Kvällens film - Mamma Mia


Kvällens film är en av mina absoluta favoriter - både som film och som musikal. Mamma Mia är en härlig, färgsprakande film om kärlek, rotlöshet och att knyta band. Mamma Mia är en brittisk-amerikansk-svensk musikalfilm gjord 2008, baserad på musikalen Mamma Mia som delvis är baserad på låtar av popgruppen ABBA och deras hitlåt från 1975.
Sophie (Amanda Seyfried) ska gifta sig och vill så gärna att hennes pappa ska följa henne fram till altaret och överlämna henne till sin livs kärlek. Problemet är att Sophie inte har en aning om vem som är hennes pappa. En dag hittar hon sin mammas dagbok där mamman (Meryl Streep) skriver om tre sommarromanser som alla kan vara Sophies pappa. Sophie bestämmer sig för att bjuda in samtliga sommarromanser till bröllopet. Hon är bombsäker på att hon kommer veta vem som är hennes pappa när hon träffar dem alla tre.. Det blir en svår resa för Sophie när hon inte kan avgöra vem som är hennes far, när hennes mamma får veta att samtliga sommarromanser är på ön, och Sophie har heller inte berättat för sin blivande man att hon har bjudit in sina tre möjliga pappor till bröllopet..

I rollerna ser vi bland annat Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Meryl Streep och Stellan Skarsgård.

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. Betyget grundar jag på den härliga känslan man får av denna glädjens film med glada ABBA-låtar, bra regi, otroligt duktiga skådespelare och att filmen i sig är vacker och glädjegivande! :)
Om ni inte har sett den - se den! NU! :)

COMMENTS
bella davis säger:

hej goding :) har du haft en bra helg?? kramar

2012-10-20 | 23:39:40
http://belladavis.myshowroom.se/
Before you post your comment:
- I made this design by myself. I started with one of the basic designs available.
- All the photos in my blog are my own.
- I'm not making blog designs for others - but feel free to ask me questions about making blog designs, and I will try to help you.
...and no spam, please!Name:


E-mail:


URL/Blog:


Comment: