Bilder från handelsfrukost med Kronofogden

Jag tycker det är SÅ underbart att vi på handelshögskolan på Karlstads universitet får möjligheten att lyssna på diverse föreläsare från arbetslivet! Första handelsfrukosten jag var på var det företaget Ninetech som föreläste, en digital strateg som berättade om sitt arbete, sina arbetsuppgifter etc. I torsdags var det Kronofogden som föreläste om sina arbetsuppgifter, hur deras arbete går till, jobbar man över eller har man 8.00-17.00-jobb - och framför allt om hur fort det kan gå från att man struntar i att betala sina räkningar tills dess att man hamnar hos Kronofogden.. Vi fick se en film som är gjord av Kronofogden, Finansinspektionen och Konsumentverket - "Livet och pengarna". I filmen är det en man som väljer att göra ett experiment som går ut på att inte betala räkningarna, och det tar honom endast 4 månader så är han vräkt från lägenheten och har hamnat hos Kronofogden och räkningarna har stigit i pris - från ca 12.000-14.000 till över 25.000.

Oavsett om man läser ekonom, personalvetare, beteendevetare, turism etc. så är handelsfrukostarna och föreläsningarna givande för samtliga! Oavsett om Kronofogden är min framtida arbetsgivare eller inte, blir vi som deltar allt mer allmänbildade och vi får insikt i olika arbeten och i arbetslivet. Det är guld värt att de satsar så på oss på handelshögksolan - att vi får kontakt tidigt under våra studier med arbetslivet, för det är ju därför vi studerar!

Nästa handelsfrukost är på Lucia. Då kommer Sunne Turism och föreläser, och självklart är det god frukost med frallor, yoghurt, juice och kaffe innan föreläsningen! :) Man ska ta tillfället i akt! Att skaka hand en extra gång kan ta en längre än man tror..


COMMENTS
Before you post your comment:
- I made this design by myself. I started with one of the basic designs available.
- All the photos in my blog are my own.
- I'm not making blog designs for others - but feel free to ask me questions about making blog designs, and I will try to help you.
...and no spam, please!Name:


E-mail:


URL/Blog:


Comment: