Sömnstörningar

Jag har precis vaknat.. Sovit gott i natt, när jag väl somnade runt 2-3-tiden. Det börjar bli riktigt tröttsamt bokstavligen att inte få sova som jag behöver.. Jag vill inte ligga och vrida och vända på mig i en eller flera timmar innan jag somnar, jag vill inte gå runt och vara hyper, full av energi sent på kvällarna. Jag studsade upp och ner, mellan väggarna hos min stackars granne igår. Jag undrar var all energi kommer ifrån och kan hitta flera svar hos mig själv, men att den energin ska vara så stark så den går ut över min trötthet, dämpar den och till sist inte låter mig somna när jag väl försöker..
Även om jag inte är trött när jag lägger mig mellan 22-00 på kvällarna, så är jag helt utslagen på morgnarna när jag vaknar då jag fått dra mig i sängen några timmar för att få somna, och när jag väl gör det sover jag som en klubbad säl och hör knappt alarmet på mobilen när det väl är dags att vakna (pga att jag är i djupsömn när alarmet ringer).
Ja ja, någon dag löser det sig väl.. Positivt är i alla fall all den där energin jag nämnde - för den får mig att må så bra, och när jag mår bättre å bättre, ja, då får jag ju än mer energi! En god cirkel! :)

Nu ska jag kila över till grannen på morgonkaffe :) Runt lunch ska jag till universitetet och ta en kaffe med ordf. i vår styrelse, snacka lite :) Jag ska även passa på att hämta ut min rättade salstentamen som jag inte hämtat ut än. Jag har varit väldigt dålig på det, men jag vet ju att jag klarade mig med marginal, så har inte haft något större behov att se var jag ev. gjorde några små missar..
13.15-16.00 är det föreläsning, sen har jag vad jag vet inga som helst planer. Det kommer säkerligen förslag under dagen!

Nu: mot grannen! :)

Jag har blivit med lägenhet

Jag är nog världens lyckligaste människa idag för jag har precis blivit med lägenhet!!! :D :D

När jag flyttade till Karlstad flyttade jag till ett studentboende som jag ganska tidigt kom att ogilla.. Planlösningen och utbudet i lägenheten jag har nu är toppen, men jag är riktigt less på den höga hyran och på hyresvärden som inte tar ens klagomål/ifrågasättanden/övriga frågor på allvar, och jag har i flera månader sökt studentlägenheter och vanliga lägenheter utan resultat.
Igår var jag inne på KBAB Students boendekontor för att se om det fanns någon möjlighet att få en lägenhet.. Jag fick erbjudande om flera lägenheter nu i januari och fick även kontraktserbjudande på en lägenhet, men kunde inte tacka ja och skriva kontrakt då jag då skulle tvingas stå med dubbla hyror i minst en månad. Problemet för mig har varit att de lägenheter jag sökt har varit inflyttning "för tidigt" i relation till min nuvarande lägenhet och uppsägningstiden här.. Men äntligen så har det släppt och jag har fått en lägenhet! :)

När jag fick samtalet från KBAB idag berättade tjejen i andra änden att den lägenhet jag blev erbjuden kontrakt men tackade nej till inte hade några fler intressenter i nuläget och att de då kunde hålla lägenheten åt mig fram till första maj så jag hinner säga upp lägenheten jag har nu och slippa stå med dubbla hyror. Enda chansen att få en lägenhet "undanlagd" åt sig är om ingen annan är intresserad, och det pratade vi även om igår och oddsen för det är ju lika med noll med tanke på trycket som studentlägenheter har, oavsett stad... Jag vet fler som söker och söker utan resultat.. Men någon gång ska man ju ha turen på sin sida! :)

Jag svävar på moln! Jag är så lycklig! Äntligen ska jag få flytta till ett bättre och billigare boende!

Nu ska jag göra mig i ordning snabbt och sedan gå till affären och posta min uppsägning! Så länge brevet är poststämplat i januari gäller uppsägningen från januari, oavsett om min hyresvärd idag skulle få brevet på fredag eller i början av nästa vecka.

Matlagning på natten

Lagar lite mat så här på kvällen/natten. Jag och min granne bakade ju muffins och moffade i oss dom utan en tanke på kvällsmat, och eftersom muffinsen mättade struntade vi i lagad mat. Men nu är jag hungrig.. och jag har planer på att springa imorgon bitti så behöver lite mer energi än snabba kolhydrater från muffins som ändå gått ur kroppen nu.. :)

Blåbärsmuffins

Just nu sitter jag hos min granne och vi har precis smällt i oss ett gäng blåbärsmuffins, men även ett gäng vanliga, "plain" muffins :) Muffinsen blev vår kvällsmat idag, det konstaterade vi när vi hade ätit upp alla - vi hade inga tankar på kvällsmat tills vi blev mätta av alla muffins.. :)

Tidigare idag var jag en sväng på stan och var förbi bolaget. Har även hämtat ut min gratisbiljett till välkomstfesten nu på fredag :) Vid varje terminstart anordnas en fest för nya studenter, och övriga studenter också för den delen, för att välkomna dem till Karlstad. Jag tänkte gå och försöker nu styra nån form av förfest :)

Under eftermiddagen har jag fikat med fina Moa och "pratat ikapp" om våra liv då det var ett tag sen vi sågs.. :) En mysig fika!

Resten av kvällen kommer jag spendera hos grannen i hennes soffa med te och några avsnitt OC! :)

Imorgon eftermiddag kommer Malin och W på besök, och jag tänkte bjuda på nybakta muffins. Får jag tråkigt imorgon lär jag nog göra ännu en sats - med lingon! Jag minns att farmor alltid gjorde lingonmuffins och de var alltid SÅ goda!


Bra helg, bra start på veckan

Jag har haft en riktigt bra helg! Helnöjd! :)

Idag hade vi föreläsning fram till 16.00. Hann hem en snabbis efter föreläsningen, packade väskan, åt ett snabbt mellanmål å kokade kaffe. Sitter nu på bussen med min kaffetermos på väg till jobbet! :) jobbar till halv tio, sen blir det hem å umgås lite med grannen innan jag ska sova. Imorgon kan jag sova ut då vi har föreläsningsfritt. Det kommer bli en sväng till stan, en fika och bodyjam till kvällen! Har saknat träningen sen jag senast tränade (sprang i tisdags/onsdags i kylan).


Smoothie är frukost när den är som bäst

Jag sitter just nu och dricker en smoothie på fil, kiwi och jordgubbar - smoothie är frukost när den är som bäst! :)
Idag väntar en föreläsning 13.15-16.00 i Arbetsvetenskaplig personalinriktning, nyare organisationsteori. Mitt program är som gjort för mig - stortrivs med både klass, föreläsare, delkurser och universitetet! :)

I eftermiddag får jag besök av en gammal klasskamrat från mellanstadiet i Mariestad som jag inte sett på 10 år! Jag har inga fjärilar i magen - jag har mutanta krokodiler! Det känns så konstigt att vi ska ses nu när vi inte setts på så många år! Jag minns när jag och en klasskamrat från lågstadiet i Falköping äntligen bestämde oss för att ses efter flera år av brevväxling, och då hade det gått 11 år sen vi senast sågs, men kontakt har jag haft med dem båda sen jag senast såg dem :)

På lördag har några i klassen som jag går i idag fest. Jag vill gå, men allt hänger på mitt besök :) Vi lär ju ha en del att prata om så frågan är om vi kommer ha tid med festligheter, och sen vet jag inte hur det skulle kännas för honom å hamna på en fest där han bara känner mig.. Men vi får se! :) Planen var egentligen att mitt besök skulle komma den här helgen, sen ändrade vi till kommande helg, och så blev det efter många om och men den här helgen i alla fall! :) Blir det ingen klassfest för mig så lär det inom snar framtid bli fler - vi har ju trots allt 2,5 år kvar tillsammans i Karlstad!!!

Nu ska jag göra mig i ordning. Snart kommer grannen hem från sin föreläsning och då kommer det säkerligen bli en kaffe innan jag åker till universitetet.. :)

Löprunda i kylan


Jag kom precis in från en löprunda i kylan!
Hade frost i både ögonbrynen, ögonfransarna och i håret när jag var färdig med mina 6 km! Nöjd med prestationen med tanke på hur torr riktigt kall luft kan vara, och idag var luften riktigt torr.. Exakt hur kallt vi har det här i Karlstad nu på morgonen har jag ingen koll på, men det funkade att ta sig runt på någorlunda tid i alla fall :) Jag tänkte mig först en morgonpromenad i vanlig ordning, men trots en sömnlös natt hade jag så mycket överskottsenergi så tog ut den nu i löpningen!

Jag är pigg för att ha varit vaken hela natten, men jag är självklart mer trött än jag brukar vara.. Men jag kunde verkligen inte somna i natt! Får ta en powernap under dagen om jag inte mäktar med..

Nu ska jag sätta på ett avsnitt med Desperate Housewives och äta frukost - kokta ägg och smoothie på vinbär, hallon, blåbär, jordgubbar och fil - innan jag hoppar in i duschen.

Dagens planer:
Styrelsemöte med Pelikan 10.30,
En tur till IKEA med Malin,
BodyJam - förhoppningsvis med sällskap av J :)

(Bilden är på mig och min fina Lina på stranden i Alcudia, Mallorca, sommaren 2009. En somrig bild värmer bra i vinterkylan, men jag börjar faktiskt tycka om vinter och kyla allt mer).

Min helg

Har haft en riktigt skön helg - både lugn och fartfylld! I fredags skrev jag salstenta och det kändes helt okej.. :) Efter tentaskrivningen drog jag hem, fick snart besök av en tjej i klassen och efter lite förförfest hos mig drog vi till den riktiga förfesten där en hel del av klassens tjejer befann sig! :) Senare på kvällen drog vi ut på Jaguar där dansgolvet ständigt var fyllt med pelikaner och blivande personalvetare! KUL!

I lördags hade jag och min granne en riktigt slö dag i soffan.. Vi lagade mat och körde OC-marathon :) Den lugna dagen behövdes då jag på lördagsmorgonen kände av feber som smög sig på.. det är inget ovanligt att jag får feber om jag sover sämre än jag brukar (färre timmar än jag behöver) eller om jag är stressad/uppjagad över något, som jag var över tentan. Så en lugn lördag behövdes verkligen.. men nu är febern typ borta :)

Idag har jag storstädat här hemma och tvättat så tvättkorgen är nu tom, igen. Vid fyratiden tog jag bussen till jobbet och jobbade fram till 22.00. Blev en snabb kaffe med grannen när jag kom hem, men nu är jag hemma hos mig och ska snart avrunda kvällen.. :) Imorgon vaknas en sväng till universitetet för att skriva ut grupparbeten och lämna in dem, sen är en hel termin gjord (bara jag blir godkänd på senaste saltentan). Jag kan inte riktigt fatta att jag faktiskt gjort 30 hp (plus 1,5 hp i Professional Skills). Grymt jobbat, Lovisa!


Tentaplugg varvat med jobb

Idag är sista dagen med tentaplugg innan saltentan imorgon. Skönt är att vi skriver på eftermiddagen, 14.00 och i fyra timmar framåt, så jag kommer hinna sova ut och även köra en snabb repetition under förmiddagen! :)
Detta är nog första gången jag känner mig lite osäker på hur väl förberedd jag egenligen är, men förhoppningsvis går det vägen ändå! Jag kan ju det mesta, men jag har sovit så oroligt, dåligt och annorlunda jämför med hur jag brukar sova den senaste veckan och självklart har det påverkat mig.. Jag har varit mer trögstartad än vanligt på morgnarna, tröttare än vanligt och sånt går så lätt ut över plugget...
Jag är aningen nervös redan idag för hur mycket jag kommer hinna (och orka) plugga idag.. Jag har några timmar på mig nu innan jag ska iväg och jobba. Skönt är att jag inte har så långt arbetspass just idag, jobbar 15.00-19.00, så jag hinner verkligen plugga både innan och efter! Samtidigt ska det bli riktigt skönt att få varva allt plugg med något annat - och att jobba tar verkligen väck pluggtankar och annat för jag får så fullt fokus på det jobb jag utför så det finns ingen tid att filosofera, vilket är underbart! :)

Imorgon efter salstentan vankas tentafest med ett stort gäng tjejer i klassen! :) Jag ska gå på förfesten som en tjej i klassen tagit på sig att fixa, men jag vet inte hur peppad jag kommer vara på att gå ut efteråt.. det märker vi när tentan är skriven, men förhoppningsvis går tentan vägen och då lär jag nog känna för utgång - att få dansa av sig all frustration, nervositet och andra känslor som uppstår i och med en tentavecka, i alla fall i och med den tentavecka som nu varit..

I helgen ska jag annars ta det lugnt. Lite OC-maraton med grannen på lördag, handla och på söndag ska jag jobba igen, ett kortare pass även då, men skönt ändå! Jag gillar långa pass emellanåt, men de kortare fyra-fem-timmarspassen passar mig perfekt! :) Man hinner fortfarande göra annat under dagen och samtidigt drar man in lite pengar.. och så har jag så underbara medarbetare på min arbetsplats, och en toppenchef som peppar när så behövs, så jag trivs verkligen där jag jobbar! :)

Kvällskaffe och ännu mer tentaplugg

Har suttit med tentaplugget nästan hela dagen förutom en kort paus för en powernap och en kvällskaffe med kära Emil :)

Nu sitter jag hos grannen för ännu en sleep over :) TV:n är på, kaffet är kokat och bra sällskap har vi av varandra. Dags för ännu mer tentaplugg!! :)

Frukost innan fortsatt tentaplugg


Godmorgon! :)

Sitter med dagens frukost, två ägg och en smoothie gjord på fil, kiwi och frysta bär, och kikar på filmen Friends with benefits för jag vet inte vilken gång i ordningen.. Såg en bit av filmen igår medan jag åt lunch. Så fort frukosten är äten återgår jag till tentaplugget :) Kom en bra bit på vägen igår! Var aningen spänd på hur den här veckan skulle gå, hur motiverade jag skulle vara.. men jag har fått bra koll på vad jag behöver kika lite extra på, hur jag ska lägga upp studierna etc. så jag är inte alls lika spänd inför salstentan idag som jag var igår. Bara man pluggar så går det ju vägen - vi har ju haft föreläsningar i ämnet, jobbat med grupparbeten kring litteraturen samt läst litteraturen så det borde inte bli några svårigheter det här! Bara lite repetition nu i veckan så.. :D

Tentapluggar

Sitter och tentapluggar inför fredagens salstenta i grundläggande organisationsteori. Spännande ämne! Sitter just nu å renskriver en del anteckningar samt intressanta saker från litteraturen. Jag är en sån där person som lär sig av att skriva - för hand eller på datorn spelar ingen roll!


Xbeauty, Xlash, Xbrow


Sitter hemma hos min granne och dricker te och myser.
Har dippat lite grönsaker ikväll och läst igenom grannens B-uppsats. Kul å få läsa andras arbeten emellanåt och lägga fokus på annat än sitt eget! Ibland behöver man pauser för att hämta motivation och ladda batterierna, och tro det eller ej men det kan jag alltså göra genom å läsa andras arbeten.. Bara att få bort fokus från mitt egna ett tag hjälper rätt bra :)

Jag och min granne har tillsammans beställt ett paket från Xbeauty, en Xlash till henne och en Xbrow till mig! :D Tur att jag har varit kund på Xbeauty tidigare, fick ganska bra rabatt på det vi beställde! :)

Imorgon väntar en hel del plugg inför tentaveckan. Det vore skönt å inte ha några olästa sidor eller nya saker att lägga fokus vid när veckan drar igång. Skönt om man enbart kan repetera det man redan läst å antecknat på föreläsningar! :) Ska även ut i spåret å köra lite intervallträning! :)

Professional Skills

Har under eftermiddagen skrivit färdigt hemtentamen i Professional Skills, modul 1: Ledarskap. Professional Skills är en extrakurs som vi på Handelshögskolan på Karlstads universitet blir erbjudna att läsa. Andra får gå även de, men handelsstudenter har förstatjing. Professional Skills är en kurs på 7,5 hp som är förlagd på 5 terminer. Tentamen jag precis skickat in nu ligger på 1,5 hp, så arbetet är inte speciellt stort eller omfattande. Hoppas det går vägen, men jag tvivlar inte så mycket... :) :)

Har för övrigt haft seminarium 2 av 2 idag i kursen grundläggande org.teori, så nu väntar bara en veckas tentaplugg innan salstentan på fredag kommande vecka. Efter det är första terminen och 30 hp avklarade! :) Skön känsla! Laddad för tentaplugg, men idag ska det inte pluggas speciellt mycket mer.. :) Ska ner en sväng på stan lite senare, men först: lunch!

Flyga drake

Seminariet idag gick vägen å vi var alla ganska nöjda efteråt :) Tog bussen hem, lämnade kaffetermosen och böckerna och gick sen till affären för å hämta ut ett paket.

Nu sitter jag hos grannen med te och mina kakor. Vi ska se filmen Flyga drake å ha lite måndagsmys!


Åter till en students vardag


Sitter och njuter av allt jag har fått gjort idag!
Visserligen vaknade jag väldigt sent (efter ett) men å andra sidan så sov jag väldigt oroligt under natten.. Jag brukar sova relativt tungt, men i natt vaknade jag till och från ganska många gånger..
Började dagen med kaffe med grannen innan jag gjorde mig i ordning, åt min goda böngryta till lunch och uppdaterade dokumentet "diskussionsuppgift" med referenser. Dropbox är toppen! Jag och tjejerna använder oss av Dropbox för att dela arbetsuppgifter som t.ex. grupparbeten och annat viktigt rörande seminarier, tentor osv :D

Tog bussen till stan och var hemma hos J vid sextiden. Satte oss å pratade igenom julledigheten, jul, nyår och hur början av året varit innan K och A kom. Nu har vi förberett allt som går å förbereda inför morgondagens seminarium. Vi satt inte bara å pluggade - J dukade fram kvällsfika, A fick en ryggmassage av mig och vi pratade strunt! Så mysigt hur våra "plugg-träffar" blir effektivt studerande blandat med fika, mys, struntprat å annat! :)

När jag kom hem bjöd jag över grannen å Ankan på nybakta chocolate chip cookies med vit toblerone istället för vanlig blockchoklad, och grannen tog med kaffe. Vi satt på köksgolvet, pratade böcker och annat och bara hade det mysigt! :)

Nu ska jag krypa ner till slutscenerna i Sagan om ringen - Sagan om konungens återkomst. Ser fram emot att få igång vardagen med plugg igen, samtidigt som det är skönt att dagen imorgon börjar på eftermiddagen - sovmorgon!!! :)

Min start på 2013

Jag har haft några fullspäckade dagar med mycket roliga händelser så har inte haft tid att slå mig ner och blogga! Men det är väl något positivt - att ens liv är så underbart att man inte har tid att tänka på bloggen! :)

Jag firade nyår med fina vänner, skålade på tolvslaget, lagade tacos och åt chokladmousse till efterrätt, spelade Besserwisser och Galenpanna! :) En bra början på året!

Har i veckan möblerat om lite i min lägenhet, fått en ny kaffemaskin av en vän som "hade en över", fått ett nytt köksbord och umgåtts med vänner :)

Idag väntar en fika med Moa och ikväll blir det en bit mat och hockey med Elin! :) Ska även trycka in lite plugg här och var, både idag och imorgon. Imorgon ska jag även träffa tjejerna i arbetsgruppen, vi ska förbereda oss inför måndagens seminarium! Resten av veckan kommer bestå  av en hel del plugg då det vankas tenta kommande vecka samt ett seminarium till nu på torsdag. Men jag njuter, mitt liv är underbart!

Ska försöka få tid över i veckan till att shoppa en mikrovågsugn! Fick pengar av pappa i julklapp, och en mikro vore verkligen på sin plats! Jag lagar gärna storkok så jag slipper laga mat så ofta, och det vore skönt å slippa värma upp maten på spisen eller i ugnen.. :)