Choklad-cupcakes med hallontopping
Receptet ger 12 st.
Du behöver:
175 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
1 ½ dl (90 g) vetemjöl
1 dl (45 g) kakao
1 tsk bakpulver
150 g hallon - färska eller frysta (och tinade)
Hallontopping:
1 dl (50 g) hallon - färska eller frysta (och tinade)
300 g färskost av philadelphia-typ
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
Använd gärna färska hallon till garnering!
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar å smält på svag värme tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna.
Vispa äggen med sockret. Rör sedan ner chokladsmöret.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver för sig. Blanda sedan ner i chokladsmeten.
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna.
Gröp ur lite av innehållet i varje cupcake. Smula sönder lite lätt det du gröpt ur i en bunke. Mosa 150 g hallon och blanda med det du smultar sönder i bunken. Fyll sedan varje cupcake med hallonröran.
Toppingen:
Mixa hallonen fint. Vispa sedan hallonpurén med färskosten och florsockret i en bunke. Tillsätt vispgrädden, lite i taget. Fortsätt vispa till en fluffig topping.
Spritsa, eller klicka, toppingen på muffinsen.
Till sist: garnera med färska hallon på toppingen.
Tips: det blir lättare om du har en muffinsplåt som du då kan ställa muffinsformarna i!
Lycka till!
COMMENTS
l0ve (VARDAG & FOTO) säger:
fin blogg :)
Svar:
Anna Lovisa
bbaraaelin säger:
sv: kul att kunna vara till hjälp:-D vilken färg har du
tänkt dig?:-)
Svar:
Anna Lovisa
F R I D A - foto & vardag säger:
Har gjort dessa cupcakes förut, verkligen supergoda!
sv: Jaha! Jo det är så himla fint och mysigt där.:)
Svar:
Anna Lovisa