Anngelica från Mariestad spårlöst borta


Trebarnsmamman Anngelica Bengtsson, 29, försvann spårlöst när hon skulle gå hem från sitt ­arbete. Polisen misstänker att hon kan ha kidnappats.
– Det här är det värsta jag varit med om. Hon är en så otroligt levnadsglad person, säger hennes mamma.


Anngelica avslutade sin första arbetsdag som ­vattengympaledare på badhuset i Mariestad vid 20-­tiden i förrgår. Hon gick ut på parkeringen utanför badhuset – därefter slutar spåren. Kvar på parkeringen stod hennes röda Saab olåst – hennes telefon och plånbok låg kvar i bilen.
– När hon inte kom hem åkte jag och kollade vid badhuset och såg att bilen stod kvar, säger hennes sambo.

Vid midnatt anmälde sambon henne försvunnen. Polisen har inlett en förundersökning om människorov och har enligt Anngelicas mamma vissa spår de ­arbetar med. Ett spår är en övervakningsfilm från en bensinmack som ligger ett par hundra meter från bad­huset. Under gårdagen granskade polisen filmerna som kan ha fångat den misstänkta kidnapparen.
– De har tittat på filmerna. Mina kameror är de som finns närmast badhuset och man kan se om det åker ­förbi bilar därifrån, säger mack­ägaren Peter Fors­lund.

I somras ansökte Anngelica om kontaktförbud för en person – men ansökan avslogs. Lokala medier rapporterar även att det finns en hotbild mot henne. Polisen ville i går inte kommentera uppgifterna.
– Vi har inlett en förundersökning om misstänkt människorov. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Stefan Gustavsson på polisen i Västra Götaland.
Anngelica Bengtssons anhöriga är chockade över försvinnandet och beskriver henne som en mycket omtyckt person.
– Hon är en sådan människa som alla tycker om. Det går inte att förstå att hon är borta. Jag sitter vid telefonen hela tiden och väntar på att få reda på vad som kan ha hänt, säger hennes mamma.

Den ideella organisationen ”Missing People” kommer under helgen att söka i området där Anngelica försvann.
– Vi kommer bland annat leta i vattenområdet bakom huset. Även om polisen ­redan har varit där vill vi ­säkerställa området. Vi ­söker på ett betydligt större område, säger Peder Schillerström, operativ chef för organisationen.

Källa: Aftonbladet

Idag anordnas en skallgång 14.00 i Mariestad med samling vid biblioteket. Hoppas så många som möjligt dyker upp och hjälper till med sökandet efter Anngelica.


COMMENTS
Before you post your comment:
- I made this design by myself. I started with one of the basic designs available.
- All the photos in my blog are my own.
- I'm not making blog designs for others - but feel free to ask me questions about making blog designs, and I will try to help you.
...and no spam, please!Name:


E-mail:


URL/Blog:


Comment: