Kvällens film - Tears of the Sun


Kapten Waters (Bruce
Willis) och hans förband ställs inför en svår situation och ett extremt tufft val när de får i uppdrag att rädda en doktor från rebellerna. Doktorn (Monica Bellucci) vägrar lämna byn och alla de hon arbetar med och hjälper, och hon kräver att kapten Waters ska föra dem i säkerhet. Kaptenen har fått strikta order om att endast doktorn, en präst och två nunnor (samtliga amerikanska medborgare) ska föras i säkerhet och han har även blivit tillsagd att han och hans män absolut inte får lägga sig i konflikten som pågår.
Men när han och hans män ser det brutala våld som rebellerna utsätter oskyldiga för kan han inte längre stå emot.. Medkänslan går före plikten och en lång och farlig vandring börjar, mot gränsen till grannlandet som inte är i konflikt. Helikoptrar blir han nekad av sin överordnad då han ber om hjälp att föra flyktingarna i säkerhet, så istället för att flyga ut doktorn och sina män påbörjar de tillsammans en mycket farlig vandring i den afrikanska djungeln..

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. Bruce Willis är en av mina absoluta favoritskådisar, och han gör sig riktigt bra i den här filmen med sitt lite härdade yttre. Han framställs som militärisk, hård och kall, en man som gör enbart sitt jobb - oavsett order - men mjuknar snart då han visar byborna och doktor medkänsla.. Även Monica Bellucci som spelar läkaren i filmen gör en oerhört bra insats.
Filmen är hemsk och brutal, men också vacker och lärorik. En ny typ av kärlek visas, en kärlek som många av oss inte kan föreställa oss eller känna, förrän vi är i en situation där vi riskerar att dras ifrån våra nära å kära. En brutal skilldring av rebellernas framfart och den förödelse de lämnar bakom sig kontra en vacker skilldring av vänskap, starka band, föräldraskap och medmänsklighet.
Ni som inte sett den - se den! Trots det grova våldet är filmen lärorik och SÅ sevärd! :)

COMMENTS
Before you post your comment:
- I made this design by myself. I started with one of the basic designs available.
- All the photos in my blog are my own.
- I'm not making blog designs for others - but feel free to ask me questions about making blog designs, and I will try to help you.
...and no spam, please!Name:


E-mail:


URL/Blog:


Comment: