt snabbt. Han springer ifrån killarna utan problem - och de färdas med cyklar.
Forrest Gump är en av de mjukaste, snällaste och ödmjukaste karaktärer du kan stöta på i en film. Jenny har en alkoholmissbrukande och våldsbenägen pappa som dessutom är alldeles för kärvänlig med Jenny å hennes systrar, så en dag får Jenny flytta för att bo hos släktingar.
Forrest och Jenny går skilda vägar, men Forrest kan inte släppa Jenny.
Trots sin låga intelligens lyckas Forrest ta sig in på college - detta tack vare sin förmåga att springa, och det väldigt fort. Han blir en elitidrottare på college, och senare en krigshjälte i Vietmankriget, samt en framgångsrik affärsman. Men trots sina framgångar och sina vänner, och såklart sin mamma, så saknar han något..

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. Tom Hanks är en av de bästa skådespelare jag vet och i den här filmen överraskar han än en gång med sitt fantastiska skådespeleri. Tom Hanks är för mig en skådespelare som kan vara med i tusen och åter tusen filmer, och ändå kännas varierande. Ibland kan en skådespelare som medverkar i för många filmer bli uttjatad, och man kan ibland ha svårt å släppa skådisens tidigare spelade karaktärer. Men så är inte fallet med Hanks, och även Robin Wright gör en bra roll, som Jenny, i filmen Forrest Gump.
Filmen är gripande och vacker, innehåller både skratt och tårar, och även en massa förundran för karaktären Forrest och hans stora hjärta. Det är som om hans hjärta är extra stort just för att hans intelligens är så pass liten.. eller så får han bara lättare kontakt med sitt hjärta just för att han inte tänker i fem steg innan han agerar. Forrest är impulsiv på det sättet, men positivt.
Detta är en film som alla borde se innan de dör! Filmen berikar en!

Hösttrender

Jag vet att många är ledsna över den sommaren som varit, som nästan aldrig blev.. Och visst kommer jag sakna att kunna gå i shorts, att sitta ute och njuta av en glass utan att frysa... Och solen såklart! Men jag ser faktiskt mer fram emot hösten än jag kommer sakna sommaren, för jag är en höstmänniska! Jag älskar höstens färger, alla löv man kan göra högar av å hoppa i, mysa hemmakvällar med te, tända ljus, kanske en brasa, en filt, en film eller varför inte en bra deckare? Men mest av allt älskar jag höstens mode! Stora stickade halsdukar, boots och stuprörsjeans, skinnjackan och kappan får komma fram igen - och gosiga vantar!
Hur härligt det än må vara med solsken, glass och shorts, så tycker jag det är än härligare, och framför allt mysigare, med busigt höstväder, höstsol och att dra ner mössan extra långt i pannan pga kyliga vindar.

I höst kommer mina favoriter vara halsdukarna - såklart. Jag vet inte hur många jag har, speciellt tubhalsdukar - men dom är många! Andra favoriter inför hösten är höga snörkängor, manchesterbyxor, stentvättat och söta, korta toppar med volanger! I färgväg blir det mycket brunt, grått och svart då det är i stort sett de färger min garderob består av - men jag kommer addera vinrött, mintgrönt och en del khaki.

Vad kommer vara era favoritplagg i höst? Och vilka färger kommer ni lägga fokus vid?Inspiration: We heart it

Interior Design/Shabby ChicInspiration: Sköna Hem

Löpning

Kom precis in från en härlig löptur! Idag blev det 5 km i bra tempo ! Ett bra tempo för en exrökare som precis kommit igång med träningen igen! :) Jag har tidigare tränat regelbundet i många år, men har varit lite slarvig å slapp med träning det senaste året.. Men jag är igång och jag är nöjd! Jag hoppas snart se mer och bättre resultat av mitt löpande, men det ska nog inte bli några problem! :)

Nu ska jag ta mig en dusch och sno ihop en proteinrik lunch, och harricoverts! Mums!

Laura Ashley inspires

Jag hittade en hemsida med så mycket inspiration att jag kände att jag bara var tvungen å dela mitt fynd med er! Om ni är intresserade av inredning, och mode, och känner att ni behöver lite inspiration - besök Laura Ashley!

I found a website with so much inspiration that I felt I just had to share it with you guys! So if you're interested in interior design, and fashion, and feel like you need some inspiration - check out Laura Ashley! She is a brittish interior designer, among other things.

These are some of the pictures I found by searching for Laura Ashley on Google. Seriously, you've got to check her out!


Sjusovare

Jag hade så svårt å somna igår.. Dels såg jag ju på Titanic, och filmen är ju över tre timmar, så det hade inte blivit tidigt, även om jag somnat direkt efter filmen.. men jag kunde verkligen inte somna efter filmen, så jag fastnade vid bloggen å svarade på era fina kommentarer - tusen tack! :D När klockan var runt ett stängde jag ner laptopen, och efter det tog det mig över en och en halv timme innan jag somnade in! Så jag har verkligen sovit länge idag och jag har faktiskt precis ätit frukost - och klockan är redan 12.30! Tur att jag är ledig å inte har några speciella planer för min dag... :) Och har jag vänt lite på dygnet så hinner jag vända tillbaka innan skolan drar igång!

TOPSHOP NEW IN'S


To/24 £/251 SEK / Top/22 £/230 SEK / Top/16 £/167 SEK


Blazer/65 £/680 SEK / Jacket/45 £/471 SEK / Scarf/16 £/167 SEK


Scarf/20 £/209 SEK / Boots/68 £/711 SEK / Shoes/65 £/680 SEKJeans/55 £/575 SEK / Jacket/58 £/607 SEK / Top/32 £/335 SEK
Dress/45 £/741 SEK / Blouse/36 £/377 SEK / Slippers/22 £/230 SEK

Jag har så många favoriter bland Topshops plagg - svårt å göra ett litet å kompakt inlägg, för jag skulle gärna plocka och visa er ännu fler plagg! :) Så, vad säger ni? Har ni något favoritplagg bland dessa?

TOPSHOP/Three dressess


Half Sleeve Flippy Tunic/22 £/230 SEK / Polo Flippy Tunic/20 £/209 SEK / Eyeet Bodycon Tunic/28 £/293 SEK

Tre söta höstklänningar från Topshop i en härlig färg som är lättmatchad med det trendiga, höstiga grå, svarta och bruna. Hiss eller diss? Vilken skulle ni helst vilja ha? :)

FAVOURITES


MERLOT Mini Stud Slippers/28 £/293 SEK/TOPSHOP

Vad tycker ni? Hiss eller diss?

H&M Sportswear Collection

I starka färger peppar H&M oss att ta tag i träningen igen efter sommarens härliga, men ack så slappa dagar. Hösten står för dörren med allt det grå, men med H&Ms träningskläder kommer gymet i höst att lysa av färg!

Om jag ska klä mig i färg inför träningen i höst kommer det bli i de härliga gröna och gula färgerna, annars är jag en svart person. Svart är den dominerande färgen i min garderob, och då även i min träningsgarderob, så en härligt sprakande färg på en sportbh skulle verkligen liva upp min annars så trista träningsgarderob!

Jag är säker på att H&M Sportswear Collection kommer gå åt som smör!


Topp/149 SEK / Jacka/499 SEK


Spinningtights/299 SEK / Byxa/199 SEK


Funktionsjacka/349 SEK / Tights/199 SEK


Vadderad väst/299 SEK / Sportbh/99 SEK


Byxa/149 SEK / Sportbyxa/299 SEK


Sportbh/149 SEK / Funktionsjacka/299 SEK


Linnen/199 SEK

För fler färger och plagg: kolla in H&M Sportswear Collection

Vardagslyx

Ska ta mig en dusch, göra en hårinpackning och lägga en ansiktsmask. Ska skämma bort mig lite ikväll, förtjänar lite vardagslyx. Så smidigt när jag tänkte köpa en ansiktsmask i affären häromdagen men struntade i det - å så hittar jag en hemma när jag packar upp badrumssakerna! Turdag! :)

Fler bloggare av manligt kön, tack


Kikade igenom de bloggar som idag har synts i högermenyn och hittade Davids blogg. Jag blev överlycklig - inte bara att jag hittade ännu en bra blogg driven av en kille, han är SÅ duktig på foto! Det behövs fler bloggare av det manliga könet - oavsett vad de bloggar om. Så jag ville tipsa fler om Davids blogg - den är värd ett besök! :)

Kvällens film - Titanic


Det behövs ingen beskrivning om filmen Titanic,
för det är nog en film som ALLA känner till, har sett eller i alla fall hört talas om - och förhoppningsvis velat se. För er som sett den, se om den, för det är en film som man aldrig kan se för många gånger. Alltid hittar man en ny detajl att fästa blicken på, någon ny replik man fastnar för... Någon karaktär man kanske inte lagt så stor vikt vid förut.. Vad vet jag! Se den om och om igen även för att den förmedlar en så vacker och härlig och hjärtslitande känsla. En känsla som jag aldrig vill sluta känna, och som jag alltid känner är extra stark så fort jag ser filmen - livsgnistan! En känsla som involverar liv, kärlek och kämpaglöd!

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. Kate Winslet gör en perfekt Rose DeWitt Bukater, och Leonardo DiCaprio gör en av sina allra bästa roller. De båda har verkligen blivit ett med sina karaktärer, och de spelar så vackert, speciellt i de scener de är tillsammans i. Jag har svårt att tro att två skådisar hade kunnat göra Titanic så bra som de gör den! Men å andra sidan är det väldigt svårt å föreställa sig hur en annan person hade gjort rollen, och hur man hade sett på dennes skådespel - för så fort jag tänker Titanic, tänker jag på Kate Winslet och Leo DiCaprio.

Den nyfikna varelsen - människan

Människan är en nyfiken varelse. Det har jag konstaterat och jag kan inte tro något annat, för ständigt ger vi oss ut på nya äventyr, byter städer, byter bostad, byter partner, byter land (om än för en vecka) - för att vi är nyfikna. Vi vill uppleva nytt, och det är sunt. Man får inte bli långrandig - fast i vissa fall kan även mer eller mindre långrandighet vara bra. Har man t.ex. hittat rätt hus, eller rätt partner - då funderar vi inte längre på att byta. Vi är nöjda. Och det är nog det den nyfikna människan strävar efter - att bli nöjd. Men sällan blir vi nöjda... eller så ställer vi bara alldeles för höga krav. Vi var nog nöjda ändå, för när nyfikenheten försvinner och vi känner vardagen allt för grå och nära - då byter vi, bryter upp och inser ibland i efterhand att vi nog var nöjda ändå. Och då är äventyret redan över och förbi..

Människan är en nyfiken, men också väldigt rädd och försiktig varlese. En varelse som blir orolig och nervös så fort nyfikenheten som befinner sig på andra sidan dörren inte är planerad till punkt å pricka.
När människan sätter sig på ett plan till ett land flera hundra mil bort, då är hon inte nervös för vad som komma skall - för det är hennes egen nyfikenhet som satt henne på planet och hon är positiv till resan för hon ska snart få veta en massa hon tidigare inte känt.
När människan till exempel ska börja ny skola, då är resan till den nya skolan första dagen inte planerad - människan vet inte riktigt vad som väntar väl framme vid skolan. När människan är turist finns kartor och människan är plötsligt inte rädd att fråga om vägen, som hon nu är när hon står vid den nya världen "skolan". Människan blir nervös flera dagar, ja, till och med veckor innan skolan ska börja, för att det är så obestämt. Vad kommer hända på resan som heter "ny skola"? Ingen aning. Ställer man sig frågan "vad kommer hända på resan som heter "flyga till Mallorca" så kan man alltid fråga reseledaren, eller köpa en karta, eller googla innan resans avfärd. Men det funkar inte på samma sätt när resan är en skola, en nystart.

Vi är nyfikna och positivt nervösa, det jag vill kalla pirrig, inför de resor vi själva VILL utsätta oss för, de resor vi planerar och de resor som görs i speciella syften. De resor som kallas "en del av vardagen", de resor som handlar om nytt jobb, ny arbetsplats, ny chef, ny skola och ny klass är resor som vi delvis kan planera, men som handlar mycket mer om att vara nervös med vad nervös verkligen innebär. Det finns pirr i magen, precis som på planet till Mallorca. Men pirret i magen känns obehagligt och kan ibland få oss att må illa.
Det handlar här om att den nyfikna varelsen måste ta över, och då även ta över psyket - säga till människan att "det är okej, det kommer bli bra" för i 9 av 10 fall så blir det bra. Det handlar bara om ett stort steg över en liten tröskel, in i föreläsningssalen, in till uppropet, in i den nya skolbyggnaden. Att ta ett steg ombord på ett plan känns mindre skräckinjagande, även fast man har mer kontroll över sig själv och sitt eget liv med båda fötterna på marken än sittandes i ett plan.

Energin är välkommen att stanna

Idag är en sån dag då jag suger i mig allt jag stöter på, inspirationsmässigt, vad det än må vara!
Igår kväll började jag läsa i en ny bok, Själakistan, skriven av Ann Rosman. En bok jag fick av min syster, vill jag minnas, i 20-årspresent. Jag har en massa böcker som jag har liggandes på hög, som bara väntar på att få bli lästa! Det är skönt att jag har så pass mycket tid för mig själv nu i Karlstad, så jag kan ta tag i bokhögen som finns.. :) Och än bättre - jag känner verkligen att jag har lust att ta mig igenom bokhögen, en gång för alla! Jag läser till och med två böcker parallellt nu, bara för att jag kan och har tiden.
När jag läser boken Själakistan blir jag inspirerad att lära mig mer om asatron, bara för att. Och tidigare idag såg jag på en av Bring it on-filmerna, och blev inspirerad att lära mig mer, teoretiskt alltså, om cheerleading, bara för att.

Nu sitter jag med en kopp kaffe och läser bloggar som jag har liggandes under en flik jag kallar Inspiration på Bloglovin. Bloggar som The Blond Salad, Atlantic-Pacific, Fashion Squad, Garry Pepper Vintage och Fashion Chalet är några av dem. Jag suger i mig all inspiration jag kommer över, var än inspirationen kommer ifrån! Det här är väl ett av många tecken på att jag verkligen mår bra: att jag har energi att fokusera på så mycket på samma gång utan att känna mig överbelastad på något sätt av att faktiskt ha saker att göra - som jag vill göra!
Jag diskar alltid så fort jag har lagat mat, jag har knappt nån tvätt i tvättkorgen (fick med mig en del smutstvätt hit upp) och jag har till och med tvättat min kudde!

Jag tänker inte ställa mig frågan var all energi kommer ifrån, jag tänker bara omfamna den! Den plötsliga energin är välkommen att stanna! :)

Mitt hem växer fram

Nu har jag även skaffat mig spik så har idag fått upp några tavlor. Men mer ska det växa - jag har två tavlor som fortfarnade behöver ram, som ett exempel. Håll utkik! :D


Laura, Birgitte & Celine

For more inspiration: visit Stockholm Streetstyle


Inspirerande bloggar

Jag finner inspiration, oavsett vad det må gälla, från många olika bloggar. Vill jag bli motiverad eller peppad och få energi har jag vissa bloggar, däribland Blondinbellas, som jag vänder mig till och läser. Vill jag bli inspirerad gällande inredning och design för att t.ex. få tips till min nya lägenhet vänder jag mig till några andra bloggar osv.
När det gäller inspiration i modesvängen har jag två nya favoriter, och en lite äldre favorit, som jag så gärna tipsar andra om! Hittar man något bra ska man dela det, right? :)


Stockholm Streetstyle är en blogg som ständigt uppdateras med mixade outfits. En del inspirerar, andra förvånar och till och med överraskar. Något som i första stund kan ge avsmak mjuknar ibland upp och man förvånas över hur rätt det faktiskt blev, trots att det från början såg SÅ fel ut. Har du idétorka gällande matchning i garderoben du redan har, eller är ute efter IT-plagget för stunden - då är detta rätt blogg!


Style by Kling är en blogg som också inspirerar mig. Modevänlig blogg, trots att det modet hon rör sig vid inte tilltalar min plånbok - men hon inspirerar fortfarande, och det finns alltid budgetvarianter att tillgå. Elin är även en person som inspirerar mig att våga ta det där extra steget - att våga tänka stort och långt. Ibland lyckas man, ibland inte. Men man måste våga! Så tack till Elin för en blogg som ger inspiration, motivation och mod!


Livingdoll är den nyaste bloggen i min "samling" av inspirerande bloggar av olika slag. Det första jag slogs av var hennes ansikte - such a beauty! Hon inspirerar modevänligt, men är även jordnära och bloggar om sin vardag. En norsk favorit!

Vilka är era favoritbloggar?
Kom gärna med tips på vilka bloggar som inspirerar just er! :)


ÅHLENS A/W FavouritesWera Boots/999 SEK / Wera Blus/399 SEK / Å Kavajväst/299 SEK / Å Tunika/399 SEK
Å Tröja/399 SEK / Byxor Manchester/Se hemsidan / Å Blus/299 SEK / Wera Snörsko/899 SEK

Åhlens Mode

VOGUE/Paris Fall 2012 Couture Street Style

Found some inspiration in Vogue US online!
Phil Oh is a wounderful photographer!


Hanneli Mustaparta, PHOTOGRAPHER/Wearing: Acne Shirt, Stella McCartney Shorts/Photographed by Phil Oh


Jac, MODEL/Photographed by Phil Oh


Maison Martin Margiela Bag/Photographed by Phil Oh


Karlie Kloss/Photographed by Phil Oh


Gracie Carvalho, MODEL/Wearing: Jil Sander Sweater, Balenciaga Pants/Photographed by Phil Oh


Photographed by Phil Oh


Elena Perminova/Photographed by Phil Oh

Today's inspirationWe heart it

Kvällens film - Underworld


Genom århundraden har ett krig härjat mellan varulvarna (lykanerna) och vampyrerna.
Selene (Kate Beckinsale) är en vampyr och dessutom en jägare som är specialiserad på att spåra och döda lykaner.
Strax innan en strid mellan lykanerna och vampyrerna bryter ut en av krigets många dagar får Selene syn på Michael (Scott Speedman), som är en vanlig människa. Efter striden är det bara Selene som har livet i behåll, och när hon forskar djupare i varför Michael var där inser hon att lykanerna var ute efter honom, så hon söker upp Michael. Snart får hon även veta att högt uppsatta vampyrer samarbetar med lykanerna.

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. En spännande, fartfylld och mycket välgjord film, som även innehåller en gnutta kärlek - kärlek till den egna rasen, men också på tu man hand. En film som kanske inte liknar de andra filmer jag tidigare recenserat, men som är en av de filmer jag gillar allra bäst! :)
Kate Beckinsale och Scott Speedman är två ruskigt bra skådespelare, men speciellt Kate är min favorit. Hon är ett med sin roll och det är nästan så man tror att hon inte kan vara något annat än en vampyr, även i verkliga livet. Och får tittaren den känslan, då har man verkligen lyckats att leva sig in i sin karaktär! :)
Kate och Scott har även sällskap av Bill Nighy och Michael Sheen som även de är grymma skådespelare. Michael Sheen kanske ni känner igen från Eclipse där han spelar en av Voltouri-vampyrerna. Men i den här filmen får man istället spela en lykan.

Det finns tre uppföljare till filmen Underworld för er som nu kanske blivit sugna på den världen.. :) Uppföljarna är minst lika bra som jag precis gett er mitt ord på att första filmen är!
Uppföljarna till Underworld är Underworld: Evolution, Underworld: Rise of the Lycans och Underworld: Awakening.


H&M/Fokus på ben


Byxor/299 SEK

Jag har alltid kört på enkla, mörka stuprörsjeans och lagt fokus upptill på toppar och dylikt, men i höst känns det mer rätt å lägga fokus på benen. De härliga röda byxorna t.ex. - matcha med en enkel svart topp som på bilden ovan och det blir ändå så rätt och såå stilrent!

Items: H&M

DESIGNTORGET/Fönsterdekorationer


Fönstermönster Linjer/Design: Anna Maria Liv


Fönstermönster Orkidé/Design: Johanna Lindgren & Sofia Löfstedt


Fönstermönster Pelargon/Design: Johanna Lindgren & Sofia Löfstedt

Dansar på stolen av glädje

Sitter å hoppar å dansar här på stolen! Jag chattar med min Malin som om några dagar flyttar till Karlstad för å plugga hon också! Och vi snackade adresser nu och insåg hur nära vi ska bo varandra - närmare än vi vågat hoppas på! :D :D Det lyckoruset jag känner just nu! Jag har energi till minst 5 springrundor till - så hög är jag på glädje och kärlek!

POWERWALK


Gud vad härligt det var! Jag kom nyss in från en härlig powerwalk!
Och jag har verkligen världens skönaste promenadskor - Reebok Easytone! :D
Jag ömsom powerwalkade, ömsom joggade (höll någorlunda högt tempo för att se hur mycket jag orkade) och nu sitter jag här, 7 km senare och är hur nöjd som helst! :) Och inte nog med det, jag körde lite golv när jag kom hem - rygglyft, armar (inte armhävningar, kör de armövningar jag lärde mig då jag dansade) och självklart lite magövningar på min pilatesboll!

Nu ska jag äta lunch framför en film innan jag bestämmer mig för vad resten av dagen ska bestå av. Men jag är nöjd - med det jag åstakom och framför allt med mig själv!

Jag har under två års tid tränat lite då och då, när jag har känt för det eller när jag har känt "att jag måste" - men det är inget bra, något av det! Innan dessa två år tränade jag regelbundet flera gånger i veckan, och det har jag gjort sedan jag var 4-5 år då jag började dansa klassisk balett, barnanpassat. Jag dansade sedan vidare tills jag var 18-19, och sedan bröt jag, med dansen och med träningen. Jag bröt såklart inte helt, men strukturen försvann, jag hade inget schema längre - inga kvällar i veckan då det var planerad träning.. Jag är en person som behöver struktur! Det funkar inte för mig å träna lite sporadiskt.. Jag måste ha ett mönster - hur jag ska träna och framför allt när jag ska träna. Att träna lite här och lite där, och ha mer eller mindre uppehåll emellan funkar bara inte.

Jag vet inte var krafterna kom ifrån just nu, just idag.. Kanske är det för att hela mitt liv känns som en nystart i och med flytten? Eller kanske var det bara så att jag äntligen fick tummen ur? Kanske har jag fått energi och drivkraft i och med att jag slutat röka - att jag nu ser att jag klarar av mer än jag tror? Jag vet inte.. Jag vet bara att jag är glad att jag fick tummen ur, att jag äntligen är igång igen! För jag mår som bäst när jag får äta rätt, träna regelbundet och samtidigt rensa skallen - för det gör man både medvetet och omedvetet när man tränar, oavsett träningsform.

ZARA A/W NEWS


Skjorta/399 SEK / Byxa/299 SEK


Jacka/999 SEK / Kavaj/599 SEK


Blazer/799 SEK / Slim Fit Jeans/559 SEK


T-shirt/199 SEK / Top/399 SEK


Byxa/299 SEK / T-shirt/299 SEK

For more inspiration: visit Zara

Fler bilder från lägenheten

Här kommer lite fler bilder från min nya lägenhet! Den är fortfarande "under uppbyggnad" - det är en del som saknas, en del som jag fortfarande har hemma.. Jag köpte en arbetsstol på IKEA, men skruvarna stämmer inte med stolen så ska ringa IKEA idag och se vad vi ska göra. Sen har jag en sängtopp som ska sättas på och några tavlor som saknar ram, en klocka som ska upp... Men det får vara så här så länge! Det är ju trots allt inte många dagar sen jag flyttade in, så jag har ändå varit ganska effektiv när det gäller å packa upp, bygga möbler etc! :)
SÄLLSKAP

Tur att jag inte är helt ensam i min nya stad! :)


Brygga
Topshop/Riding Boots


Prancer Croc Riding Boots/140 £/1467 SEK

Jag föll direkt! För stövlarna enbart - inte för priset! Priset passar inte en students plånbok.. Remember - budget fashion!
Vill man ha liknade stövlar kan man kika på till exempel Din Sko eller Skopunkten. Skopunkten är budget nr 1, och skorna brukar hålla en, max två, säsonger. Men då modet hela tiden ändras så funkar det ju med endast en säsongs användning!

Förra året köpte jag mina kängor på Skopunkten och de klarade av alla väderlekar, och de kommer garanterat hålla en säsong till, om inte mer! :)

TOPSHOP NEW IN'S


Pushlock Satchel Backpack/36 £/377 SEK


ADONIS2 Cut Out Heavy Boots/75 £/786 SEK / ABOUT Stud Lace Up Boots/88 £/922 SEK

For more inspiration: go to Topshop - New In

A Topshop Dream


Top/34 £/356 SEK / Trousers/42 £/440 SEK / Slippers/28 £/293 SEK

For more inspiration: go to Topshop.com

Bokat en helg med Martin

Pratade nyss med min fina Martin! Vi har nu bokat en helg då han kommer upp till mig och min nya stad, testar utelivet och bara umgås som bra vänner gör bäst! :) Skönt å ha lite saker å se fram emot, nu innan de vänner jag har som pluggar och bor i Karlstad återvänder hit, och innan studierna tar fart! :)


Kvällens film - The Hangover


Fyra killar som ska fira en rejäl svensexa och beger sig till det kända, och ökända, Las Vegas.
Dagen efter vaknar de upp med världens baksmälla, och ingen av dem har några minnen från gårdagen. De hittar en livs levande tiger i badrummet, ett spädbarn i ett skåp, en av killarna saknar en tand, en annan har visst besökt ett sjukhus, en har gift sig under natten med en strippa - och brudgummen är spårlöst försvunnen. Hur ska de hinna till bröllopet som ska äga rum om bara några timmar, och hur ska de hitta brudgummen, de som inte minns gårkvällen?

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. En galen, underhållande och komisk kamp mot klockan. Jag älskar att männen, som varit vänner under en längre tid, är så sjukt olika varandra. Brudgummen är den klassiske, stilige mannen, en annan kille är en riktig hunk, den tredje en toffel och en mes och den fjärde - brudens bror, är KONSTIG på alla sätt som går. De fyra utgör tillsammans ett underbart härligt gäng, på en inte alltför härlig resa tillbaka i sina minnen.. Hade det inte varit för att ta reda på var brudgummen som är försvunnen håller hus hade det nog varit bäst om de inte hade försökt minnas. En kväll som deras är det meningen att minnena ska vara raderade... ;)
I rollerna: Bradley Cooper - hunken, Ed Helms - mesen, Zach Galifianakis - den konstige och Justin Bartha - den stilige.

Choklad-cupcakes med hallontopping


Receptet ger 12 st.

Du behöver:
175 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
1 ½ dl (90 g) vetemjöl
1 dl (45 g) kakao
1 tsk bakpulver
150 g hallon - färska eller frysta (och tinade)

Hallontopping:
1 dl (50 g) hallon - färska eller frysta (och tinade)
300 g färskost av philadelphia-typ
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde

Använd gärna färska hallon till garnering!

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar å smält på svag värme tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna.
Vispa äggen med sockret. Rör sedan ner chokladsmöret.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver för sig. Blanda sedan ner i chokladsmeten.
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna.
Gröp ur lite av innehållet i varje cupcake. Smula sönder lite lätt det du gröpt ur i en bunke. Mosa 150 g hallon och blanda med det du smultar sönder i bunken. Fyll sedan varje cupcake med hallonröran.

Toppingen:
Mixa hallonen fint. Vispa sedan hallonpurén med färskosten och florsockret i en bunke. Tillsätt vispgrädden, lite i taget. Fortsätt vispa till en fluffig topping.
Spritsa, eller klicka, toppingen på muffinsen.
Till sist: garnera med färska hallon på toppingen.

Tips: det blir lättare om du har en muffinsplåt som du då kan ställa muffinsformarna i!

Lycka till!

Sneak Peak
I stort sett färdig med mitt hem

Godmorgon!

Igår förmiddag var jag ganska besviken då jag inte kunde hitta de skruvar och muttrar som behövs för att bygga ihop sängramen samt att skruva fast bordsbenen på köksbordet.. Men så när jag packade upp kläderna och fyllde garderoben hittade jag dem! Det var lycka! :D Jag visste att jag hade lagt grejerna i en tygpåse då jag mindes att jag la dem i en tygkasse då jag flyttade från min förra lägenhet, men jag visste inte nu under flytten i vilken låda/kasse jag hade lagt tygpåsen i, och jag hade ingen tanke på skruvarna och muttrarna när jag packade om några lådor för å få plats i bilen vi körde upp mina grejer i... Så när jag inte hittade grejerna nu i Karlstad blev jag rätt besviken.. Men så hittade jag tygpåsen! Självklart hittade jag tygpåsen i den allra sista IKEA-kassen med kläder som jag packade upp.. Så typiskt! Men dom kom till rätta och jag har nu ett köksbord med ben och en sängram som är ihopbyggd! :)

Nu har jag bara en låda kvar i lägenheten, och den innehåller finporslin, så den får jag väl skicka med pappa nästa gång han kommer upp med mina sista lådor. Jag har ju ingen användning av finporslinet här uppe..

Pratade nyss med min William. Skickade sms å fråga om han va vaken, och sen ringde han upp och vi snackade i ca 30 min. Kul å höra min fina väns röst! :)
Nu ska jag återgå till min frukost. Har kokat kaffe å ägg nu på morgonen, så ska sätta mig i mitt lilla kök å avnjuta den första frukosten i ett näst intill färdigt hem! :)

GLITTER

For more inspiration: check out We heart it.

Kvällens film - En prinsessas dagbok 2


Mia Thermopolis har för länge sedan accepterat att hon är prinsessa och tronarvinge, och väl i Genovien fortsätter farmoderns lektioner för Mia i att föra sig som en drottning. Det finns dock en lag som säger att kronprinsessan måste gifta sig innan hon får ta över tronen. Nu har prinsessan Mia 30 dagar på sig att hitta en blivande make - och gifta sig!

Filmen får 3 av 5 i betyg av mig. Uppföljare blir ofta hissar, men ibland dissar, och denna uppföljare ser jag mer eller mindre som en diss.. Den känns förhastad, men skådespelarna är det inget fel på. Anne Hathaway och Julie Andrews är en härlig, humoristisk duo som för mig höjer filmen! Utan dem skulle betyget blivit betydligt lägre.. Filmen är dock sevärd! :)


Gör mig hemmastadd i Karlstad

Hej på er!

Hoppas ni har överseende med de glesa uppdateringarna just nu. Flyttade till Karlstad igår och har idag byggt ihop IKEA-möbler, packat upp alla lådor, varit ute å utforskat området jag bor i samt handlat... Är SÅ trött så skulle kunna somna nu å sova natten igenom.. men det ska jag inte göra, blir så fel i dygnsrytmen i längden då.

Jag har inte världens bästa internet just nu. Jag kör internetdelning via iPhone tills jag fått tag i min hyresvärd så jag kan få reda på lösenordet till mitt bredband :)

Det känns väldigt konstigt, och väldigt tomt.. Men samtidigt väldigt, väldigt bra! Det här är att flytta hemifrån på riktigt. Att flytta inom samma kommun eller till grannkommunen är långt ifrån å flytta hemifrån om man jämför med hur jag har flyttat nu.. Detta är en ny känsla jag just nu bekantar mig med.
Det känns lite trist också då mina vänner som annars pluggar å bor i Karlstad ännu inte är på plats - många är ju hemma över sommaren, jobbar, träffar vänner å familj osv. Men om en vecka eller två börjar de nog komma på plats igen de också! Tills dess får jag umgås med mig själv och utforska Karlstad ytterligare.. :) Har bokat in en guidad tur med Emil så fort han är på plats i Karlstad! :)

Today's inspirationFor more inspiration: check out We heart it.

Kvällens film - En prinsessas dagbok


Mia Thermopolis (Anne Hathaway) är 15 år, osäker och precis som en tonåring ska vara. Hon bor ensam tillsammans med sin mamma, då hennes pappa är död. En dag får hon veta att hon är den enda tronarvingen till ett litet europeiskt kungadöme. Hennes farmor (Julie Andrews), drottning i kunadömet, åker över Atlanten för att ge Mia prinsesslektioner. Mia, som tidigare varit ganska osynlig i sin skola och sin värld, blir plötsligt överrumplad och näst intill överfallen av pressen när det kommer ut att hon är tronarvinge och prinsessa. Skolans snyggaste kille börjar uppvakta henne, men vad är egentligen hans agenda? Och hur blir det med Mias riktiga vänner - om hon inom en snar framtid ska styra ett kungadöme på andra sidan Atlanten?

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. En underbar film om tonåringens osäkerhet, att vara osynlig, att bli kär för första gången och självklart blandas detta med vänskap och humor in i det sista! En underbar film, delvis en chick-flick, delvis en familjefilm, för den har allt en film ska ha! :)

EXPENSIVE WANTIESCrumpler Executive rice black/REK. PRIS 1760 SEK/869 SEK / Mismo Stamina/REK. PRIS 7100 SEK/3499 SEK

Pellevera 7020 Honey/REK. PRIS 4359 SEK/2299 SEK / Sandqvist HERR JUDIT-Khaki/REK. PRIS 1195 SEK/879 SEK

For more inspiration and items: check out Campadre

Snart går flyttlasset

Idag smäller det! Om bara en liten stund kommer pappa med sambo hit å vi ska börja packa in för att sedan köra mina saker till Karlstad! Jag är hög, mina vänner!

Idag är tredje dagen utan cigaretter, och idag är nog första dagen jag hittills knappt tänkt på det - och det är en stor bedrift, för annars har det susat i mitt huvud dagarna i ända. Men det är väl för att mitt huvud nu istället är fyllt av längtan, förväntan och glädje och PIRR som jag inte tänker på ciggen! Men det är ju en bra sak! :D


Today's inspirationFor more inspiration: check out We heart it or Foodporn, Amor Vincit Omnia, Petitederose and Stereotypesempty on Tumblr.

Kvällens film - Indiana Jones


Jakten på den försvunna skatten:
Året är 1936. Förbundsarken är en kista som sägs innehålla de tio budorden och sägs ge ägaren övernaturliga krafter. Adolf Hitler är på jakt efter arken - nazisterna strävade ju efter världsherravälde. Indiana Jones (Harrison Ford) är en arkeolog som blir utsänd för att hitta arken innan nazisterna gör det.
Arken sägs vara i Egypten, men först blir Indiana Jones skickad på resa till Nepal där han stöter på sin före detta flickvän. Och redan här börjar äventyret - i Nepal.
Hur ska det gå för Indiana? Ska han få tag i arken innan nazisterna gör det? Och hur smart är det att resa på ett viktigt uppdrag, som handlar till och från om liv och död, med sin före detta?

De fördömdas tempel:
Året är 1935. Indiana Jones flyr från ett våldsamt Shanghai, men tvingas kraschlanda i regnskogen i Indien. Där upptäcker han, med sina två följeslagare (en liten kille från Shanghai och en väldigt pitoresk kvinna) en by där barnen har blivit bortrövade av en mystisk sekt... Indiana bestämmer sig för att utreda saken.

Det sista korståget:
I början av filmen är året 1912 och Indiana är bara ett barn. Han får under en resa syn på gravplundrare och stjäl från dem ett guldkors. Under flykten med korset hamnar Indiana på ett cirkuståg, och med hjälp av en oxpiska lyckas han ta sig förbi ett lejon och han undkommer med korset i sin ägo. Väl hemma har gravplundrarna hunnit i kapp och de tar enkelt tillbaka korset, och Indiana får samtidigt en hatt av ledaren bland plundrarna. Redan i så pass unga år läggs grunden för den som Indiana är i resterande delen av filmen och tidigare filmer - mannen med hatten och piskan.
Året är nu 1938 och Indianas far har plötsligt försvunnit. Jakten på den heliga graal tar sin början, och med hjälp av sin fars anteckningsbok, som han får på posten dagen efter faderns försvinnande, tar sig Indiana allt närmare svaret på gåtan - var finns den heliga graal? Men det är såklart fler som är ute efter den heliga graal och det blir en jakt mot klockan.

Äventyren börjar tidigt i filmerna som jag skulle säga är riktade främst till alla historieintresserade, arkeologfantaster och spänningssökare. Samtliga filmer får 4 av 5 i betyg. Dessa filmer blev jag introducerad för redan som 12-13-åring av min pappa. Vi delar ett intresse för historia, så detta var några av de filmer vi umgicks framför på kvällarna. Filmerna är sevärda, alla tre! :D


White Light MomentHär är en av många bilder som jag och min syster tog förut - vi gick ut på en liten "fotorunda". Ska klippa ihop några collage, så får ni se fler bilder framöver! :)

H&M/Add Some Happiness

Sätt färg på hösten med en mönstrad blus i någon glad färg! När alla andra plagg går i grått, add some happiness! Vi får inte glömma hur underbar sommaren var!


Blus/249 SEK

Pärlor på hörlurarna

Kika in Åsa Linneas blogg - där finner ni hur ni går tillväga för å få på pärlorna på USB-sladdar, lurar etc! :D
Beskrivning och tipset finner ni även här! 

Enkla bloggtips/Fler läsare

Det första du måste fråga dig själv är varför du bloggar, och vem du i första hand bloggar för. När jag började blogga för ganska exakt fem år sedan (på en annan blogg än den jag bloggar på idag) bloggade jag bara för mig själv. Sjävklart hade jag läsare, även om de var få, och jag uppskattade att någon ville läsa min blogg då den mest var utformad som en dagbok för mina tankar - och designen la jag inte mycket tid och tanke på.

Idag bloggar jag fortfarande för mig själv, men jag vill även nå ut till allt fler läsare - jag vill inspirera, motivera och bli mer eller mindre en förebild för t.ex. de som vill sluta röka, de som behöver motivation och pepp oavsett vad, och för att inspirera med vad jag anser är snyggt och fashion!

1. Nischa din blogg.
Jag har nischat mig som "budget fashion" och gör mig synlig med detta redan i headern. Jag bloggar om just budget fashion i stort sett varje dag, men även om annat mode som kanske är lite dyrare. Jag vill bli sedd som en modeblogg för de, som mig, har en mindre plånbok. Jag är student och bor i en bra lägenhet - men det kostar att bo bra, och det kostar att älska mode. Alltså - budget fashion! Visst att jag kan drömma om dyra klackar och kläder med märken som får folk att dra efter andan, men kan jag handla billigt, klä mig snyggt och spara en slant till annat - varför inte?! :)
Att nischa sin blogg behöver inte vara att köra enkelspårigt. Du kan välja flera ämnen att blogga om. Jag bloggar inte bara om mode - jag recenserar och tipsar om filmer och böcker, och bloggar om alla möjliga tankar kring att vara 21 och student. Det som är viktigt att tänka på är: bestäm dig för säg 3 punkter som du ska nischa din blogg inom och gör regelbundna uppdateringar kring dessa ämnen - men fyll även ut bloggen (om du vill) med annat. Det ska självklart kännas bra för dig - men ju mer nischad din blogg är, detso lättare blir den att komma ihåg.

2. Använd bloglovin.
Här kan du leta efter nya bloggar att upptäcka, men även göra dig synlig för andra som letar bloggar att läsa och följa. Säg att du har nischat dig inom matlagning och bakning - då kan du lägga in din blogg i den kategorin på bloglovin när du blir medlem å lägger till din blogg (hur du gör kan du läsa om på bloglovin). När jag sedan letar efter inspiration och vill läsa en blogg om matlagning och bakning kan det hända att jag hittar just din blogg!

3. Använd dig av blogg.se topplistor: mest aktiva, mest besökta och mest kommenterade.
Här finner ni en massa bloggar att kolla in och en del kanske är så bra att du börjar följa några?!

4. Kommentera aktivt.
Genom att kommentera andras bloggar gör du dig synlig för allt fler. Det är så himla många som bloggar idag - det finns en massa bloggare som väntar på att bli upptäckta och stora, som väntar på att få fler läsare och att få dela med sig av sitt! Det är en tuff lek vi amatörbloggare har gett oss in i, men det är ack så kul att blogga! Tänk vad många timmar man egentligen kan lägga ner per dag på sin blogg - trots att man gör det mer eller mindre gratis?!
Genom att kommentera andras bloggar kommer du säkerligen få svar på dina kommentarer. Detta kan ge dig några besökare extra i stastistiken då en del fortfarande svarar på kommenterar på den andres blogg, trots att det nu mera finns en svarsfunktion på den egna bloggen.

5. Besök andra som kommenterat.
När du kommenterar bloggar bäst du kan - passa på å kolla in de andra som kommenterat inlägget du just läst. Där igenom kan du få ytterligare besökare i din statistik och till din blogg!

OBS! Kom ihåg att inte spamma! Att skriva kommentarer som "hej hur mår du?" eller "ha en bra dag" uppfattas bara negativt och tas oftast bort. Detta kommer inte ge dig mycket alls, förutom några arga kommentarer då och då. Läs först, kommentera sen! Att vara hängiven lönar sig! :)

Lycka till! :D

Lovely Gina

Två höstmåsten från Gina Tricot


Amelie Blazer/299 SEK


Kate Knitted Sweater/249 SEK

Gina Tricot Knitted Wanties


Greta Knitted Poncho/299 SEK / Zally Knitted Sweater/299 SEK / Bella Knitted Sweater/299 SEK

Beställt hem presentkort

Jag har precis utnyttjat 60,000 av mina 66,903 poäng på Gratisbio å beställt hem 300 kr i Rikspresentkort! Rikspresentkort är presentkort som fungerar i många butiker så som H&M, Gina Tricot, ICA; City Gross, Kicks, Cubus mm! Jag kommer nog använda mitt presenkort på Cubus... Dom har fått in så mycket snyggt höstnytt! :)

Ett nyrenoverat Gratisbio

 Helt otroligt! Jag har nu samlat ihop till 65 903 poäng! (10,000 poäng motsvarar 50 kr eller en menybiljett till SF bio). Bli medlem på Gratisbio du med!

Jag använder mig enbart av gratis annonser, tävlingar etc! Du kan samla mycket poäng genom att bara besöka hemsidor, leta efter dolda hemsidor (PST! De är markerade med en poäng-ikon), lägga till nya vänner och skriva i vännernas gästböcker, delta i undersökningar, tävlingar och bli medlem på diverse sidor - men allting är valfritt, och allting är gratis, så länge du vill!

Poängen du samlar ihop kan du sedan byta mot biobiljetter eller presentkort på en mängd olika butiker! Jag har beställt presentkort från Gratisbio och sedan använt presentkorten på bland annat H&M och Gina Tricot.

För dig som vill tjäna pengar på din blogg finns Affelix där du enkelt blir medlem och sedan kan du börja annonsera på din blogg! För vem vill inte kunna tjäna lite extra pengar på bloggen?! :)

LYCKA TILL!

PS Vill du bli vän med mig på Gratisbio? Sök då efter användaren Lolovovisosa.

Vackra Isabella - i bikini igen


Nu när Isabella lagt upp nya biknibilder på sin blogg hoppas jag att det blir lugnare snack om detta än senast, då hon var på kryssning och fick över 1000 kommentarer, varav många var hatiska!
Hur kan man inte tycka att detta är snyggt?! Hon är kvinnlig, kurvig och naturlig!!!! En ung kvinna att se upp till - inte klanka ner på för att man själv är osäker på sin figur eller har andra uppfattning om vad som är ett sunt ideal..

Håller ni med mig?

Bio ikväll!


Allergisk mot katten i knäet

Godmorgon!

Jag vet inte varför jag vaknade så tidigt som 06.15, men varför somna om tänkte jag och gick upp. Kokade kaffe, plockade i köket.. Mamma var nog ganska nöjd när hon kom upp :)

Sitter nu med en kopp kaffe, läser bloggar å har en katt ömsom spinnandes ömsom sovandes i knäet. Jag är lite lätt allergisk mot katter, så får se hur länge jag klarar av å ha henne i knäet... Men det är ju så mysigt! Fast det börjar klia i näsan, och jag har redan nyst några gånger.. Tycker det är trist å va allergisk - i alla fall mot mammas katter! Har tidigare varit rädd för katter och haft en överdriven respekt för dom. Jag har känt att de är oberäkneliga och därför inte litat på någon katt. Jag har fortfarande svårt för många katter, men börjar bli allt mer vänskaplig med katter hos vänner. Men självklart är mammas katter bäst! :)

Today's inspirationFor more inspiration: We heart it

Favoriter/Fotobloggar

Några favoritbloggar när det kommer till foto och (foto)inspiration!


Caroline DahlénAina - Ålänningen


Isabella - Tinkerbella


Lina Flodins - GRYMT DUKTIG!


Natalie - Nanoko

Kvällens film - Isprinsessan


Casey Carlyle (Michelle Trachtenberg) är tjejen som alltid får högsta betyg, främst inom fysik.
Casey söker nu till Harvard University och till sin ansökan vill hennes lärare att hon ska göra ett personligt, och framför allt passionerat, arbete. Så Casey väljer att göra ett arbete om hur konståkarna använder sig av fysiken för att göra alla piruetter och hopp.
Casey anmäler sig till en kurs i konståkning och upptäcker att hon inte bara älskar att åka skridskor - hon är även bra på det! :) Hon tar sig snabbt upp och får börja tävla, men det skär sig mellan henne och en annan konståkerska och hennes mamma... Dessutom dalar Caseys andra betyg då hon lägger ner mer än sin själ i konståkningen.. Och så börjar även hunken Teddy allt mer ta sig in i hennes liv...

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. En söt chick-flick med en välskriven å klok story som innehåller allt som en film ska innehålla: vänskap, kärlek, svek, en gnutta drama, rivaler och moståndare och framför allt - PASSION! Se den! :D

Abstinensmonster

Jag är verkligen inte på humör.. Jag ska strax ta mig ett mellanmål och vila lite med en bok.
Jag är trött då jag vaknade flera gånger i natt, och jag är uppriven känslomässigt då det känns tufft å lämna vänner å livet i Skaraborg, trots att jag vet att jag kommer få det bra i Karlstad! Det är mest dagarna innan flytten som tynger mig, men snart drar jag!
Det som påverkar mig mest och gör mig mest "inte på humör" är abstinensen: detta är min första rökfria dag, så jag kan inte säga att jag direkt är på topp. Men - jag hade en trevlig å mysig fikastund runt lunch med Annika! :)

Tur att jag ska bo ensam under abstinensperioden - stackars den som annars hade behövt leva med mig! Känner mig som en argbigga... men jag håller mig ganska samman - jag vill ju inte va otrevlig i onödan!

Mina röster/Blog Awards 2012


Hur har ni röstat i Blog Awards 2012? :D

Blog Awards 2012


Såg igår i det senaste numret av VeckorRevyn att de nominerade i de olika kateorierna till Blog Awards 2012 "har släppts"! Spännande, och kul! :) (Klicka på bilden, eller klicka här, för att komma till röstningen!)
Det finns totalt 10 kateorier och jag tänkte ge er mina nominerade i samtliga kategorier! :D

Årets bloggraket: Jag lägger min röst på Sarah Tjulander!
Sarah Tjulander: Spännande tjej, spännande blogg! Läsvärd!
Carola Häggkvist
Petra Bohman
Molly Sandén
Camilla Gervide

Årets modeblogg: Jag lägger min röst på Victoria Törnegren!
Victoria Törnegren: Ständigt inspirerande tjej med snygga outfits, modetips och med ett skrivande som lockar.
Amanda Berg
Fanny Lyckman
Angelica Blick
Frida Grahn

Guldpennan: Jag lägger min röst på Marcus Birro!
Fredrik Backman
Sandra Beijer
Regina Katralen
Marcus Birro: Marcus Birro vet vad pennan (tangenterna) är till för! Det är vackert, djupt, ärligt och rått - på enkel svenska.
Moa Allansson

Årets blogginspiratör: Jag lägger min röst på Tyra Sjöstedt!
Elaine Eksvärd
Clara Lidström
Manuela Kjeilen
Katarina Testad
Tyra Sjöstedt: En inspirerande blogg, fast inte för mig då jag inte är någon hästfantast. Men Tyra i sig är en inspirationskälla som heter duga. Tjejen har hästgård, eget märke och nätshop OCH två bloggar!!! Hur många timmar har Tyras dygn? 27..? Hur som helst - inspirerande, motiverande och otrolig duktig!

Årets beautyblogg: Jag lägger min röst på Linda Hallberg!
Linda Hallberg: En tjej som kan sina skuggor, sina dipliners och sin mascara. Med ständigt inspirerande sminkningar och fantastiska bilder! Inga vardagssminkningar för mig - eller festsminkningar heller för den delen - men det handlar inte om vad som passar mig personligen. Tjejen inspirerar - för hon lever sin dröm och hon brinner för det hon gör. DET är vad som räknas - och det inspirerar!
Dejana och Louise
Helen Torsgården
Viola Holmgren
Linnea Jirasek

Årets bloggprovokatör: Jag lägger min röst på Natashja "Lady Dahmer" Blomberg!
Natashja Blomberg: Med en helskön attityd och inställning till livet och allt som hör till, med vänskap och kloka ord, med barn och familj. Bloggen är baserad på orden naturlig, tuff och älskvärd!
Aliette Corleone
Anitha Schulman
Hanna Widerstedt
Fanny Åström

Årets hälso- och träningsblogg: Jag lägger min röst på Sofia Sjöström!
Sofia Sjöström: Med en motiverande och inspirerande blogg om mestadels PT, träning, kost och vad som motiverar. Hon vet vad hon snackar om (och vad hon gör)!
Linn och Ingrid
Jessica Clarén
Ida Warg
Elbe

Årets bloggsnackis: Jag lägger min röst på Isabella Löwengrip och Size me!
Isabella Löwengrip, Size me: Det är inget snack om saken - denna röst var enklast att lägga! Finns en mer driven person? Jag älskar hennes Size me - älska dig själv, och var den du är! Jag lovar, Isabella är den som främst fått mig å inse att det är OKEJ med lite gott någon gång ibland.
Cimon Lundberg, Killgruppen
Cissi Wallin, Gina Tricots skyltdockor
Julia Skott, Kroppsbild
The Kick Back Pack, en grupp beståene av fem tjejer som är för en positivare bloggvärld: Keela, Kandylandy, Hofh, Caty och Epicfaiil.

Årets internationella blogg: Jag lägger min röst på Kenza Zouiten!
Hanna Montazami
Sara Montazami
Kenza Zouiten: En som tjej som verkar ha båda fötterna på jorden, med ständiga projekt och resor på gång, fest på fest, och andra trevligheter! Och bra med inspiration i modesvängen! En tjej som bloggar för en bred läsargrupp, för flertalet länder och med ett brett utbud av inlägg. Kenza passar majoriteten!
Elin Kling
Caroline Blomst

Årets blogstar: Jag lägger min röst på Sandra Linder!
Linn Olsson
Sandra Linder: En läsvärd blogg om livet - kläder, familj, vänner, inredning! Det är så jag ser en riktig stjärna - en stjärna i livet, i sitt eget liv.
Sarah Tjulander
Tindra Löfgren
Michaela Nilsson

Vilka tänker ni rösta på? :)


8 augusti 2012

Godmorgon!

Idag ska jag möta upp Annika över en fika, men det är inte förrän om några timmar.. :) Ska först ha en lugn å skön morgonrutin för mig själv med dusch å frukost! :)

Tar tag i era fina kommentarer under dagen! :D

VECKOREVYN/Blog Awards


Igår fick jag det senaste numret av VeckoRevyn ner i brevlådan! :) Har redan hunnit bläddra igenom större delen av tidningen, och jag har redan gjort färdigt korsordet, så lösningen ska nu läggas på lådan! Någon gång måste man ju ha turen på sin sida å vinna - två biobiljetter vore inte fel till hösten! :)

I det senaste numret finns ett flersidigt uppslag om Blog Awards, de olika kategorierna samt de nominerade. Jag ger er mina synpunkter på Blog Awards-nomineringen senare!
Vem tycker ni förtjänar å vinna i respektive kateori? :)

Today's inspirationInspiration: We heart it

Inspiration


Kikade in på Glitters hemsida och såg att de nu har en ny kollektion med en massa söta skal och andra tillbehör till bland annat iPhones, men också andra typer av mobiler. :) De har bland annat det populära bunny-skalet! :)
Vad använder ni helst för skal - ett enkelt, klassiskt, diskret eller ett skrikigt, glatt i någon rolig form?

Bits & Pieces

Monki har fått in en massa snyggt inför hösten! En av mina absoluta favoritbutiker med lite udda, men så snygga plagg! Check it out!


Sheila Shoes/400 SEK / Tilda Dress/350 SEK / Jenny Skirt/250 SEK


Mandy Dress/400 SEK / Minnie Blouse/350 SEK / Melodie Blouse/300 SEK


Celine Blouse/300 SEK / Efti Blouse/250 SEK

For more items and inspiration: check out Monki

RÖKFRI

Nej, vet ni vad! Jag har varit så stressad de här sista dagarna med cigaretterna, att veta att jag har cigg kvar i paketet.. och att jag bara får ta en per dag, å att dom ligger där och liksom hånar mig, så jag bestämde mig för att röka när jag kände för det den här veckan, tills ciggen tog slut, och det har jag gjort. Jag har nu för mindre än två minuter sen tagit den allra sista cigaretten i paketet, så man kan redan nu säga att jag är rökfri! Men än mer rökfri kommer jag känna mig i morgon då jag inte kommer ha några cigg kvar. JAG ÄR RÖKFRI GOTT FOLK!

Det har varit en av de mest spännande resorna hittills i mitt liv. Jag har ofta avundats andras envishet och inte sett mig själv som en driven, stark eller envis person - men banne mig, jag är envis och jag kan! Och jag kunde sluta röka - fast det får jag veta mer i morgon och de kommande 2-3 veckorna då jag garanterat kommer ha abstinens. Men det känns skönt å ha tagit den sista ciggen redan nu. Jag orkade inte längre gå å hålla mitt strikta program och veta att jag hade cigg kvar.. Så nu har jag rökt som jag velat, sista cigaretten är rökt, paketet slängt och askkoppen diskad.

Just nu är jag hög på glädje, och lite nikotin - jag har tagit mig hit och jag är så stolt! Jag ska fortsätta peppa mig själv och samtidigt dela med mig av fortsatta tankar kring rökningen under de kommande dagarna/veckorna med abstinens, men jag har gjort det! Jag har tagit det allra största steget hittills mot ett rökfritt liv, för nu finns det inga cigaretter kvar! :D

H&M Interior


Ljuslyktor/29,50 SEK / Kökshandduk/39,50 SEK / Kuddfodral/129 SEK / Pläd/499 SEK

H&M HOME

Kvällens film - Face off


Det planerade mordet på FBI-agenten Sean Archer (John Travolta) dödade istället hans son.
Det har gått sex år och till slut har Sean Archer fått fast Castor Troy (Nicolas Cage) - mannen, och terroristen, som mördade hans son.
Vad Sean inte vet är att Castor Troys bror har tillverkat en bomb och att Castor Troy har aktiverat den i ett stort konferenscenter. Det finns bara en lösning - Sean måse bli Castor för att kunna ta reda på koden som avaktiverar bomben. Han får inte reda på koden, för Castor hade aldrig koden, utan det var hans bror som kunde den.. Men Sean får reda på var bomben är gömd, i Castors skepnad.
Plösligt byter Castor Troy till Seans ansikte... Den gode har antagit den ondes skepnad, och den onde har antagit den godes skepnad... Hur ska detta sluta, när den onde plötsligt ses som ond, och FBI-agenten plötsligt blir bemött som en brottsling?

Filmen är en aning invecklad, och får därför 2 av 5 i betyg av mig. Men filmen innehåller bra med spänning, och den är bra, och det är duktiga skådisar som spelar, däribland Nicolas Cage. Jag tycker filmen är sevärd, men inte mycket mer än så...
Har ni sett filmen? Vad tycker ni i så fall om den?


Klokt och tänkvärt

Ju mer du lär dig, desto mer inser du vad du inte vet.


Clutch etc.


Ashley Clutch/199 SEK


Jenny Necklace/129 SEK / Sienna Necklace/149 SEK

Cubus

CUBUS WANTIES


Grace Blazer/299 SEK / Kelly Blazer/499 SEK


Inez Sweater/299 SEK / Kaley Sweater/299 SEK


Hiawata Sweater/399 SEK / Abbey Acid/399 SEK

For more inspiration: visit Cubus

Madagaskar 3


Jag, mamma och syster har ju tänkt att vi ska gå på bio nu innan jag flyttar som en bra avslutning på en hel sommar tillsammans, och det lutar åt att vi ska gå å se Madagaskar 3! :D Ettan är ju bra, och tvåan lika så, så jag kan inte tänka mig annat än att trean kommer vara grym!
Många filmer, främst "vuxenfilmer", brukar bli sämre i allt fler uppföljare, men tecknat/animerat tycker jag blir tvärtom. Se på till exempel Ice Age - dom funkar ju fortfarande och nu är dom inne på den fjärde filmen! :)

Vad tycker ni om att man gör uppföljare?
Brukar ni tycka bäst om den första filmen - eller kan uppföljare vara minst lika bra?

Sömntuta

Oj, hjälp vad länge jag har sovit! Jag som la mig i någorlunda tid igår, kring 23.00, sov till halv tolv idag! Cirkus 12 timmar - snacka om att vara utvilad! :)

Ska strax ner på stan å göra lite ärenden, idag igen. Jag ska bland annat hämta ut gratis kaffe å gratis grillad kyckling - en inflyttningspresent jag fått från en butik då jag är ny i stan. Kul! :) Undrar om jag kommer få liknande erbjudanden när jag byter stad på fredag å flyttar upp till Karlstad...

Jag skulle ha fikat med en vän idag, men hon har ställt in vår fika, så dagen är numera planlös. Det kan i och för sig vara ganska skönt det med... Det blir i alla fall en del blogginlägg under dagen! :)

Kvällens film - Knight and day


June Havens (Cameron Diaz) är på väg till sin systers bröllop när hon av en slump hamnar på samma flyg som en före detta spion, Roy Miller (Tom Cruise) som är på flykt från "onda" personer som är efter honom. Redan under flygresan höjs spänningen då flygresan i sig är en kupp som går ut på att eliminera Roy Miller. June blir indragen mot sin vilja i ett drama som kommer förändra hela hennes liv..

Jag har haft väldigt svårt för filmer med Tom Cruise. Fråga mig inte varför, för jag har inget svar.. Det är väl mest förutfattade meningar, men jag har aldrig varit speciellt förtjust i hans sätt att skådespela, även fast han är en omtyckt och mycket duktig skådis. Jag har "mot min vilja" sett flertalet filmer med Tom Cruise just för att bevisa för mig själv att han är duktig - men jag gillar honom ändå inte.. Han faller mig bara inte i smaken.. Men - i den här filmen tycker jag om både hans och Cameron Diaz skådespel. En fartfylld å härlig actionfilm med en gnutta humor! :)
Filmen får 3 av 5 i betyg av mig.

CAMPADRE MEMBERSHIP

Campadre är Skandinaviens största privata shoppingklubb med Super Sales för sina medlemmar!

Campadre har alltid flera erbjudanden/kampanjer igång samtidigt, och just nu finns ett erbjudande för Campadres medlemmar med upp till 77 % rabatt på väskor! Ebjudandet varar till och med den 10:e augusti (08.00). Det kallas Super Sale!

Campadre gör kampanjer tillsammans med kända interiörmärken som till exempel Kosta Boda, Gripsholm och Lord Nelson & Queen Anne.
Andra märken som Campadre gör kampanjer tillsammans med, som ligger utanför interiörgenren, är till exempel BaByliss, UGG Australia, Ed Hardy, Champion och Elle Macpherson :)


PIXELERA/Picasa 3När jag redigerar mina bilder eller bygger collage använder jag mig av gratisprogrammet Picasa 3. Jag tycker det funkar helt okej-bra! :) Vad använder ni er av för bildredigeringsprogram?

BIKBOK GOES FESTIVALBIKBOK.COM

POETRY

När Atlantens revben andas ut
Vattnets lugnande andetag spricka
Inte väcka det som evigt sova
Separera kött från rädsla
Slumra om du lille


Klockan springer iväg

Oj oj, vad klockan tickar iväg! Ska nu hoppa in i duschen och laga mig lite lunch efter det. Har lite ärenden jag ska gå åt mamma - bland annat till återvinningscentralen. Åh, så fab!

Idag är nog den lugnaste dagen för mig i veckan... Imorgon och på onsdag ska jag träffa två fina vänner över fika - måste passa på å träffa dom innan jag åker! Självklart kommer vi hålla kontakten, å ses igen.. men det blir såklart inte lika ofta - jag ska ju starta nytt liv i Karlstad å lär ju skaffa nytt umgänge där uppe! Men mina fina vänner i Skaraborg är alltid med mig. :)

På torsdag ska jag, mamma och syster gå på bio som en avslutning på en bra sommar tillsammans! Det är inte världens roligaste eller lättaste grej att som 21-åring flytta hem, varken för min eller deras del. Men jag tycker vi har klarat det bra, så nu ska vi avsluta bra också! :)

PREPPY MIX/New Arrivals


Essential Round Neck Cardigan/17,75 EURO/147 SEK


Fitted Notched Lapel Blazer/26,75 EURO/222 SEK / Pleated Woven Shorts/15,75 EURO/130 SEK


Fitted Woven Shirt/15,75 EURO/130 SEK / High-Low Polka Dot Shirt/15,75 EURO/130 SEK

For more inspiration: Forever21.com

BLACKOUT


Byxor/H&M/99 SEK / Kavaj Vila/Nelly.com/499 SEK / Boots Blink/Nelly.com/599 SEK
Halsband/Gina Tricot/299 SEK / Top Free People/Nelly.com/499 SEK

Tankar kring journalistik

Journalister drivs av en lust att berätta och informera, så snabbt och tydligt som möjligt. Ingen hyenementalitet - man vill bara ge bästa möjliga rapportering. Journalisten vill rapportera om det hetaste, såklart, för redan dagen efter kan den heta nyheten från gårdagen vara passé. Journalisten vill gräva, men inte för mycket för att göra illa, såra eller uppröra. De vill säkerligen undvika så mycket negativ kritik om sitt arbete som möjligt. Men sen är ju alla journalister av olika virke..

Hur mycket får en jorunalist egentligen gräva - för sin arbetsgivare/tidning, för sina egna värderingar, och för oss utomstående? För oavsett vad journalisten gräver i, eller intresserar sig för, så kommer det alltid finnas de som har åsikter och synpunkter på jorunalistens arbete, till exempel att de har gått för långt. Men vad är att gå för långt? De har ett tufft, men väldigt intressant jobb.

Många deckarkungar- och drottningar i Sverige skriver ofta om ett jorunalistteam som en bi-story i själva deckaren, där jorunalisterna anses (enligt t.ex. polisen) gå för långt. De publicerar bilder på lik, trots att inte samtliga anhöriga är underrättade. Till journalisternas försvar är till exempel inte ansiktet synligt på bilden, personen går alltså inte att identifiera. Självklart vill jorunalisten meddela om t.ex. mord för att dels väcka allmänhetens intresse och sälja lösnummer, men även för att varna - det kan ju gå en seriemördare lös!

Vi är beroende av media - vi vill veta! Och jorunalistens jobb är att rapportera - så snabbt och kortfattat som möjligt. Vi skulle gärna vilja veta allt, men det går såklart inte... Men för att underlätta för människan som är nyfiken på allt och inget bör jorunalisten skriva korta, koncisa texter för att väcka uppmärksamhet och för att informera. Detta är speciellt kvällstidningarna bra på att göra - de lockar ofta med sina skrikiga rubriker om än det ena, än det andra. För vem orkar egentligen läsa långa, utdragna texter om en händelse som kan författas med ett fåtal ord?
Vi vill veta, men samtidigt har vi synpunkter på hur mycket som ges ut. Människan är en nyfiken varelse och många av oss älskar att frossa i skvaller - men vi skulle aldrig själva vilja hamna där, i det råa rampljuset med all kritik därtill.
Vad är rätt och vad är fel? Vad är okej, och vad är för mycket? Hur mycket vill vi egentligen veta?

Jag lockades speciellt som nybliven tonåring att läsa löpsedlarna utanför Konsum om våld, våldtäkter oich mord. Jag ville läsa och jag drogs till löpsedlarna, men så fort jag har hade läst att det t.ex. härjade en våldtäktsman någonstans blev jag stel av skräck och jag hade återkommande mardrömmar om våldtäkter och misshandel, och jag var länge rädd att jag en dag skulle bli bortförd på vägen hem från t.ex. skolan.. Jag målade upp en så hemsk verklighetsbild för mig själv - för det stod ju ständigt om våld och kvinnokränkningar.. Om andra utsattes med jämna mellanrum - varför skulle inte då jag kunna bli offret?
Jag insåg efter en tid att t.ex. våldtäkter är allra vanligast i hemmet, och att överfallsvåldtäkter inte äger rum speciellt ofta. Jag kom fram till detta under gymnasiet genom boken "En riktig våldtäktsman - en bok om samhällets syn på våldtäkt" skriven av Katarina Wennstam. Hon är en kriminalreporter på SVT som skrivit flera böcker om bland annat våldtäkter och främst om samhällets syn på vad en våldtäktsman är och ser ut.

Vad tycker ni är okej för en jorunalist att rapportera om, och när går journalisten för långt?
Har ni någon gång blivit uppskrämda av löpsedlar? Om så är fallet - har ni reagerat på att det skrivs för mycket, eller har ni känt att trots skräcken kring det skrivna så har det behövts berättas om?


Perspektiv på perspektiv jag inte har

Som 20-åring, och lite därtill, har man knappt några perspektiv på livet när det gäller relationer, bland annat. Man har inga perspektiv på hur långt livet faktiskt är. Jag kan känna när det kommer till relationer att jag vill träffa någon som jag kan dela många år och förhoppningsvis hela livet med, men det känns inte som jag har tid att dejta och vara tillsammans med någon en kortare period, för att sedan ge mig ut och börja dejta på nytt. Det finns för mig ingen tid för det, trots att livet knappt har börjat. Jag kan redan bli stressad över att livet snart är slut, hur patetiskt det än må låta.
Jag sjunger på första raden, men det känns ibland som att sista versen är nära. Samtidigt ser jag mina föräldrar, och då ser jag hur mycket av livet dom fortfarande har kvar. Så varför känner jag ibland, trots att dom har så mycket liv kvar att leva, att mitt liv är nära på över?

Jag har knappt några perspektiv, men jag ber heller inte om andras. Jag kommer väl på mig om några år, attt livet knappt har börjat. Och jag har i alla fall perspektiv på mina tankar - jag har ju trots allt kommit fram till detta, så helt tappad bakom en vagn är jag inte. Jag vet att jag har så mycket liv kvar, jag vet att livet knappt har börjat och jag förstår att om jag ser mina föräldrars liv som halvt påbörjade så har jag så mycket mer kvar att leva. Ändå kan tankarna ibland slå mig, om att livet snart är över.
Jag har perspektiv över perspektiven jag inte har.

Steg 10 av 10 - nytt försök

Då jag förra veckan gick tillbaka ett steg, från steg 10 (1 cigg/dag) till steg 9 (2 cigg/dag) så försöker jag mig än en gång på steg 10. Det har gått jättebra att trappa ner - lättare än jag trodde det skulle va, men nu steg 10 är det riktigt tufft. Att bara ha en cigg per dag stressar mig lite.. När ska jag ta den? Tar jag den i början av dagen så kommer jag ha abstinens under eftermiddagen och kvällen, men ska jag vänta med dagens enda cigg och ta den på kvällen är det det enda som upptar mina tankar - att jag har en cigg att röka, oich att jag hela dagen skjuter på den. Jag vill inte att dagens enda cigarett ska uppta mina tankar och hindra mig från att "leva för dagen", så idag har jag tagit dagens cigarett nu under förmiddagen.. Jag lär ha abstinens ikväll, men jag ser hellre att cigaretten redan är borta, än att jag ska ha alternativet att röka senare.

Jag visste att det skulle bli tufft, men jag blev så lättad när det under nedtrappningens första steg gick jättebra. Att nu ha det tufft först under sista steget ger mig lite ångest... Men jag vet att jag kan om jag bara vill, det handlar om att sysselsätta sig så gott det går med annat, så jag inte tänker för mycket på cigaretterna och nikotinet..

Jag är SÅ nöjd att jag faktiskt klarat att bestämma mig och planera min nedtrappning på egen hand! Jag har inte tagit hjälp av någon läkare eller något apotek.. Och jag har heller inte tagit hjälp av plåster, tuggummin etc. Jag gör detta på egen hand och jag är envis, när det väl behövs. Bara jag får sista steget avklarat tror jag att min stress och ångest kring cigaretterna kommer minska, trots att jag kommer ha grym abstiens i nästa vecka. Men det känns som det är tuffare (som jag ser det nu) att ha en cigarett istället för att inte ha någon. Nu har jag valmöjligheten att ta den på morgonen, eller på kvällen (för det är då cigaretterna har varit som "viktigast" för mig). Att nästa vecka inte ens ha något alternativ - att inte röka alls - tror jag kommer vara lättare, även om det inte kommer vara lätt! Det är så jag ser på det idag, när jag fortfarande får röka.. Hur jag kommer se på att inte ha någon cigg alls i nästa kan jag inte veta - förrän nästa vecka.. Allting är relativt.

Mitt mål har varit att bli rökfri INNAN jag flyttar till Karlstad och börjar ett nytt liv som student, och det målet har jag fortfarande. Då det blev förskjutning med en vecka då jag körde steg 9 i två veckor, så blir denna veckan kortare när det gäller rökningen. Jag vill inte ta med mig vanan att röka upp till Karlstad, och då jag flyttar på fredag så kommer jag alltså bara köra steg 10 (1 cigg/dag) i fem dagar, isätllet för hela veckan. Så på fredag precis innan flyttlasset går tar jag min allra sista cigg! Lördag och söndag blir mina första rökfria dagar. Jag kommer att ha en massa att göra i Karlstad i helgen med att packa upp och bygga möbler etc. så jag kommer förhoppningsvis vara så upptagen att jag i alla fall för en stund glömmer bort cigaretterna.
Håll tummarna med mig!

Today's inspiration

 

For more inspiration: follow @negin_mirsalehi, @rockglam, @nastygal and @dulcecandy on Instagram.

PARFYM.SE

Hittade för några år sedan en sida som säljer parfym till reducerade priser. KANON, eller hur?! De säljer även smink samt hud- och hårvård till reducerade priser!

Här har ni några av mina favoritdofter! :)Naomi Campbell Cat Deluxe With Kisses/EdT 50 ml/299 SEK/REK. PRIS 395 SEK
Lacoste Touch of Pink/EdT 50 ml/349 SEK/REK. PRIS 625 SEK
Christina Aguilera by Night/Edt 50 ml/299 SEK/REK. PRIS 425 SEKBritney Spears Believe/EdP 50 ml/169 SEK/REK. PRIS 430 SEK
Britney Spears Fantasy/EdP 50 ml/209 SEK/REK. PRIS 430 SEK

Parfym.se

Lördagen i bilder

Jag och Martin har haft en jättebra lördag tillsammans i ett soligt Mariestad! Vi började med lite medköpt lunch på hamnbron. Därefter gick vi ut på gamla Ekudden och satte oss på en klippa i en kohage precis vid vattnet, drack Cava och rosé, snackade skit och hade det toppen! Senare förfestade vi vidare innan vi gick till Mumma, drack en kanna sangria innan vi gick till Stadt där vi avslutade kvällen! Självklart blev det lite dansgolv också! :)


H&M NEW IN'S/Stubborn in grey


Tröja/199 SEK


Jacka/399 SEK / Topp/99 SEK


Byxa Mönstrad/299 SEK / Byxa/199 SEK


Blus/299 SEK / Loafers/399 SEK

H&M

Confidence in colors


Linne/199 SEK / Topp/99 SEK


Armband/59,50 SEK / Halsband/99 SEK

Trots en mörkare årstid runt hörnet fyller H&M på sitt lager med färgglatt. They are improving, tummen upp!


Just nu

Sitter med en vän på en klippa i ett soligt Mariestad och dricker Cava! Kvällen är ännu inte planerad, men med en bra vän blir vad som helst kanon! Återkommer med bilder med mera imorgon!


Ändrade planer

Glad tjej här! Har pratat en stund med min Martin ikväll.. Min Stockholmstripp blev ju inte av, det krockade lite för oss i planeringen.. Men nu har min vän fått ändrade planer, så vi ska alltså ses imorgon! Vi ska ha en liten vinkväll tillsammans, så får vi se sen var kvällen slutar... :) Kul att vår träff blir av, även om det inte blev i Stockholm den här gången! Och vi är båda riktigt taggade - på att ses och på att bara gå ut å ha en toppenkväll tillsammans! :D


Kvällens film - National Treasure


National Treasure är en film om Ben Gates (Nicolas Cage) som är en äventyrare och arkeolog som söker efter skatternas skatt som försvann från Jerusalems tempel och som blev förd till Amerika av tempelherrarna, "the Freemasons".
Den första ledtråden Ben Gates och hans vän Riley (Justin Bartha) hittar styr dem mot ännu en ledtråd, gömd på baksidan av "the Declaration of Independence". Med FBI hack i häl och även en hämndlysten fd vän till Gates blir det en jakt mot klockan - vem ska hitta skatten först, eller kommer den gå förlorad för alltid? Eller finns skatten ens - varje ledtråd leder ju bara till en ny ledtråd..

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. Nicolas Cage är en utomordentlig skådespelare, och även Justin Bartha gör ett riktigt bra jobb i denna film, byggd på spänning! En film inte bara för spänningssökaren, men också för de historieintresserade! :)
En film som jag kan se om och om igen, som den historienörd jag är! :)


Kärlek till dig själv är A och O


Dagens outfit


Shorts/BIKBOK / Linne/H&M / Cardigan/Gina Tricot

En grå outfit en gråmulen dag. Spicear till det med mina orange naglar! :) För trots gråmulna dagar, och lite gråare kläder, får vi inte glömma bort färger, solen, sommaren! Men jag trivs i grått, och i svart, och anser att tristare färger inte gör oss tråkiga - det är vår personlighet och vår utstrålning som avgör dagen!

Forever21/New Arrivals


Ribbon Link Dress/19,75 EURO/164 SEK / Open Back Peplum Dress/21,75 EURO/180 SEK


Sleeveless High Neck Dress/21,75 EURO/180 SEK / Distressed Dots Print Dress/21,75 EURO/180 SEK


Ruffled Collar Dress/21,75 EURO/180 SEK / Textured Lace Overlay Dress/28,75 EURO/238 SEK

Forever21

Industrial Home Interior DesignFor more inspiration: visit Homedit

Elegant and playful/Danish designFor more inspiration: visit Homedit

3 augusti 2012

Godmorgon!

Idag kommer Bella till mig. Vi har inte setts på över ett år, så det ska verkligen bli kul å ses! Jag måste passa på å träffa mina fina vänner nu innan flytten till Karlstad. Självklart har man kvar sina vänner, men med avståndet kommer det dröja än längre tid innan man kan ses... :) Men å andra sidan - kommer ju få en massa nya vänner i Karlstad!!!

Bella kommer runt ett, så ska strax göra mig i ordning. Hoppas Bella stannar till ikväll, för vi ska ha tacos! :)

Det var ju idag jag skulle ha åkt till Martin i Stockholm, men då jag inte fann någon å övernatta hos så blev det inte av... Segt, men det får bli fler gånger! :)

This is me


Kvällens film - Billy Elliot


Kvällens film handlar om Billy Elliot (Jamie Bell) som lever som 11-åring i 1980-talets England.
Han bor tillsammans med sin bror och pappa som är gruvarbetare, och deras förvirrade mormor i ett slitet område. Då brodern och pappan strejkar lever de fattigt, men trots brist på pengar betalar Billys pappa för hans boxningslektioner.
En dag får baletteleverna dela sal med boxarna och Billy faller direkt... Men han har svårt att till en början erkänna det för sig själv, och sedan ännu svårare att faktiskt berätta för sin pappa och sin bror att han dansar balett.
Pappan betalar för Billys boxning, men istället går pengen till danskassen och Billy avancerar ganska snabbt.
Billys danslärare Mrs Wilkinson ser att Billy har vad som krävs för att kunna bli riktigt stor och hon peppar honom att fortsätta och att avancera - trots att hans familj är emot hans dröm..

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. Filmen är trovärdig, vacker, rörande och helt otrolig! Storyn är slående och jag blev förälskad i filmen första gången jag såg den, och sen dess har jag sett den så många gånger att jag tappat räkningen.
Jamie Bell gör en utmärkt Billy Elliot!

En kopp kaffe mot cancerEn studie gjord på 200 000 sjuksköterskor visar att de som dricker fyra koppar kaffe om dagen, eller mer, löper 25 % mindre risk att drabbas av livmoderhalscancer. De som dricker 2-3 koppar kaffe om dagen löper 7 % mindre risk att drabbas, och det fungerar enligt studien lika bra med koffeinfritt kaffe.
Ja, detta låter väl lovande för mig och alla andra kaffeälskare?!

Källa för reportage: ToppHälsa

Today's inspirationFor more inspiration: go follow @negin_mirsalehi, @chiaraferragni, @getfashion and @miccaelarillo on Instagram.

Jag älskar batiktröjorna, och den färgglada scarfen!

BIKBOK New Arrivals


Wonka Top/199 SEK / Acida Top/199 SEK / Palermo Pants/399 SEK

Matcha med en snygg biker west eller en skinnjacka!


Två otroliga småkillar

Här har ni en kille som fick vara med och uppträda med Bruce Springsteen under hans lördagskonsert på Ullevi, och han verkade inte ett dugg nervös när han för över 66 000 åskådare fick sjunga en av Bruces låtar! Efter det var han mer än nöjd, och nöjdare blev han när Bruce lyfte upp honom på sina axlar! Vilket oförglömligt ögonblick för killen!

Här har ni en kille som föddes tre månader för tidigt och vägde då 500 g - och nu, vid 7 års ålder spelar han trummor så det står härliga till, och duktig är han! Han började trumma redan som treåring med pinnar mot soffan, och sedan började han kika på inspelade spelningar med bland annat Foo Fighters. Han kikade på hur trummisen gjorde, och gjorde sedan lika dant.

Vilka barn det finns alltså! Musikaliska, orädda och alldeles, alldeles underbara!


Tips för dig som student

På tal om studentliv.. Jag har nu ordnat en försäkring hos IF som heter IF Start och innehåller olycksfallsförsäkring, hemförsäkring och reseförsäkring. IF Start är för personer mellan 18-30 år som bor själva. Det finns säkert bra student- och bo-själv-försäkringar hos andra försäkringsbolag/företag, men jag har redan varit kund hos IF och jag är nöjd, så jag fortsätter vara försäkrad via IF. :)

Jag har idag ansökt om att få gå med i Jusek som är ett akademikerförbund för ekonomer, personalvetare, samhällsvetare, systemvetare och jurister.
Som student betalar jag 100 kr för att vara medlem i Jusek - och då är jag medlem hela min studietid, jag får tidningen Jusek 9 gånger/år, information och hjälp när det gäller hur jag ska välja mina valbara kurser för bästa utbildning i just det jag vill inrikta mig på, uppdatering och hjälp kring jobb och hur jag får mitt första arbete, tips inför arbetsintervjun och jag får även veta vad jag kan kräva i ingångslön, OCH får som medlem i akademikerförbundet Jusek rabatt på Adlibris - en nätbokhandel där mycket studentlitteratur finns att köpa.

Studenternas att-göra-och-se-över:
• Om du har rätt till bostadsbidrag - se Försäkringskassan
• Vilka fördelar som finns att vara med i kåren
• Vilka fördelar som finns att vara med i ett fackförbund
• Söka studiemedel hos CSN
• Skaffa en försäkring - både olycksfalls- och hemförsäkring är bra att ha!
• Kolla om du kan få försäkring via ditt fackförbund!


Det vankas studentliv

Det var inte länge sen jag flyttade in alla mina saker hos mamma för att bo över sommaren... Och nu ska jag packa om och flytta, om en vecka, till Karlstad! Har idag burit in alla mina flyttlådor i mammas lägenhet för att kolla igenom vad jag behöver och inte behöver ha med mig upp till Karlstad... Jag kommer ha en ganska rymlig lägenhet, men saker som bara är minnen kan lika gärna stanna hos mamma tills jag på riktigt ska bo och leva som vuxen. Nu väntar studentliv i 3 år, och vem behöver alla sina mjukdjur, barnböckerna och dopljusstaken då?! :)

Är alldeles genomsvettig... 19 lådor har jag nu burit in i lägenheten och 12 har jag redan gått igenom, så nu är det 7 kvar. Heja mig! :)

Jag har även fått ett rengörings-startkit av mamma! Skönt å ha lite att börja med, å slippa köpa precis allt! Jag har ju redan en lång lista på saker jag ska handla på IKEA, och sen ska jag ju handla mat från scratch.. Men det kommer ordna sig! Det kommer bli kul å gå å handla igen! :)


My favourite pair of jeans/Cheap Monday


Jeans Second Skin/399 SEK


Jeans Second Skin/399 SEK


Jeans Narrow/399 SEK


Jeans Tight/399 SEK

Junkyard.se

Black Beauty


Ina Top/249 SEK / Selena Top/249 SEK / Bea Body/149 SEK

Gina Tricot

Basic favourites


Amanda Top/149 SEK


Molly Top/99 SEK
Gillar Ginas bastoppar med varierande - och nya - motiv i varje kollektion!


Carly Top/149 SEK
Gillar den öppna ryggen!


Olivia Top/149 SEK
Älskar höstfärgerna! Khaki och vinrött, med en stor halsduk, ett par slitna, svarta jeans och ett par låga boots!

Gina Tricot

Kvällens film - 13 going on 30


Kvällens film är 13 going on 30, eller 13 snart 30 som den heter på svenska.
Filmen handlar om Jenna Rink (Jennifer Garner) som inte är 30 år, som inte är skolans populäraste tjej, som inte har något tjejgäng att tillhöra, som inte har några bröst och som inte är eftertraktad av Chris, skolans hunk. Jenna önskar så innerligt att hon hade, och var, allt det där!
En dag vaknar Jenna upp och 17 år har gått över en natt. Äntligen syns hon, och hon är nu cool och populär, hon är redaktör på sin favorittidning under tonåren - Poise - hon lever flott och har en snygg pojkvän. Men Jenna är fortfarande samma, osäkra 13-åring på insidan... Och hon inser snart att önskningar kanske är menade att förbli just önskningar...

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. Detta är en film som jag älskar, och jag älskar den idag lika mycket som jag gjorde när den kom ut för åtta år sedan - när jag var 13 år! Åh, jag har så många minnen till den här filmen - varje gång jag behövt stärkt självförtroende, ökat hopp och mod eller bara behövt gråta en skvätt så har "13 going on 30" varit filmen som ställt upp för mig!
Jennifer Garner är en underbar skådis, och även lilla Jenna Rink (Christa B. Allen) är riktigt duktig.
Filmen tar upp många stora frågor, inger hopp och tro och är även väldigt mysig att titta på, ensam eller med en vän :)

GINA FAVOURITES

Ett återkommande tema i höst är stentvättat, skinn, mörkt vinrött och batik! UNDERBART!


Marika Leggings/249 SEK / Valerie Tank/149 SEK / Evelina Top/149 SEK


Nina Hat/149 SEK / Sara Jacket/599 SEK / Lucy Top/199 SEK


Lisen Bag/299 SEK / Alma Tank/99 SEK / Emelie Top/149 SEK

Gina Tricot

GINA NEW IN'S


Anette Knitted Jacket/349 SEK
Den funkar faktiskt! Jag var först skeptisk till den, men den sitter riktigt snyggt på!


Erica Blazer/399 SEK / Erica Waistcoat/299 SEK

Gina Tricot

PAINT/NAILS


Här har ni färgen Coral Rose, färgen på nagellacket jag köpte idag! :)


Ansiktsmask för fet hy


Här kommer ett bra recept på en ansiktsmask för dig med fet hy!

Du behöver:
• 1 ägg (äggvitan)
2 msk havregryn
1 msk naturell yoghurt
Några droppar citronsaft

Vispa äggvitan till skum. Blanda sedan äggvitan med havregrynen, yoghurten och citrondropparna. Om ansiktsmasken känns för tjock - tillsätt lite vatten.
Massera in masken och låt den sitta kvar i 10-15 minuter innan du tvättar av den. Badda sedan ansiktet torrt med en handduk.

Ansiktsmask för torr hy


Enklare än så här blir det inte:
allt du behöver är en mogen avokado och ljummet vatten!
Mosa avokadon, blanda med en gnutta ljummet vatten, massera in i ansiktet och låt verka i en kvart. Skölj sedan av ansiktet med ljummet vatten och badda försikigt med en mjuk handduk.

Ansiktsmask för oren hy


Jag har ett bra recept på en ansiktsmask du kan göra hemma, för dig med oren hy!

Du behöver:

½ dl vatten (varmt)
1 msk gröna teblad
½ dl vetegroddar
1 msk honung

Så här går du till väga:
Koka upp ½ dl vatten, häll sedan vattnet över tebladen och låt teet svalna en stund.
Rör ner vetegroddarna och honungen i teet. Massera sedan in masken och låt den sitta på i 10-15 minuter.


H&Ms smink/Bra budgetvariant


Många budgetvarianter har lägre kvalité än lite dyrare märkesprodukter, och många budgetvarianter är egentligen bara skräp! Men - H&Ms smink tycker jag är bra exempel på budgetvarianter med klass! Jag har inga problem med min hy, så har ingen aning hur bra H&Ms smink fungerar för de med lite sämre hy/hudproblem.. Men för oss med mer eller mindre felfri hy funkar H&Ms smink bra! Mascaran har en borste i plast med täta strån, och pudret är riktigt bra täckmässigt.

Förutom mascaran och pudret fick även ett nagellack (9,50 SEK!!!!) följa med mig hem. Nagellacket är i färgen Coral Rose och täcker bra, men jag rekommenderar att pensla två lager med alla H&Ms nagellack för bra täckning.

Jag skulle matcha Coral Rose/Orange med glada och starka färger med karaktär - eller med lite diskretare bruna toner - beige till exempel! :)


Today I'm wearing this

Jeans/VeroModa / Kofta/Monki / Blus/Gina Tricot / Väska/Lindex / Armband/Thomas Sabo / Converse/Stadium


RÅDHUSCAFÉET

Har haft en mysig förmiddag med  finaHanna! Vi tog en fika på Rådhuset - det blev morotskaka för oss båda! Efter ett tag kom en gemensam fd jobbarkompis fram å hejade, och med sig hade hon en blivande brud - de hade möhippa! Så himla kul, minns när jag och några vänner deltog i en möhippa förra sommaren! Jag och Hanna gav den blivande bruden några äktenskapsråd och Hanna betalade även bruden en femma för en kram! :) Ser fram emot ev möhippor i framtiden, det är så himla kul!!! :D

Jag fick med mig lite nytt smink hem, vi gick en sväng i affärer efter fikan. Mascaran jag använder nu är verkligen inne på sista versen, så det var behövligt!

Instagram InspirationFor more inspiration: follow @pearypie, @chiaraferragni, @negin_mirsalehi, @blogdaleoliveira and @rockglam on Instagram.

Gårdagen i bilder
The Real Housewives of Beverly Hills

Ni får en bildbomb från gårdagen om en liten stund, men först ska jag käka lunch och kika på The Real Housewives of Beverly Hills! :D

"Diamonds are not a girl's best friend, freedom is!"

1 augusti 2012

Nu ska jag hoppa in i duschen å göra mig i ordning. Ska möta upp Hanna för en fika nu på förmiddagen. Ska även passa på å köpa mig en ny mascara när jag ändå ska till stan :)

BRILLIANT IDEA

Riktigt snyggt, riktigt smart! För oss som kanske inte hittar den rätta blusen, rätt storlek eller färg, eller som inte tycker om utsmyckningen på "the tips" på just den blusen som sitter rätt.. Här är lösningen!


ASOS Smooth Triangle Collar Tips/119 SEK

ASOS.COM

ASOS NEW IN'S/Boots


ASOS AMBER Leather Lace Up Ankle Boots/657 SEK / ASOS ALTITUDE Leather Jodhpur Ankle Boots/657 SEK


ASOS ATHENS Leather Chelsea Ankle Boots/597 SEK / ASOS ABACUS Suede Chelsea Ankle Boots/478 SEK

ASOS.COM

Backar till steg 9

Gårdagen var inte riktigt som planerat enligt mitt nedtrappningsschema för rökningen.. Det har varit en ganska lätt match ändå från att jag började och fram till steg 9.. men nu väl inne på steg 10 börjar det suga riktigt mycket efter cigaretterna - just för att jag har max två tillfällen per dag, och då är det en halv cigg per tillfälle som gäller. Det är lättare sagt än gjort... verkligen...
Jag kom under gårdagen fram till att jag kan behöva ännu en vecka med steg 9, alltså två cigaretter per dag, innan jag ger mig på sista steget - steg 10 - för att sedan bli rökfri. Det blir inte då som jag först planerat... men det är svårt å veta exakt hur lång tid som behövs för att sluta röka, i vilken takt man bäst gör det i och hur man faktiskt kommer känna sig..
Steg 10 av 10 är nog det svåraste steget för abstinensen börjar sätta in redan här, även fast jag fortfarande får röka under steg 10.. det märkte jag verkligen av igår. Men det är svårt å veta - om jag bara har en cigarett/två halva cigaretter på en dag, när ska jag röka den/dem? Jag har ju mina vanor kring cigaretten och vanorna är några stycken.. Jag har varit van å röka innan frukost, efter frukost, tillsammans med kaffe, efter maten, på fest, när andra röker, på väg till bussen, på väg hem från bussen, efter jobbet, innan jobbet, under en fika och innan jag går och lägger mig... Att nu bara kunna välja ett, möjligtvis två, tillfällen å röka på, det är väldigt, väldigt svårt.. Och när jag varje dag vaknar med ett nikotinsug är det svårt å fatta rätt beslut - och rätt beslut skulle då vara att skjuta så länge som möjligt på dagens cigg för att kunna ta den så sent som möjligt å få en lugn insomning på kvällen.

Under steg 1-9 har jag haft minst 4 röktillfällen om dagen och jag har aldrig gått så länge som 6 timmar utan en cigarett - vare sig det varit en hel eller en halv. Att igår få uppleva hur det känns att få abstinens, och nu menar jag riktigt abstinens då nikotinet verkligen börjat gå ur min kropp --- det var verkligen inte kul! Jag kände mig rastlös, irriterad och arg, gråtfärdig, nästan darrig och alldeles GALEN! Jag ville inget annat än å ta en cigarett, men samtidigt ville jag kämpa... för det visste jag i alla fall från början - att jag skulle få kämpa. Men riktigt huur kampen skulle te sig hade jag inte kunnat föreställa mig... för vem kan föreställa sig abstinens?

Jag kör alltså idag vidare på steg 9 med 2 cigg/dag.. Men jag ska försöka dra ut på avståndet mellan röktillfällena så gott jag kan, så att jag får jobba på att känna abstinensen, för den kommer jag mer eller mindre få leva med i en till tre veckor efter att jag blivit helt rökfri.
Jag kan inte säga att jag direkt ser fram emot att leva med abstinens som kommer komma å gå i vågor i upp till tre veckor - men det ska bli spännande ändå.. på gott och ont! Klarar jag av det här kan jag inte se att det finns någonting som jag inte kommer klara av! Det kommer bli ett styrkeprov - mentalt!

Today's inspirationFor more inspiration: visit We heart it

HairspirationPictures: We heart it