Kvällens film - Mona Lisas leende


Filmen utspelar sig 1950-talets USA. Katherine Watson (Julia Roberts) kommer som ny lärare i konsthistoria till flickskolan Wellesley College.
Katheringe kämpar för att få eleverna att inse att de faktiskt kan välja sin egen frihet och sin egen karriär istället för att, som de flesta andra kvinnor, bli hemmafruar åt pompösa män. Detta blir inte uppskattat av de övriga lärarna på skolan..

Filmen får 4 av 5 i betyg av mig. En spännande film med en vacker skilldring av dåtidens syn på kvinnor och män och alla dessa skillnader som vi idag har, bara mindre synliga. Idag är kvinnor fortfarande mer aktiva i hemmet, med barnen och med matlagningen, men även de gör karriär, precis som männen. En film som passar bra i samband med de föreläsningar vi precis haft i skolan rörande genussystemet och syn på arbetslivet, och skillnader mellan kvinnor och män i dagens arbetsliv.
Jag rekommenderar filmen varmt! Det är en vacker och fängslande film om att bryta sig fri och att våga stå för det man tror på!

I rollerna: Julia Roberts,Kirsten Dunst, Julia Stiles,Maggie Gyllenhaal, Marcia Gay Harden och Topher Grace.

COMMENTS
Designtjejen/Emmelie säger:

Åh jag glömde att se den!!

Svar: Du får se den en annan gång - men se den, sjukt bra!
Anna Lovisa

2012-10-08 | 20:20:08
http://designtjejen.blogg.se
Before you post your comment:
- I made this design by myself. I started with one of the basic designs available.
- All the photos in my blog are my own.
- I'm not making blog designs for others - but feel free to ask me questions about making blog designs, and I will try to help you.
...and no spam, please!Name:


E-mail:


URL/Blog:


Comment: