Finsittning

Har haft en jättebra helg med faddrar, nollor och bästa, bästa tjejerna i LAJK (min arbetsgrupp)!
I fredags, efter tentan, gick jag och mina tjejer på inflyttningsfest och sedan vidare till Tempel där Sebjak spelade! Riktigt bra kväll! :-)

Igår var det lite segt å vakna, men jag tog mig upp och gick till Elin där jag och några tjejer gjorde oss i ordning tillsammans. Därefter tog vi oss till en av faddrarna som höll i förfesten innan vår finsittning. Själva finsittningen hölls på Scandic med god mat och ännu godare efterrätt, vin och trevligt folk! :-) Och äntligen fick vi veta vilken av de fyra nollegrupper vi varit i som vann - och det var min grupp som vann årets nollegrupp! OM vi var nöjda! :-)

Vid tio begav sig de flesta till Tempel, medan jag tog bussen hem. Jag orkade inte ännu en utgång.. Köpte med mig lite godis hem och somnade gott innan tolv till en film.

Idag har jag bara varit. Jag har lagat mat, tagit mig en lång dusch och bara vilat upp mig.

Till helgen har jag bokat biljetter. Jag ska hemåt och träffa en god vän och bara vara. Ska bli skönt å få ses igen, och även åter se min hemstad!

Imorgon börjar vi med en ny delkurs, ska bli spännande.
Det har varit skönt med en lugn dag med massa sömn - det har verkligen behövts!


LÖN

GLÄDJESKUTT här framför datorn! Jag hade alldeles glömt bort att jag skulle få lön även den här månaden! Detta gjorde verkligen min dag - och OM det underlättar månadens krassa ekonomi! :D Nu har jag råd å äntligen lämna in telefonen på lagning! Detta ska göras direkt på måndag, så får vi hoppas att jag får en ny iPhone 4s fort! :)

Tentadag

Uppe sedan sju och sitter nu och dricker kaffe. Jag är kolugn inför tentan, så härlig känsla! Den möjliga nervositet jag har gäller vad jag ska ha på mig ikväll vid inflyttningsfesten och utgången!
Jag pluggade inget mer igår kväll. Kände att en paus från tentaplugget var behövlig, på många plan. Överplugga är nog vanligt att man gör, så jag hade en bra kväll med grannen och Ankan! :) Sen kom även Malin till mig igår, direkt från Norge och hon gjorde min kväll! Blev bara så paff - där stod jag i endast trosor i badrummet och färgade håret, å så knackar det på dörren..! Brukar alltid vara i stort sett näck när jag färgar håret. Vem vill offra kläder som ev. blir förstörda av färgen?!

Har nu under morgonen kört en snabbrepetition och känner att alla frågor och svar sitter kanon! :) Ska käka lite frukost, sen ska jag och Elin och ev. Josefine och Agnes ut på en långpromenad! Skönt å komma ut i höstluften och bara vara, rensa skallen från all skit som INTE ska vara där under tentan.. :)

Ser SÅ fram emot kvällen, när tentan är gjord. Fest för hela slanten, och OM vi kommer må då, när första tentan är avklarad och vi kan släppa loss på dansgolvet med lite vin i kroppen!

Journalist utan språkkunskaper



Bra där Aftonbladet.. Kunde ni inte typ ha skrivit gå av på mitten, spricka eller dylikt? Spricka i sär? Man stavar ju ordet isär utan särskrivning.. Var tog kunskapen från journalistutbildningen vägen kan man fråga sig..


Nyfärgad


Ingen större skillnad - precis vad jag var ute efter! Bara en jämnare färg i hela håret! :D
Det solblekta i småhåren och i de främre längderna är borta - men så är också sommaren, så passar perfekt!

Färga håret


Har haft en bra pluggdag med Anja och Jossan! Vi har suttit å förhört varandra även idag och hjälpt varandra med förklaringar på de frågor man kört fast på.. Skönt då vi alla lär på olika sätt, därmed kan vi lära varandra på våra egna sätt å samtidigt få nya sätt se frågorna på! :)

På eftermiddagen kände jag mig färdig med plugget å drog till affären för storhandling. Tog även en sväng in på systemet å fixade vitt vin till helgen! :D :D

Nu ska jag ta tag i disken och käka lite kvällsmat, och färga håret! Det blir en ljus gyllenbrun färg. Ska bli skönt å färga håret då jag inte färgat håret sedan i april, så jag har en rejäl utväxt, fast som tur är syns den inte så pass.. Ingen har i alla fall kommenterat utväxten - än. Kan ju bero på att jag är brunett naturligt. Efter det ska jag ta en efterlängtad lång dusch - har nyss varit ute å gått i ösregnet, så behöver få upp värmen igen..
Vid åtta ska jag över till grannen för vår vanliga torsdagsdate med Lyxfällan! Och ikväll blir det även grönsaker och dipp! :)

Frukostplugg


Uppe med tuppen och helt slutkörd i hela kroppen! Tabatapasset från igår gör sig påmint, men det visar ju på att jag tog ut mig och att musklerna är på väg tillbaka! :)

Ska plugga lite nu under morgonen innan jag beger mig till Anja och tjejerna för sista tentaplugg-dagen. Måste handla efter det, och även förbi systemet - det är utgång på fredag för å fira att första tentan är avklarad och sen är det finsittning på lördag med alla nollor och faddrar! Äntligen ska vi få veta vilken nollegrupp som vann poängjakten!

Tränat Tabata

Jag är helt slut i hela kroppen! Efter några timmars plugg hemma hos Anja gick vi tjejer iväg å tränade Tabata! Tabata är ett riktigt roligt pass med kondition och styrka - ett allt-i-ett-pass. Musklerna krampade, mjölksyran var påtaglig och flåset är väl inte det bästa med tanke på hur länge sen det är jag faktiskt tränade, på riktigt! Sen har ju rökningen satt sina spår också såklart.. Nu är vi igång i alla fall, jag och mina tjejer! Kondis och muskler ska vi få igen! ;)

Hade planer på en långpromenad med Elin, Josefine och Agnes ikväll, men ingen av tjejerna orkade, och eftersom jag är ganska död i i stort sett hela kroppen efter träningen så gjorde deras avbokning inte mig så mycket. Det får helt enkelt bli en annan dag :)

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, dricka te och kolla film. Imorgon ska vi sammanstråla hos Anja för ännu en dag med tentaplugg. Imorgon är det även sista dagen innan tentan, men än har nerverna varit lugna. Jag tror inte jag kommer bli så värst nervös, varken imorgon eller på fredag.. Men det beror ju på att jag känner mig så pass bra påläst redan! :) Vi är ett bra team, jag och mina tjejer! :)

Kvällens film - Varg Veum/Falne Engler


Varg Veum (Trond Espen Seim) är privatdetektiv och huvudperson i deckarna skrivna av Gunnar Staalesen.
Veum tar sig an fall och jobbar jämsides med polisen, om än inte med polisen. Samma fall som poliserna försöker lösa, får även Veum i uppdrag att lösa, ofta från ett annat håll, en annan person eller av samma person/er som polisen stött på - för många karaktärer känns det tryggare att gå till Veum än till polisen.
I deckaren Falne Engler begår en ung flicka självmord, hon hänger sig. När en ung kvinna strax därefter hittas död, hängd och dessutom i samma typ av klädsel som den unga flickan börjar man jaga efter en seriemördare.. Mördaren är organiserad och välplanerad. Varken Varg eller polisen har något att gå på. Frågan blir bara - när slår mördaren till igen?

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. Jag har länge varit svag för svenska deckare, men då jag sett samtliga Beck, Huss och Wallander kände jag för något nytt. Just Falne Engler såg jag för inte en så lång tid sen på TV, men jag såg långt ifrån hela. Jag fastnade direkt, och nu har jag sett några av filmerna om Varg Veum och jag måste säga att många är riktigt bra. Falne Engler är hitttills en favorit, men de är alla bra och helt klart sevärda! :)

Grupp-plugga i alla fall

Även fast man har planer för dagen blir det sällan som man planerar.. Fast visst är det bra att ha en grundplan, men nu ändrades mina plugga-hemma-planer, till det positiva! :) Vi är ju en grupp på fyra tjejer som arbetat tillsammans inför de seminarier vi haft, och nu i efterhand har vi fortsatt vara just vi fyra tjejer då vi tentapluggat, och nu hörde en av tjejerna, Anja, av sig å ville grupp-plugga, och varför inte?! Så ska göra mig i ordning, packa träningskläderna och dra till stan å träffa henne, och de andra tjejerna! :) Efter plugget blir det SATS, och så måste jag förbi systemet inför helgen.

Jag hade även planer för mig själv att dra å komplettera lite i kylskåpet och skåpen, men det får vänta tills imorgon. Köpte i alla fall mjölk igår, så kaffe kan jag dricka! Sen är även filmjölken är slut, men tur att det finns havregryn till gröt i skåpen! Ska dryga ut matkassan med gröt till frukost :) Billigt och bra, och man står sig länge på en portion gröt! :)

Morgonstund med ägg i mun


Återvunnet material





Matta Random/399 SEK / Matta Piano/299 SEK / Trasmatta Siv/199 SEK

Jag har fått en ding på trasmattor. Köpte mig en röd trasmatteinspirerad matta på IKEA i förra månaden för en billig peng, men ser nu att Åhléns har riktiga trasmattor, dessutom gjorda av återvunnet material! Hade jag haft mer än en students plånbok hade jag slagit till! :)
Jag gillar speciellt Trasmattan Siv med sin härliga färg! Den skulle definitivt lysa upp ett trist, om än ljust, hem!

Det är en mysig och hemtrevlig känsla över trasmattor. Håller ni med?

Samtliga mattor kommer från Åhléns

TOPSHOP/THREE FAVOURITES

Jacket/70 £/749 SEK / Oversized Leather Jacket/200 £/2141 SEK / MOTO Denim Jeans/45 £/482 SEK

Items: TOPSHOP NEWS

Tentaplugg för hela slanten

Jag och Josefine var på ett jättehärligt pass igår på SATS - BodyJam! Jag var helt slut efter passet - det var länge sedan jag tränade som jag tränar nu, och det var länge sedan sängen var så skön och inbjudande! Jag är jättenöjd med mig själv och med gårdagens träning - jag joggade ju även på morgonen! :) :)

Idag blir det en lugn dag hemma med tentaplugg för hela slanten. Här ska bankas in resten som inte ännu sitter, och resterande frågor ska nötas, nötas så allt sitter på fredag eftermiddag.
Jag är inte ett dugg nervös inför tentan, bara peppad och det känns kul och spännande - första tentan liksom! :)

Kvällens film - En plats i solen


En plats i solen är en av Liza Marklunds deckare som blivit film.
Boken är den åttonde i ordningen om Annika Bengtzon, kriminalreporter på Kvällspressen. I början av filmen dör en familj på solkusten i Spanien av en gasattack. Annika Bengtzon blir skickad till Spanien då man får veta att familjen var svensk. Två vuxna och två barn dog i gasattacken, men i huset finns ett tredje barnrum. Var är tonårsdottern?

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. Jag har sett några få av Liza Marklunds deckarfilmer och jag hissar samtliga jag sett! Jag har en svaghet för svenska kriminalare, men dessa skiljer sig lite från Beck, Wallander, Irene Huss, Maria Wern och Komissarie Winter då huvudpersonen inte är en kriminalare på rikskrim utan en kriminalreporter på en tidning. Jag gillar vinklingen och Liza Marklund vet verkligen vad hon gör - hur man bygger upp spänningen till periferi där man förstår vem som är mördaren, vem som är brottslingen.
I rollerna: Malin Crépin, Niklas Hjulström och Reine Brynolfsson.

Blodbussen

Har idag suttit tillsammans med tjejerna idag å tentapluggat på universitetet. Vi kommer ett steg längre var gång vi ses, vilket är toppen! :) Alltid är det någon som är extra haj på en fråga. Vi kompletterar varandra! :) Jag har tidigare varit skeptisk till grupparbeten och dylikt då en del åkt räkmacka på min drivkraft och mitt engagemang - och jag har varit ganska blind för räkmackeåkandet.. Men nu gillar jag å sitta i grupp, diskutera, arbeta och gemensamt bygga ihop ett arbete (som vi gjort innan de två seminarier vi haft de två senaste veckorna) :)

Utanför skolan stod idag blodbussen. Jag har länge funderat på å lämna blod, men jag har aldrig fått tummen ur. Jag har även blivit rådd av de som tidigare tagit blodprover etc. på mig att INTE lämna blod då jag lätt svimmar vid stick och provtagning. Det är inte det att jag är rädd för sprutorna, och egentligen inte för smärtan heller - den är ju så kortvarig. Men jag har ändå fått rådet att inte lämna blod pga att jag lätt svimmar. Men jag gick in ändå och fick läsa igenom lite information, fylla i ett papper med personuppgifter och ev. sjukdomar (vilket jag inte har några) och annan information de behövde, och sedan var det provtagning. Hon tappade några rör och nu ska mitt blod testas för diverse sjukdomar och blodgrupp ska fastställas. Sen kommer dom även kolla blodvärden, om jag har ett friskt blod som man kan ge vidare till sjuka personer, eller personer som förlorat mycket blod.
Jag vill med detta övervinna mina svimningar. Jag svimmade även idag, men jag hoppas att jag ska "vänja" mig vid stickkänslan och att lämna blod så jag i framtiden kan bli stucken vid t.ex. provtagning utan att svimma.
Sköterskan var lite skeptisk till om jag skulle lämna blod ändå.. Jag hade väldigt fina och tydliga vener, men jag svimmade ju så lätt
- och detta var "bara" en provtagning, som hon sa. Men så länge jag får ligga ner med benen högt och huvudet nästan nedåt så går det bättre, så jag övertalade henne och hon sa att det var ju upp till mig, "du vill ju så gärna, och det är bra, vi behöver blod", så nu ska jag bli blodgivare! :) :)

 

Drömmen är författare

Lyssnar just nu på Rix Morgonzoo och gäst är Jan Guillou. Spännande man, bra röst och lätt att lyssna på! :)
De pratar om hans nya bok, Dandy. En bok jag gärna vill läsa! Han är ett geni när det gäller skrivande, och där med en förebild för mig som älskar den skrivande världen och språk över huvud taget. Att kunna formulera, diktera, kalligrafera med mera. Allt det intresserar mig!
Även om jag utbildar mig till personalvetare så är min allra största dröm att få utveckla mitt skrivande, som krönikör eller som författare - och då vill jag helst skriva om andra människors liv, skriva deras biografier. Jag drömmer vidare, utbildar mig och skaffar mig en grund och säkerligen ett jobb inom personalvetenskap i framatiden, men man kan ju alltid ha skrivandet som en hobby om det inte blir större än så.. Men jag släpper inte min dröm!


Tidig löprunda

Kom precis in från en löprunda! Det blev en kortare runda, men det blev i alla fall 3,5 km! :)

Jag vet inte vad det är med mig.. Jag som brukar behöva en massa timmars sömn, och så vaknar jag halv fyra och kan inte somna om - och är dessutom hur pigg som helst! Jag har gjort matlådor, vikt tvätten från igår, varit ute å cyklat en bra runda och joggat 3,5 km! Jag har hur mycket energi som helst och förkylningen är som bortblåst! Kanske kan det ha å göra med hur bra jag faktiskt mår?! Jag har aldrig varit så glad varje dag som jag är sen jag flyttade upp till Karlstad! Allt är toppen; staden, universitetet, utbildningen, klassen och alla övriga vänner jag har här uppe! Jag har ingenting å klaga på, det skulle vara den krassa ekonomin som man har som student då, men allt det positiva väger upp till och med en snål matbudget! :D :D

Gör matlåda 05.05

När man är sömnlös kan man lika gärna göra lite nytta och spara tid! Jag som hade tänkt gå upp lite tidigare för å göra en matlåda - den gör jag nu istället, sådär fem över fem på morgonen.. Då kan jag ju plugga lite innan jag ska vara på universitetet och plugga me tjejerna.
Ska även uppdatera min iPhone till iOS 6.0 som jag inte gjort än. Det finns alltid något att göra - och jag behöver verkligen fördriva tiden! En och en halv timme lyckades jag slå ihjäl på att enbart läsa bloggar.. :)


Kan inte somna om

Nu börjar jag bli så där knäpp igen.. Jag vaknade för en stund sedan och det var tredje gången jag vaknar sedan jag somnade runt halv elva-tiden. Jag kunde somna om de två första gångerna, men nu sitter jag här, pigg som ett nysått frö och kan inte somna om!

I väntan på att det ska bli ljust ute så man kan gå ut och gå och bli av med lite överskottsenergi som jag fortfarande verkar ha sitter jag här, läser bloggar och dricker te.. För vad annat kan jag göra, mitt i natten/tidig morgon?

Härligt, charmigt, sött


BIKBOK New Arrivals



Laura Top/199 SEK / Hombre Sweater/399 SEK / Blings Top/149 SEK

Jag gillar sweatern i gråtoner! Matcha med ett härligt nagellack i någon mörkröd ton och ett par svarta chinos till, och kanske ett par Dr.Martens?

Vad tycker ni om plaggen - hiss eller diss?
Någon favorit?

Skogspromenad

Det blev cirka en timmas promenad i ett härligt spår i skogen! I spåret träffade vi även på Josefine och Agnes, så det blev en kvartett som promenerade i skogen i raskt tempo! :)
Har nu suttit med grannen och diskuterat genus och hen. Spännande att få andras syn på diverse saker - oavsett vad för ämne eller liknande det gäller!

Kör sista maskinen för kvällen. Ska koka lite te, göra en ansiktsmask och sen krypa ner med ett avsnitt Varg Veum innan jag nannar :)

Kapselkaffe slår pulverkaffe

Kom precis hem från en kaffedejt med Emil. Det blev kaffe hos honom istället för hos mig. Bättre med kapselkaffe än pulverkaffe! :)

Ska strax ut på en långpromenad med Elin, ska bara käka lite kvällsmat och hänga en tvätt först!

Det har varit en riktigt bra dag! Nöjd med vad jag fått gjort, det jag presterat! Nu finns inga flyttkartonger med diverse bråte längre! :D Härligt! ALLA mina saker är på plats. Nu ska bara en spegel införskaffas så är lyan komplett!

Kvällens film - Gladiator


Maximus (Russell Crowe) är en romersk general som får veta att den gamle kejsaren vill ha honom som sin efterträdare.
Kejsarens son vill väldigt gärna ha tronen och är en sadistisk maktdregglare som till slut dödar sin far för att undvika att Maximus får ärva tronen. Kejsarens son ger sig sedan efter Maximus och hans familj och Maximus blir tillfångatagen av slavhandlare och börjar sin träning att bli gladiator och därmed underhålla den romerska befolkningen.
Maximus blir snabbt en kändis och en utstående gladiator bland alla gladiatorer. Till slut ber kejsaren (den fd kejsarens son) att personligen få träffa Maximus.. Maximus kämpar som gladiator enbart för att en dag få hämnas sin familjs tragiska öde.

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. En gripande film om en familjefar som tappar livslusten, men som återfår den och hittar något att kämpa för - dels för sitt liv i arenorna som gladiator, men även en kamp om att en dag få hämnas sin familjs död. En film om kärlek, starka band, svek och blodstörst.
I rollerna ser vi förutom Russell Crowe Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Oliver Reed, Richard Harris och Tommy Flanagan.

En helt klart sevärd film! :)

Kaffedejt med Malin

Har precis haft kaffedejt med en tjej som jag träffat via bloggen som också studerar i Karlstad. Kul att lära känna nytt folk, och extra kul att vi bor i samma stad, och dessutom väldigt nära varandra! :) Kika in hennes blogg här!

Nu ska här tvättas några maskiner. Tvättkorgen börjar svämma över..

Grupparbetet klart

Nu har vi suttit några timmar i biblioteket på universitetet och pluggat till tentan. Vi skrev lappar med instuderingsfrågorna på, la dom i en hög, drog varsin och förklarade svaret för resten av gruppen. Bra studieteknik, fick in än lite mer i skallen! :)

Nu ska jag plugga hemifrån resten av dagen, och en promenad med Elin är bokad ikväll! :)

Har även skrivit klart grupparbetet, så nu väntar jag bara på ev. kritik på arbetet från resten av gruppen, annars är vi helt klara och kan nu enbart lägga fokus på tentan, vilket känns otroligt skönt!

Fina kommentarer värmer

Tusen tack fina ni för alla fina kommentarer ni lämnar! Det värmer lika mycket varje gång! :)

Ska strax hoppa i kläderna och bege mig till universitetet för en tentaplugg-dag med tjejerna i gruppen. Och så ska jag skriva rent arbetet! Snart klar! :D

I eftermiddag är det kaffedejt och så ska jag försöka hinna med en promenad, och imorgon blir det debut på gymmet med Josefine! :)

Myshelg i sommarstugan

 
Har spenderat helgen tillsammans med pappa och hans sambo i vår sommarstuga. Har varit en skön helg, trots att jag varit sjuk. Det har varit god mat, lördagsgodis, film och en massa extrasömn för att döda baskiluskerna. Och GUD så härligt det har varit främst med maten - att få maten lagad! :D Jag har verkligen blivit ompysslad i helgen!
Jag har även fått upp de sista flyttlådorna med pappas hjälp, så nu är jag än mer hemma här än jag var tidigare! :)

Jag skulle ha färdigställt grupparbetet - recensionen - nu i helgen, men då jag varit sjuk så har jag inte haft orken.. Skönt å veta att tjejerna litar på mig, och klar ska recensionen allt bli! Ska jobba lite på den ikväll och färdigställa resten imorgon :)

Imorgon blir det tentaplugg, dels med tjejerna, dels på egen hand.. Sen kommer även Emil över på en kaffe, och jag ska försöka mig ut på en promenad.. Bara febern går ner helt nu under natten så :)

Det kommer bli en hel vecka med tentaplugg varvat med träning på SATS. På fredag skrivs tentan och sen väntar en festhelg med Sebjak, finsittning och nolleavslutning! :D (Äntligen får vi veta vilken nollegrup som vann poängsamlingen!)

Höstjackor/H&M

Vilken av H&Ms höstjackor skulle ni välja?

Mockajacka/1499 SEK / Jacka/599 SEK

Sjukling

Seminariet idag gick BRA och efteråt pratade vi ihop oss lite i gruppen inför sista delen av gruppuppgiften - skönt å ha allting klart innan tentaveckan!
De två grupparbeten vi har gjort ska lämnas in i nästa vecka, så nu i helgen blir det tentaplugg och så ska jag kurera mig för jag har fått feber, igen! Så typiskt.. Kände mig febrig i onsdags, men då jag mådde fint igår var jag både ute och gick och sprang, så nu är jag krasslig igen.. Ska låta helgen gå, bara ta det lugnt och låta pappa pyssla om mig så är jag säkert på banan igen på måndag! :)

Anna Dello Russo

Armband Zebra/299 SEK / Armband Orm/299 SEK / Armband Grön orm/499 SEK

Anna Dello Russo, Fashion Director på Vogue Nippon, har tillsammans med H&M kommit upp med en kollektion som inte är det minsta blygsam! Det är färger, det är vågat, det är djur(irskt) och framför allt hennes smycken kommer garanterat piffa till och pigga upp de mörka färger vi nu börjar klä oss i.

Har ni någon favorit från Anna Dello Russos smycken, väskor etc? :)

In och kika på kollektionen här!

Sjuk på seminariet


Jag ska alldeles strax hoppa i kläderna och ta bussen till universitetet. Idag har vi redovisning och seminarium 2 för den här terminen. Snart är delkurs 1 avklarad, efter tentan nästa vecka!
Trist att vakna med feber.. Dunderförkyld är jag också, men det får inte stoppa vår redovisning! Gick upp i tid och fixade håret.. Kanske det kan distrahera lite från att andra ska se att jag egentligen är sjuk?

I eftermiddag dyker pappa och hans sambo upp med mina sista flyttkartonger, min spegel och en tidningshylla. Efter det drar vi till sommarstugan och där ska jag spendera min helg. Jag ska ta med så mycket tentaplugg jag bara orkar, men framför allt ska jag kurera mig så jag inte ligger sjuk under tentaveckan!

Önska mig lycka till - och ett krya på mig! :)

Lyxfällan-date igen

Jag är helt slut efter den här dagen - både i kropp och knopp! Dels var jag uppe redan halv sex-halv sju då jag inte kunde somna om, jag har pluggat oräkneliga timmar, gått en riktigt härlig långpromenad, handlat, lagat mat, druckti kaffe med grannen och dessutom varit ute och sprungit! Det känns som det här dygnet innehållit 25-26 timmar för mig..

Äntligen börjar jag bli trött, jag som haft sån överskottsenergi idag! Ska snabbt in i duschen nu innan jag kilar över till grannen för Lyxfällan och kaffe! :D

Imorgon är det seminarium och jag känner mig nu väl förberedd! Jag kan min del i stort sett utantill, så nu är det bara att hålla tummarna! Nerverna kommer alltid, men det är en del av kicken man får av att stå där framme! Älskar det, även om jag minuten innan grämer mig för hur det ska gå.. men då är det nog mer min prestationsångest som talar å inte någon scenskräck. Så mycket som jag stått på scen så borde jag ha blivit av med scenskräcken vid det här laget! (Och scenskräck är väl å ta i, men klart man blir lite pirrig precis innan en redovisning, en uppvisning, ett framförande etc.)

Wish me luck! :D :D

Kvällens film - Snow White and the Huntsman


Filmen börjar med att Snövit (Kristen Stewart) föds i ett kungarike där allting är frid och fröjd, men inte många år senare dör drottningen och kungen gifter om sig med en kvinna som inte visar sig vara den hon utgett sig för att vara. Kvinnan, Ravenna (Charlize Theron), är en ond häxa som på bröllopsnatten mördar kungen och låser in Snövit i en fängelsecell i slottet.
Gång på gång under Snövits uppväxt frågar Ravenna sin magiska spegel "vem som vackrast i landet är" och får alltid som svar att hon är vackrast, tills den dag då Snövit blivit vuxen. Spegeln ber då häxan att få Snövits hjärta och Ravenna kommer då få evigt liv. Drottningen beordrar dödandet av Snövit, men den riktiga arvtagerskan till tronen lyckas fly och flyr ut i Den mörka skogen. Efter sig får hon snart en jägare sänd på uppdrag av häxan att döda henne...

Filmen får 3 av 5 i betyg av mig. Filmen är väl genomtänkt och storyn (den bild man har av Snövit från barnsben) har dom fångat på pricken. Filmen är bra gjord, och den får mig att åter se tecknade Snövit framför mig, medan jag ser den här filmen. Speciellt scenen i skogen är väldigt lik orginalfilmen, men det är en helt annan nivå och det är, trots samma story, svårt att jämföra filmerna.
Kristen Stewart gör en riktigt bra roll här, bättre än den hon gör som Bella i Twilight, även om hon gör rollen som Bella väldigt bra.

Jag trodde att filmen skulle vara bättre än den var. Det blir ofta så, när man får höra från vänner att "den är SÅ bra" - att man bygger upp sina förväntningar. Jag kan inte säga att det är någon wow-faktor, men helt klart sevärd! :)

I övriga roller ser vi bland annat Chris Hemsworth, Liberty Ross, Sam Spruell och Lily Cole.


Överskottsenergi

Äh, nu har jag suttit här så länge å pluggat och övat inför redovisningen och seminariet imorgon - jag måste ut! Drar ut på en löprunda tror jag! :D Bli av med lite överskottsenergi som jag inte kan få ut på enbart studier - både kropp och knopp måste stimuleras!

Ikväll är det Lyxfällan med söta grannen och en massa kaffe!

Mitt krypin


Jag älskar mitt Karlstad

Det blev en och en halv timmas promenad med tjejerna! :) Har även varit å handlat, kompletterat lite. Har nu suttit ute i solen ett tag med grannen å druckit kaffe. Nu ska jag laga lite lunch, sen plugga vidare! :)

Pluggpaus - promenad

Har nu suttit å pluggat i 3 timmar. Ska nu ta en paus - ska ut och gå med Josefine och Agnes! :)

ICA Student

Vaknade vid 05.30 idag och kunde inte somna om.. Låg ändå kvar i sängen en timma och försökte, men icke. Så nu har jag varit uppe och i över en och en halv timma pluggat! Jag sitter just nu och skriver rent mina anteckningar. Ska låna söta grannens skrivare sen! :) Ska även kika över instuderingsfrågorna till tentan och läsa vidare i böckerna.. Blir en lugn pluggdag hemma, och ikväll är det Lyxfällan-date med grannen! :D

Ska även ta en långpromenad, till affären. Behöver komplettera lite, och då är det väl toppen när man precis blivit ICA-student?! Jag fick nämligen 100 kr insatt på det kortet, så de pengarna ska jag använda i första hand! Och så ska utnyttja lite rabatter och erbjudanden som är laddade på kortet. Mitt svarta kaffe ropar efter mjölk, och bären i frysen vill ha fil!

En timmas promenad

Jag och Elin gick en bra runda i rask takt å var ute i en timma! :-)
Lagade lite mat när jag kom hem, har precis duschat och ska nu krypa ner tidigt med en film och sen slumra innan 22.30. Har känt febern på avstånd, den är på g och kan när som bryta ut så in med C-vitamintabletter och sömn och ut med den eventuella febern!


Föreläsning med Lyxfällan-Magnus

Kom precis hem från en lång, intensiv men också givande och intressant heldag på universitetet! Vi började med grupparbetet vid 10.00 och tog paus för lunch runt 12.30 och fortsatte sedan vidare med grupparbetet till 15.30 då vi gick  och köade utanför salen där Magnus Hedberg från Lyxfällan föreläste för oss 16.00-17.45. En humoristisk kille med oerhört mycket intressanta tips etc. för studenter och deras ekonomi! Studentfällan fick föreläsningen heta idag - men med mycket tips som självklart anknöt till Lyxfällan och hur det funkar allmänt med ekonomi. Även om jag mådde lite risigt i morses och vaknade med feber så var dagen SÅ värd! Är helnöjd! :)

Jag har även fixat träningskort på SATS. Jag får 13,5 månad för priset av ett år och slipper dessutom medlemsavgiften på 300 kr. Härligt å vara student! Här ska tränas, tjejer! :)

Ska bara slänga i mig lite mat och kika den post som kommit, sen ska jag möta upp Elin för en långpromenad. Vi trotsar regnet! :D


Kvällens film - Crash


Filmen utspelar sig i Los Angeles, en av många städer världen över där rasismen aldrig är långt borta.
Under filmens gång får vi möta ca 10 personer som alla på något sätt i slutet av filmen kommer ha varit i kontakt med varandra på ett eller annat sätt. Hela filmen är baserad på rasism - rasism mot den motsatta rasen, vare sig det rör den vita, rika kvinnan som blir rädd för sin låssmed för att han har annan hudfärg, eller för de två mörkhyade killarna som förväntar sig att bli diskriminerade för sin hudfärg, innan de faktiskt ens blivit det.

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. En sevärd och lärande film!
I rollerna: Sandra Bullock, Michael Peña, Shaun Toub, Loretta Devine, Don Cheadle, Terrence Howard, Thandie Newton och Brendan Fraser.

CAMEL


Knitted Necklace Jumper/45 £/480 SEK / Kavaj/349 SEK

Tuck Front Shorts by Boutique/45 £/480 SEK / MATISSE Tan Leather Boots/40 £/427 SEK

Items: Topshop, H&M

H&M News


Blus/149 SEK


Tröja/199 SEK / Kavaj/299 SEK

Mer söta, gosiga plagg i rosa och gråtoner, tack!

Föreläsning

Godmorgon!

Kom precis ur duschen och sitter nu och läser lite bloggar. Idag ska jag och tjejerna i gruppen samlas och gå igenom en första gång vår redovisning som vi ska hålla under seminariet på fredag. Vi har nu suttit hemma och tidat oss själva för att se så vi alla kan hålla oss till ca 2,5 minut var då vi har totalt 10 minuter till godo.
Vi blev klara med det mesta igår: uppdelning av arbetet (vem som redovisar vad), arbetsordning och diskussionsfrågan som de övriga grupperna efter vår redovisning ska få.

Efter gruppmötet idag har vi föreläsning, så ska läsa lite nu innan jag sticker till universitetet. Alltid skönt å vara förberedd på vad som komma skall! :)

Det verkligen ösregnar nu! Himlen har öppnat sig, helt! Jag hoppas verkligen jag slipper gå ut i detta busväder! Tur att jag fick ett regnställ av mamma innan jag flyttade hit :)

Grupparbete med tjejerna

Godmorgon!

Sitter å läser igenom lite bloggar, kollar mailen och väntar på att klockan ska gå.. Ska strax ner till stan och möta upp tjejerna i min arbetsgrupp. Vi ska gå igenom det kapitel vår grupp blivit tilldelad, reflektera och diskutera kring innehållet och komma fram till ett bra upplägg inför redovisningen och seminariet som hålls nu på fredag! Ska bli riktigt kul! :) Ser fram emot å stå framför grupperna och redovisa, istället som vi sist gjorde å sitta gruppvis i en ring. Visst är det en bra mjukstart då vi är en stor klass på runt 80-90 personer, men redovisa stående inför klassen är SÅ mycket roligare! Jag älskar när nerverna är på helspänn, när man känner nervositeten, och efteråt när man är SÅ nöjd över det man presterat! :D

Måste även förbi 3butiken i Duvan och se om min skadeanmälan blivit godkänd, så jag kan få en ny iPhone.. Min är ju trasig - hela displayen är sprucken.. Tur i alla fall att touchen fungerar!


Lördagsfrisyren





Anngelica är hittad

Kolla Aftonbladet - försvunna Anngelica från Mariestad är hittad vid liv!


Pluggdag

Hade en trevlig kväll igår med två härliga tjejer! Vi satt å lyssnade på musik, drack rosé och snackade skit :-) Senare gick vi på en förfest med ett härligt grabbgäng och gick efter några timmar hemåt då dom skulle gå ut.

Idag har varit en skön hemmalag. Jag har kollat några Beck-filmer och nu sitter jag och pluggar det sista inför grupparbetet imorgon - invandring och arbetsmarknaden. Fortfarande lika intressant, både litteraturen, kurserna och föreläsningarna! :-)


Gratis kanelbullar och kaffe

Då har man avklarat 4 km, utan pauser! :D Nöjd tjej! Satt i solen utanför mig och stretchade innan jag duschade.. Nu har jag även hunnit bocka av dammsuga, moppa golven, diska och allmänt plocka i ordning :) Nu blänker varje hörn av min lägenhet!

Nästa att göra idag blir att, tillsammans med grannen, åka och handla. Fick ett välkomsterbjudande från ICA då jag är ny i Karlstad kommun - ett valfritt paket kaffe och en påse frysta kanelbullar! Tummen upp! :) Och då jag inte har någon kaffekokare så får min granne kaffet, men jag sa att villkoret var att hon senare bjuder in mig på kaffe, så tar jag med bullarna! ;)

Och idag är jag extra glad - jag har blivit beviljad bostadsbidrag! :D Detta kommer garanterat underlätta min krassa studentekonomi!

Storstädning/löprunda

Drar ut på en löprunda! Efter det ska jag fortsätta med storstädningen! Har redan bockat av "göra rent ugnen" och "dammtorka" :)
Jag gör alltid listor på vad som ska göras under en dag för att sedan bocka av bit för bit.. Jag vet inte varför, för jag vet ju vad som ska göra så det är inte för att hålla koll på allt jag mer eller mindre måste göra.. Det är väl för att det känns så jäkla bra att se hur jag steg för steg blir allt mer färdig! :D

Anngelica från Mariestad spårlöst borta


Trebarnsmamman Anngelica Bengtsson, 29, försvann spårlöst när hon skulle gå hem från sitt ­arbete. Polisen misstänker att hon kan ha kidnappats.
– Det här är det värsta jag varit med om. Hon är en så otroligt levnadsglad person, säger hennes mamma.


Anngelica avslutade sin första arbetsdag som ­vattengympaledare på badhuset i Mariestad vid 20-­tiden i förrgår. Hon gick ut på parkeringen utanför badhuset – därefter slutar spåren. Kvar på parkeringen stod hennes röda Saab olåst – hennes telefon och plånbok låg kvar i bilen.
– När hon inte kom hem åkte jag och kollade vid badhuset och såg att bilen stod kvar, säger hennes sambo.

Vid midnatt anmälde sambon henne försvunnen. Polisen har inlett en förundersökning om människorov och har enligt Anngelicas mamma vissa spår de ­arbetar med. Ett spår är en övervakningsfilm från en bensinmack som ligger ett par hundra meter från bad­huset. Under gårdagen granskade polisen filmerna som kan ha fångat den misstänkta kidnapparen.
– De har tittat på filmerna. Mina kameror är de som finns närmast badhuset och man kan se om det åker ­förbi bilar därifrån, säger mack­ägaren Peter Fors­lund.

I somras ansökte Anngelica om kontaktförbud för en person – men ansökan avslogs. Lokala medier rapporterar även att det finns en hotbild mot henne. Polisen ville i går inte kommentera uppgifterna.
– Vi har inlett en förundersökning om misstänkt människorov. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Stefan Gustavsson på polisen i Västra Götaland.
Anngelica Bengtssons anhöriga är chockade över försvinnandet och beskriver henne som en mycket omtyckt person.
– Hon är en sådan människa som alla tycker om. Det går inte att förstå att hon är borta. Jag sitter vid telefonen hela tiden och väntar på att få reda på vad som kan ha hänt, säger hennes mamma.

Den ideella organisationen ”Missing People” kommer under helgen att söka i området där Anngelica försvann.
– Vi kommer bland annat leta i vattenområdet bakom huset. Även om polisen ­redan har varit där vill vi ­säkerställa området. Vi ­söker på ett betydligt större område, säger Peder Schillerström, operativ chef för organisationen.

Källa: Aftonbladet

Idag anordnas en skallgång 14.00 i Mariestad med samling vid biblioteket. Hoppas så många som möjligt dyker upp och hjälper till med sökandet efter Anngelica.


Fredagsmys

Jag som inte hade några planer för min fredagkväll och var inställd på att spendera den ensam med film och te blev inbjuden på film, fredagsmys och spel hos grannen! :) Jag stortrivs fortfarande här i Karlstad!


Kvällens film - Köplust


I den lilla staden Castle Rock lever alla i mer eller mindre frid.
En dag dyker en charmig herre vid namn Leland Gaut (Max von Sydow) upp och öppnar en antikaffär i stadens lilla centrum. Samtliga invånare blir nyfikna på butiken, och samtliga finner de något att köpa som de länge längtat efter. Lelant Gaunt har preci allting, och han tar inga dyra summor för sina antikviteter. Hälften betalas kontakt, medan den andra hälften blir ett trick man ska spela på en annan invånare. Samtliga övertygar Lelant Gaunt med "ingen kommer misstänka dig för detta trick".
I takt med butikens framgång ökar osämjan bland stadens invånare..

Filmen får 3 av 5 i betyg av mig. En bra film med en intressant, udda och spännande story skriven av Stephen King. En ruggig berättelse där majoriteten är kapabla att göra det mesta för sin nyvunna kära ägodel.
Filmen har en mörk, materialistisk vinkel som trollbinder sin publik, och den är bitvis väldigt skrämmande, så den är inget för de allra klenaste.. men absolut sevärd! :)

Karlstads studentkår/engagemang

Jag har varit och handlat, umgåtts lite med grannen och sitter nu på studentkårens hemsida och surfar runt. Har precis anmält intresse för att bli studeranderepresentant för antagningsnämnden, och jag har även tagit kontakt med chefredaktören för studenternas egna tidning! Vore kul att engagera sig lite, och jag älskar ju att skriva! :) Kul också, då det är en tjej från min gymnasieklass som nu sitter som chefredaktör för tidningen :)

Håll tummarna för att jag får in foten någonstans så jag får engagera mig lite och samtidigt får en fritidssysselsättning som jag kan varva med all studietid! :)

Summering och renskrivning

Kom nyss hem från universitetet. Samlades med gruppen vid 10.00 för att summera och renskriva arbetet som redovisades under seminariet igår.
Nu i helgen ska vi förbereda oss på egen hand med anteckningar till vårt kapitel: Invadring och arbetsmarknaden, så ska vi sammanstråla på bibblan på måndag för en genomgång och dela våra tankar och reflektioner kring kapitlet samt göra ett upplägg för seminariet och redovisningen vi har nästa torsdag!
Det flyter på bra för oss och vi kompletterar varandra i gruppen, och att vi samtliga är eniga om detta är hur skönt som helst! :D Sen får ju alla grupper en kris någon gång, mer eller mindre, men so far so good!

Nu ska jag krypa ner med en tidning och te. Känner mig lite krasslig så ska kurera mig i helgen.. :)

Lyxfällan-date

Gick över till grannen strax innan åtta för att tillsammans kolla på Lyxfällan. Vi såg Lyxfällan ihop även förra torsdagen och vi har nu beslutat oss för att ha våra torsdagskvällar ihop och se just Lyxfällan! :) Vi sitter och diskuterar paren/personen i programmet som hamnat i ekonomisk knipa och förundras över naiviteten.. Vi som studenter med en "sådär bra" ekonomi som får det att gå runt förundras över hur två vuxna människor med en gemensam inkomst runt 30.000 INTE kan få pengarna att räcka till. Men de är ju naiva, och de blundar alltför ofta för problemen..
Jag ser redan fram emot nästa torsdag! Och på lördag ska vi ha vinkväll! :) Mys!

Nu ska jag krypa ner. Imorgon ska min arbetsgrupp ses i skolan för att renskriva dagens seminarium - dels de anteckningar vi har som ska bli ett kort sammanfattat arbete, men vi ska även sammanfatta den feedback vi fick från resterande grupper vi redovisade inför. Även fast vi har två veckor på oss innan arbetet ska in känns det skönt att så snart som möjligt få det gjort, då vi har seminarium nr 2 nästa vecka och ett arbete som ska göras innan dess, och veckan efter nästa är det tentavecka och då vill man gärna bara ha just tentaplugget å tänka på!

PS Seminariet och redovisningen gick super! :D

Kvällens film - Tears of the Sun


Kapten Waters (Bruce
Willis) och hans förband ställs inför en svår situation och ett extremt tufft val när de får i uppdrag att rädda en doktor från rebellerna. Doktorn (Monica Bellucci) vägrar lämna byn och alla de hon arbetar med och hjälper, och hon kräver att kapten Waters ska föra dem i säkerhet. Kaptenen har fått strikta order om att endast doktorn, en präst och två nunnor (samtliga amerikanska medborgare) ska föras i säkerhet och han har även blivit tillsagd att han och hans män absolut inte får lägga sig i konflikten som pågår.
Men när han och hans män ser det brutala våld som rebellerna utsätter oskyldiga för kan han inte längre stå emot.. Medkänslan går före plikten och en lång och farlig vandring börjar, mot gränsen till grannlandet som inte är i konflikt. Helikoptrar blir han nekad av sin överordnad då han ber om hjälp att föra flyktingarna i säkerhet, så istället för att flyga ut doktorn och sina män påbörjar de tillsammans en mycket farlig vandring i den afrikanska djungeln..

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. Bruce Willis är en av mina absoluta favoritskådisar, och han gör sig riktigt bra i den här filmen med sitt lite härdade yttre. Han framställs som militärisk, hård och kall, en man som gör enbart sitt jobb - oavsett order - men mjuknar snart då han visar byborna och doktor medkänsla.. Även Monica Bellucci som spelar läkaren i filmen gör en oerhört bra insats.
Filmen är hemsk och brutal, men också vacker och lärorik. En ny typ av kärlek visas, en kärlek som många av oss inte kan föreställa oss eller känna, förrän vi är i en situation där vi riskerar att dras ifrån våra nära å kära. En brutal skilldring av rebellernas framfart och den förödelse de lämnar bakom sig kontra en vacker skilldring av vänskap, starka band, föräldraskap och medmänsklighet.
Ni som inte sett den - se den! Trots det grova våldet är filmen lärorik och SÅ sevärd! :)

Mormorsrosa naglar



Topp/Indiska / Jeans/Vero Moda / Armband/Thomas Sabo / Nagellack/Depend nr 263

CUTE WANTIES/H&M


Kofta/299 SEK / Blus/249 SEK

Tröja/249 SEK / Tröja/199 SEK

Morgonrunda/Smoothie

Kom nyss in från en löptur! Har inte seminarium förrän 13.15 och kände att jag ville upp i tid. Att vakna runt 12.00 känns inget vidare, då är liksom halva dagen redan passé.
Vet inte exakt hur långt jag sprang, men idag gjorde jag inga större uppehåll! Fick stanna å knyta om ena skon, men that's it! Riktigt nöjd!

Kom precis ur duschen. Nu blir det smoothie och kokt ägg till frukost :)
Det är ett tag kvar innan jag behöver dra till skolan, så ska försöka hinna med en dammsugning och städa i ugnen efter kycklingen jag lagade.. Jag har dragit ut på ugnsrengöringen några dagar, men nu ska det göras, banne mig!

WEAR IT


Klänning/199 SEK / Kavaj/399 SEK / Läderskor/799 SEK

Items: H&M

TOPSHOP NEWS


Knitted Clean Rib Jumper/38 £/404 SEK / Pretty Pansie Nightshirt/25 £/266 SEK

Wanties! Lovely colors!


Första seminariet imorgon

Jag har haft en lugn och skön "ledig" dag. Det har inte blivit så mycket pluggat som jag hade tänkt mig, men jag har haft en bra dag ändå! :) Jag har hängt med sköna grannar, kikat film, lagat mat och bara allmänt umgåtts :) Skönt när man bor så bra med grannar som är öppna och trevliga, som gärna tar en kaffe och som man kan umgås med trots att man inte känt varandra så värst länge.. Men vi är väl alla mer eller mindre i samma sits - studerande, mer eller mindre utifrån-kommande och alla är ju i behov av vänner och kontakter.

Ska strax krypa ner. Allt är klart för morgondagens seminarium och jag är säker på att mina tjejer är minst lika taggade som jag är! :D Ska bli riktigt kul med första grupparbetet, första seminariet och första bedömningen!
Skönt att seminariet inte börjar förrän 13.15. Det betyder att jag hinner med en långpromenad i morgon förmiddag! :)

Kvällens film - Magic Mike


Magic Mike (Channing Tatum)
är en man med charm som på dagtid jobbar som byggarbetare och drömmer om ett eget företag som möbeldesigner. På nätterna är han huvudakten på en manlig strippklubb och hans uppträdanden är något alldeles extra.
När den nya killen, The Kid, dyker upp och Mike tar honom under sina vingar förlorar han för en stund sitt fokus och råkar tillsammans med The Kid i några kniviga situationer..

Filmen får 3 av 5 i betyg av mig. En rolig, underhållande film med männens strippande i centrum. Kul att det i filmen får ligga fokus på männen, då det i dagens läge finns många filmer med kvinnliga strippor mer eller mindre i centrum - beroende på film.
Filmen är lite hoppig - man får följa Mike och The Kid (Alex Pettyfer) från juni till augusti och vissa scener känns abrupt avbrutna, men i det stora hela är filmen OKEJ och klart sevärd! :)

Kvällens film - The Hunger Games


Det dystopiska landet Panem består av ett förmöget distrikt och 12 fattiga distrikt som omger det rika Capitolium.
Som ett svar på de uppror som de fattiga distrikten en gång gjorde arrangerar man årligen Hungerspelen som en påminnelse om kampen, kriget men även förlåtelsen som Capitolium hyser för de som förtjänar att förlåtas.
Varje distrikt bidrar med en kvinna och en man till det årliga hungerspelet, men bara en går levande och vinnande ur tävlingen.
Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) är den första någonsin att anmäla sig frivilligt till Hungerspelen, och detta gör hon efter att hennes 12-åriga syster lottas som den kvinnliga representanten för distrikt 12. Hon och en kille i samma ålder skickas omgående till huvudstaden i Capitolium där de tränas och förberedds inför spelen. Spelen direktsänds ut till samtiga distrikt för att även de ska påminnas om kampen, kriget och förlåtelsen.
För att vinna krävs inte bara mod, styrka och skicklighet utan även sponsorer. Det blir som en sjuk dokusåpa där samtliga kämpar för att bli omtyckta - den eller de tävlande som blir omtyckta och får sponsorer får t.ex. mat utskickat via små fallskärmar.

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. Jag såg filmen första gången på bio och fastnade direkt. En action- och äventyrlig historia skriver först som bok av Suzanne Collins som engagerar. Hungerspelen, eller The Hunger Games, är en film man verkligen lever sig in i. Man gråter när deltagare man hejat på dör, man gråter när Katniss anmäler sig frivilligt för att rädda sin lillasyster Primrose och man är hela tiden på helspänn - vem ska dö här näst eller vad kommer över huvud taget att hända här näst?


Föreläsning

Har haft en lång dag med föreläsning, lunch och grupparbete. Men vi är klara och redo i min grupp för seminariet på torsdag!

Däckade i sängen så fort jag kom hem och sov tre timmar! Glömde ställa alarm, men de timmarna var väl behövliga.

Står just nu å lagar mat. Blir i alla fall en matlåda :-) Imorgon har jag ledig dag, ska bara plugga hemifrån.
En kvällens film kommer lite senare! :-)


Lyckad intervju

Intervjun idag gick bra! Ska bli intressant nu när vi får modellen under föreläsningen imorgon om hur vi ska lägga upp och sammanställa de båda intervjuerna i ett arbete. Trots att båda intervjuerna rör lite högre uppsatta personer blev svaren väldigt skilda!

Sitter hemma, kikar lite bloggar.. Eller ja, tills nyligen då bloglovin började strula för mig.. Får prova senare i eftermiddag! Har precis ätit en matlåda av kycklingen jag lagade igår - kycklingsallad! :) Har ännu en låda. Skönt å slippa stå och laga mat varje dag, och skönt med matlådor om man behöver äta i skolan.

Är ganska seg, både i kroppen och i huvudet. Funderar på en powernap, och sen en löp-/promenadrunda efter det! Måste även läsa lite i Arbetslivet inför imorgon. Skönt å ha läst igenom det som ska gås igenom på föreläsningarna - så man är lite förberedd på vad som komma skall :)


Intervju

Mot stan för intervju 2 av 2 inför grupparbetet och seminariet på torsdag! :) Jag har en sjukt bra grupp med världens skönaste tjejer! :) :)

I eftermiddag blir det dammsuga och storstäda i ugnen efter kycklingen jag lagade igår! Det sprätte olja och vinäger lite varstans..

Tips på mellis



Turkisk yoghurt, frukt och kokos! Mina smaklökar dansar!

Kvällens film - Superhjältarna


Två före detta superhjältar försöker leva ett så vanligt och normalt liv de bara kan. De är gifta och har tre barn, varav två av barnen är födda med superkrafter.
Samtliga superhjältar tvingades att sluta vara super efter en stämning mot Mr Incredible, pappan i familjen. Samtliga superhjältar har fått statligt skydd genom skyddade identiteter, så att de ska kunna leva som vilken människa som helst..
En dag får Bob, fd Mr Incredible, ett anonymt erbjudande att åter vara super och rädda världen - och Bob som saknar sitt fd yrke tackar ja direkt. Han lyckas hålla sitt nya jobb som super hemligt ett bra tag för sin fru, till den dag hon hittar ett långt, blont hårstrå på en av hans kavajer och bestämmer sig för att följa efter sin man för att se vad för fuffens han har för sig. Men det hon då upptäcker är långt ifrån vad hon föreställt sig..

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. En underhållande familjefilm med action och bra med humor! :) En film jag gärna ser om och om, för att den är så mysig. Det är även en välgjord film, animerad av Pixar Animation Studios.
Bland de svenska rösterna hör vi bland annat Ewa Röse och Allan Svensson.

Cozy in black


Jacket/399 SEK / Knitted Sweater/299 SEK / Polo/199 SEK

Items: H&M och Gina Tricot



H&M Fri frakt

Till och med idag har vi som medlemmar hos H&M 10 procent rabatt och fri frakt! :)



En ny skinnjacka vore inte fel, då min försvann från garderoben en utekväll.. Eller ett par nya boots.. Men jag får vänta med höstjacka och skor till nästa utbetalning av CSN!

Jag är igång med löpningen igen

Kom precis in från en springrunda. Så himla skönt! Kom ju igång bra med löpandet och promenaderna när jag var ny i stan för ca en månad sen. Jag hade liksom inget annat för mig - var färdiguppackad på två dagar och kände ingen.. Men när nollningen kom igång kom jag av mig med träningen, och lagad mat var det inte tal om! Jag har levt på snabbmat, pasta och fil i två veckor.. Det känns på de extrakilon jag lagt på mig under nollningen.. Vad kan det vara - 2 kg? Tur att man inte är ensam om att ha kommit av sig med vettiga rutiner - det gäller i stort sett alla nollor, och faddrar också för den delen.. Nollningen var grym, men det är SÅ skönt å vara tillbaka i vettiga rutiner igen! :D

Så nu är jag igång igen - med lagat mat, vettig dygnsrytm och motionen! :)

Pluggar invandring och arbetsmarknaden

Idag sitter jag med näsan i boken Arbetslivet och läser igenom kapitlet "invandring och arbetsmarknaden" som jag och min grupp (vi är fem personer) ska redovisa om två veckor. Kände att jag lika gärna kunde kolla igenom det redan idag.. så har jag lite koll på vad det handlar om när vi ska gå igenom det i gruppen och reflektera innan redovisningen. Ska även kika på tre andra kapitel i boken som vi ska gå igenom på föreläsning på tisdag.
Kapitlet om invandring och arbete vi ska jobba med är väldigt intressant - precis som resten av vår kurslitteratur! Jag har verkligen valt rätt program känner jag! :D Underbart!

Jag är nu helt återställd från sjukdom och baksmälla! :) Känns bra! Jag ska idag bara ta det lugnt - plugga, kolla film och kanske umgås lite med grannen. Jag stortrivs i Karlstad - fortfarande! ;)

Tjejkväll

Tjejerna har precis gått. Ikväll var vi sex tjejer som kollade film, åt chips och snackade skit :-) Bra kväll! Detta kommer vi garanterat göra om!

Imorgon blir en dag som i stora drag kommer kretsa kring studier. Ser faktiskt fram emot å låta hjärnan jobba lite! Vi har intressanta kurser, bra litteratur och kanonbra föreläsare! :-)


Tvätt- och städdag

Igår kväll var en sjukt bra utgång! Efter föreläsningen gick jag hem å gjorde mig i ordning en snabbis innan jag drog hem till Elin på förförfest. Vi var ca 7 tjejer som körde lite lära-känna-lekar innan vi drog på förfest vid sju med alla faddrar å nollor! Efter det gick vi runt 22 till Nöjes och vid 23 gick Björnstammen på scen. Helt okej spelning! Vi dansade hela kvällen, jag och en tjej från min arbetsgrupp SLAJK! :-) Hela min klass är grym!

Idag tvättar jag å städar, och mellan maskinerna kryper jag ner i sängen å kikar film.
Ikväll kommer 4-5 tjejer från klassen hem till mig för gemensam bakis- och filmkväll! :-) Ska bli mysigt!

På måndag är jag på banan igen med kvällens film, budget fashion och bättre uppdatering! :-) Håll ut fina läsare!


Kort den senaste veckan

Godmorgon!

Nu har mitt internet legat nere i två dagar så har varit lite svårt å blogga.. Och igår tappade jag min iPhone i backen så displayen sprack.. Tur att jag tog den där helförsäkringen! Ska in med mobilen till 3s butik på måndag för skadeanmälan och lagning. Håll tummarna för att det går snabbt! Tur man kan få lånemobil under tiden i alla fall :)

Idag har vi föreläsning 13.15-15.00, men innan dess ska jag och tjejerna i min arbetsgrupp (som vi döpt till SLAJK) ses på stan för å göra vår första av två intervjuer med människor i arbetslivet. På tisdag får vi mallen för hur vi ska lägga upp presentationen och på torsdag ska arbetet redovisas. Spännande! Snabba kast på universitetet, men det är bara härligt! Utmaningar ska det vara, annars känns meningen med det inte lika stor.. :) Nu får man verkligen visa vad man går för!

Igår var det Generalernas dag och det blev tävlingar, sak-letar-tävling, quiz och frågetävlingar. Och korvgrillning på det! :D
I onsdags var det Flotteracet som vi vann i vårt heat (det var totalt fem heat). Dock blev vi diskade, för något vi inte hade gjort.. Men vi vet själva vad vi gjort å inte, å vi gjorde ett grymt bra jobb i Pelikan! Pelikan är den grupp/förening vi tillhör på universitetet - gruppen för alla personalvetare.

Ikväll är det den stora studentfesten som avslutar hela nollningen, och den är för samtliga studenter på Karlstads universitet! Ska bli riktigt kul! :) :) Lite trist att nollningen gått så fort, men samtidigt ska det bli skönt å komma in i vanliga rutiner igen.. Vettigt käk, träning och bättre dygnsrytm!


Föreläsning

Sedan i måndags kväll har jag haft besök av Sebastian. Vi har lagat mat, kollat på favoritserien Sons of Anarchy och bara tagit det lugnt, umgåtts helt enkelt! :-)
I morse åkte han hem å jag drog till universitetet. Lunchade med en härlig tjej ur min mentorsgrupp å hennes vän, tog en kaffe å laddade inför föreläsningen.
13.15-16.00 är det föreläsning ich efter det är det flottracet vid Värmlandsoperan! Ser jag verkligen fram emot!

Jag är frisk å jag är laddad - både för föreläsning å grupparbeten och för de sista nolledagarna! :-D


Jackets

Höstinspiration!


Kosy Jacket/599 SEK / Dora Coat/699 SEK

BIKBOK/Jackets



Gina Tricot News


Sweater/299 SEK / Knitted Sweater/199 SEK / Knitted Vest/499 SEK

For more news and inspiration: Gina Tricot News

Sjuk på riktigt

Jag är numera sängliggandes och mår riktigt dåligt. Jag har hoppat både fredagen å lördagen som nolledag och skippar även måndag och tisdag för att försäkra mig om att jag blir frisk innan jag deltar i lekarna å festerna igen!
Synd att bli sjuk under nollningen, men inte mycket å göra någonting åt.. Vilar mig mest, dricker te och äter sorbet å isbitar för halsens skull. Men jag tror det värsta är över..

Håll tummarna för att jag blir frisk snart igen!