Kvällens film - Indiana Jones


Jakten på den försvunna skatten:
Året är 1936. Förbundsarken är en kista som sägs innehålla de tio budorden och sägs ge ägaren övernaturliga krafter. Adolf Hitler är på jakt efter arken - nazisterna strävade ju efter världsherravälde. Indiana Jones (Harrison Ford) är en arkeolog som blir utsänd för att hitta arken innan nazisterna gör det.
Arken sägs vara i Egypten, men först blir Indiana Jones skickad på resa till Nepal där han stöter på sin före detta flickvän. Och redan här börjar äventyret - i Nepal.
Hur ska det gå för Indiana? Ska han få tag i arken innan nazisterna gör det? Och hur smart är det att resa på ett viktigt uppdrag, som handlar till och från om liv och död, med sin före detta?

De fördömdas tempel:
Året är 1935. Indiana Jones flyr från ett våldsamt Shanghai, men tvingas kraschlanda i regnskogen i Indien. Där upptäcker han, med sina två följeslagare (en liten kille från Shanghai och en väldigt pitoresk kvinna) en by där barnen har blivit bortrövade av en mystisk sekt... Indiana bestämmer sig för att utreda saken.

Det sista korståget:
I början av filmen är året 1912 och Indiana är bara ett barn. Han får under en resa syn på gravplundrare och stjäl från dem ett guldkors. Under flykten med korset hamnar Indiana på ett cirkuståg, och med hjälp av en oxpiska lyckas han ta sig förbi ett lejon och han undkommer med korset i sin ägo. Väl hemma har gravplundrarna hunnit i kapp och de tar enkelt tillbaka korset, och Indiana får samtidigt en hatt av ledaren bland plundrarna. Redan i så pass unga år läggs grunden för den som Indiana är i resterande delen av filmen och tidigare filmer - mannen med hatten och piskan.
Året är nu 1938 och Indianas far har plötsligt försvunnit. Jakten på den heliga graal tar sin början, och med hjälp av sin fars anteckningsbok, som han får på posten dagen efter faderns försvinnande, tar sig Indiana allt närmare svaret på gåtan - var finns den heliga graal? Men det är såklart fler som är ute efter den heliga graal och det blir en jakt mot klockan.

Äventyren börjar tidigt i filmerna som jag skulle säga är riktade främst till alla historieintresserade, arkeologfantaster och spänningssökare. Samtliga filmer får 4 av 5 i betyg. Dessa filmer blev jag introducerad för redan som 12-13-åring av min pappa. Vi delar ett intresse för historia, så detta var några av de filmer vi umgicks framför på kvällarna. Filmerna är sevärda, alla tre! :D


COMMENTS
Nattaly säger:

Sv: Tack desamma :)

Svar: Tack! :)
Anna Lovisa

2012-08-09 | 18:20:00
http://nattaly.com
Jessica Juanita säger:

SV: Jaah, dom är sköna, och orkar inte varje dag dra på mig tighta jeans så dom där får duga ibland :)

Svar: Nej, vem orkar det?! Sen kan det ju bli trist i längden å bara ha jeans all the time! :)
Anna Lovisa

2012-08-09 | 18:37:08
http://jessicajuanita.blogg.se/
♫♪ Sandra T säger:

nice!

2012-08-09 | 18:55:18
http://www.sandramusic.blogg.se
rebecka säger:

sv. ja lite söt är han allt:) haft en bra dag?

2012-08-09 | 19:30:20
http://rhenriksson.blogg.se
Annika säger:

Fin blogg :)

Svar: Åh tack! :)
Anna Lovisa

2012-08-09 | 20:24:17
http://blogofphoto.webblogg.se
Nathalie :) säger:

sv: åhh tack så mycket! :D jag försöker vara där minst 3 gånger i veckan ;) Jag har ridit/hållt på med hästar i 5 år :)

Svar: Se där ja! Det var ett tag! :)
Anna Lovisa

2012-08-09 | 21:00:23
http://nathalieodhe.blogg.se
Nathalie :) säger:

sv: åhh tack så mycket! :D jag försöker vara där minst 3 gånger i veckan ;) Jag har ridit/hållt på med hästar i 5 år :)

2012-08-09 | 21:00:24
http://nathalieodhe.blogg.se
Nathalie :) säger:

sv: jag ÄLSKAR alla Wallander och Beck filmerna! :D jag tror att jag har sett alla Wallander filmerna, men jag kommer inte ihåg alla så bra ;) Jag måste nog säga att Mastermind är min favorit, sj? :) jag kör Sims 2 men vill ha Sims 3 :))

Svar: Jag har också sett samtliga Wallander, men det är klart man glömmer bort lite i dom när dom är så många.. Och jag som är filmfantast ser ju film nästan dagligen, så inte så lätt å minnas alla! :) Mastermind är min favorit också! Sen kommer Luftslottet och Mörkret, och Hemligheten tycker jag är okej! :)
Anna Lovisa

2012-08-09 | 21:15:20
http://nathalieodhe.blogg.se
F O T O S B säger:

Ha en super bra kväll! :D

2012-08-09 | 22:44:18
http://fotosb.blogg.se
Manar säger:

sv; Åh tack så jätte mycket! :) Fin blogg föresten

Svar: Åh men tack fina du!!! :)
Anna Lovisa

2012-08-10 | 02:03:06
http://dailyofme.blogg.se
Elin säger:

jag älskar dina filmtips! jag såg på national treasure 1 & 2 igår, och jag förstår inte hur jag kan ha missat dom innan... sjukt bra! så ikväll ska jag ge mig in i indiana jones-världen också, haha ;)

Svar: Åh vad kul å höra! Det värmer så när det man gör uppskattas! :D :DJa, National Treasure är grymt bra! Hoppas du gillar Indiana Jones också, annars kommer ju nya filmtips upp dagligen! :) Bara å leta i arkivet annars!
Anna Lovisa

2012-08-10 | 22:15:03
http://schmeeelin.blogg.se
wdkjlqanwk säger:

Åh, när Steven Spielberg gjorde bra filmer. Synd att han blev en douchebag med åren.

2012-09-11 | 22:55:20
http://blondinbello.blogg.se/
Before you post your comment:
- I made this design by myself. I started with one of the basic designs available.
- All the photos in my blog are my own.
- I'm not making blog designs for others - but feel free to ask me questions about making blog designs, and I will try to help you.
...and no spam, please!Name:


E-mail:


URL/Blog:


Comment: