Kvällens film - I am Sam

Sam (Sean Penn) är en utvecklingsstörd man begåvad som en sjuåring. Han blir ensamstående far till dottern Lucy (Dakota Fanning) efter att mamman drar efter förlossningen.
Sam är ett stort fan av The Beatles och tar hjälp från deras låtar mm. för att uppfostra sin dotter. Det fungerar bra tills dagen då Lucy fyller 7 år. Hon är redan om honom i begåvning och utveckling och socialen omhändertar Lucy. Sam blir förtvivlad över att hans dotter blir tagen ifrån honom och han påbörjar en kamp för att återfå sin dotter. Han anlitar en advokat (Michelle Pfeiffer) och de tillsammans försöker bevisa för socialen mfl. att allt som behövs är en faders kärlek.

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig. En gripande och vacker film om vad kärlek är, och hur stark kärleken är. En film om en fars kamp för att återfå sin dotter, och en dotter som också inser att allt som behövs är kärlek. Oavsett begåvning/kunskap så är de far och dotter. Banden dem emellan är eviga och obrytbara.

Dakota Fanning är en av mina favoritskådisar! En mycket begåvad och talangfull tjej, som idag fortfarande är duktig och aktiv inom filmbranschen! Andra bra filmer med Dakota Fanning i en av de större rollerna är bland annat Hide and Seek och Eclipse (The Twilight Saga).

Filmen är SÅ sevärd! Se den! Tårarna räcker inte till! En film och hopp och tro, och att allt går, bara man ger sig f-n på det! :)


COMMENTS
Elin säger:

åh kanske ska se den då!:)

Svar: JA, gör det!!!
Anna Lovisa

2012-10-17 | 20:53:47
http://bbaraaelin.blogg.se
Before you post your comment:
- I made this design by myself. I started with one of the basic designs available.
- All the photos in my blog are my own.
- I'm not making blog designs for others - but feel free to ask me questions about making blog designs, and I will try to help you.
...and no spam, please!Name:


E-mail:


URL/Blog:


Comment: