I gränslandet till reflektion

Ibland kan jag tycka att barn är smartare socialt än oss vuxna när de befinner sig i gränslandet till att börja reflektera och tänka i steg. Då barn bubblar av nyfikenhet och frågor innehåller våra liv avsmak, förundran och ifrågasättande av helt fel saker. Jämfört med barn är vi vuxna pessimister som bara önskar annat än det vi redan besitter. Barn har en oskyldig charm i sina frågor - den vi tolkar som okunskap då de utan en tanke ställer för oss helt fel frågor vid helt fel tillfälle. Men deras oförsiktighet är livet.
I många fall är den vuxne smartare än barnen på alla plan, men jag tycker ändå inte vi ska avfärda barnens vishet. Vi borde lära av barnen, för deras för oss okubnskap är vår nyckel till framtida förståelse om livet. Att våga ställa frågor, att inse våra misstag och att lära oss förståelse för andra människor och deras leverne. Detta bryr inte barnen - de bara lever i nuet, de tänker inte i steg och de reflekterar inte negativt granskande på sin omvärld. De bara är - och det är något vi vuxna, unga som gamla, borde ta till oss allt mer.

COMMENTS
Before you post your comment:
- I made this design by myself. I started with one of the basic designs available.
- All the photos in my blog are my own.
- I'm not making blog designs for others - but feel free to ask me questions about making blog designs, and I will try to help you.
...and no spam, please!Name:


E-mail:


URL/Blog:


Comment: