Egna konsultföretag

Veckan rullar på som alla andra veckor och tiden räcker knappt till! Jag diskuterade med en student året över mig idag, innan handelsfrukosten, och vi kom fram till att ett dygn med lite fler timmar inte vore så dumt.. :)
Den här veckan har det varit kursstart för kursen Operativt personalarbete, som ligger på 7,5 hp. Vi har fått bilda egna konsultföretag med en utsedd VD och vi ska i dessa konsultföretagsgrupper lösa diverse case som vi fått som "konsulter". Varje grupp består av ca 8-10 personer. Det ska bli riktigt spännande att jobba i grupp, dels med lite nya människor än den vanliga arbetsgruppen vi haft tidigare kurser, och det ska även bli spännande att se hur grupparbetena ter sig! :) Jag blev utsedd till VD i vår grupp och vi har nu döpt vårt konsultföretag till "PS - Personalspecialisterna". Vi har även delat ut casen, så nu är det bara att börja - söka litteratur, söka vetenskapliga artiklar, jobba kring de case vi valt samt skriva en uppgift kring rekryteringsprocessen. Case- och konsultföretagsarbetet ska redovisas i ett seminarium dit vi får bjuda in våra mentorer! Mentorerna är de vi tidigare arbetat mot, våra mentorsföretag, när vi varit i våra mindre arbetsgrupper under höstterminens kurser. Det ska bli spännande att få visa upp oss och vad vi har arbetat med! :)
Till allt detta tillkommer en individuell hemtentamen där vi bland annat ska reflektera kring gruppdynamiken i mentorsgruppen, eller någon annan form av gruppsammansättning, t.ex. den större grupp vi nu är i kring konsult-case-arbetet.
Det är vad som just nu händer på universitetet rörande studierna.

Vad som annars sker i mitt liv, och delvis på universitetet, är att jag blivit vald till studeranderepresentant i Karlstads Studentkår, och sitter även då i Grundutbildningsutskottet. Jag sitter även numera i vår personalvetarförening Pelikans utbildningsansvariges utbildningsutskott, så det är många bollar i luften, men det är kul! :) Och posten som webbansvarig i vår personalvetarförening sitter jag kvar på i 6 månader till.


Så, vad har jag gjort idag då? Idag var det Personalvetardagen, en dag som anordnas en gång per år, på universitetet som började med en handelsfrukost där en tidigare student vid PA-programmet i Karlstad föreläste om sin nuvarande arbetsplats Proffice, vad de gör, hur en rekryteringsprocess kan gå till etc. Väldigt intressant! :) Vidare hade vi föreläsning i Operativt personalarbete rörande positiv ångest och efter det lunch. Sedan var det ännu flera föreläsningar anordnade av de två tjejer som varit ansvariga för Personalvetardagen, men då jag kände mig lite hängig så skippade jag de föreläsningarna, som för övrigt är frivilliga, och åkte hem för att vila istället. Kändes lite trist å missa så många bra föreläsare, men jag vill ju kunna vara på benen även imorgon.. :)

Imorgon vankas en förmiddagsföreläsning och efter lunch ska jag ner till Adeccos kontor för ett informationsmöte inför det jobb jag ska utföra åt dem kommande helg! :)

COMMENTS
Before you post your comment:
- I made this design by myself. I started with one of the basic designs available.
- All the photos in my blog are my own.
- I'm not making blog designs for others - but feel free to ask me questions about making blog designs, and I will try to help you.
...and no spam, please!Name:


E-mail:


URL/Blog:


Comment: