Dagen i bilder


Calvin Harris



En av favoriterna just nu! :)


Åhléns och Wayne's

Har precis avslutat en trevlig eftermiddag med Malin! Vi tog en fika på Wayne's och pratade lägenhet, och vi håller det öppet - vi söker både ihop och på egen hand så får vi se vad som går fortast, smidigast osv. Skönt att i alla fall ha alternativet att bo ihop om ingen av oss hittar eget :)
Efter Wayne's gick vi en sväng på stan. På Åhléns bjöds det på cupcakes och kaffe, så där tog vi en andra fika! ;)

Nu är kg på väg hemåt. Har skaffat mig en termosmugg! Behövligt! Man sparar mycket på att ta med eget kaffe jämfört med att köpa kaffe på universitetets caféer. Kaffe är välbehövligt, speciellt under tentaperioder!

Ska bara hem å vända. Ska ner på stan igen om en stund och sälja ett par byxor till en tjej. Efter det blir det dubbla pass på SATS och efter det en kvällspromenad med Andreas! :)
Känner mig någorlunda pigg med tanke på att jag inte sovit något i natt! Överskottsenergi!


..endast jag är vaken

Ännu en sömnlös natt.. Jag förstår inte - jag kan bara inte somna! La mig runt 22.00-22.30 och stannade i sängen fram till 02.20, sen gick det inte längre. Det går ju inte att ligga vaken natten igenom och göra ingenting! Jag är inte jättetrött, men jag vet att jag behöver sömnen.. Men eftersom jag inte fick sova i natt heller (låg sömnlös även igår) så blev det aktivitet i form av storkok! Jag lagade en gryta på kidneybönor, paprika, chili och vitlök! :) Kommer smaka gott ihop med basmatiris! :)

Senare idag vankas en promenad, dubbla pass på SATS (CXWORK och spinning) och en fika med Malin! :)

BodyJam

Fördriver kvällstiden med ett härligt träningspass! :-) Kommer garanterat bli några timmar på gymmet denna vecka! Vi är fortfarande är föreläsningsfria då vi har hemtenta, och eftersom jag är klar har jag alldeles för mycket tid som jag måste strö ut på diverse saker! ;)

Imorgon ska jag bland annat träna, fika med Malin samt göra storkok - en mexikansk böngryta! :-) Det kommer hålla mig sysselsatt ett tag i alla fall!

Längtar till torsdag då jag och tjejerna ska ut å fira att tentan är klar! Vin, dans å mina tjejer! Kommer bli grymt!


Klar med hemtentamen

Nöjd tjej är färdig med hemtentamen! :D Nu ska jag ha en skön vecka utan plugg, med vänner, träning och fest på torsdag och fredag! :D Fasen vad skönt det känns att äntligen vara klar! Jag som var så stressad i början på förra veckan.. Men bara man kommer igång så går det ju av bara farten sen, och det är jag så medveten om.. Men man blir väl lite extra stressad också när det är den allra första hemtentamen man gör i sitt liv! Men nu är den gjord och jag är nöjd med vad jag presterat! :)

Nu blir det en lugn kväll med lite städning i lägenheten och kanske lite kaffe... :) Jag är fortfarnade trött efter helgen då jag vände på dygnet när jag jobbade, men ack så kul det var! Verkligen underbart att vara igång igen - och SÅ skönt med lite extrapengar när man som student lever mer eller mindre på existensminimum!

Jobbat hela natten

Det är en ganska trött tjej som bloggar nu vill jag lova.. Igår kväll hade jag ännu ett pass på Mc Donalds - 19.00-23.00. Jag får en kort rast och passar då på att kika mobilen.. Ett sms från arbetsgivare om ett extrapass 01.00-04.00 på en annan restaurang än den jag befann mig på och jobbade på at the time. Jag ringde och kollade med skjuts hem och ringde sedan och tackade jag till passet! :)

Det kändes inte som någon större idé att åka hem mellan passen så jag åkte direkt till restaurangen, åt en sen kvällsmat och umgicks med övriga medarbetare på rast. Började vid 01.00 och vid 03.00 ställde vi tillbaka klockan en timma, så har jobbat fem timmar totalt i natt, och nio allt som allt under lördagen! Tur att jag hade en fin vän som ställde upp å hämtade mig efter fyra på morgonen! (När klockan är mer än fem på morgonen i kroppen!)

Nu är jag hemma. Tog bussen hem i förmiddags. Ska äta lite brunch innan jag möter upp några tjejer på stan. Ska sälja av ett plagg och en parfym! :) :)
Kommer garanterat INTE orka skriva vidare på hemtentan idag.. Skriver jag, eller justerar, något idag kommer jag säkerligen ångra mig imorgon eller inte ens förstå vad jag menar.. Är SÅ trött, men ändå så nöjd och glad för att jag har fått jobb igen, och att det är på ett ställe jag kan och känner igen och där jag får SÅ mycket härlig feedback! :D Som det värmer!

Jobbar kväll

Mötte min arbetsgivare i eftermiddags och skrev på anställningspapper så nu har jag jobb! Fick erbjudande om att jobba både idag och imorgon, så ikväll jobbar jag 16-22! Gött å va igång igen! :-D


Mentorträff i Kristinehamn

Har under förmiddagen varit med tjejerna på vår första mentorträff i Kristinehamn. Kul å spännande! Känns som detta kommer bli riktigt bra! :)

Väl tillbaka i stan gick jag och Karolina till Partaj och införskaffade lite behövligheter inför halloween! Efter det gick jag en sväng på stan och med nig hem har jag nu ett par nya kängor. 300 kr med rabatt på H&M! Bra deal! Mina fjolårskängor gick ju sönder under en utekväll i Mariestad då en kompis råkade trampa till i bak på ena skon samtidigt som jag drog upp just den foten.. Så typiskt!

Nu ska jag hem, slänga i mig lite lunch innan jag åker på första mötet med min nya arbetsgivare! SÅ glad att jag har fått jobb!!! :D


Klar för dagen med hemtentan

Nu ger jag mig med hemtentan för dagen! Inte mycket kvar nu! :) Referenslistan är helt klar - om jag inte lägger till ytterligare referenser i texten när jag finjusterar i helgen! :)

Sitter å funderar på om jag ska handla lite innan jag åker hem.. Får se om jag orkar, eller om jag skjuter upp det till morgondagen.

Imorgon ska jag och tjejerna i min arbetsgrupp åka till Kristinehamn för första mötet med vår mentor. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg blir varje arbetsgrupp på programmet Personal och arbetsliv tilldelad en mentor som ska följa gruppen under första året och fungerar som bollplank, stöd etc. i några av delkurserna.

Imorgon eftermiddag har jag mitt första möte med nya arbetsgivaren och vi ska köra en genomgång i restaurangen och jag ska ev. få mina kläder. Om det blir en arbetsintroduktion eller bara en snabb titt på arbetsplatsen vet jag inte, det märker jag imorgon! :)

Eventuellt ska jag ut imorgon, men det är ännu inget spikat! :) Men en ev. spontanutgång är inte fel det heller - eller en mysig fredagkväll med grönsaker, dipp och film! Hur min fredag än blir så vet jag två saker med säkerhet - jag kommer inte vara stressad över tentan, och jag ska definitivt inte plugga!

Första hemtentan är strax färdig

Har suttit i biblioteket på universitetet sen strax innan nio i morse och jag har verkligen fått mycket gjort! Effektivt utnyttjande av tiden kallas det, och ändå har jag hunnit småsnacka lite med grabbarna! :)
Jag har bara avslutningen kvar samt finjustering av referenslistan, och så måste jag kolla igenom hela arbetet några gånger så jag inte gjort några småmissar eller slarvfel. Hemtentamen är strax klar, bara sista pillet kvar och OM jag är nöjd! :D Jag som var så stressad i början av veckan, och nu är jag näst intill klar! Den lyckan!

Sitter just nu å funderar på om jag ska med grabbarna ut imorgon... :) Hoppas jag kan få några tjejer å haka på! :)


Långpromenad

Kom precis in från en långpromenad med Elin! :) Vi har gått snudd på milen och pratat av oss. Alltid lika skönt, trevligt, härligt osv!


Pluggpaus resten av dagen


Skriver fortfarande

Sitter fortfarande i biblioteket och pluggar, men ska strax packa ihop och ta bussen hem. Börjar bli ganska seg i huvudet nu... I början av dagen var jag ganska nervös för hur jag skulle bygga upp hemtentamen, hur jag skulle skriva, om vad och hur jag skulle börja, men när jag väl kommit igång med bestämda frågor och skrivit första raden flöt det bara på! Vilket flow jag har haft! :) Jag är riktigt stolt över dagens insats!

Nu ska det bli skönt med en långpromenad med Elin så jag får rensa skallen lite och röra på mig - jag har ju suttit still sen 11.00!!!

Skriver på hemtentan i bibblan

Sitter just nu på univeristetet i biblioteket och skriver på hemtentan. Vid tjejernas bord var det fullt i förmiddags när jag kom, så satte mig med några sköna nationalekonomer som vi suttit med övriga dagar denna vecka. Nu finns det tydligen plats vid tjejernas bord, men sitter ganska bra här :) Orkar inte byta plats..

Det är lite klurigt att skriva en hemtenta när man aldrig tidigare gjort det.. Det känns som än mer allvar på universitetet än på gymnasiet. Jag har ju skrivit inlämningsarbeten och dylikt i tidigare skolstadier, men det känns så mycket mer verkligt här och nu och det är ganska skrämmande.. Detta är sista etappen innan arbetslivet, så det måste verkligen bli perfekt! Som tur är är jag medveten om min prestationsångest och mina högra krav på mig själv. Men jag har överseende med mig själv då det är första hemtentan, precis som jag fick ha överseende med salstentan som inte gick alls lika bra som jag ville, även om jag verkligen gjorde bra ifrån mig på papper! :) Det gäller att lära känna sina hjärnspöken, förstå dom och tackla dem när de väl spökar!

Tog nyligen en paus med kaffe och lite snack med Liza. Har precis satt mig igen och ska snart återgå till att skriva vidare. Känns som det går framåt i alla fall.. :)

Ikväll ska jag träffa Elin och vi ska ut och gå en bra runda efter hennes träning! :) Saknat henne! Det är SÅ underbart att ha en så bra vän och barndomskompis i mina nya hemtrakter!

Färdig med första delen av arbetet

Jag är färdig med första delen av inlämningsarbetet - vi ska både lämna in en kunskapsportfölj där vi bland annat reflekterar kring föreläsningarna samt en hemtentamen, och det är kunskapsportföljen jag är klar med! :) En börda mindre på mina axlar!

Om en stund blir det SATS för ett träningspass och OM jag ska ta i! Ju mer jag tar i, desto mer energi får jag! :)

Idag kom förresten mina tidningar! Ett nr kvar av vardera tidningen, sen blir det inga fler prenumerationer på ett tag för mig. Men ibland tjänar man faktiskt på att ta ett erbjudande om t.ex. en locktång, hårprodukter och 5 nr för under 200 kr, eller två biobiljetter och 5 nr för under 100-lappen. Det gäller att vara smart, speciellt som student! :)
Passar mig perfekt med lite annan läsning än bara studielitteratur och genusinriktade antologier!


Lunchpaus i Café Selma

Efter två timmars styrelsemötet i morse mötte jag upp tjejerna och vi hämtade ut våra grupparbeten samt tentor och skrev under och godkände därmed våra betyg.
Sen 10.30 har vi suttit i bibblan å pluggat till hemtentan.

Just nu lunchar jag i Selma. All energi var slut och jag kände mig svimfärdig. Snart på banan igen och pluggar vidare! :-)


Styrelsemöte med Pelikan

Godmorgon!

Idag är det en fördel att vara mig, då jag är en morgonpigg människa! Visst att jag vissa morgnar gärna "morgnar" mig i sängen eller verkligen sover ut, men jag har inga problem att stiga upp i ottan om det så behövs.
Idag är det dags för första styrelsemötet, för min del, med Pelikan och många härliga pelikaner! :) Ska bli spännande! Vi börjar vid 08.00 och håller väl på i någon timme.. Efter styrelsemötet ska jag och mina tjejer hämta ut våra grupparbeten och få veta betygen på dem! Spännande och väldigt pirrigt! Jag ska även passa på å kika på min tenta så jag får se hur många poäng jag faktiskt fick. Hittills har jag bara fått veta betyget.. :)

Ikväll vankas det träning på SATS! :)

Hemtentaplugg på universitetet

Har suttit under förmiddag på universitetet tillsammans med Anja och pluggat inför hemtentamen. Sakta men säkert närmar vi oss målet - att bli klara, och nöjda! :)

Sitter nu på bussen mot stan. Ska strosa runt lite, möta upp en tjej å sälja en tröja.
Ikväll vankas det träning med Josefine! Träningsvärken från gårdagens gympass gör sig påmind, men botemedlet för träningsvärk är att träna vidare! :) Upp på hästen igen!

Har under gårdagen och morgonen idag mejlat med verksamhetschefen för det bostadsbolag jag hyr hos. Jag är inget vidare nöjd och nu har grannar till mig fått ohyra - möss! Det är nu bara en tidsfråga innan de hittar sig in till mig via väggarna.. Håll tummarna med mig för att det inte händer!


Gympass på SATS

Har nyss avklarat ett 90 min gympass med Anja! Skön start på söndagen! :-)

Har även mött upp några tjejer i stan å sålt en jacka, ett linne och lite annat :-) Skönt med lite extra pengar i fickan!

Nu ska jag hem å äta och sen bara mysa ner mig i sängen med film! Hemtentan och examinationsuppgiften tar jag tag i imorgon! Det är ju trots allt en helgdag idag!


Vaken pga fyllesamtal

Godmorgon!

Har varit vaken sedan 03.45 och inte kunnat somna om.. Typiskt att man på sin festfria lördag ska få fyllesamtal mitt i natten. Ja ja, jag försökte somna om och guess what - det gick inte! Big surprise.. Suck.
Jag har i alla fall ätit frukost nu, och det blev ganska lägligt då jag ska träna med Anja på förmiddagen - så jag kommer hinna käka en liten lunch innan jag drar hemifrån. Vill inte träna på nyäten mage, men vill å andra sidan inte träna på tom mage heller! Hur som helst - jag är uppe, jag är någorlunda pigg och jag är pepp på gymmet om några timmar! :)

Nu ska jag ta tag i lite disk, vika tvätt och dammsuga (när klockan blivit liiite mer). Jag får sysselsätta mig så gott det går. Kanske en film? Jag har ju alla American Pie, men jag har inte sett någon av filmerna från början till slut.. Trots att det inte är min typ av film känns det som man borde ha sett dom, bara för att. Typiskt sånt man kan sysselsätta sig med en tidig söndagsmorgon när man inte får, eller kan, sova..

Underbart att slippa annonskostnader

Hade det trevligt med grabbarna bus förut, drack kaffe och snackade skit - som jag förutspådde! :) Jag har även haft det trevligt med grannen och Ankan! Vi kollade film, åt grönsaker, chips och dipp och bara var! :)

Nu är jag hemma, och jag är en glad tjej! Imorgon drar jag in 400 kr på saker jag inte alls använder, men som andra nappat på! Åh, det är så gött med en köp-och-sälj-sida där alla bor i samma stad så man slipper frakt, porto och andra kostnader för t.ex. annonser! :)

Kvällens film - Mamma Mia


Kvällens film är en av mina absoluta favoriter - både som film och som musikal. Mamma Mia är en härlig, färgsprakande film om kärlek, rotlöshet och att knyta band. Mamma Mia är en brittisk-amerikansk-svensk musikalfilm gjord 2008, baserad på musikalen Mamma Mia som delvis är baserad på låtar av popgruppen ABBA och deras hitlåt från 1975.
Sophie (Amanda Seyfried) ska gifta sig och vill så gärna att hennes pappa ska följa henne fram till altaret och överlämna henne till sin livs kärlek. Problemet är att Sophie inte har en aning om vem som är hennes pappa. En dag hittar hon sin mammas dagbok där mamman (Meryl Streep) skriver om tre sommarromanser som alla kan vara Sophies pappa. Sophie bestämmer sig för att bjuda in samtliga sommarromanser till bröllopet. Hon är bombsäker på att hon kommer veta vem som är hennes pappa när hon träffar dem alla tre.. Det blir en svår resa för Sophie när hon inte kan avgöra vem som är hennes far, när hennes mamma får veta att samtliga sommarromanser är på ön, och Sophie har heller inte berättat för sin blivande man att hon har bjudit in sina tre möjliga pappor till bröllopet..

I rollerna ser vi bland annat Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Meryl Streep och Stellan Skarsgård.

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. Betyget grundar jag på den härliga känslan man får av denna glädjens film med glada ABBA-låtar, bra regi, otroligt duktiga skådespelare och att filmen i sig är vacker och glädjegivande! :)
Om ni inte har sett den - se den! NU! :)

Kaffe med killarna

Är lite halvseg och har feber, dock väldigt låg, men den gör sig påmind.. Det blir en lugn helg utan fester och sena kvällar. I morse drack jag kaffe tillsammans med grannen och sen dess har jag suttit och sålt lite saker på en köp-och-sälj-sida på Facebook. Underbart! Jag fick i veckan sålt en del, och ska sälja vidare nu på söndag, måndag och torsdag. Har inplanerade möten med diverse tjejer som ska köpa parfym, tröjor och tavlor av mig! :) Skönt att saker som jag anser oanvändbara kan komma till användning för andra - och att jag kan tjäna på det! Det som inte blir sålt efter ett bra tags annonserande på Facebook kommer gå till Röda Korset eller någon annan second hand-butik här i stan! :)

Nu ska jag ta på mascara och kila över till Emil och Anton en sväng. Kul att en av de bästa gymnasiekompisarna är på besök här i Karlstad! :D Det blir säkert kaffe och en massa skitsnack, precis som en träff med gamla vänner ska vara! :)

Ikväll blir det filmkväll och mys med grannen och Ankan! :)

Filmmys hos grannen

Har haft några riktigt härliga dagar med mina vänner i klassen - bullbak, fest och slappa dagar med film! :)
I veckan har vi fått resultatet för den första tentan, och självklart klarade jag den! :D Så nöjd!

De kommande två veckorna kommer bestå av träning och tentaplugg. Säkerligen kommer en fest tryckas in någonstans, för vi kommer nog alla bli ganska less på att bara sitta hemma och plugga eller köra ihjäl oss på SATS!

Just nu sitter jag hos grannen å kollar på The Notebook, målarna naglarna och smaskar hennes nybakta vaniljbullar! :) Har tvättat hela dagen, och städat lite hemma.. Ganska nöjd, men ack så trött, tjej!

Kvällens film återkommer jag med i veckan!

Ännu en hektisk vecka

Sitter just nu på Wayne's i stan och väntar på att klockan ska gå. Ska sälja min iPhone 3GS så väntar in köparen.

Igår kväll bakade jag och Tobbe bullar, kollade film och hade en mysig kväll! :-)

Idag var det föreläsning på eftermiddagen och efter det tog jag och Mickan en fika och strosade lite på stan. Och jag jag äntligen fåret tillbaka min iPhone 4s, lagad å klar! Eller ja, jag fick en ny. Så nu sitter jag med en kaffe, myser för mig själv - skönt med en lugn stund - och sitter och fixar alla appar och nr som försvunnit! Det är en del å göra.. :-)

Ikväll ska jag ut å gå med Josefine och Agnes, plugga det jag hinner å orkar, och försöka få lite tvättat! Imorgon vankas en morgonpromenad med kära Elin!!!


Hemresa i höst

Skönt att vi fick schemat idag! Nu har jag kunnat planera för resten av hösten! :) :) Ska nämligen hem en helg å träffa mamma, systrar och pappa med sambo! Blir bara en snabbvisit på ett dygn, men det kommer vara så värt pengarna! Kom över riktigt bra biljetter också! :) Valde dock att åka utan sittplats, så håll tummarna att jag slipper stå upp!

Kvällens film - I am Sam

Sam (Sean Penn) är en utvecklingsstörd man begåvad som en sjuåring. Han blir ensamstående far till dottern Lucy (Dakota Fanning) efter att mamman drar efter förlossningen.
Sam är ett stort fan av The Beatles och tar hjälp från deras låtar mm. för att uppfostra sin dotter. Det fungerar bra tills dagen då Lucy fyller 7 år. Hon är redan om honom i begåvning och utveckling och socialen omhändertar Lucy. Sam blir förtvivlad över att hans dotter blir tagen ifrån honom och han påbörjar en kamp för att återfå sin dotter. Han anlitar en advokat (Michelle Pfeiffer) och de tillsammans försöker bevisa för socialen mfl. att allt som behövs är en faders kärlek.

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. En gripande och vacker film om vad kärlek är, och hur stark kärleken är. En film om en fars kamp för att återfå sin dotter, och en dotter som också inser att allt som behövs är kärlek. Oavsett begåvning/kunskap så är de far och dotter. Banden dem emellan är eviga och obrytbara.

Dakota Fanning är en av mina favoritskådisar! En mycket begåvad och talangfull tjej, som idag fortfarande är duktig och aktiv inom filmbranschen! Andra bra filmer med Dakota Fanning i en av de större rollerna är bland annat Hide and Seek och Eclipse (The Twilight Saga).

Filmen är SÅ sevärd! Se den! Tårarna räcker inte till! En film och hopp och tro, och att allt går, bara man ger sig f-n på det! :)


Kaffedags

Har haft en lugn morgon med kaffe med grannen, bra musik och en lång dusch. Vid ett hade vi föreläsning om kunskap och färdighet, vad som är vad och hur man skiljer dem åt. Vad väger tyngst i en arbetsintervju till exempel - en person som är lojal eller en person med arbetslivserfarenhet? En väldigt komplex fråga.. Men SÅ intressant! :)

Strax kommer Emil på kaffe! Resten av kvällen blir lugn med plugg och möjligtvis en promenad.. :)

Såld på köp och sälj-sidan

Jag är överlycklig för köp och sälj-sidan som finns i Facebook för oss Karlstadsbor! :) Jag har redan fått några blusar sålda, ett par skor och en tröja ska postas till köparna, ett halsband ska säljas i veckan och så har jag även fått sålt min iPhone 3GS! :) Skönt när saker man själv inte har användning av kan komma till nytta för andra! :)

Det jag inte får napp på på sidan kommer jag skänka till Röda Korset som har en second hand-butik i stan! :) Men som student med en tight ekonomi vill jag gärna kolla intresset först - får jag sen inga köpare kan jag lika gärna skänka det.. Men de småsummor jag får in på det jag säljer blir ändå en del i slutändan! :) Har snart fått ihop cirka 1000 kr! :D

BRA HELG

Har haft en bra helg med besök av mamma, inflyttningsfest och mycket matlagning! :) Nu har jag matlådor så det räcker i minst två veckor!
Mamma var så underbar som fyllde på min kyl, min frys och mitt skafferi då hon var här å hälsade på! Jag blev så rörd!

Har svårt å sova.. Tur att jag kan sova ut imorgon då vi inte börjar föreläsningen förrän efter lunch!

I veckan blir det träning, plugg, sälja ett halsband, mobilen + några skal, ett par stövlar mm. Hittat en bra sida på Facebook där man kan, inom Karlstad, sälja saker man själv inte har användning för. Perfekt! :)
Det blir även bullbak med Tobbe i veckan! :)

Nu ska jag somna till en film.. :)

Storkok - Röd linsgryta

Det är så mysigt att ha mamma på besök! Tidigt i förmiddags gick vi en promenad till affären, handlade och gick sedan samma promenad hem - med fyra tunga matkassar! Men OJ så värt det var - matkassarna var nämligen gratis! Ibland är ens föräldrar extra bra! ♥

Efter promenaden och affären har vi lagat ett storkok med linssoppa/-gryta. Det blev även den grytan vi åt av till lunch! Nu har jag tre stora matlådor, och en större matlåda som blir kvar hemma som jag kan ta av lite då och då :)

Ikväll är det inflyttningsfest hos två helgoa tjejer i klassen över! :) Det kommer garanterat bli en bra kväll! :) Innan dess blir det en sväng på stan med Tobbe efter jag vinkat av mamma!

Nu ska vi ha lite kaffe på maten!

Arbetsintervju och zumba

Efter halva eftermiddagens föreläsning åkte jag hem, packade om väskan med CV och träningskläder och tog mig till arbetsintervjun. Intervjun gick kanon! Hoppas verkligen jag går vidare till intervju nr 2 för att sedan få bli anställd! Det kändes verkligen bra och jag har ju arbetat på Mc Donalds tidigare, så där har jag verkligen en stark merit! :-)

Efter intervjun var jag full av energi så gick till gymmet för att göra en genomkörare på maskinerna och på bandet, och så hör jag någon säga "zumba" så jag frågade när passet skulle börja. "Om fem minuter" fick jag till svar, så bytte om fort och körde zumba i en timme! Sjukt roligt och ansträngande pass! :-)

Snar kommer mamma hem till mig. Vi ska laga varma mackor, ta ett glas vitt och bara mysa! Ska bli kul å få visa mamma min lägenhet och mitt nya liv!


HR-specialist från Fazer föreläser

Sitter just nu på en föreläsning där en före detta Personal och arbetslivsstudent på Karlstads universitet föreläser om hur det är att jobba med HR och administration. Hon arbetar just nu som HR-specialist på Fazer.

Kul när det anordnas föreläsningar utöver föreläsningarna som är direkt kopplade till utb. och litteraturen! :-)

Föreläsningen pågår till 15.00, men ska smita lite innan då jag ska på arbetsintervju vid tre. Håll mer än gärna tummarna för mig! :-)


Färjestadmatch


Har ikväll varit å kollat på Färjestad - Timrå som spelade i Löfbergs Lila-arenan. Tobbe bjöd på inträde och öl och vi hade en trevlig kväll! Jag är inte den mest sportintresserade tjejen, men finns det en sport jag gillar å titta på och följa så är det hockey! :)

Jag minns när jag, Robert och Christian följde hockey-VM som slavar förra våren.. Då kunde jag allt vad iceing och hooking osv var. Det är dags att friska upp hockeyminnet! Hoppas på fler tillfällen att gå å se Färjestad spela! :) Kul att dom tog hem segern ikväll!


Sydneytjej med cool talang


Underbara höstsol

Ska strax ut å gå en promenad med grannen! Det är så sjukt bra höstväder med strålande sol och knappt någon vind! Perfekt promenadväder! :)

Jag skippade dagens föreläsningar, förutom kick off-föreläsningen för Handelshögskolans dag, för att hinna med ett träningspass med tjejerna på SATS, men blev nu inbjuden av Tobbe att följa med på hockeymatch ikväll! Många av mina vänner har redan sett x antal matcher, men jag har lyckats vara uppbokad tidigare matcher, så jag kände att jag verkligen ville gå ikväll, så avbokade dagens kettlebellspass och kör en promenad nu istället :) Det kommer fler träningstillfällen, men när man till och med blir bjuden på hockey - vem tackar nej då? ;)

10 % på H&M ONLINE

Det är inte bara 10 % på hela köpet - det är just nu MID SEASON SALE på H&M ONLINE!


Handelsfrukost


Vaknade i sista stund i morse. Jag hade ställt klockan på halv sju för att "bara" snooza en halvtimma innan jag skulle in i duschen och göra mig i ordning. Somnade jag om och råkade stänga av alarmet i sömnen? Svar ja! Jag vaknade istället kvart över åtta med totalpanik! Handelsfrukosten, starten på Handelshögskolans dag, började 08.30! Men som tur var hann jag! Jag flög ur sängen, tog första bästa blus i garderoben, sminkade mig på rekordtid och hann med bussen 08.33, så kom tio minuter sent, men då vi började dagen med frukost innan första föreläsningen (som började 09.00) så hann jag i godan ro ta frukost och småsnacka lite med de jag satt med innan föreläsningen drog igång :)

Dagens morgonföreläsare var Anders Trufvesson som arbetar på företaget Ninetech. Spännande föreläsning, och han var riktigt duktig, speciellt på att trollbinda publiken, för vi satt alla med stora öron åt hans håll och sög i oss informationen likt svampar!
Han pratade en del om framtiden och tekniken, att internet används allt mer, att vi är allt mer uppkopplade osv. Han gick även igenom olika arbeten inom deras företag och vad diverse anställda arbetar med. Det var t.ex. webbdesigner, systemarkitekt, webcopywriter, projektledare, digital strateg och webbanalytiker.
Även om jag inte är superhaj på att göra bloggdesigner etc så förstår jag ändå någorlunda detta med t.ex. html-koder, och det är exakt det några av de anställda på Ninetech jobbar med. De hade t.ex. en anställd som utformat MySkiStar som är inloggningssida för de med SkiStar-kort som man får om man åker skidor i Sälen, Åre, Trysil mm.

En intressant sak han tog upp var framställandet av spel, både till datorer men även till iPhone och Android. När man framställer ett spel som World of Warcraft tar det cirka 7 steg från det att spelet börjar tillverkas tills att det står säljbart i våra spelbutiker, medan ett spel som Angry Birds, som tillverkas av företaget Rovio i Finland, bara "färdas" 2 steg från det att spelet procuderas tills att det finns att ladda ner i AppStore. Allting går mycket snabbare och mycket effektivare idag, och i framtiden kommer allt fler spel etc. gå igenom allt färre steg innan de når oss konsumenter.
Om man ser till utvecklingen kring mobiler och internet från säg 20 år tillbaka och fram till idag så har det har gått ganska fort, men utvecklingen har varit enorm. Ser vi ytterligare 20 år framåt i tiden - vem vet hur många fler steg vi har tagit då, än de steg vi tagit de senaste 20 åren, då allting verkar gå allt snabbare?

Jag tycker det är riktigt kul att Handelshögskolan på Karlstads universitet anordnar Handelshögskolans dag och handelsfrukostar för oss studenter på Karlstad Business School. Vi får möjlighet till många intressanta och givande föreläsningar av diverse föreläsare  med expertis inom diverse områden, och vi får dessutom chansen att skaka hand en extra gång, som Cicci (ordf. i Pelikans styrelse) sa igår, för man vet faktiskt inte vem som kan komma att bli ens nästa arbetsgivare! :)

Kvällens film - Sjätte sinnet


Malcolm Crowe (Bruce Willis) är barnpsykolog och tar sig an Cole Sear (Haley Joel Osment), en rädd och förvirrad nioåring.
Fallet Cole Sear påminner Malcolm om ett tidigare fall han haft där han misslyckades med att hjälpa personen, så han ser Cole som en andra chans. Cole är väldigt sluten men berättar efter ett tag för Malcolm varför han ständigt är på helspänn och rädd - Cole kan både se och tala med de döda.

Filmen får 3 av 5 i betyg av mig. Filmen är riktigt bra - med bra skådespelare, bra manus och filmen har framför allt en bra "skräckstege". Jag har hört vänner tala om Sjätte sinnet som en SÅ hemsk och läskig film, men när jag satte mig ner och såg den tycke jag till en början att den var mer som en thriller. "Den är smått obehaglig, men aldrig riktigt läskig." Dessa tankar fick jag senare äta upp, för filmen är läskig och jag skulle klassa den mer som en skräckis än en thriller. Möjligtvis en psykologisk thriller. Hade lite sömnsvårigheter första natten efter filmen, men that's it.
Haley Joel Osment är en talang, ett underbarn om man får säga det, för han spelar otroligt bra! Jag blir alltid extra fascinerad när ett barn gör en så stor och omfattande roll så kanon!

Filmen rekommenderar jag varmt (med några kalla kårar på köpet)! ;) Se den, men se den inte ensam!

Vi gick milen

Det blev en mils powerwalk tillsammans med Elin! Riktigt härligt! :)

Nu är det strax sängdags!

Webbansvarig i styrelsen

Kom precis hem från universitetet! Har varit en fullspäckad dag med planering inför tacksittningen, föreläsning och nu i eftermiddag Pelikans höstmöte. Jag sökte två poster och fick posten som webbansvarig! Lycka! :D

Nu ska jag ut och gå med Elin. Ikväll blir för övrigt en lugn kväll med lite plugg, lite käk och en låång dusch!

Imorgon är det handelshögskolans dag med handelsfrukost, föreläsningar och möten med diverse arbetsgivare - man vet aldrig vem som blir ens blivande arbetsgivare, så det är bra att skaka hand en extra gång!

På fredag har jag arbetsintervju! :D Känner mig lugn, jag har bra meriter sedan tidigare.. Hoppas verkligen jag får jobbet! Håll tummarna för mig fredag eftermiddag!

Heldag på universitetet

Godmorgon!
Det är alldeles strax dags för mig att ta bussen till universitetet. Ser fram emot en dag med tacksittningsplanering, föreläsning, lunch med tjejerna och Pelikans höstmöte i eftermiddag! :)
Ikväll, efter en heldag på universitetet, ska jag och Elin ut på en rejäl powerwalk! :D

Senare ikväll får ni en "kvällens film"!

Fullspäckad dag

Jag har haft en bra ledig dag! Redan vid 09.00 satt jag och Michan och fikade på Wayne's! Sen sprang vi runt och kikade i lite butiker. Jag köpte roliga saker som nagellackborttagning, tops och en päron-glödlampa.
Vid 11.30 skulle jag möta upp Tobbe, han skulle hjälpa mig å köra min gamla säng till tippen, så vi sammanstrålande, Tobbe, jag och Michan, på torget, och då kommer ytterligare två ur klassen så stod en tag å snackade :)
Jag och Tobbe hade ganska kul när vi skulle ta isär min säng då vi insåg att den inte skulle gå in i ett stycke i bilen. Vi vände madrassen upp och ned och hoppade sönder plankorna under och rev isär tyget, tog loss fjädrarna och resterande brädor. Efter tippen bjöd söte killen på en snabbmatslunch!

Vid 15.00 mötte jag upp min PT på SATS för uppläggning av min träning. Jag fick tips och idéer, min PT ställde frågor om bland annat mitt syfte med träningen och vad jag hade för ev. mål. Sedan efter å ha pratat igenom bra pass fick jag mig en rejäl genomkörare i gymmet med honom som hejarklack vid sidan. Som han peppade mig, och som jag slet! Jag kommer vara död framöver när jag ska till gymmet och köra maskiner och springa på bandet.. Tur att man kan varva med pass! :)

Ikväll skulle jag egentligen ha tränat med Josefine, men då jag varit vaken sen 03.30 så kände jag mig ganska så sliten redan vid 18.00 så avbokade träningen - tur det kommer fler tillfällen! :)

Imorgon är det planering inför vår tacksittning. Vi ska ses 09.00 och prata ihop oss med några tvåor då de har föreläsning vid 11.00 då vi ska fortsätta planeringen med resternade i planeringsgruppen. På eftermiddagen vankas föreläsning 13.15 och direkt efter det är det höstmöte 16.15 med Personal och arbetslivsföreningen Pelikan. Det ska väljas nya engagerade själar till diverse poster, och jag har anmält mig till två! Hoppas jag får någon av dessa! :) :)

Nu ska jag krypa ner på min värmemadrass och kika film innan jag nannar. Skönt å ha en värmemadrass och få upp värmen rejält i sängen när det är kyligt ute, och även inne!!! Jag ska ringa hyresvärden imorgon ang. elementet i ena rummet som inte verkar fungera?!

Morgonpigg


Nu har jag varit vaken sedan 03.30.. Har plockat och donat här hemma, men vid sex kunde jag inte hålla mig längre, jag orkade inte vänta på att klockan skulle gå så jag duschade, gjorde mig i ordning och la fram kläder.. Nu är klockan närmare sju och det är en hel timme kvar tills jag behöver in till stan. Tror jag ska kika en film för att fördriva tiden. Nackdelen med att vara morgonpigg! ;)


Rensat garderoben

Jag har lyckats vakna tidigt, och ibland extremt tidigt, just de dagar jag är föreläsningsfri och kan ta sovmorgon om jag vill. Samma visa är det idag: jag vaknade vid halv fyra och kunde inte somna om.. Jag har nu rensat ur garderoben och hittat lite plagg som jag inte använder. Har lagt upp några av dem i en köp-och-sälj-grupp på Facebook. Brukar vara en del napp där - annars går det till second hand eller Röda Korset! :)

Kvällens film - Mona Lisas leende


Filmen utspelar sig 1950-talets USA. Katherine Watson (Julia Roberts) kommer som ny lärare i konsthistoria till flickskolan Wellesley College.
Katheringe kämpar för att få eleverna att inse att de faktiskt kan välja sin egen frihet och sin egen karriär istället för att, som de flesta andra kvinnor, bli hemmafruar åt pompösa män. Detta blir inte uppskattat av de övriga lärarna på skolan..

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. En spännande film med en vacker skilldring av dåtidens syn på kvinnor och män och alla dessa skillnader som vi idag har, bara mindre synliga. Idag är kvinnor fortfarande mer aktiva i hemmet, med barnen och med matlagningen, men även de gör karriär, precis som männen. En film som passar bra i samband med de föreläsningar vi precis haft i skolan rörande genussystemet och syn på arbetslivet, och skillnader mellan kvinnor och män i dagens arbetsliv.
Jag rekommenderar filmen varmt! Det är en vacker och fängslande film om att bryta sig fri och att våga stå för det man tror på!

I rollerna: Julia Roberts,Kirsten Dunst, Julia Stiles,Maggie Gyllenhaal, Marcia Gay Harden och Topher Grace.

Morgondagens planer

Dagen har varit bra! Jag kom precis hem från kaffe- och kvällsmys hos Malin. Jag tycker det är så kul att vi träffades via bloggen då vi båda bloggade om våra flyttar till Karlstad! :) Skönt att fler sitter i samma båt - ny i stan, bloggare, ny student osv.

Nu ska jag krypa ner med en Varg Veum. Imorgon är det inga föreläsningar eller dylikt. Har några ärenden på stan, en fika med Michan, ska en sväng till tippen med Tobbe och så ska det även pluggas lite inför onsdagens föreläsning :) På eftermiddagen har jag möte med en PT på SATS, och sen på kvällen ska jag träna med Josefine! :D Det ser jag verkligen fram emot!

Fullbokad vecka

Vaknade ganska tidigt i morse och kunde inte somna om.. Det börjar bli en vana det här, att vakna tidigt just de dagar då vi har eftermiddagsföreläsningar, eller lediga dagar.
Jag åt frukost och åkte ganska snabbt in till stan, lämnade in mitt CV på Mc Donalds och har även fyllt i en jobbansökan på Mc Donalds hemsida. Så nu är det bara å hålla tummarna! :) Men då de söker personal och jag dessutom har arbetat på Mc Donalds tidigare så borde jag ha en ganska bra chans till jobb! Vore skönt å få in lite extrapengar! Ska bara se till så jag inte stiger över beloppet så jag fortfarande är berättigad mitt bostadsbidrag.

I eftermiddag är det föreläsning/grupparbeten. Ikväll blir nog en lugn kväll, kanske en löptur, eller en promenad.. Och så lite plugg.
Veckan är ganska fullbokad! Det är bland annat planering inför finsittningen och höstmöte med Pelikan (Personal och arbetslivsföreningen) och val till några av deras poster. Jag har anmält mig till två, hoppas jag får någon av platserna! :) Sen vankas det träning, möte med PT, fika med Michan mm! Och bäst av allt - jag får träffa mamma i helgen! :D Vi har inte setts sen i augusti! Ska bli mysigt å få serva mamma, bjuda på varma mackor och te, mysa och prata igenom den tid som hittills varit i Karlstad! :)

På väg hem

Sitter nu på bussen hem efter en underbar å skön helg med fina människor, god mat och öl och välförtjänt soffhäng! :-) :-)

Imorgon: ny vecka, nya föreläsningar, nya grupparbeten och nya möten! Ibland är livet bara för bra!


Grillkväll

Igår kväll hade jag en lugn kväll medan Sebastian jobbade. Satt en stund med fina Simon, drack kaffe och snackade ikapp om våra respektive liv :-) Somnade efter Mona Lisas leende och halva Sjätte sinnet. Tyckte inte den var så läskig till att börja med, men när han i en scen står på toa mitt i natten och en död går förbi stängde jag av och somnade med lampan på ;-)

Ikväll är det grillkväll med Jennifer, Marcus, Sebastian och William. Salladen är gjord, nu ska bara grabbarna fixa köttet!

Imorgon lär bli ännu en lugn dag i Mariestad. Det känns inte som en vanlig helg, det är mer som om jag hade lov och paus från resten av livet. Skönt å ha en fristad att komma hem till då och då! :-)


Genussystemet

Hade en intressant och givande föreläsningen under förmiddagen idag. Vi hade en grym föreläsare som även lät oss delta i undervisningen mer än vi brukar göra genom diskussionsgrupper. Genus är aktuellt och komplext, och jag ser verkligen fram emot mer fakta, att få mer kött på benen inom ämnet, och än mer ser jag fram emot att få ha den föreläsaren igen! När en föreläsare/lärare får undervisningen till att bli något roligt och underhållande samtidigt som man ser allvaret i det som lärs ut - då är undervisningen som bäst!


Hemfärd

Igår hade jag en bra dag med föreläsning, mentorsträff och efter det en stund på stan med tjejerna i arbetagruppen, och sen tog jag en välförtjänt fika med Liza och Sofia! :-)

Mentorsträffen är till för oss förstaårsstudenter och vi blev under träffen tilldelade en mentor/ett företag per grupp. Denna mentor ska vi delvis "följa" i dennes yrke, se hur det går till på personalvetar-nivå på arbetsplatsen, och vi kommer även få stöd å hjälp i den mån vi behöver. Mentorföretaget kommer vi ha under vissa delkurser under hela vårt första år :-) Känns seriöst å bra!

Igår kväll bjöd jag över grannen på smörgås-kvällsmat och efteråt gick vi över till henne, drack vin, kikade lyxfällan och bara hade det allmänt mysigt! :-)

Just NU sitter jag på bussen hem till Mariestad. Ska träffa fina vänner, grilla, ska på inflyttningsfest och ha en allmänt bra helg!


Långpromenad i ösregn

Har ikväll varit ute å gått med en barndomskompis som jag inte sett på över 5 år! Jag tror i alla fall att det har gått över fem år. Hur som helst, det är flera år sedan! Det var jättekul å ses igen, och vi klickade direkt! :D Vi gick en bra runda, och när vi hade kommit halvvägs, och så långt hemifrån som vi kunde vara under vår runda, så började det ösregna. Det verkligen vräkte ner och vi blev genomblöta! Men det var ganska härligt också, att vara ute och gå i regnet, speciell med sällskap av en bra vän!

Nu är jag hemma och ska ta mig en varm dusch och få upp värmen igen! Jag ska även göra mig en smoothie och koka ägg för å fylla på energiförrådet innan jag nannar framför en film.

Kvällens film - Letters to Juliet

 
Sophie (Amanda Seyfried) är en ung tjej som tillsammans med sin fästman, en arbetsnarkoman, åker till Italien, till staden Verona, för att ha en tidig smekmånad. I staden Verona upptäcker Sophie en dag hur kvinnor från hela världen lämnar brev till Shekspeares Juliet, och hon får syn på en grupp kvinnor som varje eftermiddag samlar in samtliga brev. Hon följer efter en av kvinnorna och får veta att de arbetar som Juliets "sekreterare" - de svarar på samtliga brev! Breven handlar om allt från otrohet till olycklig kärlek, svek och passion. Sophie blir så fascinerad och erbjuder sig hjälpa kvinnorna, och en dag hittar hon ett 50 år gammalt brev där kvinnan som skrev det aldrig fått något svar... Förrän nu. Kvinnan tar sig till Italien för att söka upp sin ungdomskärlek, trots att hon har en man sedan många år tillbaka i England.. Samtidigt som Sophie spenderar all sin tid med Juliets sekreterare är hennes pojkvän ute på äventyr bland vingårdar, bagerier och restauranger och letar inspiration till sin egen restaurang.. En smekmånad på var sitt håll..

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. Jag har absolut inga invändningar mot filmen! Jag kan inte komma på en enda negativ sak med varken filmen, hur den är regiserad (inte för jag är ett proffs) eller mot skådisarna. Filmen är vacker, inspirerande, gripande och alldeles, alldeles underbar! Se den! :) :)

Internet igen

Äntligen! Mitt internet fungerar som det ska igen! Felanmälde igår efter två dagar utan, och idag var de här och "sparkade" igång det igen! Skönt å slippa mobilblogga osv! Och nu när mycket kursinformation och även kurslitteratur ligger på nätet så underlättar det med en dator och en större skärm än en iPhone 4! Jag är glad! :D

Studenttacos

Tacos är en storfavorit, men det är inte helt gratis med kött-/nötfärs. Istället steker jag köttbullar eller hamburgare till - kött som kött, så får man i alla fall tänka som student! Jag drygar även ut salladen med rivna morötter - både mättande, bra med fibrer och så är det ju billigt! :)


Våga hälsa

När jag är ute och går, oavsett om det är på en gångbana, i skogen, i något elljusspår eller bara på stan så brukar jag hälsa på folk. Speciellt "lätt" är det att hälsa på gamla. Jag får ut något av att hälsa, det är trevligt, och sen känns det som jag gör deras dag genom att le och säga hej! Ett hej kostar så lite och ger samtidigt så mycket.

När jag hade Baby, min lilla jack russel-chihuahua, var det väldigt enkelt att hälsa på folk, speciellt de man mötte som själva var ute med hunden. Man stannade och pratade ytligt och hundlivet och hundarna fick hälsa på varandra.

Nu har jag ingen hund, men jag söker kontakt ändå, för ett hej är alltid trevligt! Idag när jag var ute och gick mötte jag några tjejer i min egen ålder. De flesta passerade med blicken i marken eller stirrandes rakt fram för att slippa hälsa. Det är i alla fall den känslan jag får av människor som stirrar tomt framför sig för att slippa ögonkontakt med en okänd. Men så passerade en tjej, vi båda tittade på varandra, jag log och hon hälsade glatt tillbaka! Det gjorde att det kändes extra skönt att vara ute å gå - jag var inte ensam på gångbanan även om jag var ute och gick själv.

Som barn hälsade man glatt på folk till höger och vänster, men så blev man tonåring och alla tjejer blev ens konkurrenter och man höll sig till sin umgängeskrets och hälsade inte på någon okänd. Nu är jag strax över 20, på väg in i vuxenlivet och det känns allt lättare att säga hej. Med mognaden kommer också (förhoppningsvis) öppenheten mot andra människor - oavsett om det är människor man känner sedan innan, någon man känner igen från t.ex. gymmet, skolan eller om det är en helt okänd människa.

Fortsätt hälsa, på gamla som unga! Det tar ju ingen energi, det är inte särskilt anstränganden men det gör så mycket - både för den som hälsar och den som blir hälsad på! Även om vi inte erkänner det för oss själva så vill man ju bli hälsad på. Det vill jag tro i alla fall. Hälsa, säg hej och gör min och andras dag!

Morgonrunda

Godmorgon!

Vaknade alldeles för tidigt idag, 06.15, och kunde inte somna om.. Jag var så pigg! Diskade och vek tvätten, och för att fördriva tiden fram till föreläsningen som börjar 13.15 så drog jag ut på en löprunda. Jag tänkte egentligen promenera, men blev rastlös och sprang istället! :) Skön start på dagen!

Har nu suttit en timma hos grannen, kollat TV, druckit kaffe och snackat skit :) Ska strax in i duschen, dammsuga och plocka lite här hemma.. inte för det är stökigt eller så, bara mest för å få tiden att gå.

Ikväll ska jag träffa en barndomsvän och gå en långpromenad! Våra familjer brukade fira nyår ihop - vartannat år hos oss, vartannat år hos dom! Ska bli kul å ses igen! Vi har haft kontakt till å från, mycket mer det senaste med tanke på att dom bor i Karlstadstrakterna, men vi har inte setts på några år nu så ska bli riktigt kul å ses och uppdatera varandra om våra liv idag! :) :)

KLACKAR SÄLJES

Säljer två par av mina partyklackar. Känner att dagarna för mig i klackar en utekväll är förbi! Båda paren är använda en gång vardera. Storlek 37, 12-13 cm klack. Utgångspris: 100 kr! (Inkl. frakt)


BodyJam

Kom precis hem från ett riktigt härligt pass - BodyJam! Passet liknar aerobics influerat av många olika dansstilar. Idag var det mycket jumpstyle/shuffle och SOM vi körde! Jag är helt slut! Hade planer på att gå på BodyPump direkt efter danspasset, men hade för lite ork.. Får testa BodyPump en annan gång!

Nu ska jag äta lite. Tur att jag gjorde i ordning några matlådor innan träningen. Nu är det bara å plocka fram å käka! :)

Imorgon är det föreläsning om Livsformanalys. Ska bli spännande! Har redan kollat igenom lite texter och annan litteratur som vi fått som läsanvisning till just den föreläsningen. Skönt å vara lite förberedd på vad som komma skall! :)

Har även kollat igenom vad som kommer på föreläsningen på torsdag - segregering och diskriminering. Spännande även det, och kul också att kurslitteraturen är på engelska! :) Kul å få användning av sina färdigheter! Sjukt intressant litteratur - The Realities of Work. Ser fram emot båda föreläsningarna!


Hur det går för mig att vara rökfri?

Så var det detta med mig och min rökning.. Jag slutade ju som ni vet i början av augusti innan jag flyttade upp till Karlstad för att plugga. Jag ville sluta, och jag ville inte flytta med mig vanan upp. Jag klarade mig bra första veckan, men när skolan drog igång och det blev nollningsdags så bröt jag mitt uppehåll.. Det var genom feströkning som jag började, och det är ju så många som feströker som annars inte röker i vanliga fall.. Så att hålla sig ifrån cigaretterna blev riktigt svårt och jag började igen. Men jag vill fortfarande inte röka, och jag ska nu sluta på nytt.
Sedan nollningen har jag rökt från och till, men jag har inte rökt så pass mycket som jag gjorde innan.. Att sluta med ett beroende är otroligt svårt, och det krävs mycket motivation, och mer därtill!
Men jag vill som sagt sluta, och jag har ett paket kvar som jag tänkte "röka upp". Här kommer ekonomiska Lovisa in, för jag vill inte slänga något, speciellt inte något som ändå är ganska dyrt.. men samtidigt är det inte en anledning till att inte sluta redan idag. Jag är väldigt ambivalent och att nu sluta på nytt, det kommer bli tufft.. men inte lika tufft som sist, för jag vet att jag kan! Jag har ju haft uppehåll förut, innan nollningen drog igång så jag vet att jag kan! Sen vill jag även kunna förbättra träningen och speciellt syreupptagningsförmågan (konditionen) och det lär inte gå så länge jag röker... Jag har så många anledningar till att sluta, och sluta ska jag.
Här kommer nu även pedanta och "regelstyrda" Lovisa in - för jag klarar inte att börja eller sluta med något mitt i en vecka. Det är något jag måste jobba på, men jag tycker det känns "fel" att t.ex. börja träna en torsdag.. Då har ju redan halva veckan gått.. Då kan jag lika gärna skita i träningen fram till söndag och ta nya tag under kommande vecka - och då börja redan på måndagen! Lite så fungerar jag, och så därför känns det extra tungt att sluta mitt i veckan..

Mitt nya mål är att vara rökfri på måndag i nästa vecka, den åttonde, och det målet står jag fast vid! Jag tycker det är ofräsht, jag vill inte vara en rökare, jag vill ha en fräsh andedräkt, jag vill ha bra kondis och jag vill inte slänga en massa onödiga pengar i sjön, så motiverad är jag! Men som sagt, jag behöver en ny vecka för att sluta eller börja med något... Så på måndag. Och det är inget jag lovar er, eller mina föräldrar, eller vänner. Det är något jag lovar endast mig själv, för det är för mig själv jag gör det. Sen att det kanske blir uppskattat, det är en annan sak. Men att sluta röka, sluta med alkohol, socker etc. måste man hitta hos sig själv - att man själv vill det främst för sitt eget bästa. Det kommer man längst på!

H&M FAVOURITES



Jacka/399 SEK / Jacka/499 SEK / Jacka/499 SEK

Vad tycker ni - hiss eller diss?
Den svarta är min absoluta favorit, men jag tycker samtliga är riktigt snygga, och framför allt stilrena!

Föreläsning - delkurs 2

Idag började vi på en ny delkurs. Verkar intressant, precis som förra delkursen var!

Efter föreläsning blev det en sväng till stan - hade lämnat en väska då vi drog direkt från tentan till en kompis, och sen förfest i fredags.

Nu har jag varit på ica å handlat. Väntar på bussen hem. Väl hemma har min söta granne en spegel som väntar på mig! :-) Hon skulle själv till IKEA, så hon köpte med en spegel till mig. Förvånad över att jag klarat mig i snart två månader med enbart den lilla spegeln i badrummet!


Mysiga oktober

Vaknade åtta i morse, utvilad och laddad för en ny vecka, en ny delkurs och nya tag! :-)
Innan föreläsning vid ett ska jag ut på en promenad, tvätta och skriva isär gamla sängen och ikväll inviga den nya! :-) Köpte Malins säng igår till ett bra pris! Hon köpte ny säng för en månad sen och nu har hon valt att flytta hem till Norge igen, så fick överta sängen.. Passar perfekt, för min säng började ge sig..

Lite segt.. Internet funkar inte i lägenheten just nu.. Har legat nere under hela morgonen, så bättre uppdateringar får ni vänta på ett tag till..